סלט חיטה גרגרי חומוס ופטריות – חם/קר
עוד מתכון חיטה שהומצא ברגע ובטוח שלא יהיה האחרון בסדרה.
משרים את החיטה בשיטת התרמוס (ראו למטה) או להשרות לילה בהרבה מים.
מבשלים עד לריכוך. מסננים.
מצרכים והכנה:
מכינים מחבת עמוקה ודי גדולה שתכיל את הסלט כולו בסוף ההכנה.
שמים ב ק ע ר ה 3 כוסות חיטה מוכנה אחרי השרייה ובישול.
מטגנים במחבת 3-5 כפות שמן עם 2 בצלים קצוצים אחד אדום ואחד לבן ומזהיבים קלות
מוציאים את הבצלים המטוגנים לקערה על החיטה.
לאותה מחבת בלי לנגב ובלי להוסיף עוד שמן מוסיפים:
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים – ללא נוזלים
1/2 1 כוסות פטריות קצוצות גס – ללא נוזלים
אפשר להוסיף: לקלף 1 עגבנייה להוציא ולזרוק את התוכן הגרגרי .לקצוץ אותה דק ולהוסיף לטיגון עם הפטריות והחומוס.
מטגנים בבחישה מספר דקות עד שגרגרי החומוס מתחילים למזהיב
מחזירים למחבת את החיטה ומתבלים:
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
מעט מלח
פלפל שחור
מערבבים על להבה בינונית ומשפרים טעמים
מעבירים לקערה ומגישים חם או קר.
מי שאוהב חמצמץ יוסיף להגשה רבעי לימון טרי.
"טיפ" לריכוך מהיר של חיטה:
בשיטת התרמוס
מכניסים לתרמוס 1/2 1 כוסות חיטה יבשה
ממלאים במים רותחים ומשאירים 3 שעות.
מסננים והחיטה מוכנה לכל תבשיל טרי או אחר.
כדי להוציא את החיטה שנשארה "דבוקה" לתחתית התרמוס ,צריך למלא כל פעם מעט מים מהברז,לפקוק ולנער היטב עד שכל החיטה יוצאת והתרמוס נשאר נקי מגרגרים.
תהנו
נראה נהדר וטעים.
:lol:
תודה אילניתוש
תמונה מעוררת תאבון.
ניראה יפה וטעים. אין ספק שאנסה .
רעיון יפה..
ערב טוב פנינה
אנחנו אוהבים מאד חיטה ואני משתדלת לגוון מדי פעם.
הסלט הזה למעשה הוא ארוחה שלמה ומזין מאד. אפשר להוסיף סלט ירקות וזהו.
רעיון נפלא לגיוון תודה
ענת, נשאר לי להיום אז אני אכין לי לצהריים עם גביע יוגורט :lol:
יאמי
מאוד אוהבת את המתכונים שלך,
בעיקר הבן הצעיר שלי שמכור לעוגת השוקולד-קוקוס
התבשיל ניראה מצויין,
השאלה שלי היא של בורה לחלוטין:
אייך את מבשלת חומוס?
והאם ניתן בסיר לחץ?
תודה להתיחסותך
תודה הרוזנת
מסרי תודה לבן שלך.הכושית קוקוסית ממשפחת הכושיות שלי באמת נהדרת. יש לו טעם טוב ;)
אין לי סיר לחץ. לא יודעת להשתמש בו.
אני משרה לילה שלם את החומוסים ומבשלת (בלי מכסה) על להבה קטנה עד שהחומוסים רכים. אני מבשלת את כל השקית 500 גרם ומחלקת לי בפריזר לשקיות קטנות וכך יש לי תמיד חומוסים מוכנים לכל התבשילים שלי.
יום נעים
ערב טוב לך פירגה בני חולה במחלת צילאק ואני מחפשת לו אופציות של אפייה בישול ללא גלוטן האם תוכלי לעזור לי אודה לך
חגית ערב טוב
בגלל שאין לי מושג ואני לא מכירה את הבישול/אפייה ללא גלוטן,
פתחתי קטגוריה שנקראת גלוטן וביקשתי בעזרתכם האדיבה להרחיב את הקטגוריה.
כל מתכון שתכתבו לי שאפשר להמיר ללא גלוטן ייכנס לקטגוריה.
אני מקווה שבמשך הזמן גם הקטגוריה הזו "תשמין".
בריאות וחיבוק שלך,פירגה
סלט מאוד טעים כדאי לנסות.
אהבתי אותו חם וקר.
יופי של תגובה.
תודה והמשך יום נהדר
סחטין! יצא מעולה!
תודה אפרת
שמחתי לקבל את תגובתך
יצא ממש טעים – תודה רבה פירגה!
התוספת הקטנה שלי, למי שאוהב: בשלב של החומוס במחבת – קורטוב כורכום וכמון.
גיא, תודה על התיבול הטעים.
נפלא שהבאת חוות דעת.
Good article! Keep it up!
3 כוסות חיטה מבושלת- כמה זה כוסות חיטה לא מבושלת? כוס אחת?
תנסי כוס וחצי ותמדדי.