אין צורך בגבינות צהובות או עתירות שומן.
יוצאת כמות של בערך 25 תלוי בגודל. באמת מהמם במרקם ובטעם.
מצרכים בקערה גדולה:
חבילה גבינה טוב – טעם 250 גרם
קופסה בולגרית קוביות 250 גרם
יוגורט ביו שלם אפשר 3%
1/2 מיכל גבינה כמו סקי לבנה חלקה
כוס שמן קנולה
2 ביצים
1/2 כפית סוכר
3-4 כוסות קמח או כמה שנכנס לבצק דביק. לגבי אבקת אפיה אז ככה,
מי שרוצה את הלחמניות קריספיות אז לוותר.
מי שרוצה את הלחמניות שמנמנות ועסיסיות שיוסיף שקית אחת אבקת אפיה.
לשיקולכם.
מלח לטעם שימו כפית ותטעמו. תמיד אפשר להוסיף.
ללוש לבצק טיפה דביק.
להכין כוס עם מים או מעט שמן לטבול את האצבעות
לתלוש גושי בצק גדולים ולכווצ'ץ בכף היד
לא סימטרי. כל לחמניה יוצאת קצת אחרת.
לשמן ניר אפייה ולהניח עם טיפה מירווח.
אפיה בטורבו בחום 190 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה חומית.
מי שרוצה שלפני האפייה, יבריש את הלחמניות בביצה ויפזר שומשום/קצח
לשמור במקרר או בפריזר.
כדי לחמם במיקרו:
שימו במיקרו כוס מים רותחים ואת כמות המאפים שאתם רוצים לחמם
נגיד, 2-3 לחמניות.
תפעילו לחצי דקה. תבדקו. אם צריך תוסיפו עוד מספר שניות.
יוצא פריך ונפלא.
הכי טוב לחמם בתנור:
לחמם היטב את התנור על 200 מעלות 5 דקות.
לסגור את החום ולהכניס את הלחמניות לכמה דקות להפשרה איטית.
תהנו