d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a7d7a0d799d7a9 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - בורקס פטריות

בורקס פטריות

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a7d7a0d799d7a9 d7a4d798d7a8d799d795d7aa 1 - בורקס פטריות

קילו בצק עלים מחולק ל-3
מרדדים כל חלק למלבן גדול וחותכים לריבועים של 12X12
ממלאים באמצע הריבוע כמות יפה של מלית וסוגרים לבורקס. כדאי לסלסל את הקצוות לסגירה הרמטית.
מהדקים היטב.
מברישים ביצה ומפזרים שומשום. לא חובה.
כמות ל-3 תבניות
מצרכים למלית:
3 בצלים קצוצים
800 גרם פטריות חתוכות גס
2 ביצים טריות טרופות
3 ביצים קשות
2 כפות פירורי לחם
מלח או כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי
מערבבים וטועמים.משפרים טעמים.
אופן ההכנה:
מטגנים ומשקפים את הבצלים ולא מזהיבים
מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות – או עד שאין נוזלים
מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד שהן מתקשות.
מורידים מהאש.
מרסקים על מגררת גסה את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים ברגש את המלח והפלפל שחור
אגוז מוסקט ופירורי לחם מוסיפים לפי טעם ואם צריך.
מערבבים וטועמים. (אישית, מכינה בלי עשבי תיבול-אוהבים? תוסיפו לכם).
אם נשארת בלילת פטריות אפשר להכין לביבות או לצרף לכל פשטידת ירקות.
אפיה בתנור מחומם מראש לחום 180 כ-30 דקות או עד השחמה.

"טיפים"

1. אפשר להכין את המאפים ללא אפיה ולהקפיא בתוך כלי פלסטיק. בין השכבות יש להפריד עם ניילון
אין צורך להפשיר לפני האפיה.
2 אפשר להוסיף מעט גבינה בולגרית או צהובה מגוררת ולהוריד מכמות המלח ואבקת המרק.
תהנו

2 תגובות על “בורקס פטריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *