מצרכים:
קילו בשר בקר טחון.
1/4 חלה רטובה לגמרי סחוטה היטב ומגוררת על פומפייה.
תפוח אדמה גדול מבושל מגורר על פומפיה. או- קישוא אחד גדול מגורר חי לא חובה לקלף
1/2 כוס בצל מטוגן במשקל או לטגן 3 בצלים קצוצים
בצל אחד טרי מגורר
2 שיני שום טחון
3 ביצים טרופות במזלג
1/4 כוס קטשופ.
3 כפות פירורי לחם עדינים כמו אבקה.
תבלינים: מלח, פלפל שחור , כף פפריקה מתוקה .
3 כפות שמן זית.
לערבב .
להרטיב כפות ידיים להכין קציצות ולטגן בשמן חם מרודד.
מצרכים לרוטב האדום :
מכינים בקערה ללא בישול מוקדם.
בקבוק של עגבניות מרוסקות 700 גרם.
למלא עוד בקבוק וחצי מים.
1/2 כוס קטשופ.
2 כפות פפריקה מתוקה .
כף אבקת מרק עוף ללא חומרים משמרים.
2 כפות סילאן .
מלח ופלפל להוסיף ולטעום . לשפר טעמים.
(אין צורך לבשל את הרוטב לפני) לערבב היטב וזהו.
לצקת את הרוטב על הקציצות המטוגנות.
לבשל שעה או שעתיים כמה שרוצים. להבה הכי קטנה. כמה שיותר בישול יותר טעים.
לפני סוף הבישול אפשר להוסיף בטטות לא מבושלות , או תפוחי אדמה שבושלו תחילה.
להמשיך לבשל ביחד עד שהבטטות מוכנות.
טיפ לשיפור הרוטב: לטגן את הפפריקה בשמן ואז להוסיף את יתר המצרכים.
תהנו.