התחלה נפלאה להיכרות עם קינואה.
מצרכים בקערה:
כרובית בינונית מבושלת מרוככת חתוכה לפרחים
תפוח אדמה ג ד ו ל מקולף ומבושל – חתוך לקוביות (או בטטה למי ששומר מפחמימות)
כוס גרגרי תירס סנפרוסט או מקופסה (בלי המים) (או אפונה או גרגרי חומוס)
3/4 כוס קינואה שטופה היטב ומבושלת בהרבה מים 30 דקות. מסוננת.
4 ביצים ג ד ו ל ו ת טרופות
5 כפות שמן
בצל קצוץ מטוגן בשמן הנ"ל מוזהב.
ועוד בצל קטן ט ר י קצוץ לא מטוגן
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף גדושה מאד פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון
1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים
יוצקים לתבנית ומהדקים בכף היד.
מזרזפים פפריקה,תבלון פטרוזיליה,וכורכום מעל למאפה
אופים כשעה בחום 175. לבדוק לפני….
נהדר בתוספת טחינה וסלט
תבנית משומנת בגודל 37X23 X5
תהנו.
פירגה תודה רבה לך על המתכון של הקינואה עם הגזר והאפונה
תודה תודה!
המאפים האלה גם יהיו נהדרים גם לארוחות ששי ושבת כי הם פרווה
קראתי בבקר ומיד הכנתי גם קלה וגם טעימה מאחר והיא גם מתאימה לבת הצליאקית שלי אולי אפשר לזרוק לך כפפה להעלות עוד מתכונים ללא גלוטן
ניתן לפתור את הבעיה על ידי חליטת הכרובית או הברוקלי במים רתוחים עם מלח וכף חומץ- לכמה דקות.
יהודית מסכימה איתך.
תודה על התגובה שהיא למעשה "טיפ" חשוב.
פירגה יקרה
סוף סוף הכנתי את המאפה ויצא פשוט נהדר.
קשה היה לי להתאפק וטעמתי חתיכה קטנה כשהיא עדין חמימה וזה פשוט יאמיייי.
הקינואה בהלם – היא אף פעם לא ידעה שהיא יכולה להיות כל כך טעימה :P
יש לי הרגשה שאפשר לאכול את המאפה הזה גם כשהוא קר
הכנתי עם בטטה, ושוב כרגיל – מגיע לך המון תודה
רק הערה קטנה – לצערי ה"טיפ" של יהודית אינו תופס מבחינה הלכתית. הירקות האלה מאד מאד בעייתיים מבחינת חרקים ואין שום אפשרות להכשיר את פרחי הברוקולי והכרובית (זה דורש גידול מיוחד).
ויני יקרה
לגבי הטיפ של יהודית כמובן שכולם קוראים את התגובות ויראו את שכתבתם.
כל אחד יחליט מה טוב בשבילו ויעשה.
תודה לך על התגובה וההערה.
מאפה הקינואה הזה אהוב עלינו מאד וגם אצלינו אוהבים את השילוב של הבטטות.
תנסי חם/קר והעיקר שתהני
בוקר טוב זו שוב אני
עשיתי את מאפה קינואה וירקות כארוחה שלמה יצא טעים מאד :lol: :lol: :lol:
עינת יקרה
אני שמחה שהתלהבת מהקינואה ושאהבתם מאד.
שנמשיך להכין ולהנות ולקבל מחמאות מבני הבית,בכיף :lol:
הי פירגה,
בא לי לנסות את המתכון הזה, נראה משובח!!
אבל אין לי תירס וכרובית.
יש משהו שאפשר לשים במקום (אולי אפונה??)
תודה מתוקה!
תנסי עם ברוקולי
פירגה אני המומה לא ידעתי שקינואה יכולה להיות טעימה
גם אתמול הכנתי את המתכון של הקינואה עם הגזר והיום את זה
מעולה :lol: :lol: :lol:
מאיה,אני מבטיחה לך שכל המתכונים שלי עם ;)
טעם של עוד.חהחהחהחהחהחה תוד ה
פירגה יקרה, סוף סוף מצאתי את מה שכל כך רציתי להכין, את מאפה הקינואה, זה נשמע מדהים ובטוחה שגם טעים מאד, מתכוונת להפתיע את משפחתי בארוחת שבת, במיוחד כשהתווסף למשפחתי בן משפחה חדש שאוכל רק אוכל בריא, תודה רבה :
הי דורית,
אני שמחה שמצאת בין מתכוני הבריאות את מתכון הקינואה שחיפשת.
זה מתכון מפנק במיוחד וטעים מאד.
תהנו כולכם וקבלי עוד מתכונים עם קינואה שישמחו אותך.
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94
פירגה יקרה. יש אפשרות להחליף את הקינואה בקוסקוס או בבורגול. מה דעתך?
מירי,לא ניסיתי למעט המתכונים שיש לי באתר.
פירגה יקרה, זה נראה ונשמע יפה וטעים ובריא.
מתכוונת להכין לשבט ואשמח אם תדעי לענות לשאלתי
האם אפשר להקפיא ואיך זה מתנהג אחרי הפשרה.
העלאת מתכונים מעניינים משנים עברו מעניינת ומשמחת מאד.
סבתא ס. ערב טוב יקירתי,
לא להקפיא. אפשר לשמור במקרר.
תודה והמשך ערב נפלא לך