ספגטי שהביאה ayeletba מאשת הספר שלה.
המתכון הגיע לפורום בישול ילדים ועוד באותו יום התלהבתי והכנתי.
מתכון פשוט, מרכיבים פשוטים וכל כך טעים!
המתכון הגיע לפורום בישול ילדים ועוד באותו יום התלהבתי והכנתי.
מתכון פשוט, מרכיבים פשוטים וכל כך טעים!
תודה איילת.
המצרכים:
חב' מקרונים פנה קצר במשקל 500 גרם
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 כפות שמן (לא זית)
פלפל שחור
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 כפות שמן (לא זית)
פלפל שחור
מלח רק אחרי טעימה כי המרק מלוח
כף אבקת מרק בטעם עוף
ליטר מים רותחים.
כף אבקת מרק בטעם עוף
ליטר מים רותחים.
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול שמים את השמן, הספגטי היבשים ישר מהשקית והבצל ובוחשים 1/4 שעה תוך ערבוב מתמיד וגירוד הסיר.
1. בסיר גדול שמים את השמן, הספגטי היבשים ישר מהשקית והבצל ובוחשים 1/4 שעה תוך ערבוב מתמיד וגירוד הסיר.
חלק קטן מהספגטי נחרכים קלות וזה בסדר.
2. מוסיפים כף אבקת מרק עוף ומים רותחים (בזהירות!) ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות על אש ק ט נ ה . מערבבים לעיתים קרובות כדי שלא יידבק לתחתית הסיר.
מכבים אש ונותנים לתבשיל לעמוד סגור עוד 10 דקות לפני שמגישים.
התבשיל הסופי הוא ללא נוזלים והאטריות יוצאות שחומות, רכות וטעימות אבל לא קבעצ'יות.
תהנו
התבשיל הסופי הוא ללא נוזלים והאטריות יוצאות שחומות, רכות וטעימות אבל לא קבעצ'יות.
תהנו
מצטרפים להמלצה!
אנחנו אימצנו את המתכון הזה בחום מהרגע שראינו אותו בפורום והרחבנו אותו לשלל טעמים נלווים. בלי ללכלך שני סירים, או לחכות לבישול הרוטב ובישול הפסטה בנפרד, אנחנו מכניסים מה שמתחשק, או מה שיש במגירת הירקות – מחצילים ועד קישואים, עגבניות, כרובית, גמבות ועוד. ארוחה מלאה, משביעה, קלה ונהדרת בזמן קצר ובמינימום מאמץ (אגב, לפעמים אנחנו "מקרימים" את התבשיל הזה עם קצת שמנת בשלבי הבישול האחרונים, או אפילו מוסיפים לנוזלים חצי כוס חלב).
בתיאבון ותודה
רק רציתי לעדכן שיצא נפלא!
לילה טוב!!
ריקי
באמת מתכון מעולה. הכנתי אותו בשניה שהגיע לפורום אוכל. ובהזדמנות זו, תבורכי על כל המתכונים שלך – יצירתיים, קלים להכנה, מעניינים ולא שגרתיים.
בואי לבקר אותנו קצת בפורום אוכל YNET מאד אוהבים אותך אצלינו
ליאתי114
רק אתמול נחשפתי לראשונה לאתר המוצלח כל כך וכבר התמכרתי. הכנתי היום את "ספגטי אשת הספר" , ולמרות שהשתמשתי בפסטה אחרת ובמקום הבצל השתמשתי בשום ( הילדים שלי לא אוהבים בצל) התבשיל יצא ריחני וטעים, והילדים ( ואני) חיסלנו את כל הסיר…. כמעט.
תודה על המתכונים. אני אמשיך לעקוב מקרוב….
היייי שרון יקרה . ברוכה הבאה לאתרינו .
שמחתי לקרוא על השידרוגים שעשית לספגטי.
תמיד אני חושבת שעוד חברים ימצאו בשינויים האלה עניין.
גם אני אשמח לשמוע ממך שוב ובקרוב
באמת טעים עשיתי אין ספור פעמים. כדי.
יפעת בקר אור
ללא ספק המתכון הזה מוחמא ומי שלא מכיר אותו הגיע הזמן שיכיר ;)
תודה רבה לך
יצא אחלה. הוספתי חצילים בהתחלה – יצא פשוט וטעים. התינוקת שלי (שנה וחצי) מאד אהבה
אתי,תינוקת שאוכלת חצילים זה גדוללללללללל
תודה מתוקה :lol:
מחיאות כפיים למתכון מדהים בפשטותו ובטעמו.
יום נפלא לך
רחל
רחל בקר טוב
יופי ששיתפת.שמחתי שאהבתם
טוב, לא רוצה להיות נודניקית….
הרגע ירד מהאש, הבן שלי אומר : סוף הדרך!
תודה פירגה יקרה, שבוע נפלא!
אסנת,קודם כל ח י ב ו ק לבן המקסים.חהחהחהחהחה
תהנו איזה יופי של מחמאה.
תודה
הכנתי ויצא מעולה!
איזה רעיון טוב, להכין הכל בסיר אחד.
הוספתי גם שום ביחד עם הבצל וקצת שבבי צ'ילי חריף ביחד עם המים ויצא טעים מאוד.
בפעם הבאה אני אנסה להוסיף גם ירקות.
המון תודה!
גיל הי
מעולה.נראה לי שגזר וירק ילכו מצויין פה.
אשמח לשמוע על השידרוג העתידי
תודה ולילה טוב
היי פירגה,רציתי לדעת האם אפשר להכין את המתכון הנפלא הזה בסיר טפלון ואז לוותר על "גירודים"
שיהיה לך יום נפלא ושוב תודה על המתכונים הנהדרים!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
שושי,אין אפשרות אחרת בשום סיר/מחבת
עוד לא מכירים אותי כאן אבל אני צופה קבועה באתר
רציתי לשאול לגבי גיוונים: אם אני רוצה להוסיף עיגולי קישוא או גזר מגורד- האם להוסיף לשלב ההקפצה והגירוד של הפסטה היבשה או לשלב המים?
וכרגיל… מתכון מעולה ואתר מאלף (בכוונה כתבתי ב "א" )
הי גילה
תודה שאת איתנו באתר.כיף שבאת לבקר.
דווקא במתכון הזה נראה לי שזה יהיה בעייתי להוסיף ירק.
אבל…..אם את בכל זאת רוצה לנסות אז כמובן שלהוסיף בשלב של הוספת המים.
הגירוד הוא החלק העיקרי של המתכון לתוצאה מושלמת של המקרוני.
אם תחליטי לגוון ו י צ ל י ח לך אנא, שתפי אותי.
תודה עם חיבוק
היי פירגה,
המתכון הזה מככב אצלי כבר הרבה זמן, (עוד כשהמלצת עליו בפורום בתפוז) ואין מי שלא אוהב אותו!
אבל שמחתי לקרוא בתגובות כאן מספר שדרוגים לגיוון.
הייתי מעוניינת להקרים אותו, האם יש לך המלצה במה להשתמש, חלב או שמנת ובאיזה שלב של הבישול להוסיף?
תודה רבה ושבוע טוב!
אורני הי
עד שלא אכין בעצמי אני לא יכולה להיות משוכנעת בתוצאה
לכן,בינתיים תציצי במתכוני פסטה מוקרמים אחרים שיש באתר.יש כמה נפלאים.
כנסי לקטגוריה:פסטה
אוקיי פירגה, במידה ואשדרג אעדכן אותך.
תודה רבה!
תודה יקירתי
היי פירגה, חשבתי שוב כדי לדווח שהכנתי עוד פעם, הפעם הוספתי גמבה חתוכה לקוביות, הוספתי אותה לשתי דקות האחרונות של הטיגון לפני המים, כדי שגם היא תקבל קצת טעם חרוך.
בנוסף, הוספתי ביחד עם המים קצת יותר מחופן של אפונה וגזר קפואים, ישר מהשקית. יצא ממש מעולה, והירקות השתלבו ממש טוב עם הפסטה.
שוב המון תודה!
התכוונתי לכתוב "חזרתי שוב" בהתחלה, אופס :oops:
תודה גיל.נקרא נהדר
אני חושבת שאכין היום משהו בסגנון.
שנה טובה :lol:
הי פירגה
ראשית את נפלאה
רציתי לשאול האם צריך לשים את הספגטי בהתחלה לרבע שעה על אש גבוהה או נמוכה?
תודה מירי ;) שימי על הבינונית ותבחשי כפי שרשמתי כל הזמן.
חתימה טובה לכולכם
היי פירגו'ש!!
הכנתי את הפסטה אתמול ויצא מ-ע-ו-ל-ה,
בעלי הבררן טרף ואף ביקש תוספת…
נשאר לי כמות אז שמרתי במקרר (כי בעלי אמר ש"חבל לזרוק"… :lol: )
השאלה היא איך לחמם את זה היום…
בסיר…?
במיקרו…?
נעמה לבריאות,אני הייתי מחממתבמיקרו
היי,
בסוף חיממתי בסיר טפלון,
יצא טעים כמו אתמול….
מאמצת לחיקי את המתכון!!
נעמה,מעולה
לבריאות ואימוץ טעים
פירגה יקירתי!
קראתי אתמול את התגובות החדשות לספגטי הזה וכך גיליתי אותו. :lol: :lol:
הכנתי אותו היום לצהריים לילדים (וגם לגדולים) וכולם ליקקו את האצבעות. הגדולה שלי לא הפסיקה לאכול וכל פעם ביקשה תוספת. ציקצוקי ההנאה נשמעו עד קצה הבית….
נראה לי שזה הולך להצטרף למתכונים הקלים והטעימים האלו ובעיקר המזינים. :lol: :lol:
כיף שמצאתי לי עוד משהו לקיץ עם הילדים
תודה תודה תודה
נורית,סבבה לגמרי.
תמשיכי להכין ושימשיך להיות לכולכם טעים.
פירגה היקרה,
אני קוראת ותיקה שקוראת באדיקות כל מתכון שלך בשקיקה, ומאוד מתפעלת ממך!!!! איזה אתר מדהים ומושקע, וכמה סבלנות יש לך בתגובות האישיות לכל אחד!!
הכנתי היום את ה"ספגטי של אשת הספר", אבל קצת שיניתי: לא הוספתי אבקת מרק עוף, אלא אחרי טיגון הפסטה הוספתי 2 רסק עגבניות קטנים למים הרותחים. יצא תבשיל מעולה, שכבר נטרף על ידי הילדים…
ושוב, מחמאות על האתר הנהדר!
לירושלמית ערב טוב
תודה רבה מעומק ליבי על הפירגון לאתר והמחמאות המחמיאות.
אני עושה הכל באהבה ומקווה שכך ימשיך
שבת שלום
שלום פירגה
איך אני משדכת לכאן רוטב עגבניות ואיזה מתכון את מציעה
תודה
לא לפה.למתכונים אחרים שיש באתר.
וואו טעים!!!! מתאים במיוחד לכל מי שהילדים אוהבים ״ספגטי בלי כלום״
הפעם הוספתי פטריות לשלב הטיגון וחלב במקום כוס מים אחת ויצא נהדר, הילדים טרפו
רעות,שמחתי שאהבתם את הספגטי.בזמנו היה להיט ענק.
חתימה טובה.
חיבוק לילדים שאהבו.
שלום פירגה,
הכנתי,יצא טעים מאוד.
הילד חובב הפסטה אהב וזה משמח.
תודה ויום מקסים
רוני יקרה
אני מאד שמחה לקרוא שהילד אהב. לא קשה לאהוב את הפסטה הזו.כל אחד יכול…. ;) :lol: