אורז תפוחים קינמון דבש ועוד…
אחרי הבישול הופכים את הסיר לצלחת גדולה או מגש
אחרי הבישול הופכים את הסיר לצלחת גדולה או מגש
מגישים חם ומהביל הישר מהסיר.
המצרכים :
2 כוסות אורז יבש
1/4 כוס שמן+4 כפות
1/2 כוס צימוקים שחורים וצהובים
1/2 כוס צנובר ,פיסטוק, שקדים מולבנים….מה שרוצים
כוס פלחי תפוחי עץ מיובשים
בטטה חצויה לאורך – אפשר לוותר
טיפונת מלח, כף דבש , 2 קורטים קינמון
מעט כורכום, כפית נענע טרייה וקליפת תפוז
2 כוסות אורז יבש
1/4 כוס שמן+4 כפות
1/2 כוס צימוקים שחורים וצהובים
1/2 כוס צנובר ,פיסטוק, שקדים מולבנים….מה שרוצים
כוס פלחי תפוחי עץ מיובשים
בטטה חצויה לאורך – אפשר לוותר
טיפונת מלח, כף דבש , 2 קורטים קינמון
מעט כורכום, כפית נענע טרייה וקליפת תפוז
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים
עם טיפונת מלח 10 דקות ומסננים (לא שוטפים)
מערבבים את האורז עם:
הצימוקים, הפיסטוק והתוספות שבחרתם
מוסיפים תבלינים
משמנים היטב (4 כפות שמן) סיר רחב ומחממים את השמן
מניחים את פרוסות תפוחי העץ על השמן ומעל את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר
מפזרים את כל האורז על התכולה ומיישרים
משקים ב-1/4 כוס שמן באופן שווה
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה
להניח את הסיר הרותח על מגבת רטובה במים קרים
(אמור לשחרר את התפוחים שנדבקו לתחתית)
הופכים על מגש ומגישים מיד
תהנו
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים
עם טיפונת מלח 10 דקות ומסננים (לא שוטפים)
מערבבים את האורז עם:
הצימוקים, הפיסטוק והתוספות שבחרתם
מוסיפים תבלינים
משמנים היטב (4 כפות שמן) סיר רחב ומחממים את השמן
מניחים את פרוסות תפוחי העץ על השמן ומעל את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר
מפזרים את כל האורז על התכולה ומיישרים
משקים ב-1/4 כוס שמן באופן שווה
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה
להניח את הסיר הרותח על מגבת רטובה במים קרים
(אמור לשחרר את התפוחים שנדבקו לתחתית)
הופכים על מגש ומגישים מיד
תהנו