מפצחים את הפקאנים בעזרת מפצח אגוזים פיצוח קל שיהיה שבר קטן בקליפת האגוז כמו בתמונה
שמים שכבה אחת צפופה של פקאנים בתבנית אפיה
יוצקים כ-1/4 כוס מים וגם 2 כפיות מלח
מ ע ס י ם היטב את האגוזים במים והמלח
עודף מים לכיור.
אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות כשמדי פעם הופכים ומפרידים בעזרת כף עץ את הפקאנים מתחתית התבנית
כשהפקאנים שחומים משאירים אותם בתנור כבוי עד שמתקררים.
תהנו
הי פירגה,
חברה לימדה אותי פטנט: לשטוף את הפקנים/בוטנים/שקדים/פיסטוקים/גרעינים במסננת בהרבה מים. לשטוח בתבנית ואז לפזר את המלח ולערבב. המים שדבקו בפרי מספיקים.
אתי
תודה רבה אתי.
נכון,אפשר גם ככה. לכל אחד השיטה שלו.
בכל השיטות יוצא קריספי וטעים.
פחות מים מקצרים את משך הקלייה.
בבקשה
מה לגבי אפיה במיקרו, האם יש מתכון אחר ?
לא מכירה אחרת
ראיתי מתכון בעיתון להכנה במיקרו , 300 גרם פקאן , לשטוף היטב במים .
לסדוק , לערבב עם מלח שלחני , כפית או יותר ,
להכניס למיקרו כ- 7 דקות בחום הכי גבוה .
הי יעקב, תודה רבה.
לדעתי האישית לא יהיה אפקט ה"קלוי" בגלל שזה במיקרו, אבל שווה כמובן לנסות…..
בתיאבון והנאה
באיזה כמויות את משתמשת ?
ממלאה תבנית גדולה של התנור שכבה אחת.
לא מפסיקים לכרסם,,,,,,,,
יופי אור. אני שמחה שאת נהנית. תודה לך,
שבוע טוב וטעים
:x