הרולדה במליות שונות תהיה אחת העוגות החביבות עליכם הן ביופי ההגשה והן בטעם
המצרכים :
5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
סוכר וניל לטעם
5 כפות קמח (לרולדה כושית פשוט תמירו 2 כפות קמח ב-2 כפות אבקת קקאו).
2 כפות שמן – לא חובה,אני מכינה בלי ויוצא מעולה
אופן הכנה:
1. מקציפים במיקסר את החלמונים עם 2 כפות סוכר לפחות 2 דקות ומורידים לקערה
2. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף גבוה ויציב
3. מקפלים את החלבונים עם החלמונים מבלי "לשבור" את הקצף
4.מנפים מעל את הקמח (ואם עושים רולדה כושית אז גם את הקקאו)
5. מערבבים בעדינות
6. מוסיפים את השמן ומערבבים – כאמור לא חובה להוסיף את השמן
7.מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בניר אפיה יוצקים את הבלילה ומיישרים
8.מחממים תנור לחום 175 ואופים 10 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה
9. מניחים על השיש/שולחן ניר אפיה נ ק י ומפזרים עליו אבקת סוכר
10. הופכים את העוגה האפויה על השולחן על ניר האפייה המפודר (עדיין עם הניר עליה)
11. מגלגלים את הגלילה על ריק בלי מלית ומשאירים אותה לפחות דקה מגולגלת
12.אחרי דקה פותחים את הגלילה ומורחים עליה כמות נדיבה של קרם/קצפת
13.מגלגלים את הגלילה שוב בעזרת הניר.(את הניר זורקים)
14.מצפים בקרם/קצפת או כל קישוט אחר שנראה לכם
מלית לדוגמא:
שקית אינסטנט פודינג וניל
קופסה גבינה לבנה 250 גרם
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אפשר לקצוץ תותים או דובדבנים טריים
לערבב לקרם
הכמות מספיקה גם למלית וגם לציפוי
תהנו
הי פירגה,
סימון מאורלדו פלורידה,
תמיד פחדתי לעשות רולדות כי חשבתי שהן תתפוררנה במהלך גילגול. כשמצאתי את האתר שלך וראיתי כמה פשוט העניין החלטתי לנסות. WOOOOW זה היה ממש פשוט וקל.
הבת שלי חשבה שקניתי את העוגה ואמרתי לה שאני הכנתי היא פשוט לא האמינה לי עד שטעמה אותה ומאז הרולדה שלך עם קרם מוקה הפך לעוגת הבית כל שבת היא מבקשת את העוגה הזאת ניסיתי לבקש ממנה לנסות קרם אחר בשום פנים ואופן היא לא מסכימה.
בעלי גם מאוד אוהב את העוגה הזאת אבל הוא אוהב כל דבר שאני מבשלת או אופה אז זה לא נחשב.
הכנתי אותה כבר כמה פעמים והיום הכנתי אותה למחר ערב ראש השנה בשינוי קל עם הוספת הקקאו לבצק וזה השינוי היחידי שהבת שלי אישרה לי וכמובן היא ניראת כמו מילון דולר.
עוגה מטריפה. טעימה ומאוד מאוד עשירה במראה.
תודה לך,
סימון
סימון מקסימה בקר טוב
שוב תודה על המחמאות הרבות
שתמיד תכיני ותזכי למחמאות .
יופי שהסרתי לך את הפחד מרולדות. תהנו מהם בחג
שנה טובה
הי פירגה
חיפשתי מתכון קל להכנה לשבת
כרגיל, אף מתכון שלך לא מאכזב,
פשוט, קל והתוצאה נ ה ד ר ת !
שבת שלום
איריס יקרה
נפלא שהכל טעים לכם. חיבוק וחתימה טובה לכולכם
עוגה טעימה מאוד ומרשימה .
לפי דעתי היא גם עוגת נוסטלגיה, מתקופת הטורט והקצפת.
פעם שהאימאות שלנו רצו להרשים את האורחים היו אופים רולדה או טורט עם ותותים.
לפי דעתי זו עוגת נצח.
אליה,אלה הנוסטלגיות באמת קלי קלות.תכיני ותהני חמודה
אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לרולדה כזו מימי העבר… טרם ניסיתי אבל עכשיו אני קמה מהמחשב והולכת לאפות.
תודה פירגה ושבוע טוב. ;)
דנה מעולה שבחרת להכין את הרולדות הטעימות.תודה.
ספרי לי איך ואם אהבת?
פירגה יקרה שבת שלום
לא ניראה לי שאני מסוגלת להכין דבר כזה מסובך עבורי [רולדה] :oops:
ממש ניראה טוב כל הכבוד :lol: :lol:
קבלי חיבוק ענק
לאה
ללאה שלום
תכיני את זה ואל תגלגלי פשוט חתכי לשתי חצאים מרחי קרם בינהם ומעליהם :lol: כמו עוגת שכבות
היי פירגה –
תמיד כשאני מוסיפה את הקמח נוצרים גושים והמרקם אינו חלק.
יש לך רעיון איך להוסיף את הקמח?
נאוה,כתבתי בסעיף 4 שצריך לנפות את הקמח
אני בתור ילד היתי מכור לעוגת רולדה
לא יצא לי לאכול רולדה כבר עשור נשכחה מזכרוני ובחודש האחורון אני בהתקף חשק לרולדה
יכנתי כמובן את הרולדה שלך יצאה מדיהם טעים ויפיפה וכולכם חשבו שקניתי
מליתי בקרם שלך בתוספת שקולד לבן ווסקי את הבצק יכנתי בטעם שקו וציפתי בשקולד מריר
אני רוצה לשלוך לך תמונה ואני לא מצליך דרך צור קשר
אפשר בקשה לקבל את האימל ?
תודה לך פריגה על המתכון הנפלאה :lol:
לבריאות מוס.
אשמח לראות וכיף שנהנית.
מה אימל ?
למוס,יש בדף למעלה ….צור קשר.
הי פירגה יקרה,
עוגת הרולדה היא האהובה ביותר אצלנו בבית והיא גם הקלה ביותר
אבל אני מכינה אותה קצת אחרת הרשי לי לשתף אותך:
4 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
כף מיץ לימון
קורט מלח
שקית סוכר וניל
כל השאר כפי האת עושה.. רק שאצלי כל כמות הסוכר "הולכת" להקצפת החלבונים.
:lol:
תודה לאלה
היי
האם מקציפים את המלית?
להקציף את השמנת המתוקה
היי פירגה,
הכנתי ביום שישי שתי רולדות לפי המתכון הזה, אחת לבנה ואחת חומה.
יצא מעולה והילדים אמרו שמאוד טעים !
כמה פשוט ככה טוב..
אורית תודה רבה
תודה גם לילדים ;) כיף שאהבתם
פירגה,
אני דוגלת בהכנת עוגות בעשר דקות (כולל הכלים) ולכן עד כה התעסקתי בעיקר עם עוגות בחושות.
העזתי לנסות היום ויצא מדהים.
תודה
הי עמית,תודה רבה
גם אני דוגלת במהירות ובגלל זה יש לי קטגוריה ענקית לעוגות בחושות.
העוגה הזו גם קלת הכנה ועושה רושם ובעיקר טעימה מאד.
תהנו ושבת שלום לכם
היי פירגה
הפעם האחרונה שהכנתי רולדה הייתה לפני כמה שנים… ואז הפסקתי.
תמיד העוגה הייתה מתפוררת או נדבקת או מתקשה
ואני הייתי מתבאסת
השבת בא לי היה להכין עוגה מיוחדת וקלה וניסיתי את המתכון שלך—
יצא מ ו ש ל ם!!!! :lol:
חבל שאי אפשר לצרף תמונה כדי שתראי
מיליתי בשכבה של קרם גנאש ועל זה שמנת מתוקה עם מעט קפה
גילגלתי וציפיתי בגנאש וקצת אגוזים.
מושלם!
תודה רבה שהחזרת לי את החשק להכין רולדה!
שלום אדל
עם המחמאות שלך אני הולדת לישון ומקווה שיהיה לי לילה נפלא. שימחת אותי מאד והתרגשתי שהחזרתי לך את החשק להכין רולדות.
אז שתהיה לך הצלחת תמידית ובעיקר שיהיה גם טעים.
לילה טוב עם חיבוק
פירגה שלי,
הכנתי את הרולדה לשבת והילדים טרפו ולא נשאר כלום
הבטחתי להם שאכין אותה בשבת הקרובה ב"ה
אוהבת; שרי – מעריצה שרופה!!!
שרי ערב טוב .
תכיני להם שוב שיהיה להם כל הזמן טעים.
חיבוק לילה טוב.
WOW!!!
איזה רולדה טעימה!
ממליצה לכולם להכין לפחות 2 כי הראשונה ניגמרת כבר בהכנה,אז שישאר משהו …
פירגה כל הכבוד כל מאכל ועוגה שאני מכינה מהאתר שלך מקבלת מחמאות ויוצאת 10 :lol:
לתוספת ושידרוג אפשרי להכין סירופ (בכל מיני טעמים)ולהבריש את הרולדה יוצא מדהים!!!
א. תודה לבריאות
שימשיך להיות הכל טעים ונפלא.
שבת שלום.
פירגה,]
שלחתי לך מייל עם תמונה של הרולדה שלי לפי המתכון שלך לפני כמה ימים (רולדת ג'ירפה). קיבלת?
לבנת
לבנה,לא ראיתי.לאן שלחת? אנא,שלחי לי קישור לתמונה,אני רוצה מאד לראות.
תודה רבה.
פירגה שלום,
אני רוצה להכין את העוגה, האם צריך להרטיב את הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור? כדי שלא תהייה יבשה?
ואיזה גודל של רולדה יצא? תודה
ועוד שאלה ברשותך,יש לי מלית דובדבנים,האם אפשר להוסיף ואם כן באיזה אופן?
ליאת הי,
כשאני לא רושמת להרטיב אז לא להרטיב.
גודל : אפשר 27X33
אולי להוסיף את הדובדבנים לקצפת?
פירגה יקרה , הייתי חייבת לשוב ולעדכן: יצא מדהים!!!
עשיתי עם קקאו, חלק מהקצפת ערבבתי עם מלית הדובדבנים וחלק מרחתי רגיל, גילגלתי , ציפיתי בשאר הקצפת וגירדדתי שוקולד מריר מעל, ממש טעים. :lol: תודה ושבת שלום.
ליאת מקסימה,זה מה שציפיתי שתכתבי.
תודה מעומק ליבי .באהבה והמשך טעים ביחד
היי,
אני רוצה לנסות להכין (חדשה במטבח,מקווה שילך טוב אבל אין לי קקאו, אפשר לשים במקום שוקולית?
תודה
מירב,תכיני ותהני.
את יכולה להמיר ולהוריד מכמות הסוכר לחצי. (השוקולית מתוקה)
בהצלחה
הכנתי ונראה מעלף, את תותחית
רק שעשיתי טעות והקצפתי ביחד את כל המלית
מחכה לטעום..
הודיה,תודה ותהנו בכיף
פירגה האלופה את בטוח תדעי איך לעשות
הבת שלי התלהבה מהמגולגלות שמפרסמים עכשיו בטלויזיה… זה רולדות שוקולד קטנות ממלואות בקרם וניל ומעל יש סוכריות צבעוניות.
6 חתיכות 19 שקל. נראה לי מוגזם אז חשבתי אולי לעשות אותם בעצמי. השאלה איך עושים ??? :P
תחלמי על זה בלילה ותחזרי עם תשובה??? ;)
מירב,צר לי,לא יודעת :lol:
ערב טוב
הכנתי את הרולדה היום, פעם ראשונה שאני מכינה רולדה. כשהוצאתי מהתנור ישר הפכתי על נייר אפיה והתחלתי לקלף את הנייר אפיה שהיה מתחת לעוגה באפייה והוא לא התקלף לי טוב ונשאר עליו חלק מהעוגה. האם לשמן פעם הבאה מעט את נייר הרפיה או פשוט לחכות ולא לקלף עד שמתקרר?
למרות שחלק נשאר העוגה יצאה טעימה מאוד
מרחתי ריבת חלב והקצפתי את החומרים שבמתכון והיא אמורה להיות למחר וכבר הילדים אכלו חצי
אורלי בקר טוב
את יכולה לשמן ולקרר,אין בעיה.
תהנו ושבת שלום
פירגה היקרה שלי
המון זמן לא הכנתי את הרולדה. ניסיתי מתכונים אחרים (לא שלך)
בערב שבת הכנתי את הרולדה וקיבלתי המון מחמאות
שאלתי היא: מתי לקלף את הרולדה? אחרי שהיא התקררה?
תודה, שרי
שרי יקרה,
בסעיף 13 זורקים את הניר. (מיד אחרי הגלגול עם הקרם).
כשאת מגלגלת את הרולדה, את מוציאה לאט לאט תוך כדי גלגול את הניר.
עוד אופציה:
אם את רואה שהרולדה נאפתה ומאד יציבה,ויש אפשרות למלא אותה ולגלגל בלי הניר,אז סבבה.
למעשה הניר הוא לעזור לרולדה להתגלגל בלי לפצוע אותה.
בהצלחה.