מרק סמיך וטעים מאד.
המצרכים וההכנה:
שמים בסיר מרק גדול (26) 500 גרם אפונה יבשה (ללא השרייה)
שמים בסיר מרק גדול (26) 500 גרם אפונה יבשה (ללא השרייה)
וממלאים 3/4 גובה הסיר במים
מבשלים עד לריכוך דייסתי (ממש דייסה) כדאי להשרות תחילה את העדשים לשעה או לילה….משך הבישול יתקצר בהרבה.
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
מוסיפים לסיר עוד מים ומתבלים:
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף (אתם לא חייבים) ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף (אתם לא חייבים) ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
בינתיים חותכים לקוביות 2 תפוחי אדמה+2 בטטות
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה
תהנו
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה
תהנו
הי פירגה מזמן לא הגבתי , האמת שהרבה מהמתכונים כבר בראש ויש לנו כבר מועדפים אז אני מכינה בשלוף וגם מעבירה הלאה , הרבה מחמאות !!! בכל אופן קר בחוץ ורציתי להשתדרג במרק חדש אז ניסיתי את מרק האפונה שנראה מעולה בתמונה וצדקתי פשוט מצויין כולם אהבו . בדיוק המתכון ליום קר וגשום.
תודה , שבת שלום
מירי :lol:
הללויה על התגובה הנפלאה מירי
אוהבת אותך בבקר זה.
המשך יום טעים
מרק טעים וקל.
עשיתי יצא טעים ומאוד מומלץ.
אליה, תודה על ההמלצה הטעימה
מה הכוונה אפונה יבשה? לא סנפרוסט או שימורים? תודה :P
ענת בקר טוב
אפונה יבשה קונים בשקיות כמו אורז וזה אפילו על אותו מדף בסופר.
בבקשה
הי, אפשרי עם אפונה קפואה?
נראה שכן
אני מכינה מרק אפונה מאוד דומה ,עם אפונה יבשה, בצל מטוגן ,קוביות בטטות,
ומוסיפה לאחר 1/2 שעה של בישול,גם 2 כוסות אפונה קפואה וצרור כוסברה.(אבל בלי תפוחי אדמה)
ויכולה לומר שזה יוצא מעולה,
הוספת האפונה הקפואה יוצרת מרקם קטיפתי למרק הסמיך.
להגשה:
חותכת בקערית קוביות מגוש טופו-צוריאל,,
וכל אחד מוסיף לו למרק כמה קוביות שרוצה.
ולפעמים לגוון, מגישה עם קרוטונים מתובלים.
בהזדמנות זו רוצה להחמיא לך פירגה יקרה,
על כול המתכונים המ ע ו ל ים , והצבעוניים ,
שאת מגישה לנו ,
להנאת כול משתתפי הפורום,
על מגש הכסף .
ברכת יישר כוח,וכול טוב,
ממני שרון
תודה על המתכון שרון. נקרא נפלא . בהחלט להנאת כולם.
ולאוהבי מרקי האפונה , יש לי עוד סוגי מרקי אפונה בקטגוריה מרקים.
שלום פירגה.
אתמול התחלתי לבשל מרק אפונה בלי תהסתקל במתקונים שלך. שמתי אפונה במים ללילה. ובישלתי
יותר משעתיים. ובכול זאת אפונה קשה מאוד. אולי עשיתי לא נחון ששמתי במים ללילה?
תודה אם יש לך תשובה לזה.
בלה ערב טוב
תמשיכי לבשל עו דשעה שעתיים.
לא צריך היה להשרות . כלומר,זה לא חובה.
תבשלי על להבה קטנה כמה זמן שיקח. אפילו 3 שעות ואולי יותר.
האפונה תהיה לגמרי דייסתית ותתמזג עם המים
בהצלחה
אומנם לא הצלחתי להגיע למצב שהאפונה ממש הופכת לדייסה אבל עדיין זה טעים מאד מאוד. תודה רבה.. לא הכנתי אף פעם מרק עם אפונה יבשה.
שמחה זה פשוט מאד לבשל יותר זמן עד שהאפונה הופכת לדייסה ממש.
בהצלחה
שבוע טוב פירגה
לבשל עם מכסה?
ריקה חמודה תסגרי רק חצי מכסה
בהצלחה ותהנו
מרק מעולה, שילוב מושלם של טעמים, תודה רבה רבה.
שרה תודה על ההמלצה והמחמאות למרק
באהבה
אהלן, שאלה: כמה כמות צריך לשים מכל תבלין. כתבת כפית פפריקה, זה גם כפית מלח וכמון ופלפל?
אסנת שלום
מלח ופלפל אני לא כותבת אף פעם כמה צריך.
שימי כמה שאתם אוהבים.
בטוח שלא כפית זה יצא מלוח וחריף.
שימי בקורטים ותטעמי עד שתגיעי לטעם
בהצלחה
תודה! אני עכשיו לאחר בישול האפונה כשעה וחצי. לא מובן לי מה כמות המים הדרושה. כתוב מוסיפים לסיר עוד מים..אבל כמה?
אסנת ,
לפחות 3/4 גובה הסיר אבל בזהירות שלא יגלוש.
בהצלחה ותהנו
אמנם המתכון פורסם לפני מלא זמן, אבל רק עכשיו הכרנו , המתכון ואני
אפשר להכין ולהקפיא את המרק או שהקפאה תהרוס?
מיכל אני לא יודעת
אני אעשה ניסוי
תודה על הכנות
בהצלחה ותעדכני.
שימי כמות קטנה ותראי.
בוקר טוב פירגה יקרה שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולמיפחתך
הכנתי את המרק הבוקר ,מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה
והוספתי כוסברה קצוצה בסוף,
אין מיליםםםםםםםם :lol: טעים מאודדד
הטעם של האפונה משגע :lol:
תודה רבה לך :lol:
לאה הי
יופי של מרק.אני בטוחה שתהנו מאד.
לבריאות והמשך יום מתוק לך
האם אפשר להכין יום מראש ולחמם? תודה
עינת,אפשר
פירגה יקרה
הכנתי את המרק הנפלא שלך,
ומאוד טעיםםםםם,הוספתי שמנת מתוקה לעוגות לא לבישול והטעם נהדר,
תודה רבה יום קסום לך
לאה הי חמדתי
איזה כיף שאפשר כבר להתחיל להנות מהמרקים. הכנתי מגוון גדול שיהיה טעים לכולנו.
תודה ויום נפלא
אוף פירגה המרק כרגע על הגז וזה לא יצא בכלל כמו בתמונה.. יצא לי אדום ולא סמיך..
להמשיך לבשל עד שיסמיך? הוספתי כבר את התפ'א ואני מפחדת שיהפכו לעיסה בסוף.. מה עושים?
מרק מסמיכים ע"י קורנפלור או קמח במעט מים.
טוב הסתדרתי, מה שעשיתי זה הוצאתי את התפ'א וטחנתי במוט בלנדר את המרק, יצא בדיוק כמו בתמונה :))))) הוספתי את התפ'א, טעמתי וממממ..טעים טעיםםםם..מחכה לערב לאכול ולחכות לאישור של הפטרון ;)
אחזור לעדכן בנתיים שתיהיה שבת חמימה וטעימה במיוחד
מירב,יופי,אני ממש שמחתי לקרוא שהצליח ואני מקווה שכולכם תהנו בעיקר הפטרון.
שבת שלום ומבורך.
חייבת לחזור ולעדכן שהמרק הזה התחסל, נזלל, נגמר. בעלי אכל בהנאה ולא הפסיק לשבח "יפה, לפעם ראשונה שאת מכינה את המרק הזה יצא מדהים, אמא שלי מבשלת 30 שלה והצלחת להגיע לאותו טעם.." הוא גם הוסיף שהמרק הקודם (מרק עדשים עם בצל) היה חבל על הזמן. בקיצור הוא אהב אני אהבתי מה צריך יותר מזה??
תודה לך על מתכונים כ'כ פשוטים וכ'כ טעימים !!! :lol:
מירב,המרקים באתר אחד אחד גאוותי עליהם.
תכיני , תגווני שלכולם יהיה טעים
תודה רבה והמשך יום נפלא
ילך עם אפונה קפואה?להפשיר אותה קודם?
תודה
יש מרקים עם אפונה קפואה.תחפשי בין מרקי האפונה.
אפשר להכין כמה שאת רוצה
ועוד שאלה ברשותך-
כמה יוצא מזה?
אפשר לעשות חצי כמות?
תודה ויום טוב
אמא של נועיתה בקר טוב
כתבתי סיר מרק גדול
הכמות שתכיני כמובן, לשיקולך.
מרק יוצא מן הכלל ! החברה נהנו בטירוף
:lol:
רוניתי,תודה רבה שחזרת לשתף בחוות דעתכם הטעימה
שיהיה לכם שבוע טעים ונפלא
שעה וחצי בישול הקטניות? בטוח? זה לא יותר מידי? הכל כבר עלה על גדותיו..
שעה מספיקר לבישול קטניות. לא צריך שעה וחצי. ניסיתי וזה כך!
25 דקות מספיקות לבישול תפוח האדמה!
התכוונתי 15 דקות! :cool:
תקשיבי פירגה, לא אוהבת לקטול, אבל זה יצא דייסה, לא מרק
כמות העדשים לא נעכונה. זה היה צריך להיות חופן לא יותר, וגם להוריד את כמות הת]פוא בטטה לחצי :x
הי קוקו
מותר להגיב.
במתכון מספר פעמים כתבתי דייסתי. זה המרקם הסופי.
בכל אופן,אם לא מתאים לך מרקם דייסתי מוסיפים מים עד למרקם הנכון לך.
כל דבר ניתן לפתרון :lol: