d7a9d791d79cd795d79cd799 d7a2d7a0d7a7 d792d791d799d7a0d795d7aa d79ed79cd795d797 - שבלולי גבינה ענקיים

שבלולי גבינה ענקיים

שבלוליות - שבלולי גבינה ענקיים

 

שבלולי גבינה ענקיים – חטיף נפלא גם לפיקניק
טוב שיש בבית. תאמצו אותם לפריזר שלכם ולא תצטערו.

מצרכים בקערה:
1 חבילה 200 גרם מרגרינה רכה מחמאה או חמאה
1 מיכל יוגורט ביו 3% או מיכל שמנת חמוצה
1 מיכל קוטג 5%
2 חבילות גבינת טוב טעם = 500 גרם  או 2 מיכלי גבינה למריחה 5%
150 ג"ר גבינה קשקבל או צהובה חריפה
3 כוסות קמח רגיל ולשמור עוד ה ר ב ה קמח  (די הרבה)  בצד לזמן לישה
שקית אבקת אפיה
ביצה אחת+מלח ופלפל שחור להוסיף בעדינות

ביצה נוספת להברשה ושומשום לפיזור

אופן ההכנה:
1.לשים לבצק מעט דביק ולהכניס לשעה למקרר.
2.מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-3 כדורים.
3.מניחים כל כדור על שיש מקומח ומרדדים עם קמח כל כדור למלבן עבה- עובי 1/2 1 ס"מ.
4.מי שרוצה יפזר לפני הגלגול קצת זיתים או עגבניות מיובשות. לגלגל לרולדה.
5.חותכים את הרולדה לפרוסות עבות בערך 1/2 2 ס"מ.
6.להבריש ביצה טרופה ולפזר שומשום .
7.מניחים את הפרוסות על ניר אפיה לא משומן במרווחים כי הם מתפשטים במהלך האפיה.
8.אופים בחום 175 בתנור שחומם מראש כ-30 דקות.                                                כדאי לאפות רק עד להזהבה קלה ולהמשיך את האפייה רק לפני ההגשה.

אופן הכנה אחר:
לחלק את הבצק ל- 24 כדורים גדולים.
מכל כדור להכין שרוך ואת השרוך לגלגל לצורת שבלול כמו בתמונה.

אפשר להיעזר עם מעט קמח —הבצק די דביק.
להניח על ניר אפיה במרווחים ולהבריש כל שבלול בביצה ולפזר שומשום.

ניתן להקפאה ולחימום כמו חדש – החימום בטוסטר אובן או בתנור חם . לא במיקרו.
תהנו

51 תגובות על “שבלולי גבינה ענקיים

  1. בוקר טוב ומואר לך,
    נראה נפלא!
    אני מארחת בשבוע הבא חברים ונראה לי שאנסה להכין גם את השבלולים הללו. אשתמש כמובן בבני ביתי כשפני ניסיון (הם רגילים ואוהבים זאת). אני קוראת לבית שלי בית "חמולתי" (מלשון חמולה).
    יש לי ארבעה צאצאים גדולים (הצעירה בת 26 והגדולה בת 34) וכולם בבית.
    אחת מבנותי נשואה ואף היא גרה ביחידה שבנינו על הגג עם בעלה ושתי בנותיה הקטנות.
    כך שיש לי הרבה טועמים.
    שאלה – האם ניתן ללוש בקיצ'ן אייד (לקצר זמנים) או רק ביד?
    תודה ויום נפלא לך
    לאה :lol:

    • לאה בקר אור
      תודה על התגובה ומאחלת לך יום נפלא.
      אני לשה ביד smile לא ניסיתי אחרת.

    • פירגה, האתר קוסם ונפלא, נשביתי מייד.
      אשמח לקבל תשובה , האם אפשר להפחית שמרגרינה לנסיונך?
      יום טוב ותודה!
      עופרה :lol:

      • עפרה יקרה
        אני שמחה מאד שהגעת אלינו לאתר הביתי והחמים.
        שהות נעימה וטעימה לך.

        אנא ,להבא כתבי את התגובה למטה מתחת לכל התגובות.
        ממש קשה לי לאתר אותך באמצע התגובות.
        ת ו ד ה …..

        לגבי המרגרינה אי אפשר להפחית אבל אם את רוצה תמירי אותה ל-3/4 כוס שמן.
        בהצלחה smile

      • אנא, ל ה ב א רשמי את התגובה בסוף כל התגובות ולא למעלה.תודה.
        אשמח לשמוע ממך גם אחרי שתכיני,כמובן smile

  2. בוקר טוב פירגה

    מסכימה מאד – תמיד כדאי שיהיה דבר כזה בפריזר, ובאמת אצלי תמיד יש.
    בדיוק אתמול שמתי לב שנשארו רק 2….
    אני בדרך מכינה ממתכון דומה (עם גבינה בולגרית ולא גבינה לבנה), אבל אשמח בפעם הפעם להכין את המתכון הזה כדי לגוון קצת.
    יום טוב שיהיה :P

  3. פירגה בוקר טוב,
    מה שלומך?
    נראה מדהים. ינוסה.
    שאלה,מה את ממליצה? גבינת טוב טעם (שאף פעם לא טעמתי) או גבינה לבנה 5%?

    תודה מראש
    יום חמים ונפלא שיהיה לך ולכולם
    smile :lol:

  4. לא יודעת למה, אבל הבצק יצא בלתי אפשרי ממש, למרות שהוספתי ה-מון קמח. הוא עדיין נשאר דביק ובלתי ניתן לרידוד.
    בסוף עשיתי כדורים, או קשרים, איזה צורה שהצלחתי להוציא ממנו.
    בכל מקרה זה בתנור ויש לזה ריח מהמם : )

    • יערה
      היית צריכה להוסיף הרבה קמח עד שהבצק נהיה מעט דביק ולהכניס למקרר
      אחר כך על השיש את מוסיפה עוד קמח ומרדדת.
      אבל…….גם כדורים זה מעולה ואני בטוחה שיצאו לך טעימים להפליא.
      תהנו מהגביניות smile

  5. פירגה יקרה
    מה אגיד לך
    אני חשבתי להקפיא מהמאפה הטעים
    אבל חשבתי מחשבות אופטימיות יותר מדי חחחחח
    נחטף מיד כשיצא מהתנור ,אמא שלי הייתה ומאוד התלהבה
    היום בבוקר בעלי והקטנה לא יכלו להתאפק וטרפו חצי מהכמות
    ועכשיו כולנו נהננו ואכלנו ארוחת ערב
    אז המון תודה לך על שאת משתפת אותנו במתכונים הנפלאים שלך smile smile

  6. פירגה יקרה,שבוע טוב

    מה שלומך?
    רציתי לעדכן אותך, ביום שישי על הבוקר הכנתי את השבלולי גבינה,היה לי מאוד קשה "לייצר" מכל החומרים בצק, זה היה מאוד רך, כל הזמן הוספתי עוד ועוד קמח, לרגע חשבתי לזרוק את הכל לפח,אבל לא רציתי להישבר, בסוף יצא בצק רך, המשכתי לפי ההוראות שלך.
    הריח היה מדהים בבית, הלחמניות יצאו טעימות מאוד, אבל לדעתי, יצאו לי "כבדות" כשמחזיקים אותן (הבנת למה הכוונה שלי?).
    היום הבאתי לחברה שלי בעבודה והיא מאוד אהבה.

    אני אשמח כל פעם להכין ממגוון המתכונים שלך.

    דרך אגב, אני אוהבת עוגות מוקה,אך לצערי,לא ניתן למצוא עוגות מוקה. אבדוק באתר שלך
    אם יש לך משהו קל ופשוט להכנה.

    שיהיה לך שבוע נפלא ורק טוב, הרבה בריאות
    smile smile :lol:

    • רותי הי
      למרות שהבצק "סופח" הרבה קמח המסה הסופית גם אחרי תוספת קמח צריכה להיות "דביקה" ולא קשה.
      כך גם מכינים את הלחמניות בעזרת קמח על כפות הידיים ולא לבצק.
      אם יש לך תבניות מאפינס תכיני אותם בתבניות מאפינס. אולי הכנת את המסה כמו בצק והוספת הרבה מדי קמח.
      תכיני עוד פעם ותראי איך?
      בהצלחה smile

  7. הי פירגה,
    הכנתי את השבלולים. לא לשתי ביד אלא השתמשתי בוו הגיטרה של הקיטצ'ן אייד שלי כדי לחסוך זמן ולהקל עלי.
    לאחר המנוחה במקרר, הוספתי קמח תוך כדי המשך לישה ביד עד שיכולתי לרדד מבלי שהבצק נדבק לשולחן.
    יצא נפלא! תבנית אחת חוסלה לפני שהספקתי לומר ג'ק ואת השניה "הצלתי" והקפאתי.
    תודה רבה לך על הרעיון המבורך.
    לאה smile

    • לאה יקרה
      אני ממש מודה לך שאת משתפת אותנו ברזי מטבחך.
      תודה שעדכנת שאפשר להכין גם עם וו הגיטרה של הקיטצ'ן אייד.
      תודה על המחמאות לשבלולי הגבינה.מעולה

  8. הי,
    חלף שבוע ושוב הכנתי את השבלולים והפעם עם גבינה לבנה 5%.
    לאחר הכנסת הבצק למקרר נזכרתי ששכחתי להוסיף יוגורט. למרות זאת יצא יופי של בצק (כנראה הנוזלים מהגבינה הספיקו) הוא היה גם פחות דביק. . השבלולים יצאו נהדרים וקצת יותר רכים.
    שבוע טוב
    לאה
    :lol:

    • לאה שלום
      יופי שהכנת שוב את שבלולי הגבינה המלוחים. כיף לשלוף מהפריזר ולהנות מדי פעם. טעים.
      מה שטוב בבצק הזה שאפשר לשדרג במלאי גבינות שיש בבית. לא חובה להצמד למתכון.
      תמיד יוצא מעולה.
      נהדר ששיתפת smile תודה :lol: רבה

      • שלום לך פירגה
        הכנתי מספר פעמים את השבלולים וברצוני לציין הינם טעים מאוד
        כולל לאחר הקפאה וחימום בתנור (לא במיקרו)
        ישר כח
        חנה

        חנה שלחה את המחמאה על המתכון במייל .אני העברתי לכאן.
        תודה חנה.

  9. פירגה יקרה
    אירחתי במוצ"ש לכבוד יום הולדת של בתי
    ופשוט בזכותך קיבלתי מחמאות
    הבנים של גיסתי אפילו אמרו שאני עולה על אמא שלהם שהיא אופה פשוט מעולה
    אז זו מחמאה
    שבלולי הגבינה יצאו מעולים וחוסלו,בתי הקטנה פשוט התאהבה בהם
    הכנתי גם את הגביניות המלוחות
    ואת פשטידת הברוקולי והפטריות
    הכל יצא פשוט נפלא
    השולחן היה עמוס להתפאר
    ואני כבר לא מפחדת מאפיה
    אז המון תודה
    ושיהיה לך יום מקסים smile smile smile

    • ענת יקרה
      במזל טוב ובשמחות smile
      ושתמיד הכל יצליח ותקבלי המון מחמאות.
      ריגשת אותי מאד ואני שמחה שהמתכונים שלי מככבים על שולחנך.
      חיבוק ליום מקסים smile

  10. מתכון מנצח….הילדים הכינו איתי ונהנו מכל רגע ולאחר מכן גם אכלו וביקשו עוד….
    הכנתי לכל המשפחה המורחבת וליקקו את האצבעות…..
    יש לך מתכונים נהדרים….
    תודה וישר כח לעוד מטעמים :lol:

    • אסנת,יקרה ואואואואואו נפלא
      חיבוק לילדודס ואחד במיוחד בשבילך.
      תודה ששיתפת אותנו smile

  11. פירגה היקרה,

    הכנתי את השבלולים הנהדרים האלה והקפאתי כמו שאמרת- יצא נהדר!!!
    רציתי לשתף ולספר שאני לא הוספתי בכלל קמח אלא אפיתי בתבנית שקעים (סידרתי באמצעות 2 כפות). שידרגתי עם ממרחים שהיו לי בבית- פסטו, ממרח זיתים ועגבניות מיובשות והחבאתי בתוך כל לחמניה אחד מהממרחים…יאמממי! תודה על המתכון הנהדר.

    • רונה,רעיון מדליק,עכשיו כשאת כותבת לי שהכנת במאפינס עם תוספות עלה לי רעיון להכין כך גם את הלחמניות מיני.
      מ ע ו ל smile ה תודה smile

  12. האם אפשר להמיר את החמאה לשמן וכמה?
    הכנתי עם חמאה יצא טעים בטירוף נחטפו בעודם חמות.
    בכל זאת איך ייצא עם שמן

    תודה
    שולינקה

  13. חברה הכינה
    ואני למחרת
    יצאאאאאאאאאאאאאאאא סוף כל הדרכים טעים יאמממממממממממממממממממממממי

    אבל
    האם ניתן להמיר חמאה בשמן קנולה???.

    המשיכי קח עלי והצליחי
    שולינקה

  14. פירגה בוקר טוב,
    במתכון הזה ההמרה לנטול גלוטן:
    120 גרם חמאה במקום 200 גרם.
    1 גבינה לבנה 5% במקום 2 טיב טעם.
    השאר אותו הדבר.
    יצא טעים ! ! !

    • ליאת,את נהדרת. תודה גדולה על הכל ושימשיך להיות טעים,כי זה חשוב ;)

  15. פירגה היקרה כפי הבנתי,הגבינות כלולות בבצק עצמו,תקני אותי בבקשה

    בתודה מראש

  16. פירגה יקרה שלום
    רציתי לשאול
    את השבלולים האלה הכנתי מספר פעמים.אבל חשבתי אולי להוסיף בצל מטוגן.
    האם אפשרי?
    לא יקלקל את הבצק?
    תודה ענת

    • ענת,אני מוסיפה את הבצל היבש בשקיות…את יכולה כמובן לטגן ולהוסיף. smile כמובן ללא השמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *