קינוח לכל שעה ולכל אירוע. .לפחות 12 מנות אישיות.
בצק:
½ 2 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 חלמוני ביצה
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל + גרד מלימון טרי (לא חובה)
הכנה:
שמים בקערה את קוביות החמאה הקמח והסוכר ולשים בין האצבעות. מוסיפים חלמונים ותבלינים.
לשים בצק ושוטחים על ניר אפיה משומן.
אופים עד הזהבה נוטה לחום.
מקררים ומפוררים את הבצק לחתיכות לא שוות קטנות ויותר גדולות.
הכנת התפוחים:
8 תפוחים מסוג גראנד ירוקים
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות סילאן
כפית קינמון
ניתן לשפר עם תוספת של אגוזים או שקדים קצוצים.
אופן הכנה:
מקלפים וחותכים קוביות תפוחים. מבשלים את קוביות התפוחים בחצי כוס מים.מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים עד שהמים נספגים בתפוחים.
מקררים ומעבירים לילה למקרר. אפשר לוותר על הקטע הזה,אבל התפוחים יוצאים תפוחים ומלאים טעם.
למחרת מסדרים בכלים אישיים 1/2 כוס תפוחים ומעל פירורי בצק אגוזים או שקדים קצוצים.
מגישים חמים עם גלידה וניל וסירופ שוקולד/אחר.
תהנו