אורז אדום צימוקים ושקדים עם אגוזי ברזיל
מצרכים והכנה:
מכניסים לסיר 5 כפות שמן קנולה
2 כוסות אורז יבש (אורז אדום של סוגת – חדש)
1/2 כוס צימוקים לבנים
100 גרם שקדים מולבנים או חצויים בלי קליפה
מטגנים כ-2 דקות את האורז, הצימוקים והשקדים –מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר
מוסיפים 1/2 4 כוסות מים רותחים ומלח לטעם ומערבבים.
סוגרים במכסה ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה 40 דקות .
בודקים שהאורז רך.
בשלב זה אני מניחה ניר מגבת כפול על האורז ומשאירה עד לארוחה.
לפני הארוחה מטגנים בטיפונת שמן כמה אגוזי ברזיל ומקשטים את האורז.
"טיפ"
1. אפשר להוסיף בצל מטוגן ופטריות קצוצות בשלב הטיגון של האורז.
תהנו