IMG 20171023 WA0010 1 730x410 - קיש אנטיפסטי וגבינות

קיש אנטיפסטי וגבינות

 

IMG 20171023 WA0010 2 - קיש אנטיפסטי וגבינות

תבנית קפיץ עגולה 26

מצרכי הבצק והכנתו:

1/4 1 כוסות קמח רגיל

מלח

קוביות מ-120 גרם חמאה ק ר ה

2 כפות   מי   ק ר ח  ואחרי ערבול במעבד מזון לפי הצורך להוסיף עוד 1-2 כפות.

כפית חומץ

שמים במג'ימיקס (מעבד מזון) עם להב הפלדה את הקמח+חמאה+מלח עד שיהיו פירורים ומוסיפים בערבול קצר 2  כ פ ו ת  מים+חומץ  מערבלים טיפה רק  עד שנהיה כדור בצק  .  במידה ולא נהיה,  צריך להוסיף עוד כף מים . כאמור,  רק עד שנהיה כדור בצק.

מעבירים את כדור הבצק עטוף בניילונית למקרר לחצי שעה.

 

מצרכים למלית אנטיפסטי:

בצל גדול נקי

2 קישואים מקולפים (אפשר זוקיני)

בטטה בינונית ארוכה, מקולפת

1פלפל אדום

1פלפל צהוב

1פלפל כתום

ספריי שמן זית

200 גרם גבינה פטה / פטינה מעולה

250 גרם גבינה קשקבל מגוררת.

 

מצרכים לציפוי מוקרם :

מיכל שמנת מתוקה 250 גרם

3 ביצים

כף קמח

מלח ופלפל שחור

לערבב בקערה

לשמן תבנית עגולה מס'  26 לרסס בשמן. לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות,  ולשטח בתבנית כולל הדפנות (תגלגלו את הבצק המרודד על המערוך וכך הוא יישאר שלם בהעברתו לתבנית)

הכנת הירקות:

חותכים את הירקות לעיגולים ומסדרים על ניר אפיה  מ ש ו מ ן ,בתבנית גדולה חד פעמית.

מרססים על הירקות שמן ומעט מלח ופלפל, מפזרים גם מעט טימין ואופים בחום 200 מעלות כ-10 דקות עד שמתחיל להיות רך,קצת חום בצידי הירקות.

על הבצק הקר מפזרים חצי כמות גבינה קשקבל ומעל את כל הירקות.

מעל לירקות יוצקים את בלילת השמנת  ומעל מגררים גבינה פטה ומהקשקבל שנשאר.

לאפות בחום 175 כ- 40 דקות .IMG 20171023 WA0016 4 - קיש אנטיפסטי וגבינות

תהנו.

 

6 תגובות על “קיש אנטיפסטי וגבינות

  1. נראה ונשמע מעולה, מתכוונת להכין השבוע ליום ההולדת של בעלי, יהיו אורחים וחיפשתי עוד מאפה מיוחד, חושבת שמצאתי….תודה רבה פירגוש.

  2. פירגוש
    איזה יופי של מאפה.. מאמצת אותו ואכין אותו בהזדמנות הראשונה.
    שיהיה לך שבוע מקסים… מירי החיפאית heart

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *