סלט עדשים שחורות בטטה סגולה סלק
מוסיפים טעמים ופשוט נהנים.
מצרכים שאפשר לקנות מוכנים ולקצר את זמן העשייה.
עדשים שחורות כבר רכות בנוסח סנפרוסט – לבדוק שמספיק רכות ואם לא , אז לבשל 5 דקות במים רותחים. להשתמש ב-2 כוסות אחרי הבישול ואת היתר להקפיא.
סלק מבושל בוואקום קונים 4 יחידות.
1 או 2 בטטה סגולה עשויה במהירות במיקרו .ראו הכנה שלי למטה…..
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה / אולי יש כאלה שיעדיפו כוסברה טרייה
3 שיני שום מעוכות
כף גדושה סילאן
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
1/4 כפית כמון
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
כמובן שאם אין לכם עדשים שחורות מבושלות פשוט תבשלו כמו אטריות בהרבה מים רותחים כחצי שעה או עד שמתרככות.
כנ"ל סלק לבשל את הסלק בקליפה עד שרך לנקות ולחתוך לריבועים
את הבטטה לקלף ולפרוס פרוסות של 1/2 1 ס"מ ולהניח על צלחת שטוחה מרוססת בתרסיס שמן
גם מעל לפרוסות הבטטה לרסס בתרסיס שמן ולבשל במיקרו מכוסה ל-9 דקות.
להוציא לקרר ולפרוס לריבועים.לקרר.
כשכל הירקות רכים, קרים וחתוכים לריבועים , לשים בקערה גדולה .
לתבל ולטעום ולשפר עד שתגיעו לטעם הנדרש לטעמכם.
טעים להגיש ליד פרוסות דקיקות של תפוח עץ גרנד.
תהנו.