קציצות בשר עם תירס ברוטב אדום עם תירס

DSCF4817 1 1 - קציצות בשר עם תירס ברוטב אדום עם תירס

מצרכים לקציצות:

שמים בקערה:
1/2 קילו בשר טחון – אפשרי לשלב הודו ובקר
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם – אבל הכי רכות יוצא עם לחמנייה לבנה או 2 פרוסות חלה מושרית וסחוטה
כף רסק עגבניות/ קטשופ

2 כפות בצל מגורר דק
2 כוסות גרגרי תירס בלי נוזלים – טחון גס
1 או 2 ביצים
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח,פלפל,כמון,כורכום,פפריקה.
לערבב ביחד .

ליצור קציצות . לטבול בפירורי פנקו/פירורי לחם
לטגן מ-2 הצדדים

באפייה:

ניר אפייה משומן. אם אופים כדאי להוסיף לעיסה כף סלט חומוס/טחינה .
שיטת האפייה:
להניח את הקציצות צפוף על ניר אפיה משומן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 כ-20 דקות.
להפוך את הקציצות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.


מצרכים לרוטב תירס אדום:

בצל , 3 שיני שום , בקבוק מיץ עגבניות קצוצות דק, כוס מים, 500 גרם תירס סנפרוסט גרגרים, מלח,פלפל, אבקת מרק עוף,פפריקה

מטגנים בשמן בצל גדול קצוץ+3 שיני שום פרוסות
מוסיפים ליטר בקבוק מיץ עגבניות קצוצות דק
מתבלים בפפריקה,מלח,פלפל
מרק עוף לא חובה,כמון, פפריקה,
מרתיחים טועמים ומשפרים תיבול ומוסיפים כפית סוכר.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים 20 דקות
מוסיפים 500 גרם תירס ומבשלים כדקה.
סוגרים להבה .

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *