לזניה מקרוני ירקות טבעוני
ומי שרוצה להפוך לחלבי שיוסיף שכבה גבינות מגוררות באמצע ולמעלה להקרמה.
מצרכים:
1/2 חבילה מקרוני מספר 7 מבושל לפי הוראות היצרן.
3 בטטות ארוכות מקולפות פרוסות
2 חצילים מאורכים מקולפים ופרוסים
בצל גדול נקי ופרוס עיגולים דקים
קופסה עגבניות מרוסקות גס שמכילה גם בצל = 750 ג'
קופסה עגבניות קצוצות = בערך 300 גרם
לתיבול הרוטב: כף מרק עוף, פלפל שחור, פפריקה,כפית סוכר.רוטב צ'ילי מתוק לחריפות מעודנת.
אופן הכנה:
לבשל את המקרוני לפי הוראות היצרן ולסנן
לערבב את שני סוגי העגבניות ולתבל. לערבב ולשפר טעם. במידת הצורך, להוסיף מלח ופלפל שחור.
תבנית חד פעמית 27X33 עם ניר אפיה משומן קלות.
לשים את הירקות הפרוסים בשכבה אחת ולרסס עליהם מעט שמן. לאפות כ-20 דקות בחום 200 עד שישחימו. לשמור את הירקות האפויים בצד.
לשים על ניר האפיה שבתבנית 1/2 כוס מרוטב העגבניות
מעל חצי מכמות המקרונים
מעל עוד כוס רוטב עגבניות
מעל את כל הירקות ועוד כוס עגבניות.
לכסות במקרונים שנשארו. ולצקת את יתר הרוטב באופן שווה מעל.
לכסות בניר כסף ולאפות בחום 175 כ-35 דקות.
תהנו.