d7a4d7a8d792d792d792 d7a0d799d7a8d795d7a9d799 - פאי פרג

פאי פרג

נירושי - פאי פרג
פאי פרג במקור: נירהמ1
אני פירגה הכנתי את הפאי עם מלית פרג בלבד בלי הקוקוס. התוצאה טעימה מאד לאוהבי הפרג.
לתבנית פאי – יש לי תבנית פאי רגילה (לא מתפרקת), וכדי שקל יהיה לשחרר את הפאי מהתבנית, אני מרפדת בנייר אפיה (נירה).

החומרים:

לקלתית הבצק ולכיסוי הפאי:
250 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3 כוסות קמח (צריך שיהיה מספיק בצק עבור הקלתית ועבור הכיסוי גם יחד)
2/3 כוס סוכר
2 ביצים סופר טריות
קורט מלח
מעט גרידת לימון או תפוז
200-150 גר` שקדים מולבנים, קלויים קלות במחבת (עד שיזהיבו) וטחונים (אני שמה כבר לפי העין) לפיזור על הקלתית וחלק למלית – להפריש כ-3 כפות גדושות עבור המלית.

למלית פרג וקוקוס:
(המלית הזו משמשת אותי, בדרך כלל, למילוי רולדות ואזני המן)
200 כוס פרג טחון טרי (לא להתפשר על המוכן – הוא פשוט מר – רק טחון על המקום) – הפעם שמתי 250 גר`
1 כוס פתיתי קוקוס (קונה בחנות תבלינים שם יש קוקוס טרי)
100 גרם חמאה (הפעם שמתי קצת פחות)
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
מעט גרידת לימון
1/2 כוס חלב (במתכון של אמי זה עם חלב – הפעם החלפתי במיץ תפוזים, אפשר גם שמנת מתוקה – נותנת טעם נפלא)
3 כפות גדושות שקדים טחונים (הפרשתי מהשקדים של הקלתית –סופחים את הנוזלים המיותרים), אותם מוסיפים לאחר הבישול

הכנה:
1.  ללוש את חומרי הבצק רק עד שהחומרים מתאחדים. מחלקים את הבצק לשניים כשהחלק של הקלתית גדול יותר, עוטפים כל חלק בנייר נצמד ומאכסנים במקרר לשעתיים (לפחות).

2. על אש בינונית מבשלים את כל חומרי המלית (פרט לשקדים הטחונים, אותם מוסיפים בסוף – הם סופחים את הנוזלים המיותרים), תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שהקוקוס והפרג תופחים.
3. מורידים מהאש, מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים ומצננים. לקרר את המלית (לפחות שעה) לפני המילוי.
4. הכנת הקלתית:
– מקמחים את המערוך ומרדדים (על משטח מקומח) את הבצק לקלתית – לא דק מדי שלא ייקרע.
– מגלגלים את הבצק על המערוך המקומח ומעבירים בעזרת המערוך לתבנית הפאי.
– מרפדים את התבנית בבצק, ומשאירים שוליים למעלה אותם חותכים בעזרת המערוך.
– דוקרים את הבצק במזלג ואופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-15 דקות (תלוי בתנור) – חצי אפיה.
5. הכנת הפאי:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מפזרים את השקדים הטחונים על הקלתית.
– יוצקים מעליה את מלית הפרג.
– מרדדים את יתרת הבצק: 1. אפשר ליצור דוגמת רשת עם מטריצה; 2. אפשר פשוט לחתוך פסים ולסדר על הפאי בצורת "שתי וערב"; ו/או כמו שאני עשיתי – בגלל שלא הצליחה לי הדוגמה עם המטריצה (לא קיררתי את הבצק מספיק): פשוט רידדתי עיגול קטן ופרשתי על הפאי באמצע, יצרתי שרוך מהבצק והקפתי את שולי התבנית.
– מרחתי את הבצק בחלמון ביצה מדולל בכפית חלב.
– מקשטים באגוזים (לא הכרחי – אבל טעים ויפה).
6. לאחר האפיה מדללים כף ריבת משמש במעט מים רותחים ובעזרת מברשת ומורחים את פני הפאי מיד עם צאתו מהתנור. נותן מראה מבריק ויפהפה.

הערות:
1. צריך חלמון נוסף מדולל בכפית חלב למריחה על הפאי לפני הכניסה לתנור.
2. מעט אגוזים לקישוט (אופציונלי).

תהנו

33 תגובות על “פאי פרג

    • בביצוע שלך. עושה חשק להכניס את היד דרך המסך ולשלוף פרוסה. :eek: :lol:

      תודה רבה,

      נירה

      • נירושקה
        תודה רבה. שמחתי להביא את הטארט היפהפה לאתר שלי.
        אני פחות מקדישה ל"פינל'ה" גם אין לי את זה…..מאוחר מדי להתחיל ללמוד .
        אצלך זה בשיגרה.ראיתי את הפשטידות היפהפיות שלך,חבל"ז.
        חיבוק
        smile

  1. בס"ד

    פירגה היקרה חג שמח טו בשבט חג שמח כל משפחתך כל ישועות טובות אוהבת אותך מאוד אאת כמו אחותי נשמה טובה אוהבת מאודד smile smile smile smile smile smile smile

  2. הי,
    נראה אחלה. יש לי בבית חובב פרג, שעבורו צריך להכין פרג עם עוגה ולא עוגה עם פרג….
    כשאני עוגות שמרים פרג הוא בעננים. ז"א: אחת אישית בשבילו ואחת לכל השאר…
    אגוון ואכין לו גם את הפאי המדליק שלך.
    תודה ויום נעים
    :lol:

    • לאה יקרה
      אם את מכינה לו רק עם פרג בלי הקוקוס, תכיני עם 300 גרם פרג טחון טרי (לא מהסופר כמובן)
      מקווה שיאהב,כי לאוהבי הפרג זו ;) הסנפה לשמה.

      smile

  3. פירגל'ה שאלה לי אלייך לא קשורה לעוגת טורט והיא קצת דחופה האם ידוע לך איך עושים תמצית וניל אורגינלית ממקל וניל מה השלבים אודה לך על העזרה

    • חגית הי,
      ראיתי לא פעם בתוכניות טלויזיה שפשוט חורצים את המקל ובעזרת סכין מורידים לתוך הבלילה של העוגה. לא ראיתי שלבים מסויימים.

      אם את רוצה כנסי לפורום עוגות אם קיים עדיין או לגוגל.
      במידה ולא , אז כנסי לפורום מתכונים יש שם הרבה בנות שעברו קורסים/שף וכו'.

      בבקשה smile

  4. פירגה, העוגה נראית מצויין. איזו אישה חרוצה את, כל יום מעלה מתכונים .
    יישר כח.

  5. laugh laugh laugh תגידי, זה בלוג פרטי שאת יצרת, או שזה שייך לקבוצה מסויימת כגון תפוז אנשים וכו'..???

    • קרן שלום
      בכלל אין קשר לתפוז.

      הבלוג/אתר שייך לגוגל.

      איך מה וכיצד אני לא יודעת כי…..
      קיבלתי את האתר מתנה ליום הולדת 60 שלי מהבן שלי ומאז כל מה שאני מבשלת בבית אני מעבירה לבלוג.
      את כל הדברים הטכניים באתר הבן שלי מתחזק. לי אין מושג איך עושים ויוצרים בלוג.

      בשבילי הבלוג הוא ירושה נאה שתישאר ממני לכל בני משפחתי הענפה בתקווה שהדורות הבאים ימשיכו לתחזק אותו ולהוסיף עוד ועוד מתכונים.

      המון נוסטלגיה המון מתכונים מחלומותי ופרי דמיוני ויצירותי.

      בקיצור,אין קשר לתפוז ב כ ל ל .
      תהני smile

    • שושן ערב טוב
      שמחה שאהבתם את העוגה smile תודה שהגבת. תודה שהמלצת.
      לפורים הקרוב אפתיע בעוגת פרג חדשה ובאמת מפתיעה.הסבלנות משתלמת…..
      לילה טוב :lol:

    • שרי יש אפיה מוקדמת של הבצק לכן האפייה הסופית היא רק עד שהמאפה משחים וזה תלוי בתנור .
      תבדקי אחרי 25 דקות smile משהו כזה….

  6. האם אפשר להשתמש בתבנית פאי שבה יש בצק קנוי ומוכן למילוי?במקום להכין את הבצק פאי בעצמי?

  7. בוקר טוב.
    5 כוכבים זה ממש מעט למתכון הזה .
    פשוט מעדן.
    תודה רבה ניבה.

  8. נראה מגרהה..
    אפשר להכין את הפרג עם שמנת מתוקה צמחית?
    ומחמאה?
    :shock:

  9. איזה מהירות של תשובה
    כמה שמים מיץ תפוזים ביחס לשמנת מתוקה בפרג?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *