מדי פעם שואלים אותי על הקישואים האלה ואני מפנה אתכם למתכון של החצילים ברוטב אדום כדי שתכינו את אותו רוטב.
למה שלא יהיה לקישואים רוטב משל עצמם? הרי לכם מתכון משובח שטעים קר או חם. תהנו.
מצרכים:
עדיף להכין את כל המצרכים מ ר א ש על השיש מוכנים להוספה לסיר.
סיר רחב ושטוח
1/2 1 קילו קישואים חתוכים באלכסון או עגול או איך שאתם רוצים (אני מקלפת את הקישואים). עובי הפרוסות לפחות 1/2 ס"מ. אני אוהבת שהם נשארים שלמים ויפים אחרי הבישול.
2 כפות קטשופ
3 עגבניות מגוררות (בלי קליפה)
1/2 קופסה טומטו מקס או רסק עגבניות (200 מ"ל)
2 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
כף סוכר חום
כפית פפריקה
כף רוטב צ'ילי (אפשר להוסיף פלפלון חריף אבל בלי הגרעינים שלא יצא מדי חריף)
1/2 כפית טימין יבש – הטעם דומיננטי כך שמי שלא אוהב לא יוסיף.
כף אבקת מרק עוף (מלח אחרי טעימה)
פפריקה
פלפל שחור
כפית תבלין שמיר יבש
2 כוסות מים ולהוסיף לפי הצורך תוך כדי בישול הרוטב. עדיף שיהיה רוטב סמיך ועסיסי.
אם מוסיפים ירק טרי קצוץ כמו כוסברה,להוסיף אותו ר ק בבחישה הא ח ר ו נ ה ולהגיש (1/2 כוס)
אופן הכנה:
מטגנים בכף אחת של שמן זית את השום הקצוץ והקישואים כ-10 דקות עם מכסה ס ג ו ר ומנערים מדי פעם שלא יידבקו לתחתית הסיר. תיעזרו בגם במרית עץ לגרד ב ע ד י נ ו ת מדי פעם את התחתית. מוציאים את הקישואים לקערה.
ממשיכים לטגן באותו סיר עם עוד כף שמן זית את הבצלים כ-2 דקות
מוסיפים את יתר המצרכים ומטגנים כדקה
מוסיפים את המים ומרתיחים כ-10 דקות על להבה ק ט נ ה בסיר מכוסה.מדי פעם בוחשים.
מוסיפים את הקישואים וממשיכים לבשל כ-5 דקות . אין צורך לבשל יותר כי הקישואים כבר רכים.(בודקים ומשפרים תיבול)
לפני שסוגרים להבה, זה הזמן להוסיף את הירק לבחישה קצרה וזהו.
תהנו
בוקר טוב
איזה מתכון משובח
יאמייייי
יום קסום
בברכת יום קסום בחזרה אילניתוש
תודה
חיכיתי למתכון שכזה, בעלי מת על קישואים.
פירגה היקרה, האם ניתן להוסיף לתבשיל הנ"ל עוף?
תודה,
שרי – מעריצה שרופה
הי שרי יקרה
תשאירי את המתכון הזה כמו שהוא כי בשילוב עוף הכל יהפוך לדייסה.
הנה מתכון של עוף שמשלב קישואים:
http://pirge.co.il/כללי/עוף-בירקות-בניחוח-לימון
תהני
ניראה מגרה ביותר.
יום נפלא.
:lol: :lol: :lol:
:oops:
:eek: :eek: איזה הפתעה היום הכנתי יש הצלחה
גם טעים ובריא האמת אני אף פעם לא יודעת מה לעשות עם הירק הזה :cry:
בזכותך יש לי תמיד רעיונות יוצאים מין הכלל
לב יו
סיגלי,יופי שהכנת ושאהבת.
תודה על ההמלצה
מתכוןמדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
שולי,תכיני .אני בטוחה שיערב לכם
נראה ממש טעים!
הרוטב מתאים גם לדגים. נכון?
הרוטב יתאים בהחלט: לדגים,כדורי בשר , קציצות דגים, פילטים, ספגטי ועוד כיד הרצון והטעם הטוב שלכם.
נ-ה-ד-ר
אוהבת מאד קישואים, ועם עגבניות במיוחד
הוספתי קישואים לרשימת הקניות
תודה פירגה
ויני הי יקירתי
ספרי לנו אם אהבתם
פירגה מה נשמע? אפשר בלי סוכר חום?
שימי לבן
נראה ונקרא נפלא- בטוח ינוסה!
תודה
שיר יקרה בקר טוב
אשמח לקרוא תגובות על מתכונים שאת מכינה מהאתר שלי
תודה ויום נפלא
בטח, בכיף….
השבוע הכנתי את עוגת התפוזים עם הקוקוס. יצא מ ע ו ל ה!
חוסלה כל כך מהר שאפילו לא הספקתי לצלם…
ואואווו שיר תודה
חבל שההמלצה לא בתגובות של העוגה עצמה :| .
שימחת אותי
במתכון של העוגה עצמה יש כבר תמונה שלי מפעם…. אני חושבת שהתמונה מדברת בעד עצמה. אני יכולה להוסיף גם שם תגובה….
נכון.התמונה שלך שם מהממת ועושה בהחלט חשק לקום ולהכין מ י ד ;)
אשמח לתגובות ממך. חשוב לי מאד שיהיו בתגובות של המתכונים עצמם. שיראו ויחליטו אם כדאי להכין או לא.
גם אם התגובות לא מחמיאות חשוב לי לדעת. תודה :lol:
אוי זה נראה כ"כ מגרה, אתמול הייתי בסופר, ראיתי קישואים והחלטתי שלא צריך.
איזו טעות.
חייבת להכין!!!! יאמי
אפרת
אין דבר מחר יום חדש ;)
בדיוק עכשיו הכנתי
יאם יאם
בישול קצר, אידיאלי ליום לוהט כמו היום! :lol:
יאמי אנושקה
טוב ששיתפת ועדכנת
ערב טוב וטעים לכם
וואו פירגה, נראה מעולה. אמא שלי היתה עושה את זה.
האם אפשר במקום השמיר היבש לשים שמיר טרי?
תודה :lol:
מאירה,כל דבר ניתן לשידרוג,לכי לפי התחושות שלך
בדוק חפשתי מה לעשות עם הקשואים, בהחלט ינוסה ואגיב אח"כ..
תודה בינתיים :x
תודה יהודית בהצלחה ותהנו
יופי של מתכון אולי את יכולה לציין גם לכמה מנות זה מיועד? וגם כמה זמן ניתן לשמור במקרר? תודה.
דיתה שמרי 3 ימים במקרר.
כמות זה תלוי כמה כל אחד אוכל אצלי אחד אוכל כף ואחד 8 כפות.
הכמות שיוצאת די גדולה.
פירגה ..המתכון ממש נוסטלגיה .אוכל מבית אמא.
תודה יקירתי ינוסה אצלי במטבח .
תודה לינדוש
היי
אימי עושה משה דומה לזה וזה ניקרא שיטירינגה וזה עם חצילים תפוחי אדמה…… זה פשוט יוצא טעם של גן עדן אם במיקרה זה יעניין אותך אשמח לעדכן אותך
אשמח.
משהו כזה?
http://pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/תבשיל-חצילים-קישואים-תפוחי-אדמה-ברוטב
אני הוספתי לקישואים כרובית, יצא סוף הדרף.
ליקקתי את האצבעות, כל הזמן ניגשתי לסיר ו"טעמתי " , בקיצור היה מעולה
צ'טערת,
אצלי לא מוכנים לאכול מזונות בריאים.
פיביס
נקרא נפלא
תוכלי להוסיף כל פעם ירק אחר /חדש ולגוון לכם את הארוחות.
הרוטב מחמיא וטעים מאד לכל ירק
פירגלה,
מתכון מצוין,ממש ללקק את האצבעות,ושוב אני חייבת לציין ככ' פשוט וככ' טעים
תודה,
מיכל
תודה מיכל איזה יופי שאת מגיבה במקום הנכון :lol: לאו יו ;)
הי פירגה
אפשר בלי אבקת מרק?
רק מלח עם תבלין אחר?
אפשר
הכנתי ויצא ממש מוצלח! תודה רבה על המתכון!
באהבה רותי
הי פירגה, איך השום לא נשרף כשמטגנים אותו במשך 10 דקות עם הקישואים?
עם הקישואים זה בסדר.הם מגירים המון נוזלים
תודה! הולכת לנסות
אמנם הגעתי והכנתי רק זמן רב לאחר פרסום הרשומה, אבל מכיוון שמאד נהניתי מהתוצאה אני רואה חובה לעצמי לספר ולהודות לך מקרב לב על המתכון הכה מוצלח
שבת שלום
גגג האחת
גגג האחת שלום ותודה מעומק ליבי.
פשוט נפלא מצידך שקפצת לשתף.
לבריאות והמשך הנאה
תודה פירגה את נהדרת.
תבשיל בקישואים והעגבניות יצא ממש נפלא ,(הוספתי פטרוזיליה כי לא היה לי שמיר, וגם מעט רוזמרין.)
ממש ריחני וטעים!!
תודה פירגה ויום נפלא.!
תודה רבה רונה יקירתי. שימחת אותי בהודעה הטעימה. המשך טעים וחג שמח