יש בה פרג טרי יש תפוחים בקינמון וסילאן ופירורים עם אגוזים
מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה -או חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
חבילה קטנה קמח תופח = 1/2 2 כוסות
להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה עוד קמח עד שיהיו פירורים.
הפירורים לא אחידים בגדלים שונים.
להוריד כוס וחצי פירורים שישמשו לכיסוי העוגה.
ליתר להוסיף:
ביצה + 200 מ"ל שמנת חמוצה +שקית סוכר וניל ולערבב.
לשטח בתבנית משומנת חד פעמית 27/33 או תבנית עגולה מספר 26
ולאפות בטורבו בחום 75 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.
להוציא ולקרר מעט.
כשקר, לזלף על הבצק 2 כפות סילאן ריבת תות או דבש .
הכנת מלית הפרג:
2 כוסות פרג טרי וטחון מהמעדנייה (חשוב פרג טרי שלא יהיה מר)
כוס חלב
2 כפות מרגרינה/חמאה רכה
3 כפות סוכר
3 כפות דבש/סילאן
חבילה שוקולד מריר שבור לקוביות (לא חובה)
להרתיח חלב ולהוסיף את הפרג , הדבש, והסוכר לבחוש עד שהחלב נספג.
להוסיף חמאה ושוקולד ולבחוש היטב.
הכנת מלית תפוחי עץ:
8 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מקולפים נקיים מליבה, חתוכים .
להכניס את התפוחים לסיר ולהוסיף:
2 כפות סוכר חום+כף חמאה+ 2 כפות סילאן/דבש+כף מיץ לימון לערבב
ולבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות.
כשהתפוחים יקבלו צבע מקורמל מהסילאן/דבש ויתרככו מעט לסגור להבה .
לסנן שלא יהיו נוזלים.
לסדר בכף את הפרג הקר על הבצק בשכבה אחידה ומעליו לפזר את התפוחים .
להוסיף לפירורים ששמרנו 4 כפות אגוזים טחונים גס, לערבב ולפזר על העוגה.
לאפות בחום 175 מעלות עד שהפירורים מזהיבים.
לקרר, ולפזר אבקת סוכר.
תהנו