קציצות בשר עם תירס ברוטב אדום עם תירס

DSCF4817 1 1 - קציצות בשר עם תירס ברוטב אדום עם תירס

מצרכים:
1/2 קילו בשר טחון – אפשרי לשלב הודו ובקר
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם – אבל הכי רכות יוצא עם לחמנייה לבנה או 2 פרוסות חלה מושרית וסחוטה
כף רסק עגבניות/ קטשופ

2 כפות בצל מגורר דק
5 כפות גרגרי תירס בלי נוזלים
1 או 2 ביצים
פטרוזיליה טרייה
מלח,פלפל,כמון,כרכום,פפריקה
קינמון טיפונת לטעם (מוסיף המון) אבל לא חובה
לערבב ביחד וליצור 12 קציצות גדולות
לטגן מ-2 הצדדים על שמן מרודד– ניתן לאפות על ניר אפייה משומן. אם אופים כדאי להוסיף לעיסה כף סלט חומוס/טחינה .
שיטת האפייה:
להניח את הקציצות צפוף על ניר אפיה משומן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 כ-20 דקות.
להפוך את הקציצות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.


מצרכים לרוטב תירס אדום:

בצל , 3 שיני שום , בקבוק מיץ עגבניות, כוס מים, 500 גרם תירס סנפרוסט גרגרים, מלח,פלפל, אבקת מרק עוף,פפריקה,, אפשר להוסיף כמון ופלפל חריף קצוץ.

מטגנים בשמן בצל גדול קצוץ+3 שיני שום פרוסות + פלפל חריף קצוץ-לילדים לוותר.
מוסיפים בקבוק מיץ עגבניות קצוצות דק= ליטר
מתבלים בפפריקה,מלח,פלפל
מרק עוף לא חובה,כמון,פפריקה חריפה,קורט קינמון.
מרתיחים ומשפרים תיבול ומוסיפים כפית סוכר.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים 20 דקות
מוסיפים 500 גרם תירס ומבשלים כדקה.
סוגרים להבה ונהנים

אם יש פחות רוטב לטעמכם, תוסיפו מים ועוד תיבול.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *