אני קונה בחנויות תבלינים בוטנים לא קלויים
את הסוג ה ג ד ו ל עם הקליפה
שמה בתבנית גדולה של התנור קילו בוטנים רצוי בשכבה אחת צפופה
יוצקת כ-8 כפות מים מהברז ומתבלת ב-2 כפות מלח עדין לבישול .
מערבבת שכל הבוטנים יצופו בנוזלים המלוחים. עודף מים לנקז.
אפיה בחום 175 כ-20 דקות.
במהלך האפיה יש לבדוק מדי פעם ולערבב בכף עץ גדולה את הבוטנים כדי שלא יישארו דבוקים לתחתית התבנית.
במהלך האפיה הנוזלים מתאדים והבוטנים מתחילים לקבל פריכות וצבע חום.
להיזהר לא לחרוך. עדיף לבדוק כל 2-3 דקות.
לחכות שיתקררו היטב.
בנגיעה קלה הקליפה נפרדת מהבוטן והבוטן מוכן לזלילה.
אפשר להכין כמות יותר גדולה ולהקפיא.
לחמם לפני ההגשה בתנור חם.
תהנו
תודה על המתכון!
יצא לי מעולה!!! :lol: :idea:
נהדר ששיתפת. אני אוהבת לקלות בוטנים נהנית מהריח ומהתוצאה
תודה רבה :lol:
נראה סבבה אני אנסה.פעם ראשונה שאני קולה בוטנים בבית :cool: :cool:
לפני שהם משחימים תוציאי כמה בוטנים על השיש ותקררי אותם.
אם הקליפה יורדת מהר ובקלות אז הבוטנים מוכנים.
בבקשה ובהצלחה
מדהים :shock:
:lol:
הי פירגה ואם אני צריכה לקלות לקינוח שלא מתאים בו מלח? אפשר לקלות ללא מלח?
בתנור להרטיב אבל בלי המלח?
לא רק שאת יכולה לקלות בלי מלח (זה מה שאני עושה)- זה אפילו יותר בריא! ;)
ברור שאפשר לקלות בלי מלח.שאלה של טעם.
לא התקבלה תשובה חד משמעית לגבי קלייה ללא מלח, האם בכל זאת יש להרטיב את הבוטנים
תמיד להרטיב מעט את הבוטנים. לעשות להם קצת מסג' עם המים.
תודה על התגובה.
האפייה היא בטורבו?
גלית אצלי הכל בטורבו
לא החלפתי את הטורבו מהיום שיש לי את התנור.
:P
יצא מעולה תודה. ;) ;) ;)
נהדר,אז תהנו בכיף
הייתי מעוניינת לדעת על קליית בוטנים עם הקליפה העבה שלהם.
כמה זמן אז זה לוקח ? כמו כן כיצד קולים גרעיני חמניה ?
סתמי חצופה.
ולפירגה – תודה ומתנצל על כל התגובות המציקות שאת סובלת כאן
יצא טעים טעים הכנתי גם את הפקנים ופיסטוקים וצוות של חברה בשריון נהנו מכל ביס מעבירה לך חלק מהקרדיט המשך יום מקסים .
מיה הי
חן חן לכולכם ולכל הצוות שנהנה.
באהבה ענקית,ממני
אני צריכה לקלות 100 גרם אגוזי לוז ו-100 גרם פיסטוקים.
קניתי את הפיצוחים ואינני יודעת כיצד לקלות אותם.
זה צריך להיות משולב בקינוח כך שלא מתאים להוסיף מלח.
אינני יודעת אם צריך להרטיב את הפיצוחים או לא וכן באיזה חום
לקלות אותם.
תודה מראש על התשובה.
מיכל,לא קליתי למעט בוטנים ואוגזי פקאן שלמים עם הקליפה….כלום, אז לא כדאי לך לסמוך עלי.חפשי בגוגל.
בהצלחה
חבל שאין לך ניסיון עם זה.
אני אנסה לשים כל סוג בתבנית נפרדת ולהרטיב עם כף אחת של מים.
אח"כ אכניס לתנור ואבדוק כל כמה דקות.
החזיקי אצבעות!!!
מאחלת לך בהצלחה ושיהיה טעים.
מה שאני כן יודעת,שצריך להיות ליד התנור כי כל דקה שתקלי מעבר למה צריך…. קובעת את הקריספיות והטעם.
זהו. הכנתי כפי שכתבתי בתגובה הקודמת שלי.
אפיתי כ-25 דקות ויצא מצויין!
מיכל
תודה שחזרת לעדכן תודה רבה.