המליות יכולות להשתנות כיד הדמיון והחשק.
המליות שבחרתי להגיש לכם הם בסגנון אגרול סיני ובסגנון קינוח גבינה וצימוקים.
חשוב מאד – השלב הסופי בתנור לקריספיות, חובה.
מצרכים והכנה ל- 7 קרפים במחבת בקוטר 24:
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע) בצק תחרה.
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע) בצק תחרה.
מצרכים והכנה למלית בסגנון סיני:
שמים במחבת עמוקה מעט שמן
בצל קצוץ ומזהיבים
קוצצים לאורך גזר,כרוב ירוק,פלפל אדום,נבטים,בצל ירוק
אפשר להכין בשרי ולהוסיף חתיכות חזה עוף מבושלות
להקפיץ הכל ביחד על להבה גדולה כמה דקות ולתבל:
צ'ילי, סויה, חומץ,סוכר או דבש,שום,מלח ופלפל שחור. הכל במינונים קטנים תוך כדי טעימה ושיבוח.
מלית גבינה:
גבינה לבנה 5%
סוכר או סילאן
סוכר וניל
צימוקים.
מלית נוספת:
ממרח תמרים גושי חלבה ואגוזים קצוצים.קינמון,תמציות לפי טעם אישי.
למלא בנדיבות מלית רצויה ולגלגל לכרוכית
להניח בתבנית חסינת אש ולחמם היטב בטוסטר או בתנור שחוממו מראש עד שהחלק העליון נעשה זהוב חומי וקריספי.
מגישים חם .
תמונה: הקרפים לפני שלב התנור.
מתכון מנצח!!!!
הכנתי עם מילוי של ירקות מוקפצים וחזה עוף.
לאחר החימום בתנור זה נעשה קריספי ומאד טעים.
במקום קמח תפוח אדמה אפשר להחליף בקמח רגיל
:!:
אלינה ערב טוב
ראי קטגוריה בלינצ'ס ופנקייק ותכיני לפי המתכון ששם.עדיף.
נראה נפלא ורוצה להכין לקראת הסדר. האים ישנה אפשרות למלא במילוי הירקות לסגור בצדדים כמו אגרול ולטגן בשמן עמוק? האים יצא כמו אגרול סיני?
תודה וחג שמח
תשובות לקרפ:
הקרפ הזה מטוגן רק מעט בהתחלה והוא חייב לעבור אחרי המילוי אפייה עד שישחים קלות.
הוא לא טעים כקרפ מטוגן.
אפשר למלא כל מלית שרוצים.
בהצלחה וחג שמח
תודה לך על תשובתך המהירה. הכנתי היום בבוקר את הקרפים (כנסיון) והמתכון מעולה. יוצאים נפלא אחד אחד. רק הוספתי טיפה יותר מים ואז זה יוצא כמו עלה סיגר.
יופי של מעטפות לפסח
יוכי תודה רבה על תגובה טעימה.
בהחלט אפשר לגוון איתם את החג.
חג שמח
חג שמייח לך פירגה. מתכונים נפלאים.
אפשר להכין מראש ולהקפיא? אני רוצה להכין אותם כמנה ראשונה עם המילוי הצמחוני.
גאיה הי,
לשמור במקרר (להכין מראש) עד שלב האפיה.
לאפות לפני הארוחה.
חג שמח
האם קמח תפוחי אדמה הוא חשוב או שאפשר לשים במקומו קמח מצה? אני פשוט נמצאת כרגע בארה"ב ולא מצאתי כאן קמח תפוחי אדמה.
אין לי מושג. תצטרכי לנפות היטב ולנסות.
כשפסח בפתח טוב לרכוש עוד מתכונים וזה נראה ממש טוב
יהודית
חג שמח וטעים :lol:
היי,
נראה אחלה מתכון :lol: .
ניתן להכין את העלים מראש ולשמור במקרר או במקפיא?
אשר בקר טוב
לדעתי אפשר לשמור במקרר כי בסוף הם עוברים תהליך של אפייה.נראה שיהיה בסדר.
בהצלחה
פירגה יקרה ראשית רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים שאת מציפה אותנו. בנוסף רציתי להמליץ על מילוי של כבד קצוץ לקרפים הנהדרים האלו. חג שמח!
יסמין,תודה רבה ושיהיה לכם חג שמח וטעים
היי פירגה,
האם אפשר למרוח את הקרפ בשוקולד, לגלגל ולהכניס לתנור…?
אפשר
היי פירגה,
איזה רעיון למילוי פיקנטי אפשר כאן??
אם אני רוצה משהו עם תפו"א וגמבה ותבלינים או משהו כזה, איך אעשה את זה??
אודה לך על העזרה…
תכיני פירה עם בצל מטוגן ותוסיפי את הפלפלים אבל קלויים.
היי פירגה,
למה אי אפשר להוסיף עם הפירה גם פלפלים מטוגנים ושמים רק קלויים??
ועוד דבר בבקשה:
מוקפץ אפשר לעשות גם?
לטגן בצל, גמבות בכל מיני צבעים, חזה עוף,שום, תבלינים,צ'ילי – לטגן הכל ביחד עד שמתבשל
ולהוסיף לקרפ המטוגן לגלגל ולהכניס לתנור למס. דקות??? זה יצא טעים??
תודה, וסליחה מראש על כל השאלות.
כל סוג של מוקפץ מתאים.
כל מלית שנראית לך מתאימה
כל תוספת שמתאימה לך מתאימה.
פירגה היקרה -שאלה!
המתכון נראה נהדר כרגיל. אני מתארחת בחג, וצריכה להביא קינוח לסעודת הפסח, יכולה להכין רק בבית את הקרפים, האם מתאימים לחימום חוזר? כי לא אוכל לאפות אותם בבית המארחים, רק אצלי.
תודה.
ואגב, ה-3 עוגות היחידות שאני יודעת להכין הן ממתכונים שלך. ותמיד קוצרות מחמאות. :lol:
מאיה הם חייבים להיות אפויים אחרת הם מושיים ולא טעימים. אין אפשרות לחמם אחרת,רק בתנור.
תודה ותהנו מהמטעמים שהכנת.
חג שמח.
לא הבנת אותי… אני מתכוונת להכין הכל בבית כולל האפייה.
השאלה אם ניתן לחמם אותם ש ו ב ,בערב על הפלטה/ בתנור, או למחרת בבוקר (אנו שומרים שבת )
תודה וחג שמח.
בוודאי שאפשר…. חג שמח ומתוק לכולכם.
מתכון מגניב :lol: :eek: :shock: :x :oops: :cool: ;) :|
היי פירגה!
האם הקרפים הנ"ל מתאימים גם אם אני רוצה למלא אותם במלית של בשר טחון?
למה לא? תכיני ותהנו.
הכנתי את הקרפים ויצא ממש ממש טעים!! החלפתי את המים בחלב וכמילוי מרחתי שוקולד נוטלה- ממש כמו הקנוי ייצא! אין עלייך, תודה רבה וחג שמח
עדן,תודה רבה,
שימחת אותי מאד.תמשיכי להכין ולשמח אותי ואת כולם
אז ככה,
1. כמנה ראשונה במילוי של בצל פיטריות ושמנת לבישול (מטוגנים לפני) וגבינה צהובה למעלה,
2. עוד כמנה ראשונה- עם מילוי של קישואים וגזר ובצל מטוגנים וגבינה מלוחה בפנים.
3. כמנה אחרונה- עם תות שדה מרוסק וחתיכות שוקולד מריר (וקצת שוקולד מריר מעל)- פרווה!
4. ועוד כמנה אחרונה- עם מילוי רסק תפוחים וצימוקים ושבבי שקדים למעלה- שוב- פרווה!
5. וסתם לערב רגיל, במילוי גבינה לבנה וניל וצימוקים כפי שהצעת, אבל גם רסק עגבניות וגבינה צהובה.
כל פעם אורחים אחרים, כל פעם מחמאות חדשות…
אז אם זה עוד לא ברור, ללא ספק מתכון גאוני!
תודה רבה רבה!!
שרונה,אחלה של טעמים.
תודה רבה לך ואני מאחלת לך שתמיד תוחמאי
הי,
המיקסר שלי לא כשר לפסח. אפשר לערבל
את הבלילה ידנית ?
תודה וחג שמח.
יעל בקר טוב
אפשר , שהבלילה תהיה חלקה.
חג שמח
תודה, יצא טעים מאוד.
חג שמח
יעל, תודה רבה ,המשך חג טעים וחג שמח לכם
פשוט מושלם!!
הכנתי עם המוקפץ ויצא מדהים.
תודה רבה מעיין.
נפלא., שימשיך להיות שבוע טעים
שלום רציתי לדעת האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח כרגיל שמיועד לחולי צליאק? האם זה ישפיע על הטעם?
נעמה שלום,לא הכנתי אחרת.
אפשר להקפיא לאחר שלב האפייה כדי לשלוף מתי שרוצים או שזה לא עובר טוב הקפאה/ הפשרה/ חימום מחדש?