הכרישה לטעמי מוסיפה המון ללביבות וקציצות. מכינים אותה כסולו קציצה טעימה,אבל משלבים לה גם מגוון תוספות כמו בשר טחון וירקות.
גם אצלי באתר, תמצאו בקטגוריה לביבות וקציצות מגוון טעים שמשלב את הכרישה.
המתיקות של הדבש והבטטה בשילוב הפלפל השחור יעשו לכם טעם בחריף מתוק .
מצרכים והכנה:
כרישה גדולה חתוכה לפרוסות-שטופה היטב
תפוח אדמה גדול מקולף
בטטה שמנמנה מקולפת
שמים את הירקות בסיר עם מים +מעט מלח ומבשלים עד שרך- את הבטטה מוציאים כבר אחרי 8-10 דקות .
מוציאים את הירקות לקערה ומועכים היטב במזלג.
מוסיפים לקערה:
בצל קצוץ מטוגן
ביצה אחת
כפית דבש
3/4 כוס קמח מצה
2 עלים קצוצים מבצל ירוק טרי
3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור – שימו בנדיבות להדגשת הטעם. תטעמו ותוסיפו…כך לא תשימו יותר מדי.
מערבבים וצרים 15 לביבות
מטגנים על מחבת ט פ ל ו ן מרוססת במעט שמן מ-2 הצדדים ומעבירים לתבנית על ניר אפיה.
אופים בחום 175 מ-2 הצדדים עד שישחימו . כל צד כ-15 דקות.
מגישים עם שמנת/יוגורט/טחינה
תהנו
אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך!
מאז שאני מכירה אותך ואת האתר הניפלא שלך, בעלי מוקסם מכישורי החדשים במטבח.
יאמר לזכותך אישה יקרה, שבזכותך למדתי לבשל ולגוון ולקבל המון רעיונות.
את אישה ניפלאה,
המון תודה לך פירגה.
אוהבת,
רחלי.ג.
כן,מתוקה פספסתי באיזה שהוא מקום באמצע חיי,את הייעוד שלי.חהחהחהחהחהחה .
התחלתי בגיל מאוחר למרות שאומרים שאף פעם לא מאוחר.
אז בכיף,תהני את הבעל, הדרך אליהם היא ג ם דרך הבטן.
משגעעעעעעעעעעעעע
מתכון ורעיון נפלא
את כבר בטח מבינה שכל הזמן בבית מצפים למשהו חדש כבר חחחח :P
מדהימה כרגיל!!! אישה חרוצה. כל הכבוד לך!!!
תודה קרן יקרה
אילניתוש,
משום מה את לא מופיעה פה אבל ראיתי שהגבת.
תודה מתוקה
אני קופצת לבלוג שלך לראות מה הכנת?
נשתמע
פירגוש יקירתי, עשית לי היום את ארוחת הערב, אנחנו סוליקו היום, אוסיף 2-3 סלטים ליד ואני מסודרת, אולי גם מרק קטן.
תודה אחותי…אוהבת אותך המון… ואת יודעת… :lol: :P
חיבוקים גדוליםםםם..גילה
נהדר גילוש,תהנו ותבלו יפה
:lol:
הוייי כמה שזה טעיםםםםם
לא הוספתי דבש בגלל שאנחנו אוכלים אותם עם סלטים שונים, זה מצריך קמצוץ סוכר בכל אופן, הפעם זה יעבור, כבר זללתי שתיים….פירגוש….זה מדהים טעיםםםם
תודה אחותי.
גילוש הי מתוקה
הדבש מחזק מעט את טעם הבטטה. לא מתוק.
שמחה שאת אוהבת ומשתפת את בני הבית.
לבריאות ושבת שלום
לפירגה שבת שלום
הכינותי את המתכון, אך במקום בטטה (כי לא היתה לי) הוספתי גזר גמדי קפוא (בשביל הצבע לפחות).
היהי טעים.
יהודית
יהודית יקרה תודה על החדשות.
יופי ששיתפת
האם מבשלים את הכרישה? עם התפוח אדמה והבטטה?
כן. זה בדיוק מה שרשום
שמים את הירקות בסיר
בהצלחה ותהנו
הכנתי את המתכון.יצא מאוד טעים. אני טיגנתי את הכרישה יחד עם הבצל.
תודה על המתכונים הנהדרים. :P
סיון ערב טוב
בהחלט שאפשר לטגן את הכרישה ביחד עם הבצל.
יופי שכתבת ושיתפת אותנו.
שיהיה לכם ערב טעים
תודה
פירגה בוקר טוב,
האם אפשר להכין זאת כפשטידה ? אם כן האם צריך לשנות/ להוסיף את המצרכים ?
יום טוב ,
מלכי,לא יודעת אבל כתבתי שאפשר לאפות את הקציצות.
תמיד אפשר להוסיף כף סלט חומוס שיצא יותר עסיסי.
בוקר טוב, אם אין קמח מצה מה עושים?
מאיה, נראה לי פירורי לחם יהיה גם טוב
ללביבות/קציצות עדיף קמח מצה.תקני חבילה ושמרי במקרר למספר חודשים…..שיהיה זמין
היי פירגה, חייבים את שלב טיגון הקציצות לפני האפייה ?
סילבי לדעתי יוצא יותר טעים.
שבת שלום !!
בנות הוזמנתי לשבת חתן והכנתי את הקציצות הללו :lol:
וכולם מאוד שבחו ואהבו את הטעם המיוחד ,של הקציצות שטוגנו ביום שישי בצהריים -ועד למחרת בשבת היו בתנור על חום קטן :lol:
תודה פירגה יקרה על כל מה שאת עושה למענינו :lol:
המשיכי להיות האחת והיחידה שמלהיבה את כולנו
ש ב ת -ק ס ו מ ה
לאה שבת נהדרת והמשך טעים טעים
תודה ששיתפת בחוויות :lol:
פירגה יקרה,
עכשיו סיימתי להכין ,
הכנתי את הקציצות,והשתמשתי בקמח מצות,שנשאר לי.
המתכון הזה, כמה פשוט להכנה ,וכול כך יוצא טעים.
כל הכבוד לך פירגה ,
על השילוב הטעים והמוצלח הזה .
סימונה.
סימונה,המשך טעים
לבריאות ובאהבה.
הי פרגה
האם אפשר לא לטגן אלא רק לאפות
תודה
הי ברטה
את יכולה לנסות,נראה שיצא טעים.
שמני ניר אפיה בתוך תבנית.שימי את הקציצות. תרססי עליהם טיפה שמן (לכל תרסיס שמן זה 1/2 2 קלוריות ללחיצה.)
כשאת הופכת,שוב תרססי טיפה ותמשיכי לאפות עד שמוכנות.
בהצלחה