![פקאן קלוי בתנור ee31682c 0739 4e12 bfdf 4941888b16a3 2 - פקאן קלוי בתנור](http://pirge.co.il/wp-content/uploads/2008/08/ee31682c-0739-4e12-bfdf-4941888b16a3-2.jpg)
מפצחים את הפקאנים בעזרת מפצח אגוזים פיצוח קל שיהיה שבר קטן בקליפת האגוז כמו בתמונה
שמים שכבה אחת צפופה של פקאנים בתבנית אפיה
יוצקים כ-1/4 כוס מים וגם 2 כפיות מלח
מ ע ס י ם היטב את האגוזים במים והמלח
עודף מים לכיור.
אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות כשמדי פעם הופכים ומפרידים בעזרת כף עץ את הפקאנים מתחתית התבנית
כשהפקאנים שחומים משאירים אותם בתנור כבוי עד שמתקררים.
תהנו
הי פירגה,
חברה לימדה אותי פטנט: לשטוף את הפקנים/בוטנים/שקדים/פיסטוקים/גרעינים במסננת בהרבה מים. לשטוח בתבנית ואז לפזר את המלח ולערבב. המים שדבקו בפרי מספיקים.
אתי
תודה רבה אתי.
![smile](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/smile.gif)
נכון,אפשר גם ככה. לכל אחד השיטה שלו.
בכל השיטות יוצא קריספי וטעים.
פחות מים מקצרים את משך הקלייה.
בבקשה![smile](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/smile.gif)
מה לגבי אפיה במיקרו, האם יש מתכון אחר ?
לא מכירה אחרת
ראיתי מתכון בעיתון להכנה במיקרו , 300 גרם פקאן , לשטוף היטב במים .
לסדוק , לערבב עם מלח שלחני , כפית או יותר ,
להכניס למיקרו כ- 7 דקות בחום הכי גבוה .
הי יעקב, תודה רבה.![yes](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/yes.gif)
לדעתי האישית לא יהיה אפקט ה"קלוי" בגלל שזה במיקרו, אבל שווה כמובן לנסות…..
בתיאבון והנאה
באיזה כמויות את משתמשת ?
ממלאה תבנית גדולה של התנור שכבה אחת.
לא מפסיקים לכרסם,,,,,,,,
יופי אור. אני שמחה שאת נהנית. תודה לך,![smile](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/smile.gif)
שבוע טוב וטעים
:x