פרג תפוח פירור 1 730x410 - עוגת שכבות פרג תפוחים ופירורים עם אגוזים

עוגת שכבות פרג תפוחים ופירורים עם אגוזים

פרג תפוח פירור 768x1024 - עוגת שכבות פרג תפוחים ופירורים עם אגוזים

יש בה פרג טרי יש תפוחים בקינמון וסילאן ופירורים עם אגוזים

מצרכים לבצק:

200 גרם מרגרינה -או חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

חבילה קטנה קמח תופח = 1/2 2 כוסות

להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה עוד קמח עד שיהיו פירורים.

הפירורים לא אחידים בגדלים שונים.

להוריד כוס וחצי פירורים שישמשו לכיסוי העוגה.

ליתר להוסיף:

ביצה  +  200 מ"ל שמנת חמוצה +שקית סוכר וניל ולערבב.

לשטח בתבנית משומנת חד פעמית 27/33 או תבנית עגולה מספר 26

ולאפות בטורבו בחום 75 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.

להוציא ולקרר מעט.

כשקר, לזלף על הבצק 2 כפות סילאן ריבת תות או דבש .

הכנת מלית הפרג:

2 כוסות פרג טרי וטחון מהמעדנייה (חשוב פרג טרי שלא יהיה מר)

כוס חלב

2 כפות מרגרינה/חמאה רכה

3 כפות סוכר

3 כפות דבש/סילאן

חבילה שוקולד מריר שבור לקוביות (לא חובה)

להרתיח חלב ולהוסיף את הפרג , הדבש, והסוכר לבחוש עד שהחלב נספג.

להוסיף חמאה ושוקולד ולבחוש היטב.

הכנת מלית תפוחי עץ:

8 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מקולפים נקיים מליבה, חתוכים .

להכניס את התפוחים לסיר ולהוסיף:

2 כפות סוכר חום+כף חמאה+ 2 כפות סילאן/דבש+כף מיץ לימון לערבב

 ולבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות.

כשהתפוחים יקבלו צבע מקורמל מהסילאן/דבש ויתרככו מעט לסגור להבה .

לסנן שלא יהיו נוזלים.

לסדר בכף  את הפרג הקר על הבצק בשכבה אחידה ומעליו לפזר את התפוחים .

להוסיף לפירורים ששמרנו  4  כפות אגוזים טחונים גס, לערבב ולפזר על העוגה.

לאפות בחום 175 מעלות  עד שהפירורים מזהיבים.

לקרר, ולפזר אבקת סוכר.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *