מתאים לפורים , לפסח ולכל השנה – עוגה עסיסית ופרגית מאד.
מצרכים:
תבנית משומנת 27X33
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
שקית אבקת אפיה
5 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות פרג טרי טחון במעדנייה (עד להכנה שומרים בפריזר)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך גרוסים
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (מכל סוג שרוצים)
100 גרם שוקולדצ'יפס או מריר
אופן הכנה:
ממיסים שוקולד סוכר וחמאה על להבה מאד נמוכה -תוך בחישה מתמדת.
מוסיפים את הפרג ובוחשים עד להמסת הסוכר (כ-3 דקות)
מורידים מהאש ומערבבים כדקה שיתקרר קצת. חייבים לקרר קצת כדי שהביצים לא יתבשלו בבלילה.
מוסיפים בבחישה נ מ ר צ ת כל פעם ביצה שלמה. רק אחרי שהביצה נטמעת היטב מוסיפים את השנייה וכך הלאה.
מוסיפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים שקית אבקת אפיה ואת האגוזים -כל הזמן לבחוש.
אופים בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק שמוכן. הפירורים על הקיסם קצת לחים.
מכינים את הציפוי:
מחממים עד לסף רתיחה את השמנת ומוסיפים את השוקולד.בוחשים לקרם.
יוצקים על העוגה החמה, את רוטב השוקולד החם ומנענעים את התבנית שהרוטב יכסה את כולה.
שומרים את העוגה במקרר או בפריזר.
כשהעוגה קרה לגמרי, לפרוס ,להרטיב מדי פעם את סכין החיתוך ולהוציא את הפרוסות עם מרית.
לשמור את העוגה במקרר ממש עד להגשה.
תהנו
זאת עוגה!!!!!!!!!!!
יאמי של עוגה
יום נעים
תודה אילניתי
איזה מעדן הבאת לנו הבאוניז' נראים מעולים ,
כל טוב זאת אני 3
תודה זאת אני על כל ההודעות שלך
תכיני ותשתפי אותנו ;)
האם ניתן להחליף את הפרג במרכיב אחר? איזה? אפשר לוותר?
האם הטעם של הפרג דומיננטי?
תודה
תחליפי בקוקוס.
הפרג לא מורגש ולא דומיננטי בגלל השוקולד.
זה טעים מאד ;)
:oops: וגם אין בה טיפת קמח כל הכבוד פחות קלוריות אין עליך בעוגות :lol:
אם רק אגוזי מלך השים שמה בגלל אסור לסבא שלי פרג וקוקס :|
אז תכיני כך:
כושית אגוזית נימוחה ועסיסית
פורסם בתאריך 28 באפריל 2008 @ 07:26
מופיע בקטגוריות:
כושית אגוזית נהדרת שמצטרפת למשפחת הכושיות שלי עם פצפוצי אגוזים קטנטנים שתגרום לכם לשכרון חושים.
הכנתי אותה במהדורת פסח,אבל חבל לא להכין ולהתענג עליה כל השנה.
אז הנה היצירה הטעימה במתכונתה הרגילה.
המצרכים בקערה:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
3/4 כוס אגוזים טחונים גס לפירורים טיפה גסים.
1/4 כוס יין מתוק
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב ו ל ה ו סי ף :
1/2 1 כוסות מים פושרים (אפשר להמיר לנוזלים אחרים כמו:חלב מיץ או קפה וכו')
שוב לערבב היטב לבלילה ד ל י ל ה
לצקת לתבנית משומנת מספר 24 (לא קפיץ)
לאפות בחום 175 כ-40 דקות. אחרי כ-30 דקות כדאי להניח ברפיון ניר כסף כדי שפני העוגה לא ייראו מדי שרופים ולהמשיך לאפות כרגיל עד שהעוגה מוכנה.
לצקת את הסירופ על פני העוגה ולצפות באגוזים
סירופ חם על עוגה חמה מיד אחרי האפיה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה להרתיח רק עד לסף הרתיחה ולסגור להבה—להוסיף מיד 100 גרם קוביות שוקולד מריר-לבחוש לקרם דליל ולצקת על העוגה. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לצנן את העוגה היטב ולשמור במקרר .
"טיפ"
1. במקום כוס אבקת קקאו עם 2 כוסות סוכר,אפשר לשים כוס אבקת שוקולית עם כוס סוכר אחת בלבד .
——————————————————————————–
© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
מה שמים בעוגה במקום קמח לפסח
לגבי מה?
וואו פירגה המתכון נראה מעולה והתמונה מגרה בטירוף והכי חשוב מבחינתי שאין בה גלוטן :lol: (חבל שאין אייקון של נשיקה ;) )
אני אחליף את הפרג בקוקוס כי בעלי לא אוהב פרג. האם אפשר לשים משהו אחר במקום האגוזים? אני רוצה שגם הבן הקטן שלי יוכל לאכול את הבראוניז
יעל,אני לא הכנתי עם קוקוס,אבל אני משערת שיהיה בסדר.
לגבי אגוזים לא יודעת במה להמיר .לא לוקחת סיכון כי לא הכנתי
פירגה יקרה,
הכנתי את העוגה לשבת והתגובות היו נפלאות.
העוגה כל כך עשירה ומלאה בכל טוב והכי חשוב – פשוטה מאוד להכנה. אין צורך להקציף, אין צורך לשטוף הרבה כלים…. פרקטי וטעים להפליא!
ממליצה מאוד לכל אוהבי הפרג והאגוזים.
אפילו נכדתי בת השש הצהירה שהעוגה מאוד טעימה (אבל לא אכלה את האגוזים) ;) .
מיכל נשיקות לנכדונת המקסימה
תודה ששיתפת אותי בטעים שלכם.
נהדר ויום נפלא לכולכם
פירגוש יקירתי ,
קלעת בול לטעמי …….. פרג ושוקולד יאמיייייייי…………….
התמונה גרמה לי לחשק עז לשלוף מהמסך ……..
תודה ,
שרית-ב
שריתוש ממוש
מה שלומך? איך התגעגעתי ואני חושבת עליך המון.
מקווה שאת בקו הבריאות ושהחג עבר עליך בנחת.
זו עוד אחת מהכושיות שוקולדיות שלי.תמיד מוצלחות ;) את כבר יודעת… ומומלצות בחום.
חיבוק ענק
האם אפשר להחליף החמאה/מרגרינה בשמן????
אם כן, מהי הכמות הנכונה?
לא מחליפה
יצא מעולה! לא היה לי מספיק פרג אז שמתי קוקוס כדי להשלים לכוס וחצי. הפרג הורגש הקוקוס לא כל כך אבל בהחלט תרם לעושר של העוגה.
תודה על מתכון מנצח!
עדי
עדי,תודה על עדכון ושיתוף טעים לכושית.
בכיף ובשמחה ונמשיך להנות ביחד
בוקר אור אישה אהובה ויקרה,
על הריבועים האלה אני בונה לשבת להכין בשביל בעלי, אתמול הייתי בשוק וקניתי פרג טרי טחוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן, אמממממממממממממממ זה נראה כ"כ מגרה ובעלי מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב פרג….
בטוחה שיצליח,
ליאתי
תכיני מתוקה
בטוח שבעלך ינשנש אותם בהנאה
פירגלה שאלה
אני רוצה עכשיו להכין אבל אין לי שמנת מתוקה כי הכנתי איתם את עוגת הקפוצינו שלך האם אפשר להשתמש לציפוי עם חלב רותח? :eek: :eek: :eek:
לא,צריך שמנת מתוקה.
פירגה שיחקת אותה!.
אחרי שנה קשה שבה נאלצתי לחלטר כל פעם שהיה צריך להכין עוגה לקבוצת הספורט של בתי
שבה אחת הבנות רגישה לגלוטן ועוד אחת למוצרי חלב
באת עם השילוב המנצח- הבנות התמוגגו ומעכשיו אני לא צריך להכין שתי עוגות אלא אחת!
כה לחי!
שניצל,מעולה ונפלא ואני שמחה כל כך.
אלה בדיוק התגובות שעושות לי כ"כ טוב בלב.
אז בריאות ושיהיה תמיד טעים
שבת שלום
פירגה יקירתי מה הכוונה לפודינג אני אוהבת מאוד פודינג ? :twisted:
תודה מראש מואה ענקית שבת קסומה
לאה
הכוונה לשקית אינסטנט פודינג שוקולד
:lol:
היי פירגה אני די חדשה פה אצלך וממש התרשמתי
כל הכבוד לך ותודה רבה על כל המתכונים..
ברוטב כתבת להוסיף שוקולד. השאלה שלי איזה שוקולד להשאיר קצת לפני שאני שמה במלית?
שרית ערב טוב
תודה רבה והמשך טעים.
כתוב להוסיף לשמנת שוקולדצ'יפס
אם לא צריך שמנת מתוקה – אז איזה ממרח במקום? פרווה?
יש שמנת מתוקה פרווה
שאלה נוספת
באיזה גודל תבנית?
כתוב במתכון
הי פירגה טרום טרום חג פורים שמח לך
מעוניינת להכין את הבראוניס שונאת ביותר פרג מה להכניס במקום
קוקוס או פירורי עוגיות\בסקוויטים -או שקדים שבורים
אשמח לתשובה רוצה להכין לסופשבוע ובטח גם לחג
תוד"ש
:P רחלי :|
תנסי עם קוקוס/אגוזים באותה כמות ,כבר יש עוגות כושיות עם קוקוס/אגוזים באתר שלי והן מאד מוצלחות.
בהצלחה.
הכנתי את הבראוניס יצאו מעולים!!!הילדים ממש נהנו.
רציתי לשאול אם לדעתך אפשר לשים חצי שוקולד מריר וחצי שוקולד חלב??או שזה יצא מתוק מידי??
שימי מה שאתם אוהבים.
היי פירגה.
הכנתי את העוגה אתמול ללא פרג (כי לא היה לי) במקום זה הוספתי מעט יותר מהאגוזים וכוס קוקוס בערך והעוגה יצאה מדהימההההה :lol:
תודה רבה על מכון טעים ומהיר!!!
תמי,נקרא מעולה וטעים.
באהבה גדולה וכיף שחזרת לשתף אותי תודה.
בוקר טוב, האם במקום פודינג המכיל סוכר ניתן להשתמש בקקאו ולהמתיק בממתיק מתאים ?
(את הסוכר הרגיל אני גם ממירה)
תודה ושבת שלום
מיכל הי,
לא ניסיתי,הגיונית? אפשר
אם תכיני אני מקווה שיצליח לך ושתהנו
שבת שלום
פירגה אני מסיימת את העוגה האם לאפות ב175 מעלות טורבו או רגיל. אפשר תשובה מנירה
תודה
מירי,אצלי הכל על טורבו.אני אף פעם לא משנה.
בהצלחה
שלום פירגה,
תודה. אכן אפיתי בטורבו ויצא סוף הדרך.
יופי של מתכונים.
חג שמח.
מירי,תודה שחזרת לשתף בתוצאה הטעימה.
אני מאחלת לך שימשיך להיות תמיד מוצלח וטעים .
תבלו יפה בחג בחיק המשפחה.