הכנה ותמונה:יפעתי
מצרכים :
50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
1/4 כוס מים פושרים
8 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
1/2 3 כוסות קמח רגיל
4 ביצים
4 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות – אני אפיתי בתבנית קוגלהוף (עם החור באמצע)
ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את השמרים הטריים,הסוכר והמים
ומשהים 10 – 15 דקות עד שהשמרים יתחילו לתפוח.
מערבבים בקערה גדולה את תפוחי האדמה עם השמרים ושאר החומרים(מלבד הבצל)
מכסים ומשהים כשעה לתפיחה ב(בחורף צריך קצת יותר זמן).
אם אתם רואים שהתערובת דלילה אפשר להוסיף מעט קמח.
מחממים את התנור לחום 160 מעלות
מרפדים את התבניות במחצית הבצל המטוגן ומחלקים את התערובת בין התבניות.
מפזרים מעל את שאר טבעות הבצל המטוגן.
אופים 15 דקות בחום נמוך.
מגבירים את החום לבינוני 180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.
תהנו מהתמונות כפי שהכינה יפעתי מהאתר שלנו.יפעתי צילמה את כל השלבים . אתם מוזמנים להכנס לתגובה שלה ולראות את הקישור הטעים וההמלצות הנפלאות.
התמונה באדיבות יפעתי
וואו איזה תמונות .
תודה על המתכון הטעים,נראה מעולה. :lol:
אילניתי
מדהיםםםםםםםם פירגה
איזה צילום מרהיב נראה מעולה :lol:
אם י יש לכן עדיין סיר פלא הוציאו מהבוידם יוצא משהו משהו :lol: :lol:
:lol: תודה
פירגה שלום וברכה,מה שלומך? אנו לא מכירות אבל זה לא משנה,נכון?
חברה המליצה לי על האתר שלך.אני רוצה לברך אותך על פועלך.יש לך אתר מקסים.מתכונים נפלאים.
אני מתכוונת לאמץ את המתכונים שלך.
מאחלת לך שעוד הרבה שנים תזכי לבשל ולאפות לבני משפחתך.
יום מקסים
רותי מהרצליה :lol:
לרותי מהרצליה שלום
תודה שהצטרפת לאתר שלנו
מקווה שתמצאי פה נחמה מתוקה וטעימה בין המבחר הטעים שבאתר.
יום מקסים וטעים
וואי איזה יופי
מיד רשמתי להכין את זה לשבוע הבא (בלי נדר). אני מתה על מאפי שמרים וזה רעיון מגניב.
ניראה לי אבל שאני אכין מתערובת של תפוחי אדמה ובטטות.
פירגה – מה זה תבנית בור?? את מתכוונת לתבנית בסגנון קוגהלהוף?
וויני הי
נראה שילוב מנצח.נקווה לטוב ותעדכני אותי שאוכל להוסיף למתכון.
אני הכנתי בתבנית בור קוגלהוף.
אפשר להכין באינגליש קייק.
תהנו
היי פירגה
נראה מאוד טעים, אני חייבת לנסות.
האם יש צורך ללוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות? או רק ערבוב כפי שכתבת?
יש לי שמרים בוואקום [שמרים יבשים] ולא טריים, ל- 1/2 3 כוסות קמח רגיל כמה להוסיף שמרים יבשים?
יום מקסים ונעים
יפעתוש ממוש
שימי כף אחת של יבשים
לא צריך ללוש הרבה.תכיני בדיוק כמו שכתוב..
בהצלחה ותשתפי אותי,
תודה
רותי כנסי כנסי…..דחוףףףףףףףףף,
אני לא יודעת איפה את מגיבה למתכונים. אבל את לא במקום הנכון.
פשוט בסוף המתכון יש אפשרות להגיב. תרדי למטה עד האחרון שהגיב ותגיבי אחריו.
כתוב: הוספת תגובה אז כנסי להגיב.
פירגה יקרה,
סליחה שאני שוב שואלת לגבי ערבול או ערבוב, לא ממש הבנתי.
הכוונה לערבב את כל החומרים עם כף או שאפשר לערבל למשך כמה דקות במיקסר?
במידה ואפשר לערבל במיקסר, לכמה דקות יש לערבל?
אני יודעת שאם מערבלים הרבה זמן במיקסר אז המרקם של הבצק יהיה כמו ללחם.
האם זו הכוונה למאפה הזה, מרקם של לחם?
[אני והדייקנות שלי בבצק שמרים, שחבל על הזמן :oops:]
יפעת הי
אני הכנתי בדיוק כמו שרשום במתכון.
לא הכנתי במיקסר ופשוט ערבבתי כמו לעוגה בחושה. לא מעבר לזה.
המירקם מזכיר לחם או עוגה משמרים.
תודה פירגה, עכשיו הבנתי :lol:
היי פירגה, עכשיו שאלה מאתגרת. הייתי ב"לגעת באוכל" וקניתי תבלין סאטה פרגיות. תבלין צהוב עם טעם חזק של בוטנים. פשוט לא עמדתי בפיתוי, אבל עכשיו אני לא יודעת מה לעשות איתו :oops:
יש לך רעיון? בטוחה שלא תאכזבי
ורד
ורד לצערי לא מכירה.
כתבי בגוגל את שם התבלין אולי הישועה תבוא משם ;)
בהצלחה
ערב טוב פירגה.
תמיד אני מגיבה על המתכונים הניפלאים שלך, אך הפעם וזו הפעם הראשונה שגם לי יש שאלה.
מחר יש לי אורחים ואני רוצה לדעת איך התנהג המאפה.
בתור מעין לחם, או פשטידה או ?
אשמח לקבל תשובה.
פנינה יקרה
אם את שואלה אותי,אז המאפה הזה זו ארוחה בפני עצמה כשמצרפים אליה מלפפון חמוץ וסלט וזהו.
אירוח נעים
פריגוש המתוקה. תודההההההההההה יום שישי אכין את המאפה הזה..
בהצלחה חמדה יקרה
מקווה שיהיו בשורות טעימות
כבר חודשים שאני נהנית מהמתכונים הנפלאים .
יישר כח!
ורד חמדתי
תודה על ששיתפת אותי.העונג שלי והכיף שלי ותמשיכי לשתף אותי כדי שארגיש טוב ;)
פירגה יקרה!
מה זה המתכון הזה ?אולי תכתבי לנו קצת דברי רקע ,לגבי זה מתכון ממש חדש ולכן אשמח לדעת האם ראוי להקפאה [מתכון עם תפוחי אדמה בד"כ לא מתאים]
יום טוב.
דורית הי
אני לא מקפיאה מתכונים עם תפוחי אדמה.
צריך לאכול באותו יום
זו עוגת תפוחי אדמה עם שמרים וזה גם נראה כך אחרי האפיה.
שלום פירגה
התצלום של המתכון נראה מדהים , מה שלא מובן לי איך יש הבדלים בין התצלום של המתכון שלך לתצלום של המתכון של לירי – אצלה זה נראה קצת יבש , ידוע לך למה ? אני נורא רוצה להכין אבל חוששת שלא ייצא לי יפה כמו שלך . :oops:
ענבל הי
זו עוגת תפוחי אדמה עם שמרים וכמו מתכון של שמרים זה נראה כמו מאפי שמרים. עוגות שמרים.
זה יוצא יפה באחריות ,אין סיבה שלא. צריך להכין ולאכול באותו יום. אי אפשר להקפיא.
כל יום וההפתעה שלו……………..
מה קורה עם שמרים יבשים? אז אולי אפשר להשתמש בכמו סוכר ולא בסוכר?
מה דעתך?
שרה הי
אני הכנתי עם כף שמרים יבשים
לגבי כמו סוכר לא יודעת אבל הגיוני שאפשר להמיר.
פירגה יקירתי,
לא תאמיני אבל דבר ראשון שאני עושה כשאני חוזרת מהעבודה זה לפתוח את המיילים ולראות מה המתכון היומי שלך. תודה על הרעיונות ועל החגיגה בבטן ובעין.
בובעלה זה מתכון מיוחד מאימי ז"ל שהיתה מכינה בפסח. הוא מורכב בקצץ של ביצים, חלמונים. סוכר. וקמח מצה. מערבבים הכל ומטגנים כמה דקות במחבת. מעין בא לך השם בובעלה? :shock: :lol:
רחל, הי יקרה
השם לא שלי כפי שראית במתכון.
כנראה שיש כמה שמות וכמה מתכונים וזה לא פעם ראשונה שאני נתקלת בזה.
תודה רבה לך והעיקר,להנות
פירגה יקרה,
מממ… טוב הכנתי, מה אני אגיד לך… ממש לא ציפיתי שכך זה יצא.
הכנתי את הבצק, היה מאוד רך, הוספתי עוד קמח וזה היה בסדר.
עשיתי לפי המתכון שלך והכנסתי לתנור…
חיכיתי חיכיתי ובסוף זה היה מוכן.
הוצאתי מהתנור וחיכיתי שיתקרר קצת ואז טעמתי…. ממממ…
מממ… נתתי גם לבנותיי לטעום ו… אוייי… אמרו לי שזה מעולה חחח.
סתם אני מתבדחת ומותחת אותך עכשיו חחח, פירגה נשמה יצא סוף הדרך.
עשיתי בדיוק כמו שבמתכון וצילמתי כל שלב שהכנתי.
התוספות שלי לבצק היו:
הוספתי כפית אחת של אבקת אפייה לקמח.
כשטיגנתי את הבצל הוספתי במהלך הטיגון: פפריקה מתוקה, מלח ופילפל.
לאחר 15 דקות של אפייה ב- 160 מעלות, הוצאתי את התבנית וזירזפתי עוד קצת
שמן על פניי הבצק.
הרייח בבית שיגע את כל השכנים אני מאמינה חחח
בקיצור אכלנו ונהננו מאוד, מאוד, מאוד….
[איך הייתה המתיחה שלי בתחילת ההודעה?] חחחחחחח ;)
למי ששאל ולא ידע איך המתכון הזה, אומר לכם: מ ע ו ל ה!!!!!
תודה פירגה על עוד מתכון נפלא ממיליון המתכונים הנהדרים שלך :lol:
אז כמו תמיד אני שולחת קישור לשלבים שהכנתי.
הקישור:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/FnYjuD?feat=directlink
יפעתוש המקסימה,כרגיל התמונות מהממות.
אכן,החסרתי לשניותיים פעימה אחת או שתיים.חהחהחהחהחהחה
צילמת את כל השלבים.התוצאה מהממת.שימחת אותי עם ההמלצה שגם טעים שזה הכי חשוב.
גנבתי 2 תמונות והוספתי למתכון עם המלצה שכדאי להכנס לתגובה ולראות את השלבים.
פשוט נהדר.אהבתי
חחח, אז הצלחתי למתוח אותך חחח
אבל ברור שזה יצא טעים, כל המתכונים שלך מוצלחים :lol:
ייאה שימחת אותי שהוספת את התמונות שצילמתי למתכון.
יצא טעים ביותר :lol:
לא יאומן עד כמה שזה טעים
יפעתוש,תאכלו עם מלפפון חמוץ,זה הכי בעולם ;)
אוהבת אותך
בוקר טוב פירגה
שאלה קטנה, האם לסחוט את תפוחי האדמה לאחר שגיררתי אותם?
המון תודה ושיהיה לך סופ"ש נפלא.
מירב
היי מירב,
אני הכנתי אתמול את המאפה הזה ולא סחטטתי את תפוחי האדמה ויצא לי נהדר.
לא להבהל שהבצק די דליל ולא כמו בצק ללחם לדוגמא.
מנסיון שלי של בצקיי שמרים, הבצק הזה הוא מאוד מיוחד להבדיל מבצקים אחרים.
פירגה כתבה שאם יש צורך להוסיף קמח אז להוסיף בזמן הערבוב [כך אני עשיתי].
יוצא בצק רך מאוד וככה צריך להיות. ממש אי אפשר ללוש אותו בידיים ולא לדאוג, יוצא מעולה.
לאחר התייעצות עם פירגה לגביי לישת הבצק, פירגה אמרה שיש לערבב את הבצק כמו
לעוגות בחושות. לי במקיסר יש אפשרות ערבוב עם וו גיטרה, שמתי את החומרים במיקסר וערבבתי רק
שתיי דקות וזהו. ושוב, הבצק מאוד רך ואוורירי ביותר לאחר ההתפחה של שעה וחצי כמו שאני עשיתי.
מקווה שעזרתי לך :P
למירב,ראי את התשובה הממצה של יפעתוש המקסימה.
תודה וכיף שיש שיתוף כזה בהצלחה
היי יפעת
עזרת המון,
הולכת להכין, אדווח על התוצאה.
תודה
מירב
הכנתי ויצא טעים מן ארוחה ביתית מפנקת…
תודה: )
מירב, לא בטוחה לגבי התפחה במקרר.
נועה,תודה רבה
עוד שאלה קטנה….
אפשר להתפיח במקרר?
תודה ;)
לגביי התפחה במקרר לא ממש יודעת, לא יודעת איך יצא מרקם הבצק לאחר מכן. אולי אפשרי.
נחכה לפירגה שתענה לשאלתך, ניראה מה דעתה על זה.
בכייף :P
הכנתי ואי אפשר להפסיק לאכול טעים בטרוף שלחתי לכולם לטעום כדי שלא החסל לבד. תודה.
רחלי
תודה מתוקה
תבנית ככר=אינגליש קייק
תבנית בור=קוגלהוף תבנית סבתא עם חור באמצע
תודה פירגה
האם אפשר להכניס את זו עם החור של פעם (אלומיניום) לתנור אפייה?
פעם היו משתמשים בהן על הגז
למעשה כל תבנית מתאימה.
תודה ויום טוב
יש לי שקית שימרית .. מה הכמות למתכון הזה?
50 גרם
תודה רבה על התגובה המהירה.
כל תבנית מתאימה
תבנית כיכר=אינגליש קייק
תבנית בור=קוגלהוף.
בהצלחה
פריגה היי מתוקה,
כשראיתי את המתכון הזה אמרתי בליבי פריגה פתרה לי את הבעיה לצמחונים לערב שישי,
פעלתי בדיוק כפי שאת רשמת והתרשמתי מהתפיחה של העוגה,אך הייתה לי בעיה אחת……
כשהעברתי את העיסה לתבנית היתה בקערה הצטברות של נוזלים ולא ידעתי האם לשפוך
את זה לתבנית????? לבסוף לא צירפתי את הנוזלים העוגה יצאה בדיוק כמו בתמונה
אבללללל יבשה.
יכול להיות שזה בגלל הנוזלים שלא צירפתי?
בכל מצב פריגוש את העוגה חיסלו ושיבחו כפי שאני רגילה בכל מתכון שלך. ;)
אילנה בקר אור חמודה
במיוחד בעוגה הזו חשובים הנוזלים ואותם זרקת ;)
בפעם הבאה לערבב הכל ביחד ולצקת לתבנית.
חיסלו ושיבחו למרות זה מעולה. תודה רבה
פירגה שלום!
האתר שלך נפלא! הראשון אליו אני נכנסת כמעט בכל יום… בכל מקרה, עשיתי ממש עכשיו את הבובל'ה ויצא לי קצת יבש… טעים, יפה וגבוה אבל- יבש… האם בפעם הבאה להוסיף עוד שמן? מים? הבצק היה דליל מאוד גם כך…
תודה מראש…
דליה
דליה תודה חמודה
תשאירי את כל הנוזלים גם מתפוחי האדמה. לא לסחוט. אפילו שהבצק דליל לא להבהל.
יפעתוש אפתה כמו שרשום בהתחלה בחום 160 אחרי 15 דקות הוציאה,ריססה בעוד שמן והחזירה לאפיה.
שווה נסיון נוסף לאור התגובות שלה. לדעתי כדאי להוסיף עוד קצת שמן גם לכל העיסה.
פירגה יקרה- תודה! חושבת לנסות להוסיף בצל מטוגן גם לבצק ולא רק בקצוות…
שבת שלום!
דליה
דליה,אוהבת את השידרוג ונראה שיהיה אחלה
טעים ומיוחד.
בני בייתי אהבו וגם אני.
איילת יקרה יופי שהבאת חוות דעתכם הטעימה.את נהדרת
פירגה יקרה,
וואו, המתכון והתמונות משהו!
בתמונה שלך יש על הבועבלה מלמעלה מין פס יפה. איך עושים?
בתודה,
נועה
נועה הי,
זה בסך הכל הבצלים המטוגנים ;)
פירגה מותק,
אצלך זה בסך הכול… , ומה לעשות כשגם הפשוט והבסך הכול,
נראה אצלך כמו משהו מיוחד מאוד…! :lol:
יש לי הרבה כבוד אליך
נועה
תודה נועה :lol:
פירגה שלום,
נראה לך שזה יצא טוב גם בתבנית 26?
אני רוצה להכין מחר וכמובן שאדווח תוצאות…
אלה בקר טוב
כן יתאים לתבנית 26 וקראי את כל התגובות כדי לדלות "טיפים" חשובים.
בהצלחה ותהנו
פירגלה בוקר טוב
מאיזה מהבצקים שלך הכינה יפעת את הכרוכיות במלית שוקולד שמצולמות אלה באתר :twisted: :twisted:
ריקה בקר טוב
מהרטובה והטובה
חמודה שלי מה להקיש בחיפוש?
ריקה,איך את עוד לא מכירה את הרטובה והטובה??????
עוגת השמרים הטובה בעולם. עדיין לא הכנת? אז באמת הגיע הזמן.
אז תקישי שמרים רטובה – בתמונה…… זו העוגה עם 3 כרוכיות של הצמות בגבינה.
בהצלחה תכיני, ותהני מעוגות שמרים מדהימות.
כן מימלא את זה עשיתי אבל בתמונות של יפעת יש כרוכיות פריכות עם ממרח שוקולד לבצק הזה התכוונתי
אולי יפעתוש תכנס ותתן את המתכון שהכינה. היא בד"כ צופה באתר יום יום.
פירגה, דחוףףףףףףףףףףףףףףףף!!!!!!!!!!!
יקירתי, אני מתכוונת להכין את הבועבל'ה למסיבת השחרור של בתי. האם ניתן להכין את המאפה מהיום למחר? ז"א האם המרקם יישאר כפי שהוא או שייתייבש? והיכן עליי לשמור את המאפה למשך הלילה? במקרר או מחוצה לו?
בברכה,
איריס
איריסקה,אני חיממתי ואכלתי למחרת והיה לי מאד טעים.
יש כאלה שיגידו שטרי הכי טעים.
לא צריך מקרר.
היי פירגה,
קודם כל- חג שמח ושנה טובה!!!
יש לי כמה שאלות לגבי המאפה המדהים הזה…
האמת שהכנתי אותו לפני כמה שנים, כשרק פירסמת את המתכון, והוא יצא מעולההההה!!! אני רק לא זוכרת מה עשיתי P:
הגירור של תפוחי האדמה הוא גס או דק?
ועוד שאלה, שראיתי שלא היתה לך תשובה אליה בעבר, אבל תהיתי אם בכ"ז ניסית… התפחה במקרר? אפשרי?
אני רוצה להכין את העוגה לשבת בבוקר מוקדם, ובמקום להתעורר עם התרנגולים ולהכין בצק, תהיתי אם אפשרי להכין את הבצק לילה לפני, ולתת לו את ההתפחה כבר במקרר… מה את אומרת? כך שבבוקר אשכים קום ורק אאפה את המאפה. אשמח לתשובה, במידה ויש לך
לחילופין, האם כדאי לי כבר להכין אותו בשישי, ולשמור בינתיים במקרר, ובשבת להוציא החוצה? הוא לא יתייבש במקרר? מה דעתך?
תודה רבה על העזרה!
צר לי שאין לי תשובות.
הכנתי כפי שכתבתי ולא בשום אופן אחר.
תפוחי האדמה מגוררים גס.
שנה טובה ומתוקה
או קיי, תודה רבה!
ומה לגבי ההכנה ביום שישי? יפגע במאפה לדעתך?
כיוון שלא הכנתי בשום צורה אחרת,אני לא יודעת איך הבצק יתנהג. צר לי שאין לי תשובות.
לא, לא הבצק… התכוונתי שאאפה את המאפה ביום שישי, והכוונה לאכול אותו ביום שבת…
לדעתי הוא יהיה טעים גם אחרי יום יומיים
אחלה, תודה רבה רבה, וסליחה על ריבוי השאלות
זו אני שמתנצלת שלא תמיד יש לי תשובות. אשמח לשמוע חוות דעתך על המאפה אחרי טעימה תודה.
שנה טובה
;) עידכונים בינתיים…
כרגע הבצק בהתפחה.
רק רציתי לומר, שעיינתי כאן בכמה המלצות ובהערות שכתבתם במהלך הזמן, ועשיתי שילוב של כמה דברים… הכנתי בצל מטוגן קצוץ דק דק, והוספתי לו מעט פפריקה מעושנת, ואת זה הוספתי לתערובת הבצק. את הבצל הנוסף שמפזרים למעלה ולמטה- טיגנתי גם עם פפריקה מעושנת.
בנוסף, הוספתי גם לתערובת הבצק מעט עשבי תיבול יבשים
את המתכון הזה הכנתי כבר בעבר, והוא יצא מעולה!!! הפעם אמרתי שננסה קצת שינויים ותוספות ונראה איך יצא. אספר בהמשך מה יצא… מקווה שבסדר, כי מחר אני לוקחת את זה לאנשים, ובד"כ אני לא אוהבת לעשות נסיונות על אנשים זרים ;)
חמודה,נראה לי שיצא מעלף לאור השידרוגים.
אחכה לשמוע אם אהבו וכמה ;)
חיבוקים
היי פירגה
אצלינו חוץ מסןפגניות על כל גווניהם,עושים לביבות,וקוגל או קיגל
שאלתי האם במתכון הספציפי בדף זה ניתן :
להמיר פלפל,מלח, לסוכר וניל
טאת הבצל בתפוח עץ מגורר, לקיגל מתוק
אשמח לתשובה
רחגשמח ;) ;)
הי,אין לי תשובות כי לא הכנתי.
שבת שלום וחג שמח ומתוק
יצאה מותק של בובעל'ה. תודה
דפנה תודה על השיתוף
שבת שלום לכולכם
האם ניתן להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים – פירה?
רחלי,ע"פ המתכון לא מבושלים.
אמאלה איזה טעיםםםם… אי אפשר להפסיק לישר!!! תודה רבה על המתכון המוצלח! לא יודעת איך להעלות לכאן תמונות וחבל כי אני בטוחה שהייתי עושה פה חשק לעוד כמה בנות… יצא מהמם וטעים טעים טעים! תודה רבהה :lol:
ערב טוב עדי
תודה על ההמלצה וההתלהבות. שימחת אותי מאד.
שימשיך להיות טעים ומזין
האם אפשר עם שמרים יבשים? ואם כן אז כמה שמרים תודה לך על מתכונים מעלפים :P :P
בר,אני הרבה פעמים מכינה מאפי שמרים עם שמרים יבשים.
המרה של 50 גרם טריים=2 כפות יבשים
בהצלחה
מה שחשוב בהכנת הבצק : מלח ושמן להוסיף רק אחרי כ 6 דקות לישה , כך תהיה רשת גלוטן יציבה וחזקה יותר . זה נכון לגבי כל בצקי השמרים המשמשים לאפיית לחם.
חג שמח פירגה יקרה
מה שלומך?
ביום שישי נכנסתי למטבח להכין מתבשילי פירגה…
הכנתי את המתכון, השתמשתי בשמרית בשקית, במכולת
לא היה בקובייה.
אכלתי קצת, לא יצא לי מוצלח, לצערי זרקתי הכל,
אנסה לעשות שוב.
הכנתי גם כעכעים מלוחים עם שמרים,ארשום שם תגובה.
תודה
הי רותי,זה מאפה קל מאד ולא צריך להתפקשש.
תנסי שוב שתהנו ממנו גם אתם.
חג שמח
פירגה יקרה
חג שמח גם לך ולמשפחתך
נכון, זה מאפה קל, טיגנתי בצלים, עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון.
אולי לא אפיתי את זה מספיק?
ננסה שוב, לא אשבר
תודה רותי אשמח לתגובה נוספת במידה ותכיני שוב.
בהצלחה וחג אורים שמח ומתוק לכם