גלידה אגוזים – גם לפסח
הקינוח המתוק שכבש את לב האורחים בליל הסדר
קערה בצורת פרח של טפוואר או תבנית סיליקון פרח -לתבנית פרח מסיליקון להכפיל כמויות.
מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה 38% להקצפה – אפשר פרווה של ריץ'
4 כפות ממרח אגוזים ללא סוכר של אגוזית
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל עם פצפוצים / או טעם אחר
1/2 כוס חלב/יין
להוסיף טעמים כמו כף או שתיים ליקר/ברנדי
אופן הכנה:
להקציף במיקסר את השמנת והפודינג עד שיהיה קרם
להוסיף את ממרח האגוזים והחלב ולערבל במהירות איטית לקרם אחיד
להוסיף טעם לערבב שוב
להקפיא ולהוציא מהפריזר חצי שעה לפני הארוחה.
ניתן להשיג במדף של מצרכים ללא סוכר בסופר או בטבע עדן.
תהנו
חג שמח לכולם,נראה משגע פירגה יקרה,כרגיל כמו כל דבר שאת מכינה ;)
תודה חמדתי
וואו,נראה מדהים !
אילניתוש יקרה
תודה רבה
פירגה יקרה, האם ניתן להמיר את ממרח האגוזים בטעמים אחרים כגון ממרח חלבה, ממרח שקדים, חמאת בוטנים לא מלוחה, ממרח שוקולד?
הגלידה נראית מצוין והמתכון – קליל להכנה.
אנושקה,ברור שאפשר להמיר.
בהצלחה ותהני
ממרח אגוזים…תוכלי להעלות תמונה ? :oops: :oops: :oops:
אוקיי תודה
צרפתי תמונה מה"גוגל"
תהני
כמה שזה ניראה טוב !!!!ממש תענוג…איך שאני מיתגעגת!!!
אחלה מתכון יקירתי…מאמצת…
אוהבת מאוד
שונטי
❤❤
שונט,שווה אימוץ יקירתי
טוב לשמוע ממך,ככה…פתאום.
אוהבת,
אין עלייך :lol: כל פעם הפתעה…
אילה,בכיף, בשמחה ובאהבה גדולה
אפשר לוותר על הליקר/ברנדי או לשים משהו אחר במקום?
טולי הי,
האלכוהול מונע מהגלידה לקפוא לגמרי והיא נעימה לאכילה.
בחרי כל סוג של אלכוהול שאת רוצה.
במה אפשר להמיר את החלב כדי שהמתכון הנפלא ישאר פרווה?
לישראלית
במים,אבל הכי טוב חלב סויה ואפילו בטעם וניל כמו שוויני עושה במתכוניה בהמרה לפרווה.
המלצה חמה.
פריגוש
אמצתי בחום (מקווה שלא יפשיר את הגלידה)
נראה מדהים
אימוץ נעים ותהנו
אושרת
כמה קלוריות הגלידה זה ללא סוכר אשמח לדעת
חני,לא יודעת
מיכל שמנת מתוקה קטן או גדול?
תמיד עדיף לשים בסוגריים את המידה.
תודה
לא מכירה 2 גדלים.
נדמה לי 250 מ"ל
מה אפשר לשים במקום הממרח אגוזים
הממרח ללא סוכר.או חפשי בממרחים ממרח אחר ללא סוכר.
פירגה אין אין עליך
אחלה של מתכון
תודה לך וסוף שבוע נעים
שולי,תודה רבה
וסוף שבוע נפלא גם לכם
האם ניתן להכניס לתבנית שקעים של סיליקון כדי שאפשר יהיה להפשיר רק חלק מהמאכלים?
אפשר נאוה.
תכיני ותהנו
תודה פירגה ;)
ברבורה יקרה :lol:
נעלמת לי אתמול ;) .
רציתי להגיד לך שמיד אחרי שאמרתי לך לחפש בגוגל ,נכנסתי לחפש בעצמי וראיתי שזה לא עולה בקלות.
בקיצור, ברגע שראיתי את התמונה הכנסתי אותה למתכון לטובת כולם.
אז המשך נעים ובעיקר טעים
אחלה,
http://www.t-pa.co.il
נכון כשגיגלתי …לא מצאתי
טוב שהכנסת צילום
:lol:
ווא כמה תגובות כבר יש למתכון נראה מעולה כל הכבוד על הרעיון
יפה ששמת את התמונה של הממרח
גם את מתכון זה אני מוכרחה לנסות מתישהו
באהבה
חוה :lol: תודה
שבת שלום וטעים
פירגה היי רציתי לשאול בהסבר ההכנה ציינת *להוסיף טעם לערבב שוב להקפיא."… למה היתה כוומתך להוסיף טעם?
דליה
טעם?
כפי שכתוב: או ליקר/ברנדי
שכחתי לקנות ממרח אגוזים, אני עומדת לנסות עם חרוסת תעשייתית שנשארה לי מחג הפסח המכילה סילן אגוזים מרוסקים ומעט יין אדום. מקווה שזה לא יהיה מתוק מדי
אדווח כשיהיה מוכן
נאוה
נאוה הי
לאוהבי המתוק כמוני לא יהיה איכפת :lol:
להבא,תקני ותכיני עם ממרח אגוזים
בוקר טוב פירגה.
אני מאוד אוהבת את המתכונים האלה שהם במינימום מאמץ ובמקסימום טעם.
לכן ניסיתי.
יצא מאוד טעים.
קינוח ניפלא לשבועות לצד ובנוסף לעוגת הגבינה ולכל ימות השנה.
הי פנינה
תו :lol: דה
קראתי בעונג את התגובה המתוקה שלך.
שרק ימשיך כך
פירגה, המתכון נוסה (עם ממרח שוקולד במקום ממרח אגוזים) והתקבל בהתלהבות רבה. תודה! להבא יש לי רעיון לשדרוג: לעשות גלידה כזו בשני צבעים (למשל שוקולד\חלבה) ולהניח בין השכבות ביסקויטים טבולים בליקר. לפי דעתי יכולה לצאת עוגת גלידה נהדרת.
נכון אנושקה בהחלט טעים.ואם תכנסי לעוגות המוס / גלידה שלי תראי כמה עוגות בסגנון שכתבת. שווה נסיון.
היי פירגה.
אם אני רוצה שזה יהיה פרווה האם להמיר את החלב במים.? :lol:
רותי,אולי לחלב סויה? עדיף.
פירגה יקירתי, רציתי לשאול, האם זה שהממרח ללא סוכר פוגע בטעם? כי אני אוהבת מתוק,חחחח
רותי,לא רק שהוא מתוק מתוק, הוא גם אחד הממרחים הכי טעימים שיש.
תודה לך על עזרתך המהירה והאדיבה.
בלי נדר, למרות שאני לא מרגישה טוב, אני רוצה מחר להכין חוץ מקוסקוס לבן החייל שלי,
כן כן, הבן שלי התגייס לפני פסח………
רוצה להכין את הקציצות האפויות לבת שלי ואם אצליח, את הגלידה, אני רק צריכה
היום ללכת לסופר ולמצוא את הממרח.
שוב המון המון תודה על הכל.
כייף לי להיכנס למטבח ולבשל ממטעמייך!!
רותי יקרה
תרגישי טוב בשביל הילדים. לא להגזים רק קצת תשומת לב זה גם מספיק ויעריכו מאד.
בהצלחה ושיהיה טעים לכולם
תודה על התגובה החמה
סליחה , שכחתי
פירגה יקירתי, שבוע טוב,
רציתי לעדכן אותך, ביום חמישי בלילה הכנתי את הגלידה, אתמול הבן שלי טעם ממנה ושאל
אותי אם להשאיר לי משהו…..חחחח………טעים בטירוף, לפי דעתי, הטעם מאוד מאוד מיוחד,
מתאים מאוד לימי הקיץ החמים.
לפי דעתך, אפשר מדי פעם להחליף את הממרח? למשל, לשים נוטלה או ריבת חלב וזה כמובן
הטעם שונה, אבל זה אפשרי כדי לגוון?
המון המון תודה לך על הכל!
שבוע נפלא שיהיה לך, חג עצמאות שמח
ממני, רותי
רותי יקרה שלום
גם אני ממליצה בפה מלא על ממרח האגוזים כמיוחד.
גם ממרח השקדים נפלא ושווה להחליף מדי פעם.
כמובן שכל ממרח שתקחי כמחליף הוא יהווה את הטעם הדומיננתי.בהחלט אפשרי.
לבריאות ובכיף
פירגה יקירתי!
הכנתי היום את הגלידה. רק מהטעימות היא כמעט נגמרה עוד לפני שקפאה……
מה שאני אוהבת אצלך זה שמהמתכון הבסיסי הדמיון מתחיל לעבוד ואז אני עושה שינויים לפי מה שיש לי בבית (סליחה שלא שמרתי על אותנטיות המתכון) השתמשתי בפודינג שוקולד ובממרח חרוב שקד של
"חרובית" שאמור להחליף את ממרח השוקולד לגן בהמלצת חברות וגננות. אבל על ילדים אי אפשר לעבוד. שוקולד זה שוקולד! מזל שמצאתי את המתכון שלך, עכשיו יש לי מה לעשות עם הממרח הזה…… ;)
נראה לי שגילית לנו את המתכון לגלידה זמינה ונפלאה לקיץ, בלי לרוץ לסופר כל הזמן.
שוב תודה
תהני נורית יקרה
גלידה מטריפה חושים
שיהיה המשך ערב טעים ומהנה
פירגה יקרה,
הכנתי את גלידת האגוזים.
הבנתי לפי המתכון שזה יקלע בול לטעם של בעלי. :lol:
עד כמה שצדקתי. הוא טורף את המעדן. :P
מזל שהכנתי ישר כמות כפולה לשתי טבעות ג'ל של טפרוור (כמו בתמונה).
בעלי "הסכים" לכבד גם אורחים וזכיתי להמון מחמאות. כמובן שהסברתי שמחמאות אלו מגיעות לפירגה.
כל הכבוד לך ותודה מיוחדת מבעלי היקר.
רחל ערב טוב
לא סתם הרבה מחמאות לגלידה. תודה ענקית גם לבעל שטרף :lol:
אבל יש לי עוד המון גלידות מדליקות.כנסי לראות
פירגה יקרה,
אכן יש לך המון גלידות מהממות וטעימות.
הפכתי מכורה לאתר שלך וחורשת את המתכונים. ;)
כבר הכנתי גם את מוס השוקולד הקפוא ושלחתי תגובה.
מאד מעריכה את המתכונים שכתובים כל כך ברור ואת מפרגנת לכולם בהמון סבלנות ואהבה.
המטעמים שלך חוגגים בביתנו . גיליתי אותך רק לפני כחודשיים. :lol:
הפסד הזמן כולו שלי אבל אני אשלים במהרה את החסר. מבטיחה. :lol:
רחל,בשמחה.
מאחלת לשתינו המשך עשייה נהדר וטעים ביחד.
אין לך למה למהר,כל פעם תכיני משהו טעים מהאתר ולא לשכוח לשתף אותי
הגלידה הזו מעולה.
אפשר במקום הפודינג אגוזים לשים פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד?
שנה טובה.
סימה,כל פודינג טוב.תגווני.
שנה מתוקה
היי פירגה עשיתי את הגלידה לסוכות יצא מדהים חוסל ללא זכר ! שמתי נוטלה ואבקת פודינג אגוזים, רק דבר אחד איך את מצליחה לשמר את הצורה של הגלידה הכנתי בתבנית טבעת שאפשר להכניס לפריזר , לא הצלחתי להפריד בהתחלה חיכיתי זה קצת נמס ויצא , טעים טעים אבל דפנות לא חלקות כמו שפינטזתי, פעם הבאה להוציא מהתבנית ולהכניס לעוד 10 דקות למקפיא? מה את עושה ?
נינה יקרה
פשוט תשמני את כל התבנית עד למעלה עם שמן.
אנסה לפעמים הבאות תודה :lol:
בכיף נינה
תעדכני אותי
תמיד את יודעת להפתיע אותי כל פעם מחדש
שהקב"ה ייתן לך כוחות לתת לנו כל פעם משהו חדש :lol:
תודה אורטל
שמחה שאהבת
פירגה..הפעם שאלה אחרונה (תודה על הסבלנות):
האם כדאי להכין את הגלידה הזו אבל(!) פרווה, בתור עוגת מוס? זאת אומרת עם תחתית (למשל של העוגת קרמבו) ועם ציפוי שוקולד?
עם כן.. מה יתאים יותר? עוגת קרמבו או העוגת גלידה? ברור לי ששתי העוגות אבח בכל זאת, אם תצטרכי לבחור???
החלטתי עוגת גלידה.חהחהחהחהחה היא מרשימה ומיוחדת ואין עוד עוגות כאלה…….
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :cry: :cry: :cry:
הבנתי נכון? את מתכוונת לגלידה אגוזים שבמתכון הזה?
אם כן, איזו תחתית להכין? של העוגת קרמבו או של הרולדה או של העוגת מרנג קוקוס?
אכין עוגה אחת מוס ועוגה שניה כושית קוקוסית עם קצפת באמצע… יאמי
תודההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
אין צורך בתחתית לגלידה הזו.
פירגה שלום, ניתן להשתמש באבקת נוגט במקום הממרח אגוזים?
תודה מראש וחג כשר ושמח לך ולבני משפחתך
לא הייתי משנה כלום
חג שמח
בוקר טוב ושוב, חג שמח.
הכנתי את הגלידה הזו לערב החג של ליל הסדר, בגירסת הפרווה.
יצא מדהים. :P
בלית ברירה, עשיתי כמה שינויים:
לא מצאתי את ממרח האגוזים שבתמונה (אולי אין כשר לפסח?) אז החלפתי עם קרם בוטנים עם דבש.
גם לא מצאתי פודינג פצפוצים – אז בתור תחליף, ריסקתי במג'מיקס 50 גר' שקדים ו- 50 גר' שוקולד מריר, לפירורים די קטנים, וערבבתי פנימה לתוך הגלידה. ;)
שמתי בתבנית הטאפוור ואחרי שהוצאתי "מילאתי" את החור בליצי' (מקופסא, בלי המיץ).
כמה מחמאות!! :lol: :lol:
פוליאנה יקירתי
איזה כיף שהקינוח יצא מדהים.
יש ממרח כשר של משק לין. אבל כל ממרח אחר כשר מתאים לגלידה.
בכל אופן, תמיד אפשר לשדרג את הגלידה הזו ולשים כל מה שרוצים בפנים. כל אחד לטעמו.
הרעיון עם הליצ'י משגע…..כל הכבוד.
המשך חג טעים ונפלא
האם אוכל להכין את המתכון הזה לכוסיות קטנות?
תודה
למה לא? אפשר להכין באיזה כלים שרוצים
איך בדיוק עושים את המתכון פרווה?
אני מבינה שאפשר שמנת מתוקה פרווה, אבל במה את מחליפה את ה- 1/2 כוס חלב?
יש גם חלב פרווה את יכולה גם חלב פרווה בטעם וניל.יוצא מעלף.
במתכון הזה, את יכולה להמיר פשוט למים.
בהצלחה
אם אני לא רוצה שזה יהיה על בסיס שמנת צמחית אפשר להכין את הגלידה על בסיס קרם קוקוס ולא על בסיס שמנת
חייבים שמנת להקצפה ,פשוט לא ניסיתי עם תחליף אחר
חג שמח
או שיש לך רעיון אחר אשמח לתשובה מהירה אני רוצה להכין לחג חג שמח :P
היי פירגה
האם לאחר הוספת החלב וממרח האגוזים צריך להקציף שוב או רק לערבב?
תודה!
ערבול איטי יקירתי
אופן הכנה:
להקציף במיקסר את השמנת והפודינג עד שיהיה קרם
להוסיף את ממרח האגוזים והחלב ו ל ע ר ב ל במהירות איטית לקרם אחיד
להוסיף טעם לערבב שוב
להקפיא ולהוציא מהפריזר חצי שעה לפני הארוחה.
שבת נפלאה ומתוקה
תודה יקירתי,זה כבר בפריזר….
שבת שלום
נפלא,תהנו ושבת שלום וטעימה לכולכם