d79ed7a7d7a8d795d7a0d799 d790d7a0d793 d7a6d799d796 - מקרוני אנד צ'יז

מקרוני אנד צ'יז

d79ed7a7d7a8d795d7a0d799 d790d7a0d793 d7a6d799d796 - מקרוני אנד צ'יז

ל-8 מנות

העשרתי את המתכון עם הרבה לחם וטוב שכך.מה זה טעים הקלוי הזה….יאמי
תחילה מכינים על השיש את כל המצרכים .
אחר כך מכינים את רוטב הבשמל
בסוף מבשלים את הפסטה ומרכיבים את המנה.
מאכל נפלא גם לאירוח.

המצרכים:

תבנית אובלית שאני הכנתי: 36X22
1/2 3 כוסות פסטה קצרה (כוס 250 cc) רצוי קרניים קצרות.
5-6 פרוסות לחם חתוך לקוביות קטנות (הורדתי מעט מהקשה)
1/2 3 כוסות חלב
100 גרם חמאה אפשר מלוחה
3 כפות ג ד ו ש ו ת קמח רגיל
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם גבינת טל העמק מגוררת (אני מערבבת את 2 הגבינות)

אפשר ורצוי לעלות את כמות הגבינות עד 400 גרם . זה רק ישפר.
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור
מלח אני מוסיפה תמיד אחרי טעימה כשהכל מעורבב. משפרת טעמים.
כף פירורי לחם לפיזור בתחתית התבנית
תבנית פיירקס בגודל בינוני משומנת היטב

את רוטב הבשמל מכינים לפי הסדר הרשום:
שמים בקערה את קוביות הלחם ומשאירים בצד.
מערבבים בסיר את החמאה על להבה נמוכה עד שתימס
יוצקים על קוביות הלחם שבקערה 3 כפות מהחמאה המומסת . מערבבים ומשאירים בצד.
כשהחמאה שנותרה בסיר מבעבעת מוסיפים אליה את הקמח ובוחשים במהירות כדקה
מוסיפים לאט לאט את החלב וכל הזמן ב ו ח שי ם ללא הפסקה.
ממשיכים לבשל על להבה ק ט נ ה מספר דקות ב ס בל נ ו ת עד שמתקבלת רביכה לבנה וסמיכה ל ל א גושים. כל הזמן מערבבים.
לתבל בקורט אגוז מוסקט,פלפל שחור .
לערבב פנימה 1/2 מכמות הגבינות .
לערבב שוב, לטעום ולשפר אם צריך, בהוספת מלח ועוד פלפל
לסגור להבה.

לבשל את הפסטה במים ר ו ת ח י ם 6 דקות ולסנן תוך שטיפה במים קרים מהברז.
מוסיפים את הפסטה לרוטב הבשמל ומערבבים. רצוי שוב לטעום ולשפר טעם.

מפזרים בתבנית פיירקס משומנת היטב את פירורי לחם
יוצקים את הפסטה ומיישרים.
מפזרים מעל את קוביות הלחם ואת יתר הגבינה המגוררת
אופים בתנור חם 175 מעלות כ-30 דקות עד שיזהיב ויתחיל לקבל גוון חום קל.
מחכים 5 דקות ומגישים חם.
"טיפ"
אם יש לכם במקרה שמנת מתוקה פתוחה תמירו את 1/2 כוס החלב ב-1/2 כוס שמנת.

d79ed7a7d7a8d795d7a0d799 d790d7a0d793 d7a6d799d7962 - מקרוני אנד צ'יז
תהנו

24 תגובות על “מקרוני אנד צ'יז

  1. היי פירגה!
    מתכון מדליק, מזכיר לי את המתכון שאמא של עומרי כספי המפורסם מכינה לו פעמיים ביום , ועכשיו שהוא בארה"ב מכינים לו פעמיים ביום במיוחד ומביאים לו.
    כלך שזה מאכל של נסיכים=מומלץ! smile

    • ואי ואי עופרה,כל ביס קילו…חהחהחהחהחה נראה לי מתכון שבאמת מתאים לאמריקאים smile .
      אוכל תאווה.
      אני כבר רואה את הבת שלי נוגסת ומתעלפת מעונג. כל אוכל מוקרם זו חגיגה בשבילה.
      נו טוב,לא כל יום חגיגה. ;)
      תודה מתוקה smile

  2. לפירגה היקרה
    לא יצא לי כמה ימים להכנס לאתר והיום שנכנסתי ממש חגיגה לעיניים (מזל שאני אחרי ארוחת בוקר)
    נראה מעולה מאכל של בתי מלון של פינוק אמיתי\
    בהזדמנות אקנה את הגבינות ואנסה
    שבת שלום ומקסימה לך ולכל משפחתך

    • חוה,כיף לראות אותך באתר.
      כיף לראות את התגובות שלך. מאחלת לכם שבת נפלאה וטעימה smile

  3. היי פירגה
    לא כל כך הבנתי את עניין התבניות
    ציינת תבנית אובלית שאת הכנת בה
    ולאחר תבנית פיירקס??
    ואת קוביות הלחם קולים או כמו שכתוב?
    חוץ מהשאלות נראה מדליק ובכוונתי להכין אנחנו מאד אוהבי פסטה
    שבת טובה

    • רחל בקר אור

      לי יש תבנית אובלית מפיירקס.

      כל תבנית מתאימה. כלומר,אחרי שתכיני תחליטי לאיזה גודל תבנית את רוצה להכניס את הבלילה.
      בדיוק כמו שאת מכינה פשטידה.

      הלחם נקלה במשך האפייה….. כי הוא למעלה. לא קולים אותו לפני.
      תהנו חמודה smile

  4. מנה שלא חוסכת בקלוריות ובכולסטרול בכלל……. מנה מעולה למי שצריך "דיאטת השמנה".

    • צודקת בכל מילה. הבעיה?? כשמכינים אותה אי אפשר להפסיק לזלול עד שרואים את הקרקעית של ;) התבנית.יאמי ענקי. smile

  5. פירגה, פשוט מהממםםם!!!
    לפני פסח הכנתי מקרוני אנד צ'יז במסגרת חיסול חמץ.
    זאת הייתה הפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזאת (נדמה לי שזה היה לפי מתכון של גרגר או של הברון מפורום מתכונים. מבקשת סליחה מבעל המתכון, על שאני לא זוכרת בוודאות).
    היה פשוט מעדן. כל כך התענגתי על זה. גם היתר, אבל הכי אני.
    המתכון שלך קצת שונה ואני כבר מתה להכין אותו. אכין בהזדמנות המתאימה.
    (עדיין אין לי קמח וגבינת קשקבל ופירורי לחם. עוד לא התארגנתי כראוי אחרי פסח)
    יש לי שתי שאלות: אפשר פיתה במקום לחם? או שחייבים לקנות במיוחד – אני מבינה שמדובר בלחם לבן
    והאם אני יכולה בתבנית חד פעמית בינונית?
    ושוב תודה על מתכון נפלא
    שבוע טוב ומבורך לך ולבני ביתך smile

    • הי רותי,מה שלומך?
      נחמד לראות אותך באתר ומגיבה למתכון הטעים.
      אני לא הכנתי עם חלה או לחם לבן.היה לי לחם דגנים ונראה לי שכל לחם יהיה מעולה.
      אולי תנסי כמה חתיכות פיתה כדי לדעת איך יוצא מבחינת המירקם.כל הענין עם הלחם שהוא יוצא קלוי וקריספי.
      תתארגני ותכיני.
      לא צריך מלבד סלט כלום ליד , כי מאד משביע ו"כבד" . מעדן טעים מאד מאד ומומלץ ע"פ כל טועמי בני ביתי.חהחהחהחהחה.
      ערב נפלא עם חיבוק ממני smile

  6. פירגה יקרה, אני חדשה בבישול, התחלתי עם אפיה של העוגות המדהימות שלך ועברתי לבישול.
    רוצה לומר לך שהאתר שלך הוא אוצר, פשוט חויה, מוצאת את עצמי משוטטת בו שעות.
    היום הכנתי את המקרוני יצא פשוט מדהים. הבן שלי אמר שזה הדבר הכי טעים שאכל….
    בכל אופן רציתי לומר לך תודה רבה ענקית.
    בסוף השבוע אנסה את החמין מקרוני ואכתוב תגובה.
    ושוב תודה. את מהממת.

    • אסנת יקרה
      אין כמו להכין הכל באהבה ואז הכל מוצלח וטעים.
      שמחתי לקרוא שאני שותפה וחלק בהצלחה שלך ובהתלהבות שלך לאפיה ולבישול.
      אני מקווה שתמשיכי להכין ובעיקר לשתף אותי ולהביא לי חוויות בתגובות מתחת למתכונים שאת מכינה.
      המשך נפלא smile וטעים

  7. היי פירגה
    ראיתי בעבר מתכון של פסטה ברוטב גבינה אבל אני לא מוצאת אשמח אם תעזרי לי למצוא
    תודה לימור

    • לימור רשמתי את המילה פסטה וקיבלתי מגוון מאפים .

      אם את רוצה תרשמי בחפש את המילים:

      פטוצ'ינו אלפרדו – אפוי

      • לימור,יש גם

        מאפה ספגטי סגור – ממולא גבינות

        תעתיקי בדיוק ורשמי את השם בחפש:

        בהצלחה smile

  8. היי פירגה..
    בדיוק ברגעים אלו הכנסתי את המאפה לתנור… עשיתי אותו לפי המתכון רק שהצלחתי להחזיק מעמד ולא להוסיף את קוביות הלחם… ( המצפון לא נתן לי…)
    בכל אופן המאפה טרם מוכן, אבל התאפקתי לא "לחסל" את הרוטב כמו שהוא מהסיר.. כך שאין לי ספק שהולך להיות מושלם..
    תודה תודה תודה

  9. זה מתכון נהדר, טעים משהו משהו, ממליצה להוסיף גבינה קשה בשם צד'ר ואז זה באמת מתכון אמריקאי. ;) תודה ל פירגה על כך :lol:

    אני אוהבת בצורה מדהימה את המאכל הזה אך שזה לצערי משמין בצורה מטורפת. מתאפקת לא לאוכלו בארה"ב, רק קצת,

    אין על מתכונייך המשיכי ביצירותייך ולשתף אותנו. smile smile

להגיב על חוה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *