יש אפשרות להכין את הפשטידה כפרווה ולוותר על הגבינות.
גם כך וכם כך הפשטידה נהדרת.
המצרכים:
ברוקולי מרוכך במשקל קילו
1 כרישה חתוכה לעיגולים מרוככת (לבשל במעט מים עד לריכוך) —רק החלק הלבן. (לא חובה)
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות
לשים את הירקות בקערה (אני אוהבת שהירקות חתוכים די גס ולא מעוכים)
להוסיף לקערה:
בצל או שניים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן
פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
בצל ירוק קצוץ דק דק
כף אבקת מרק בצל
4 או 5 ביצים
1/2 כוס קמח תופח ובפסח קמח מצות דק או מסונן
6 כפות שמן קנולה
מלח,פלפל שחור,פפריקה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת שיש במקרר – כאמור, לפרווה לוותר על הגבינה
ברוקולי מרוכך במשקל קילו
1 כרישה חתוכה לעיגולים מרוככת (לבשל במעט מים עד לריכוך) —רק החלק הלבן. (לא חובה)
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות
לשים את הירקות בקערה (אני אוהבת שהירקות חתוכים די גס ולא מעוכים)
להוסיף לקערה:
בצל או שניים קצוצים מטוגנים בחלק מהשמן
פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
בצל ירוק קצוץ דק דק
כף אבקת מרק בצל
4 או 5 ביצים
1/2 כוס קמח תופח ובפסח קמח מצות דק או מסונן
6 כפות שמן קנולה
מלח,פלפל שחור,פפריקה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת שיש במקרר – כאמור, לפרווה לוותר על הגבינה
לערבב ולצקת לתבנית משומנת (27X33 או עגולה מספר 26)
לאפות בחום 175 כ-40 דקות אבל לבדוק לפי צבע הפשטידה והעשייה שלה.
לקשט בשומשום/פיצוחים,פפריקה,תבלין פטרוזיליה ומעט פלפל שחור
"טיפ"
1. אפשר להוסיף עוד 200 גרם גבינות שונות שיש במקרר:בולגרית,כנען,טוב-טעם,קוטג' וכו'…
תהנו.
תהנו.
פירגה, הפשטידה מעולה – עשיתי אותה פרווה והיא נהדרת. חשבתי שאולי ככה אצליח לגרום לרבע עוף הפרטי הקטן שלי לאכול ירקות אבל זה לא עזר. אני מיואשת ממנו. רוצה כל הזמן רק אורז בלי כלום. אבל הפשטידה הזאת טעימה מאוד מאוד ואני והמשפחה המורחבת חיסלנו אותה.
פנינה, נפלא. המשך טעים לכולכם. לא לקחת ללב.כשיהיה רעב,יאכל. יש המון ילדים כמוהו.
שבת שלום
פירגה שלום!! בעלי ביקש שוב את הפשטידה הטעימה הזאת אבל בצורת מאפינס. אפשר? ואם כן מה אני צריכה לשנות מבחינת זמן אפיה? ואיך מאחסנים? תודה מראש!!
כל פשטידה אפשר להכין כמאפינס בלי לשנות כלום.
את זמן האפיה תבדקי לפי זמני התנור שלך. מאחסנים אותו דבר.במקרר.
תודה רבה על התגובה המהירה!
הי יעלי,
אופציות נגד התייבשות:
1. כשהשכבה העליונה אטריות,כדאי להבריש את פני המאפה במעט מרגרינה.
2. אפשר לכסות את הפשטידה כשהיא רק מתחילה להזהיב בניר כסף (ברפיון) ואז החלק העליון יישאר רך והחלק הפנימי ימשיך להיאפות.
תודה והמשך יום נפלא.
ואיפה השומשום והגרעינים שרואים בצילום?
בעקרון כל אחד יכול לשים על כל פשטידה מה שהוא רוצה לטעמו.
זה לא חובה ושמים רק אם רוצים (לילדים לוותר)
הוספתי במקום שכתוב פפריקה וכו'….
מה אפשר לשים במקום הקמח תופח שיהיה כשר לפסח?
בכל הפשטידות שלי ניתן להמיר קמח בקמח מצות ויוצא אפילו יותר טעים
חג שמח
כמה זמן לאפות?
בד"כ 40 דקות אבל כל תנור והקצב שלו.
פשטידה מעולה! נהנינו גם מהגרסא החלבית וגם מהפרווה
חגית,תודה רבה
שלום רב רצוי לכתוב גם את מעלות האפייה והזמן תודה
הי ויקי,הוספתי במתכון.
חג שמח