dscf2893 1 640x410 - קרואסון חמאה

קרואסון חמאה

dscf2893 2 - קרואסון חמאה

 

 

קרואסון חמאה – של אתי
בצק זה נמצא במחברת של אמא כבר עשרות שנים והמקור:אתי בת ראש-פנה

הקדמה: מיד אחרי הלישה במיקסר מכינים מהבצק 8 כדורים. כל כדור יהיה מקופל 3 פעמים כשלמעשה רק בקיפול הראשון מורחים אותו בחמאה. 2 הקיפולים הבאים נעשים בלי חמאה.
אחרי הטקס של הקיפולים מקפיאים את הבצק מכוסה בניילונית ללילה. ומכאן,הכל משחק ילדים וכיף גדול.

מצרכים:
קילו קמח רגיל
60 גרם שמרים ט ר י י ם
1/2 כוס מים
6 כפות סוכר
2 חלמונים
6 כפות שמן
2 כוסות חלב פושר
400 גרם חמאה ר כ ה למריחה על הכדורים

להכנה: 50 גרם חמאה מומסת נוספת שאותה מורחים על המשולשים + סוכר
(מי שרוצה יכין גם קקאו )

שמים במיקסר:
60 גרם שמרים ט ר י י ם (קובייה)
6 כפות סוכר
1/2 כוס מים
לערבל שיתאחדו ולהשאיר במיקסר עד שיעלה בועות תוססות (מספר דקות)
כשתוסס, להוסיף למיקסר את יתר המצרכים , לא חשוב באיזה סדר. לערבל לבצק.
להוציא את הבצק לשיש מקומח.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.
כל כדור לרדד למלבן בעובי 3 מ"מ
משאירים בקצה המלבן שוליים של 2 ס"מ ל א מרוחים בחמאה.
מתחילים למרוח בחמאה מעבר לשוליים . כל מלבן מורחים ב-50 גרם חמאה.
מקפלים 1/3 הבצק (2 ס"מ) שאינו מרוח ע ל הבצק המרוח ב-1/3 נוסף ומקפלים מעליהם את יתר הבצק (עוד שליש) יוצא 3 קיפולים.
מסובבים את הבצק (חייבים לסובב את הבצק כדי שהקיפול הבא לא יצא באותו כיוון)  מרדדים,ומקפלים שוב אותו דבר 3 קיפולים והפעם בלי למרוח חמאה.
כך לרדד ולקפל כל כדור 3 פעמים כשאת הפעמיים הנותרים רק מסובבים ומקפלים כאמור בלי למרוח שוב בחמאה.
הערה חוזרת: (על כל כדור מורחים כאמור ר ק 50 גרם חמאה) היתר רק קיפולים.

————
עכשיו זה השלב שמכניסים את הבצק עטוף בניילונית למקרר לכל הלילה או לפחות ל-10 שעות .
למחרת לרדד כל חלק לעיגול.
להמיס את ה-50 גרם חמאה ולהבריש .לפזר סוכר (מי שרוצה יוסיף גם קקאו )
לחתוך כל עיגול למשולשים שווים ולגלגל כל משולש לצורת קרואסון מהחלק הרחב לצר
להשאיר למנוחה של שעה עד שעתיים.

לאפות בחום 190 מעלות עד שמוכן (אפיה קצרה)10-15 דקות.

סירופ:
לבשל 2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
מיד אחרי האפייה ל ט ב ו ל כל חתיכה בסירופ
ולפזר שומשום
להניח כל יחידה על מגש
את הקרואסונים האפויים אפשר להקפיא (חובה להפריד בין השכבות בניר אפיה שלא יידבקו מהסירופ).
תהנו

57 תגובות על “קרואסון חמאה

  1. וואו פירגה, איזה אתגר נתת לי לשבת!

    תודה רבה, אלך לפי ההוראות שלך

    אני בטוחה שאצליח, אני רק לומדת מימך כל טוב!

    אוהבת,

    רחלי.ג.

    • רחלי יקרה
      יחסית זה מתכון קל כי אין את הקירור בין שלב לשלב.הקירור הוא רק בלילה.
      מקווה שיצליח ולשמוע בשורות טובות.
      שלך, smile פירגה

  2. פירגה שלום
    האם אפשרי למרוח את הסירופ על הקורסונים מבלי לטבול אותם ?

  3. פירגה שלום
    אני פשוט לא מאמינה רק בשבוע שעבר בקשתי ממך מתכון לקרואסוני חמאה
    ואת פשוט מפתיעה כל פעם מחדש,אני בטוח הולכת על זה השבת.
    דרך אגב,הכנתי היום לילדים את המתכון של קוביות העוף עם האפונה,וזו היתה
    להם הפעם הראשונה,הם פשוט לקקו את האצבעות,ואלה ילדים שלא אוכלים כל דבר.
    שתהיה לך שבת נעימה,
    להשתמע,
    מיכל

    • מיכל יקרה שלום
      אשמח שתעבירי את המחמאה לקוביות העוף והאפונה לתגובות של המתכון עצמו כי לא יודעים במה מדובר.
      יהיה נחמד שהמתכון עצמו יקבל את המחמאות.

      שמחתי להביא את המתכון לקרואסונים ומקווה שתאהבי אותו.
      שלך,פירגה

  4. היי, רציתי לשאול איך הכי נכון לעבוד עם בצק פילו?
    ואם יש לך מתכונים לבצק זה תודה ושבת שלום.

  5. לידיה ,בדיוק ל ה י פ ך

    מיד אחרי שמכינים את הבצק שמים אות ב מ ק ר ר ל-10 שעות

    ל ה ק פ י א את המאפים ר ק אחרי האפייה.

  6. היי פירגה
    יש לך מתכון לבצק שמרים שההתפחה שלו היא מחוץ למקרר ?
    תודה

    • שרון,הנה מתכון משגע.בימים הקרובים אכניס אותו לאתר:

      חשוב לציין כי במקור העוגה של גולי חברתי, מאד נוסטלגית מהמשפחה שלה….

      מצרכים:

      במקור אצל גולי: מיכל ממרח שוקולד השחר = 500 גרם

      תבנית חד פעמית גדולה של התנור מרוססת בתרסיס חמאה

      שמים במיקסר את וו הלישה: שימי לב זה לא המקצף….
      3 חלמונים
      3 כפות שמן
      3/4 חבילה מרגרינה רכה , לא מומסת
      3 כפות סוכר
      40 גרם שמרים של שמרית (חבילה שווה 50 , אז פחות בערך כף)
      4 כוסות קמח ולא יותר
      כוס חלב קר
      ללוש מספר דקות ומשאירים במיקסר על השיש מכוסה במגבת לתפיחה כפולה לפחות שעתיים/שלוש
      מחלקים ל-4 כדורים שווים
      כל כדור מרדדים על משטח מקומח בטיפונת קמח לעלה אובלי
      מורחים שוקולד השחר ב-2 הצדדים משאירים מסביב שוליים של 1 ס"מ ובאמצע משאירים נקי ללא מריחה בערך 3 ס"מ
      חותכים באמצע הכרוכית איפה שאין מלית

      מגלגלים את 2 הבצקים לרולדות עד שייפגשו זו בזו
      ללפף את הרולדות זו על גבי זו ולהניח בתבנית
      כל ה-4 כרוכיות נכנסות יפה עם מרווח ביניהם.
      לערבב חלמון ביצה ולהבריש את הכרוכיות
      אופים בחום 170- 165מעלות 30 דקות

      מכינים מראש סירופ חם:
      את הסירופ יוצקים על העוגות אחרי 20 דקות אפיה וממשיכים באפיה עוד 10 דקות
      סירופ מבושל:
      1/4 בקבוק רום
      1/2 כוס מים רותחים
      1/4 כוס סוכר
      מרתיחים לפחות 5 דקות לצמצום
      כאמור אחרי 20 דקות יוצקים עם כף את הסירופ על העוגות (לא חייבים את כל הסירופ)
      ממשיכים באפיה.
      נהדר לשמור את העוגות בפריזר עטופות בניר כסף.
      תהנו

  7. תודה. נראה מתכון שונה ומעניין וחוץ מזה אני אוהבת מתכונים נוסטלגים.
    אנסה בסופ"ש ואדווח.
    שאלה – יש סיבה מיוחדת שהעוגות מונחות בתבנית גדולה ולא בתבניות אינגליש קייק ? כי אני אוהבת שהן גבוהות ובתבנית גדולה הן יצאו לדעתי יותר שטוחות.

      • שרון, סליחה,אני זוכרת שכן עניתי .כנראה לא עבר.
        בכל אופן,העוגות בתבנית אינגליש לא נאפות בפנים (בעוגות הספציפיות האלה)
        הן יוצאות מאד גבוהות בתבנית גדולה. תכיני כמו שגולי מכינה smile .
        תכיני ותהני.

  8. אני רוצה להכין קרואסון מלוח ולא מתוק כי אני רוצה למלא אותו בנקניק מגולגל. איך אני יכולה לעשות את זה? אמרת שאם לא טובלים בסירופ סוכר אז זה יוצא יבש…
    יש לך פיתרון או רעיון בשבילי?
    תודה רבה!

  9. היי דליה
    אבקש לדעת איך מכינים מילוי משוקולד צ'יפס של אופנהיימר.
    בלי קינמון. לא אוהבים אצלי.
    תודה

  10. פירגה שלום (את מדהימה עם כל המתכונים שיש פה ושמתאימים לאופים מתחילים!!!!)
    סליחה על הבורות אבל מה זה לקפל? איך עושים את זה עם חמאה ובלי חמאה? האם זה אופציה הקיפול שיש ב KMIX.
    תודה

    • קיפול כמו שמקפלים דף ניר.
      הוראות הקיפול רשומות באופן ההכנה של המתכון.
      בהצלחה גם בהמשך .
      יום נפלא.

  11. שלום פירגה,
    הכנתי את המתכון שלך, שנראה מדהים!
    בשלב של הקיפול היה קשה מאוד לקפל עמ החמאה, האם יש לך טיפ?

    • נוית,לא יודעת מה לא נכון. לא ראיתי איך הכנת.
      כשאת לשה את הבצק תדאגי שיהיה נוח ללישה ולא רך.
      לא לרדד מדי דק.
      בהצלחה.

  12. פירגה יקרה שלום!

    האם מברישים את החמאה והסוכר לפני שמגלגלים את הקרואסונים? כאשר הבצק פתוח לעיגול?
    והאם לאחר לפני שמכניסים את הקרואסונים לתנור לא מברישים אותם בביצה?

    • שלום פירגה, כבר הכנתי את הקרואסונים למרות שלא הספקתי לקבל תשובה, עשיתי לפי ההיגיון,
      ורציתי להודות לך על המתכון החלומי הזה!!
      כל מי שטעם התמוגג!
      תודה רבה.
      נ.ב
      כנ״ל לגבי הקרואסונים שוקולד המעלפעם, אכן זה כך, לא ניתן להגדיר אחרת
      נוית

  13. שלום פירגה שאלה לי אלייך, היתה לי כמות גדולה של בצק עלים והכנתי מהבצק מאפים מתוקים עם שוקולד מריר ובעיקר גביניות עם מילוי גבינת כנען ממותקת . האם אפשר להקפיא את המאפים

  14. הייי פירגה יש פה מתכונים מעולים חבל שגיליתי את האתר שלך רק עכשיו .
    אני רוצה להכין קרואסון פרווה בטעם חמאה ויש לי מתכון שכתוב בו מרגרינה
    אך תהיתי האם מחמאה יוסיף טעם או יגרע? ואתו הדבר לגבי עוגיות בצק פריך
    עם ריבה מעורבת וקוקוס ..?

    • לימור,בלי יוצא מהכלל את יכולה להמיר את כל המתכונים שרשום בהם חמאה בתחליף פרווה שאת אוהבת.
      גבי מרגרינה את שוב, אותו דבר תמירי למה שאת אוהבת ולטעמך האישי.
      לגבי אם יגרע או לא את תחליטי,ולשיקולך,כי כל אחד וטעמו איתו.
      אישית,אני לא סובלת חמאה ואפילו את הריח שלה. :oops:
      smile

  15. היי פירגה המקסימהsmile

    המתכון נראה מושלם, ורציתי לשאול האם אפשר לעשות את הקיפולים בכדור אחד במקום לחלק לכמה?
    אני עושה רק חצי קילו.

    תודה רבה :P

      • אז אני חוזרת אלייךsmile
        בקיפולים היה לי דיי קשה כי החמאה יצאה לי מהצדדים והסתבכתי עם זה, בסוף הכנסתי למקרר שתהיה קצת יותר קשה ואז עבדתי עם הבצק.
        ובתוצאה הסופית.. יצאו מושלם, טעיםםם טעים! וממש התלהבו.
        כבר חצי נטרפו :cool:

        פעם אחרונה שאני קונה בסופר!!!
        תודה רבה smile

        • בובה ערב טוב,
          אני שמחה שלא התייאשת והכנת ואף נהנית.
          לבריאות והמשך טעים.
          שבת שלום smile

  16. שלום פירגה! מאוד אוהבת את המראה של הקרואסונים ורוצה להכין אותם, רק יש לי שאלה ובקשה אם אפשר: אם את יכולה לדייק כמויות של המצרכים כי עובדת עם משקל כל הזמן ולא יודעת למשל כמה את מתכוונת בחצי כוס מים. אם אני שמה בבצק חמאה במקום שמן רק בגלל הטעם אני מתכוונת, זה נותן תוצאה שונה או לאיזה מטרה שמים שמן בבצק?

  17. הבנתי, תודה! לא צריך למרוח ביצה לפני אפיה? אני שואלת כי המתכון שלך קצת שונה מקרואסון חמאה רגיל. אני יכולה לגלגל עם קרם שקדים ולאפות עם מילוי הזה?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *