להגדלת התמונה יש ללחוץ על התמונה
פשטידת ברוקולי בטעם פטריות
אפשר להכין אותה בלי הגבינות כפרווה.
אוהבי הברוקולי,לא לפספס.
מצרכים:
שקית ברוקולי קפואה= 800 גרם לחתוך לפרחים קטנים (לא לבשל את הברוקולי)
שמים בקערה ומוסיפים:
2 בצלים חצויים ופרוסים מטוגנים בכף שמן עד להזהבה
3 כפות מיונז
2 כפות אבקת מרק פטריות
400 גרם גבינות מעורבות : צהובה+בולגרית+קוטג'/לבנה וכו'…..
4 ביצים
פלפל שחור
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
אני לא מוסיפה מלח בגלל אבקת המרק.
אפשר להוסיף: כוס אורז או אטריות שנשאר מבישול קודם
מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת
מקשטים בפפריקה ופטרוזיליה יבשה
אופים בחום 175 כ-40 דקות
תהנו
בוקר טוב פירגה,
המתכון עושה רושם מעולה, יש לי את המתכון ללא גבינות, בפעם הבאה אנסה עם הגבינות כפי שכתבת.
בד"כ אני מבשלת ואופה רק מאכלים שטעמתי. אצלך אני מנסה הכל ללא חשש ובאמת הכל טעים ומצליח.
אני מאוד אוהבת את התמונות שאת מצרפת למתכונים זה מגרה, נותן מוטיבציה לבשל/לאפות ועוזר לדעת איך המתכון צריך להראות. אני מדפיסה את המתכונים מתפריט סרגל הכלים ולא מהלשונית "הדפס מתכון זה" מאחר וכשמדפיסים מתפריט סרגל הכלים המתכון יוצא עם התמונה שאת מצרפת. היה נחמד אם למתכונים שמדפיסים מהלשונית "הדפס מתכון זה" הייתה גם מצורפת התמונה.
תודה על כל המתכונים הנפלאים שאת שולחת.
:lol:
בקר טוב מירי
תודה רבה לך.
כיוון שהבן שלי מנהל את האתר והוא ממונה על הצד הטכני, הוא יקרא את התגובה ויחליט אם אפשרי ורצוי ליישם.
בברכת יום נפלא
תודה רבה! בדיוק אמש רכשתי ברוקולי כדי לעשות מרק אבל נראה לי שאנסה את הפשטידה במקום.
נורית בקר אור מתוקה
אנא ממך, להבא תגיבי אחרונה בשורה ולא באמצע,כך אמצע אותך בקלי קלות בלי לחפש…….
תודה.
גם אני הייתי בוחרת להכין פשטידה.יאמי.לא לשכוח לשתף אותי בחוות דעתכם.
נראה טעים טעים !
:lol:
באמת שכך
תודה אילניתי
בוקר טוב פירגוש,
כרגיל, סוף שבוע מגיע מחפשת מה להכין מהמתכונים הנהדרים שלך.
שאלה: האם ניתן להכין הפשטידה במקום עם ברוקלי עם כרובית?
תודה
רוחמה בקר אור
את מוזמנת להכין גם מהמתכונים הותיקים שלי שהם לא פחות טובים ואולי יותר מהמתכונים החדשים.
בהחלט ניתן להכין עם כרובית תשלבי מעט שמיר . כרוכית אוהבת שמיר. לא הרבה…..
בהצלחה ויום נפלא
פירגה שלום!
גם אני נהנת מהמתכונים שלך כבר זמן רב!
בקשר לפשטידה- אם משתמשים בירק חי- לבשל קודם?
בקשר למגיבה שבקשה תמונות בהדפסה- בבקשה אל תעשו את זה, זה גוזל דיו מיותר ומי שכן רוצה תמונה יש לו אפשרות לנהוג כמו שהמגיבה עושה
תודה!
halish בקר טוב
תודה על התגובה
לבשל את הברוקולי ה ט ר י 8 דקות במים רותחים ולסנן. רצוי לפרק את הברוקולי לפני הבישול.
המשך טעים ומוצלח.
פירגה את לא תאמיני
אבל אתמול הכנתי את פשטידת הברוקולי ללא הגבינות
כולם נהנו והבת הגדולה אמרה אפילו תודה שהכנת
איך שזה מחמם את הלב
אז זו גם גירסה מעולה
ובהחלט תנוסה תודה לך על המתכונים הנפלאים
ענת,מעולה ותודה על התגובה החשובה
יום נפלא
מלכה! פשוט מלכה את!!! מפתיעה אותי בחריצותך כל יום מחדש כשאני פותחת את המחשב ומקבלת בשעה 5 (!) בבוקר אימל חדש של עוד מתכון טרי מבית היוצר שלך… אשת חיל מי ימצא??? אשרייך ואשרי חלקך! :shock:
בכיף קרן,תהני ויום נפלא
הי פירגה
יש תחליף למיונז?
תודה
שמן מחליף מיונז. כ-6 כפות….
בוקר טוב פירגה יקרה!
יש לי סלסלת פטריות שמפיניון…
אפשר לשלב אותן במתכון?
דפנה בקר אור
אפשר לשלב ואפשר להכין רק מטריות או רק משימורים.
הכל הולך והכל טעים.לטגן עם הבצל עד שאין נוזלים.
בהצלחה ותהנו
הוספתי פטריות חיות (ושיניתי שם משתמש… יותר מידי דפנות מסתובבות פה…)
יצא מושלם.
עכשיו נשאר לטעום.
אדווח על חוות הדעת הערב (בעיקר על אלו של חמותי).
אלונועה תתחדשי על השם ומחכה לדיווח
המשך יום נפלא עם הרבה מחמאות
טוב… אז ככה…
אחרי שכולם חשבו שהפשטידה קנויה (היא נראתה מושלמת) טעמנו…
טעם גן עדן.
זה נשמע מוזר שאני מתלהבת כ"כ מפשטידה אבל הטעם באמת היה מעולה.
השתמשתי בברוקולי טרי (לא קפוא) שבישלתי מראש ובפטריות חיות (כמו שכתבתי קודם)
גבינות – קופסת גבינת סקי 9%, גבינה צהובה מגורדת וחצי קופסת קוטג'.
תודה פירגה.
אלונועה חמדתי
תגובה נפלאה על הבקר.
תודה שעדכנת אחרי השידרוגים הטעימים.
לבריאות ובשמחות
פירגה בקר טוב
תודה על המתכונים שןלך וביניהם פשטידת הברוקולי בטעם פטריות.
שאלתי באיזה גודל תבנית כדאי לאפות את הפשטידה
בברכה
אילה
אילה בקר אור
אני אוהבת לאפות בעגולות
את יכולה בתבנית 26.
יום נעים
פירגה בוקר טוב,
מחר ערב שבת אני מוזמנת לבן שלי שהוא מארח מחר אורח מחול, וכל הזמן היתלבטתי מה להכין,
כעט שפתחתי את המחשב, ראיתי את הפיתרון מול עיני, ניראה לי מתכון פשוט מעולה וטעים,
רציתי להגיד המון המון תודה לך גם על כל יתר המתכונים שאני נהנת מהם.
פנינה
פנינתי,בעונג רב ובשמחה רבה
תפנקי את הבן והאורח בפשטידה הטעימה.
יום נעים
פירגה יקירה,
נשמע ממש טעים ואם שמים גבינות טובות אפילו יכול לצאת דיאטטי…
והכי חשוב – פשוט ! נשמע ממש פשוט וכייפי להכנה.
הולכת להכין את הפשידה הזו לכבוד השבת.
ממש לא יכולה לחכות.
שוב תודה,
יעל
יעל,תשתמשי בגבינות שאת נוהגת להשתמש בביתך.
הגבינות היותר שמנות באמת משבחות אבל יוצא נפלא עם כל גבינה.
תהנו ותעדכני אותנו
פירגה בקר טוב!!
:oops: :oops: :oops: המתכון נראה מעולה ובע"ה ינוסה בקרוב.יישר כוח!
בקשר להדפסת מתכון עם תמונה, לדעתי מיותר,אין צורך להדפיס תמונה עם צבע .לדעתי את האתר היחיד שמראש יוצר הדפסה בלי התמונה וזה מעולה. תודה. :oops: :oops: :oops:
דליה בקר אור
אני בטוחה שמנהל האתר (הבן שלי) דואג שהכל יזרום ויהיה הכי נעים וכייפי בעולם.
הוא קורא את כל התגובות שלכם ונוהג בהתאם לאפשרויות.
תודה לכם
הרשי לי לפתוח בתודה רבה על האתר והמתכונים הנהדרים!
כל מה שניסיתי עד היום היה מעולה!!! :lol:
לגביי המתכון הנוכחי – האם להפשיר את הברוקולי הקפוא מראש, לתת לו מכת בישות קצרה?
תודה
XXX
תודה מקרב לב על המחמאות לאתר.
שמחתי לקרוא שהכל מוצלח וטעים. בשבילי זה עולם ומלואו תודה
אפשר ללא הפשרה….לתת לו מכת חום במים רותחים ומיד להוציא למים קרים.
בהצלחה והמשך טעים
פירגה יקרה!
נראה שמישהי נוספת בשם נורית נכנסה לאתר. האם אין אפשרות להגביל שם מסוים שיופיע רק פעם אחת כשנרשמים להוספת תגובה כדי שלא יווצר בלבול בין המשתתפות באתר שלך?
:? :?
נורית יקרה
אני מניחה שהבן שלי ישיב לך בקרוב.
בינתיים תכתבי בגוף התגובה נורית א' כדי שאוכל להבדיל.
חיבוק לשבת שלום
סליחה על שאלה זו פה
ברצוני לדעת האם יש לך מתכון לקרפלעך כיסונים עם בשר?
תודה ושבת שלום . :P ;) :lol:
כן. יש באתר. את צריכה להבא לרשום מה שאת מחפשת במשבצת חפש באתר: קרעפלך
קרעפלך או ורניקס במליות שונות
ורניקס, קרעפלך – מחברת של אמא המתכון מאד ישן.
הבצק נהדר וקל לעבוד איתו. כל אחד יכול להכין בקלי קלות.
שמים בקערה:
כוס קמח
קורט מלח
50 גרם מרגרינה מומסת
כוס מים רותחים
מערבבים עם כף ומקררים .
כשקר, מוסיפים עוד כוס קמח
לשים לבצק נעים ומרדדים לעלה
קורצים עיגולים בכוס , ממלאים ומהדקים היטב.
אפשר להרטיב מעט את השוליים בטיפונת מים כדי שיידבק יותר טוב.
בסיר גבוה מרתיחים מים עם מעט מלח
מכניסים את הקרעפלך עד שהם צפים.
מוציאים לקערה עם כף מחוררת
מברישים עם חמאה מומסת.
מלית ריבת דובדבנים או פובידל
ממלאים 1/2 כפית
הגשה:
4 כפות פירורי לחם+2 כפות מרגרינה – לערבב ביחד במחבת חמה
לגלגל בעדינות את הפירורים עם הכיסונים המוכנים
לחמם תנור לחום 175 ולסגור את החימום
לשים את הכיסנים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת ולפזר מעליהם סוכר+קינמון
להכניס לתנור המחומם כחצי שעה לפני הארוחה.
מלית גבינה מחברה של אמא מראש-פנה:
חבילה ברינזה
1/2 חבילה גבינה כנען
ביצה, מלח ופלפל לפי טעם
מגישים עם גבינה צפתית מקורית מגוררת. (עדיף של המאירי או קדוש)
מלית "פירה"
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפה . מקלפים מועכים במזלג
מערבבים עם בצל קצוץ מטוגן, מלח ופלפל שחור.
הגשה:
מטגנים עוד בצל קצוץ ומגישים ביחד.
מלית בשר או כבד (לא מערבבת)
בשר או כבד מבושלים (גם שאריות טוב) לטחון במכונת בשר
בצל מטוגן, צנובר מטוגן, מלח, פלפל, קינמון, כמון, כורכום או תיבול אחר שאתם אוהבים.
לערבב ולמלא בנדיבות
תהנו
היי פירגה.רציתי לומר בהדגשה שאני נכנסת להרבה אתרי בישול אבל הסבר כמו שלך לא מותיר ספק קל לגבי הכנת המתכון אשרייך.
בנוסף רציתי להציע ללאה וריאציה נוספת לכיסונים. להכין מרק עם הרבה בצל קצוץ ועגבניות קצוצות טבעות גזר וקוביות חזה עוף שיהווה כמרק .. לאחר בישול הכיסונים הממולאים בבשר טחון עם הרבה בצל ורק אחרי בישולם , לשפוך על הכיסונים את המרק הנ"ל ולפזר על גבי המרק כוסברה קצוצה, ניתן להוסיף מיץ לימון בזמן הארוחה.
בתיאבון :shock:
היי פירגה סליחה שכחתי להוסיף למתכון המרק והכיסונים גרגרי חומוס שהושרו ללילה וקולפו. :P
דליה ב תודה רבה על השידרוגים והשיתוף
ענת, כשהכנת ללא גבינות הכנת לגמרי ללא גבינות? החסרת/הוספת משהו למתכון המקורי מלבד הגבינות?
ופירגה…גם אני מצטרפת לבקשה הדפסות ללא התמונה :P ההדפסות ללא התמונה הן בדיוק בגודל דף ספיק בהחלט עבור הדפסה, אם אני רוצה לראות את התמונה הרי יש את האתר
חיבוק מחמם לערב קררררר :x
אבל ההדפסות ללא התמונה.אני כבר לא מבינה כלום.
ושישאר ככה
הבנתי שמירי ביקשה אפשרות הדפסה עם תמונה
דליה ביקשה בלי ואני הצטרפתי לבקשת ה"בלי"
לא ככה היו הבקשות? ;)
אממממממ לברבורית בקר טוב
אכן,זו גם דעתי . נדמה לי שכבר היו בקשות כאלה בעבר וזה לא הסתדר.
אגב, את פשטידת הברוקולי אפשר להכין בכלל בלי גבינות כפרווה. טעימה מאד גם כך וגם כך.
בוקר טוב ושבת שלום –
אתמול הכנתי את פשטידת הברוקולי.
ניסיתי עם אבקת מרק בטעם בצל – כי לא היה לי פטריות. הזהבתי עם הבצל (הרבה – 2 בצלים ענקיים!) גם כרישה אחת שהיתה לי בבית, ועשיתי את גירסת הפרווה.
לא היו לי אטריות או אורז מבושלים, אבל הרעיון קסם לי נורא, אז הכנתי (אטריות מרק דקיקות – זה רק 5 דקות הכנה לכל היותר) – יצא מדהים! בלי קשר למחמאות של אחרים: אני אהבתי בטירוף! :lol:
כבר מחכה להזדמנות להכין את גירסה החלבי. :P
אין ספק שכאן מגיע לך ענק!!
פוליאנה תודה ששיתפת בחוויות והשידרוג הנהדר.
תתארי לך כמה שהפשטידה תהיה מדהימה בשילוב הגבינות. את יכולה להוסיף רק קובית פטה=250 ג' וזהו…. זה שווה.מבטיחה. כשמוסיפים גבינות מלוחות כמו פטה/בולגרית אין צורך להוסיף מלח או רק אחרי טעימה.
תדעי פוליאנה שהתגובות כאן מפתות אותי להיות יותר אמיצה עם שינויים ויצירתיות
בסוף…אחרי שהפכתי מברווזון לא יוצלח במטבח לברבור …בסוף… אני אפרוש כנפיים ;) :lol: ;)
בדיוק בשבוע שעבר אמר הבן הבכור איפה הסתתרה הבשלנית שבך? אמרתי לו שמזל שהיא לא יצאה קודם כי ככה גם הצלחנו לשמור על גזרה וגם למדנו להעריך את הטעם :P
עוד רגע אני בדרך למטבח משתתפת גם במתכון המדובר "קדירת עוף כמו חמין"
ברבורה, שתפי אותי בניחוחות של הקדירה הזו. מתגעגעת……..
שלום פירגה,
הכנתי את הפשטידה עם ברוקולי + כרובית שבישלתי מעט קודם לפי המלצתך ויצא טעים מאד.
תודה! :P
halish
תודה על השידרוג שהוספת לפשטידה וכיף שיצא טעים וכיף שהגבת ושיתפת
הכנתי את הפשטידה ללא הגבינות…הוספתי גרעיני חמניות….ואפיתי ב 2 תבניות אינגליש קייק….תוך דקה וחצי תבנית אחת לא היתה
פשוט מעולה
רוחלה,זה נפלא
כל אחד מוסיף עוד נופך משלו.
שמחתי לקרוא שהתחסלה במהירות הבזק.סימן שזה טעים ;)
פירגה יקרה שלום
הכנתי את הפשטידה ללא הגבינות והוספתי בערך כוס אורז לבן מבושל וכוס אורז מטובל שנשאר לי מהמולאים שעשיתי ויצאה מעולה לטעמם של בעלי ושל קרוב משפחה שהוא טבח מדופלם.
אני חייבת להודות שאצלי בבית לא אוהבים פשטידות, אבל זו קיבלה את מיטב המחמאות
אז תודה לך מקרב לב על מתכון מוצלח שיקבל אזרחות קבועה במטבחי.
רציתי לשבח אותך על קצב המתכונים שאת שולחת בשבוע.
יישר כוח, המשיכי כך.
נהנית ואוהבת
זהר.
זהר יקרה ערב טוב
נקרא נהדר ומוכר השילוב של אורז/אטריות בפשטידות.גם לי יש כמה.
שמחתי מאד לקרוא את התגובה שלך.
המשך פורה וטעים
האם אורז מבושל שיש בו גם בצל מטוגן ואטריות אך שכב כבר שבוע במקרר רצוי להתשמש לפשטידה זו או שלא?
נילי לדעתי להזביל
היי פירגה!
הכנתי לפני יומיים, הוספתי פטריות שמפיניון טריות מטוגנות קצת עם הבצל, ויצא נהדר. בעלי שאל אותי אתמול איפה הפשטידה ואמרתי לו שגמרתי אותה, והוא אמר "אבל אכלתי רק חתיכה אחת ממנה…" אז עניתי לו שזו בעיה שלו…
אני הולכת להכין אותה עכשיו שוב, הפעם אוסיף לה כרובית קפואה וקצת קמח כי בא לי שתהייה גבוהה יותר, ואני מקווה שייצא סבבה! :lol:
שירה שלום
כל שידרוג מצידך רק יעשה לפשטידה טוב יותר.
בהצלחה והמשך טעים לשניכם.חהחהחהחהחה הצחקת אותי עם בן הזוג שגמרת לו את הפשטידה.חהחהחה
בתיאבון
היי פירגה
אם ארצה להוסיף קמח במקום אורז (לא בא לי הכבדות של האורז) כמה קמח להוסיף?
בקר אור יעקב
תוסיף1-2 כפות בסוף.לא צריך יותר.
תהנו
פירגה יקרה בוקר קסום ושמח♥
הכנתי את הפשטידה פשוט גן עדן ממש טעים ומוצלח הילדים אהבו מאוד,
תודה רבה ושנה טובה -בריאות ,אושר,והמון נחת,♥
לאה ;) גן עדן זה טוב.
תמשיכי להכין ולהנות ובעיקר לשתף אותי,את מקסימה :lol:
שנה טובה מתוקה ומאושרת
:lol: בלי איטריות, הכנתי לילדים והם לא רצו להמשיך אחרי ביס ראשון .שקית שלמה של ברוקולי, 25 שקלים בסופר, ירדה לטמיון. הזמתי את גיסתי וגיסי שאמרו בהתחלה לא תודה ואחר-כך ניקרו עד שנשארה חתיכה אחת. בכל זאת גיסתי שאלה מה הוספת לזה, יש כאן תוספת… :twisted:
לא נורא, לא הכול טעים לכולם והעיקר לנסות.
חהחהחהחהחה
העיקר שמישהו ניקר ונהנה.
שבת שלום
שלום!
רציתי לשתף שהכנתי את הפשטידה כמה פעמים, היא מעולה!
שיניתי קצת את המתכון כדי לצמצם בקלוריות, אני בדר"כ מכינה כך:
שקית ברוקולי קפוא- מופשר
כף אבקת מרק פטריות
3 כפות קמח תופח (במקום אורז או אטריות)
2 ביצים
2 כפות מיונז דל
בצל קצוץ
גבינות- יוגורט טבעי, גביע קוטג' דל שומן, גבנ"צ 5 אחוז מגוררת וקוביות בולגרית.
תודה על המתכון!
לבריאות אורטל,
שימשיך להיות לך יום טעים
שלום פירגה ,
1) האם תבנית אלומיניום בינונית מתאימה ?
2 ) האם ניתן להשתמש באבקת מרק פטריות / רוטב פטריות של קנור או אוסם כאלה שנמכרות בשקית ?
תודה
קרן
קרן,אני לא מכירה רוטב,אני משתמשת באבקות. תבנית בינונית מתאימה.
אם הבלילה מגיע ל3/4 מגובה התבנית (כל תבנית) הפשטידה תצא די גבוהה.
בהצלחה.
פירגה יקרה אני שוב כותבת לך על הפשטידה.היא פשוט נפלאה.אפיתי אותה לכבוד מסיבת יום הולדת של בתי ועוד המון מתכונים מהאתר שלך וכרגיל היו תגובות נהדרות.אפילו חברה שלא אוהבת ברוקולי אכלה ומאוד אהבה.
אז המון תודה
נפלא שכל מה שאת מכינה מוצלח וטעים וזוכה לתגובות נלהבות.
תודה רבה לך ששיתפת.
:P האם חייבים לשים אטריות בפשטידה? :P
יש מלא פשטידות ברוקולי באתר בלי אטריות.
רשמי פשטידת ברוקולי
הכנתיה עם אטריות נהדרת טעימה מוצלחת :P :P קיבלה שפע מחמאות :P :P תודה רבה :P
ציפי,תודה על הפירגון ואני שמחה שאהבת וחזרת לשתף.
בכל הכבוד לשתף אותך במיוחד לספר ולדווח על האתר לא יודעת מה הייתי עושה לטווח הארוך בלעדייך
יבורכו כל רעיונותייך וגם מעשי ידייך תודה רבה מהלב.
ציפי,את מקסימה אמיתית,חהחהחהחהחה. תראי,אני נהנית מהאתר ומאוהבת בו ושמחה שגם אתם מתחברים אלי ואליו. ;) :lol: כיף גדול ושמחה גדולה בלב לבשל ולהנות ובעיקר לשתף. תודה רבה מעומק הלב
פשטידה זו מאומצת כמו האחרות על ידי באופן שוטף באירוח :lol: :lol: ואלה התגובות שקיבלתי :lol: :lol: :lol: מיד שאלו אותי למתכון :lol: :lol: וציינתי בחגיגיות זאת פירגה היקרה :lol: :lol: והפנתי לאתרך :lol: :lol: חיפשו פירגה :lol: :lol: תודה רבה וחמה
ציפי בקר אור ותודה על המחמאות.שימחת אותי מאד.
המשך טעים ביחד.