טעים כתוספת לכל ארוחה או כארוחת ביניים עם לחם שחור טרי
אני לא יכולתי להפסיק לטעום מהסיר.
המצרכים וההכנה:
לקלף חציל גדול , לחתוך קוביות 3X3 ולשים בקערה
(חתיכות גדולות כדי שישמרו עד אחרי הבישול על צורה נאה, אחרת
יהפכו לנזיד)
להשהות חצי שעה
לייבש במגבות ניר
לטבול בנדיבות בקמח ( "טיפ" למטה )
לטגן עם 3 כפות שמן תוך כדי בחישה כרבע שעה
( בגלל הקמח החצילים לא יספגו שמן ) (צריך כל הזמן לבחוש)
מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ומשקפים בצל קצוץ כ-2 דקות בבחישה
מוסיפים גם 3 שיני שום קצוצות ומערבבים
מוסיפים:
קוביות מ-3 קישואים מקולפים
קוביות קטנות מ-2 תפוחי אדמה מקולפים
לבחוש מספר דקות ולהוסיף:
4 כפות רסק עגבניות
כוס עגבניות מרוסקות מקופסה
2 כפות סוכר
2 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף ובסוף אחרי טעימה מוסיפים את המלח לפי הטעם
פלפל חריף לטעם
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל שחור
להרתיח ולהנמיך להבה.
כשתפוחי האדמה רכים,התבשיל מוכן.
בגלל שהירקות נדבקים לתחתית הסיר יש לבחוש לעיתים קרובות .
טיפים"
1.מי שאוהב טעם חמוץ יוסיף למנה שלו כמה טיפות לימון
2. את הקימוח אני עושה בשקית ניילון.מכניסה את קוביות החציל עם חצי כוס קמח ומנערת עד שכל הקוביות יתעטפו בקמח.
תהנו
;) ערב טוב פירגה,אם אני חותכת את החצילים ושמה אותם בקרעה חצי שעה הם לא משחירים?????
לא משחירים וערב נפלא
תודה,אנסה את זה.נראה ממש טוב
שלום פירגה,
הכנתי את התבשיל ביום שישי ויצא מעולה!!!!!!
הבעיה היחידה הייתה שלקח לתפו"א המון המון זמן להתרכך. לפחות שעתיים…
שאלתי היא האם יש דרך לרכך את תפו"א עוד לפני בישול התבשיל בתנור או במיקרו בלי לפגום בטעם המעולה של התבשיל… ובלי שהוא יהיה מחיתי כזה…
במידה וכן, אשמח לדעת איך וכמה זמן..
שבוע טוב!!
תמר תבשלי אותו דבר
את התפוחים תרככי 10 דקות לפני שאת מכניסה לסיר.
עדיף לבשל את התפוחי אדמה עם הקליפה לקלף ואז להוסיף.
המון תודה פירגה!
בפעם הבאה אני בהחלט אנסה….
שלום פירגה
הבנתי שצריך לבשל בלי מכסה. אם זה נחון?
תודה ויום נעים
בלה,על להבה הכי קטנה.
אם תפוחי האדמה קשים את יכולה לסגור ולבשל עם מכסה סגור כשמדי פעם את מערבבת.
הי פירגה,
הוספתי לשמי -גר- שמתי לב שיש עוד רוני.
השאלה שלי-אם חייבים לטגן את החצילים?
שמחה שחזרת מהחופש בכוחות מחודשים.
רוני גר הי חמודה
חובה לטגן בדיוק כפי שרשום במתכון
אפשר לוותר על החציל?
אפשר אבל זה מה שנותן את הטעם
פירגה יקרה!
כמו כל שאר המתכונים שלך, גם זה יצא לי מוצלח וטעים!!!
לא היה לי עגבניות מקופסא אז גירדתי בפומפיה 4 עגבניות רכות. ואת החצילים הוספתי כשהתפוחי אדמה התחילו להיות רכים.
שוב תודה על המתכונים שאת משתפת אותנו.
יש לי בקשה קטנה, אפילו אם יש מתכון שאת חושבת שהוא פשוט וכולם מכירים תכתבי אותו, כי כל דבר שלך הוא בטעם אחר ומדהים.
תודה!!!
טלי
טלי חמדתי
אהבתי את השידרוג וברור שאני שמה גם מתכונים של יום יום ומוכרים.אחרי הכל האתר הוא אתר משפחתי שיישאר אחרי "שמורת טבע" ומתכונים לדורות הבאים.
חיבוק
כמעט יצאתי בחיבוק סוער אלייך על הפטנט של קימוח החצילים
החצילים בכל זאת התפרקו לי (פעם הבאה אני מודדת על סרגל מה זה 3 ס"מ ;) )
כל כך התרגשתי שהחברה של הבן שלי (שמגיעה מבית שיודעים לבשל :P ) אמרה לי מתמוגגת "זה בדיוק כמו של סבתא שלי" ולקחה עוד ועוד וגם לקחה שיהייה לה לעבודה
והבעל אמר…"וואוו היית מבשלת לי את זה בתחילת הנישואים שלנו " (ואני לא אמרתי לו שזה לא היה זה אז…אז זה היה מין תערובת לא מזוהה של ירקות שהוספתי רק רסק עגבניות ומים בלי תבלינים כי ככה חשבתי שעושים…אבל מה אכפת לי אם זה מזכיר לו מחוות מתחילת החיים המשותפים )
תודה פירגה על רגעי עונג שהפקתי בזכותך
ברבורה מקסימה
חהחהחהחהחהחהחהחה אני מתמוגגת ממך. :oops:
תחתכי 5 ס"מ וזה יצא יותר טוב.
את משו משו ;)
באהבה גדולה לכולכם
היי פירגה,
הכנתי את המתכון לשבת ויצא לי משגע.
רק חבל של קראתי קודם את התגובות של הקוראים וכך הייתי יודעת שצריך קודם לשל 10 דקות את תפוחי האדמה, כי הם באמת לא התבשלו לי.
בכל זאת מתכון משגע, ושוב תודה רבה לך
שבת שלום!!!
למה לבשל קודם? הרי זה תבשיל.
שבת שלום ותהנו.
פירגה ערב טוב האם כשמניחים את החצילים לחצי שעה בצד צריך לפזר עליהם מלח.
אורלי,אני לא תמיד מפזרת.לשיקולך.
אני בדרך כלל לא כותבת תגובות, אבל יצא לי מאוד טעים!
גילי צהריים טובים,הי, ריגשת אותי מאד שבכל זאת טרחת וכתבת תגובה טעימה למתכון.
חיבוק מהלב ותודה רבה
מעדן! טעים טעים טעים!
לבריאות