קילו בצק עלים מחולק ל-3
מרדדים כל חלק למלבן גדול וחותכים לריבועים של 12X12
ממלאים באמצע הריבוע כמות יפה של מלית וסוגרים לבורקס. כדאי לסלסל את הקצוות לסגירה הרמטית.
מרדדים כל חלק למלבן גדול וחותכים לריבועים של 12X12
ממלאים באמצע הריבוע כמות יפה של מלית וסוגרים לבורקס. כדאי לסלסל את הקצוות לסגירה הרמטית.
מהדקים היטב.
מברישים ביצה ומפזרים שומשום. לא חובה.
כמות ל-3 תבניות
מצרכים למלית:
3 בצלים קצוצים
800 גרם פטריות חתוכות גס
2 ביצים טריות טרופות
3 ביצים קשות
2 כפות פירורי לחם
מלח או כפית אבקת מרק פטריות
3 בצלים קצוצים
800 גרם פטריות חתוכות גס
2 ביצים טריות טרופות
3 ביצים קשות
2 כפות פירורי לחם
מלח או כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי
פלפל שחור גרוס טרי
מערבבים וטועמים.משפרים טעמים.
אופן ההכנה:
מטגנים ומשקפים את הבצלים ולא מזהיבים
מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות – או עד שאין נוזלים
מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד שהן מתקשות.
מורידים מהאש.
מרסקים על מגררת גסה את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים ברגש את המלח והפלפל שחור
מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות – או עד שאין נוזלים
מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד שהן מתקשות.
מורידים מהאש.
מרסקים על מגררת גסה את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים ברגש את המלח והפלפל שחור
אגוז מוסקט ופירורי לחם מוסיפים לפי טעם ואם צריך.
מערבבים וטועמים. (אישית, מכינה בלי עשבי תיבול-אוהבים? תוסיפו לכם).
מערבבים וטועמים. (אישית, מכינה בלי עשבי תיבול-אוהבים? תוסיפו לכם).
אם נשארת בלילת פטריות אפשר להכין לביבות או לצרף לכל פשטידת ירקות.
אפיה בתנור מחומם מראש לחום 180 כ-30 דקות או עד השחמה.
"טיפים"
1. אפשר להכין את המאפים ללא אפיה ולהקפיא בתוך כלי פלסטיק. בין השכבות יש להפריד עם ניילון
אין צורך להפשיר לפני האפיה.
2 אפשר להוסיף מעט גבינה בולגרית או צהובה מגוררת ולהוריד מכמות המלח ואבקת המרק.
תהנו
האם אפשר לגלגל לרולדות במקום לחתוך לריבועים?
תודה ושבת שלום
סימה,נראה לי לא טעים כרולדה