התעוררתי משינה עם התכנית הזו בטלוויזיה בערוץ האוכל
הניחוחות ממש הגיעו אלי לחדר.
חייבת להכין,לטעום ולשתף אתכם.
לא רשמתי את המתכון כי נראה על פניו שהוא קל מאד להכנה.
"טיפ" אישי ומתוק בסוף….
המצרכים:
קילו או יותר בשר שריר מספר 8 חתוך לקוביות-חשוב לקנות בשר טוב אצל הקצב שלכם.
או כל בשר אחר שאתם משתמשים לצלי.
4 או יותר תפוחי אדמה גדולים קלופים
8 שיני שום קלופות
2 בצלים חצויים וחתוכים
כף כורכום
כף כמון
כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה
10 דקות לפני שכיביתי את האש הוספתי 200 גרם ערמונים קלופים ככה מעל לכל התכולה.
את השקית קונים סגורה עם ואקום ברשתות השיווק הגדולות.
אופן הכנה:
מכינים סיר לבישול ומחבת לטיגון תפוחי האדמה.
בסיר הבישול שמים שמן ואת הבצלים
מזהיבים את הבצלים ומוסיפים את השום וקוביות הבשר
מערבבים כ-2-3 דקות ומוסיפים כוס מים
מבשלים שעה וחצי על להבה ק ט נ ה .הבשר צריך להיות כבר רך.
מ ת ב ל י ם וטועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
בזמן בישול הבשר מטגנים את תפוחי האדמה
חותכים כל תפוח לאורך . כל חצי שוב חותכים לאורך
את הרבעים חותכים לקוביות של כ-4 ס"מ
מחממים במחבת שמן – לא עמוק- וכשהשמן חם מאד מכניסים את קוביות התפוחים ומשחימים מכל הצדדים.
עדיף לטגן כל פעם שכבה אחת של תפוחים כדי שייטגנו היטב. את המוכנים מוציאים על ניר סופג.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מעל לבשר ה מ ב ו ש ל והרך וממשיכים לבשל על להבה הכי קטנה עד שהתפוחים רכים.
התפוחים למעשה מתבשלים מהאדים ואין צורך להוסיף מים.
במהלך הבישול צריך להיות כל הזמן מעט רוטב כך שאם חסר מים מוסיפים מאחת פינות הסיר.
(לא הרבה מים ) מדי פעם לנער את הסיר במהלך הבישול.
"טיפ" אישי מתוק של פירגה
אישי? הייתי מוסיפה סילאן לכל המעדן הזה.משפרת טעמים.
תהנו
חבל על הזמן מעדן
הפתעה טעימה
תודה :P
לא הבנתי לא חותכים את הבצל לחוטים או קצוץ? לא הבנתי משאירים אותו שלם מחולק ל4?
ליאתי, לחצות ל-2 ולפרוס דק.
תודה …ולגבי השום להשאיר שיניים שלמים?
את יכולה לחצות או לפרוס או להשאיר שלם. שיהיה טעים ובתאבון
מישהי יודעת אם הייתי צריכה להרתיח קודם את הבשר לפני שהכנסתי לסיר עם הבצל והשום??
לא ולא
שרית ורחלי צהריים טובים
אתן יכולות להחליף את הבשר למספר 5 שהוא ידידותי יותר.
לגבי הסודה אני מוסיפה רק אחרי שעה וחצי שעתיים של בישול כשאני רואה שאין לבשר סיכוי להתרכך.
בהצלחה ותהנו.
פירגה יקרה,
ראשית אני רואה שיש עוד מישהי בשם רחלי אז אזהה את עצמי רחלי 10 כדי שלא תהיינה טעויות.
שנית הסופריטו נראה סוף הדרך ובלי נדר אכין אותו בשבת.
שלישית רציתי לבקש אם אפשר כשמשתמשים בשם לועזי שם תבשיל, לכתוב אותו גם באותיות לעוזיות כדי שאדע מה שמו באמת (כמו למשל סופריטו) האם ה-פ' עם שוא או עם ציריי.
רביעית – סתם הערות לעברית: תפוחי אדמה נקראים תפודים ולא תפוחים. מקווה שאת לא כועסת.
ואחרון חביב – אני מאד נהנית מהמתכונים שאת נותנת וממש כיף להכנס לאתר שלך. עכשו אני מבלה רבות ב"מאכלים להקפאה" ו"עוגות גבינה קרות". יישר כח. :oops: :P
מאד אוהבת סופריטו.ומכינה כמעט כל שבת.
טעים מאד עם עוף.
אני מכינה מ-15 תפוחי אדמה לפחות.
הטיפ שלי… כף רסק עגבניות לרוטב.
הסופריטו שלך נראה מדהים.יאמי יאמי…. ;)
למלכה ערב טוב
יש לי מתכון עם עוף אבל המוצא חלאבי .בחיפוש:סופריטו עוף של יום שישי.
לגבי כמות תפוחי האדמה בהחלט אפשר להכין בסיר גדול ויותר. ואואואוווו 15?
ה"טיפ" של רסק העגבניות מצא חן לי מאד. אוהבת כל דבר ברסק. אנסה בפעם הבאה.
תודה תודה :lol:
קראתי את הסופריטו של יום ששי.
חמותי חאלבית והיא לימדה אותי להכין את סופריטו העוף.
אני חותכת את תפוחי האדמה לציפסים עבים,או לקוביות גסות ומטגנת.
את העוף מטגנת ואז מוסיפה מים רותחים ומבשלת כחצי שעה עם תבלינים מלח בהרט וכורכום.
ואז לרוטב עם העוף מוסיפה את תפוחי האדמה ומכניסה לתנור ל-3 שעות ואפילו יותר.
את רסק העגבניות הוספתי ככה סתם,אך אז ויתרתי על הכורכום.
מעולה….ערב טוב. :lol:
פריגה שלום,
ה-ס"ט (הספרדים הטהורים) אינם מוסיפים בצל.
משתשמשים בהמון שום – עד ראש שום.
ס"ט שעברו גלגול נדודים עד לבנון מתבלים בבהרט.
כורכום ,ומעט מלח מוסיפים גם בטיגון תפוחי האדמה.
אכן מאכל מדהים ומנחם
יישר כוח
תענוג לראות אותך ברסס :lol:
פירגה היקרה ,
הכנתי את המתכון שלך כמו שהוא , יצא מעולה !!!!!!! הבשר היה רך מאד , הערמונים הוסיפו המון
היה טעים מאד,
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים והפשוטים שלך
מלכי :!:
היייי מלכי יקרה
תודה שהגבת גם פה.
אנחנו גם מאד אוהבים ערמונים וזה כיף שיש אותם היום נקיים ומוכנים לנישנוש או בישול.
בכיף בכיף,בשמחה רבה.
תמשיכי להיות בקשר ולהביא חוות דעתכם.
נפלא
ערב טוב :lol:
נראה ומריח נהדר..
מאד אוהב תבשילים כאלו ..
♥♥♥
ביגוש יקר
תודה רבה
זה מזכיר את התבשילי קדירה שלך.
קל להכנה וטעים :lol:
חיבוק .
פירגה שלום.
הכנת היום את הסופריטו מפרגיות. יצאה מעולה
תודה רבה
ערב טוב ברטה יקרה
שימחת אותי
תודה
פירגה שלום
באופן ההכנה לא ראיתי שציינת מתי לשים את השום?
ושאלה נוספת האם אפשר להכין את המתכון יום או יומיים לפני?
הטעם לא ישתנה?
תודה!
פירגה שלום
המתכון נראה מעולה ואני רוצה להכין אותו היום :lol:
מתי מוסיפים את תפוחי האדמה? אחרי שהבשר מתבשל שעה וחצי?
ושאלה נוספת את התבלינים מוסיפים בסוף או לאחר הוספת המים?
תודה
רבקה הייי
אחרי שהבצל מוזהב תוסיפי את השום והבשר.
אפשר להכין יומיים מראש. עדיין יהיה טעים
תהנו ובהצלחה
יעל היייייייי
תודה רבה.
את תפוחי האדמה המטוגנים מוסיפים במרום הסיר אחרי שהבשר רך.
ממשיכים בבישול עד שהתפוחים ממש רכים. התפוחים ממשיכים להתבשל גם מהאדים ולא צריך להוסיף מים. הלהבה הכי קטנה.
תבלינים מוסיפים בהתחלה עם הוספת הבשר.
בהצלחה ותהנו.
הי פירגה
רציתי לעדכן אותך שהכנתי את התבשיל הנהדר הזה מעוף בסוף השבוע, יצא מעולה!!!
הבן הקטן שלי בן השנתיים ממש ליקק את האצבעות וביקש עוד…
יש לי שאלה לפעם הבאה, באיזה שלב את ממליצה להוסיף סילאן?
תודה ושבוע טוב
יעל
יעל מקסימה
בקר אור ונפלא לקרוא את התגובה שלך.סילאן אפשר להוסיף עם המים.
תהנו
הכני את המתכון פעמיים בזמן האחרון – הוא מעולה, מדהים! תודה רבה פירגה
נשמע ממש טעים ומריח טוב הוספתי לבשר גם חרדל ו2 כפות דבש
קוקי תודה ואיזה יופי של תוספת ש"תופסת"
מקווה שתהנו . המתכון כל כך טעים שהשבת אני שוב מכינה :lol:
סוף שבוע נפלא
לא היו לי ערמונים אז טיגנתי את התפוחי אדמה וגם עיגולי גזר עם דבש.חבל על הזמן.הגזרים מתוקים בצבע יפה
תמר יקרה,להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כל התגובות.
אני שמחה על השידרוג שיצא לטעמכם.
המשך טעים ונפלא
היי פירגה,
צריך להרתיח את הבשר לפני ?
אמרו לי שהבשר מפריש את הלכלוך שלו
מה את מציעה לעשות ?
לא מרתיחה.תעשי איך שאת מרגישה.
אחלה תודה רבה לך…
מתכון מעולה אשמח לשמוע ממך חוות דעת
המתכון נוסה השבת, וחוסל כליל…..
אחלה מתכון פשוט להכנה וטעים!!
תודה
שרית,אנחנו מאד אוהבים את הסופריטו . יש סופריטו עוף לא פחות טעים. תנסי
תודה
פירגה יקרה שבת שלום לך
סופריטו זה מאכל ספרדי ?
מעניין מעולם לא שמעתי שם כזה :?
ינוסה בקרוב מאוד – :lol: :lol:
אצלי מאוד אוהבים את השילוב של הבשר ותפוחי אדמה :lol:
המון תודה -אוהבים אותך
שבת קסומה ומהנה ♥♥
לאה הי
יופי,פה אני רואה שכתבת את התגובה למטה בסוף וזה נהדר.
הסופריטו אהוב עלינו מאד.יש לי עם בשר וגם עם עוף.שניהם מוצלחים מאד.
תהנו
תודה רבה :lol:
התבשיל על האש הריח משגע מחכה לטעום אין לי סבלנות
הכנתי עם עוף ומרק פטריות :lol:
תודה רבה אין עלייךךךךךך :lol:
שבת שלום
תהנו בתיאבון
פירגה מלכתי,
לשבת שעברה הכנתי את מעדן המלכים הזה בצרוף אושפאלו. הילדות והבעל טרפו הכל!
אציין שהבן היה בצבא וכ"כ התגרה, אין לך מושג..
תודה עם אלפי נשיקות, שרי – מעריצה שרופה!!!
שרי מקסימה
את חייבת לפנק את הבן במעדנים שהכנת. חהחהחהחהחהחה. תכיני לו במיוחד
חיבוק לכולכם
מתי לשים את הסילאן? ומהיהכמות
שמים עם התבלינים בין כף אחת ל-3 תלוי במתקתקות שאת אוהבת.
היי פירגה..
הייתי בסופר ולא היה את הבשר שריר מספר 8 .
איזה את ממליצה ?
אני ממליצה על 8.עדיף לשאול את הקצב אם 5-6 יתאימו לבישול כזה.
פירגה , בא לי להכין את הסופריטו הזה, אבל אין ערמונים. אפשר לוותר עליהם?
ברור שכן.
הי פירגה
האם תוכלי לומר כמה מלח ופלפל את מוסיפה. :twisted:
מה שאחרים שמים לא יתאים לך.
את צריכה לטעום ולשפר תוך כדי בישול עד שתגיעי לטעם שלכם. כך גם לגבי כל התבלינים בכל התבשילים
בהצלחה
אתם מגרות אותי אני יכין את זה לשבת.אפשר בלי סיילאן :x
שני,כדאי עם אבל אפשר בלי
טיגנתי עם תפוחי האדמה חציל חתוך לקוביות.
הוספתי לתבשיל,יצא מעולה!! :P
אדוה בקר אור
אני אוהבת את השילוב שהכנת.נקרא נפלא.
לבריאות ובאהבה והכי חשוב,המשך טעים ביחד
תודה שחזרת לשתף ולהמליץ על התוספת.
אני תמיד נזכרת איזה שנתיים אחרי…. :P
מעולה וטעים ומחזיר לבית של סבתא.
תודה רבה
אפי,מי שלא הכין,לא מבין את הענין כמה שזה טעים.
רוצו להכין.
תודה רבה לך ;)
לפירגה שלום,כמה זמן צריך להתבשל הבשר במתכון זה כדי שיהיה מספיק רך, והאם כדאי לפי דעתך להכניס אותו גם לתנור להמשך בישול.ותודה על תשןבתך מלי.
שעתיים,שלוש,שווה בדיקה שרך.
אפשר תמיד להוסיף גם תנור.ללא קשר.
בהצלחה
שמתי פחות כורכום ופחות כמון ויצא פשוט מעולה.
תודה על המתכון.
כדאי אולי לנסות קצת חומץ בטיגון התפודים נותן קצת פריכות להם
יפית
תודה רבה ושבת שלום
היי
עשיתי עם פטריות וקישואים לא מטוגנים במקום תפוח אדמה
יצא מעדן
תודה
שרון,יופי שיצא מעדן למרות השינויים.
לבריאות.
עשיתי את המתכון כלשונו,יצא מ ע דין
פאני,תודה רבה
את מקסימה שחזרת לעדכן ולשתף
שיהיה לך יום מקסים.
לא היו לי ערמונים אבל פיזרתי חומוס מעל.. המתכון מדהים ולא מאכזב כבר הרבה פעמים. טעם של אוכל ביתי אמיתי!! תודה פירגה יקרה שלנו!
דריה,מעולה
תודה רבה שחזרת לשתף ולהמליץ
הי, באיזה שלב מומלץ להוסיף את הסילאן ובאיזו כמות?
מירי,תוסיפי כף אחת ותשפרי את התיבול אחרי טעימה.
בהצלחה חג שמח
הסיר לא מכוסה??
תמיד בבישול הסירים מכוסים עם פתח צר ליציאת אדים.
אורטל מתי מתבלים?
האם אפשר לבשל בסיר לחץ?
כן, רק שאין לי ואני לא יודעת להשתמש.
היי האם אפשר ים בשר מספר 8
אם לא אס מה כן ? בדרך כלל משתמשת בכתף אבל זה מה הוא הביא לי
שני, לדעתי זה מה שכתוב במתכון. בעקרון כדאי בשר לתבשילים ארוכים. קדירות.