השילוב מיוחד וטעים מאד למי שאוהב גזר. בקרב הצעירים היתה התמוגגות.
מצרכים בקערה:
800 גרם גזר גמדי קפוא– (קודם לרכך ואחר כך לכתוש בפולסים קצרים במג'ימיקס שיישארו חתיכות קטנות) – אפשר עם פרוסות גזר רגיל שבושל תחילה.
בצל מגורר
1/2 קילו בשר בקר טחון (מי שרוצה יכול לשלב עוד סוגי בשר)
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
כף סלט חומוס
כף סילאן/דבש
מלח
פלפל שחור
לערבב
לטגן קציצות גדולות
ח ש ו ב :
אחרי הטיגון של "הנגלה" הראשונה לנקות את המחבת עם ניר מגבת ולהמשיך לטגן את הנגלה השנייה עם שמן נקי.
אפשר להכין רוטב אדום מתוק חריף ולצקת על הקציצות.
תהנו
נראה נפלא.
גיוון גם בטעמים וגם בצבע. :lol:
ינוסה בקרוב
חן חן
עוד מתכון מעולה כרגיל :lol:
תודה
פירגה היקרה אפשר עם גזר רגיל?
נראה שכן.תעדכני אם תכיני
נפלא :lol:
לטגן על אש בינונית?
בהנחה שהקציצות גדולות ומכילות רק בשר טחון ולא עוף, כמה זמן לטגן בכל צד?
לא מעט פעמים קורה לי שהקציצות לא ממש Well done באמצע…
על אש בינונית הרבה זמן וכדאי אפילו מדי פעם לכסות במכסה.
למה את מוסיפה חומוס?
אסתי,אני מוסיפה על כל הקציצות שלי חומוס או טחינה.נפלא לריכוך וטעם ארומתי עדין.
היי פירגה,
אם לא רוצים להשתמש בחומוס. איזה תחליף יתאים במקומו ושווה למרקם של חומוס ?
סוף שבוע נעים ויצירתי
מירי,טחינה?
לא נעים לשאול – טחינה גולמית, או טחינה מוכנה לאכול ?
טחינה מוכנה אחרי שמתבלים.
היי מהממת!
אני מתה על השילובים של הקציצות שלך!
אין עלייך!
:oops:
היי פירגה יקרה, לא היה לי גזר גמדי ומאוד רציתי להכין את הקציצות אז בשלתי גזר טרי חצי בישול ריסקתי במעבד והמשכתי כמו שכתוב במתכון, יצאו מזה קציצות טעימות, מומלצות בחום……..במיוחד לילדים כי יש מתיקות מאוד עדינה בטעם…….תודה לך על כל המתכונים הטעימים…….
איבונה יקרה
נפלא. איזה עונג לקרוא אותך.
בכיף ובבקשה
האם לבשל את הגזר גמדי,? כמה זמן?
תודה
אם זה סנפרוסט קפוא אז הוא כבר מבושל.צריך להרתיח ולבדוק שהוא רך.תבדקי אחרי 3 דקות.
עוד מתכון מבית היוצר שלך.
בטוח אנסה אותן.
ניסיתי לכתוב בבישול ילדים ולצרף תמונה של קציצות התירס שלך
ותפוז לא איפשר לא לכתוב ולא להכניס תמונה, אנסה שוב מחר.
אז קבלי כאן את המחמאות לקציצות עוף עם תירס, מומלצות בחום רב
אצלי הפכו לבני בית (מטבח) הכנתי כמה פעמים בכמות כפולה וחוסלו
בתוך יומים. תודה על מתכוניך הנפלאים והטעימים.
יהודית לוי
יהודית יקרה
אשמח שקציצות התירס יקבלו את המחמאות במקום הנכון. תודה :lol:
נפלא ששיתפת ואשמח לראות את התמונה בפורום.
באהבה ויום נפלא
האם אפשר לאפות את הקציצות הללו? אני מעדיפה לא לטגן…
רויטל, לא אותו טעם,אבל את יכולה.
תאפי כמו שאני אופה את כל הנגיסים שלי.
בהצלחה.
היי פירגה יקרה, קציצות הגזר שהכנתי חוסלו תוך שעה, למחרת, החבר"ה ביקשו עוד, הגזר נגמר אבל מצאתי במקפיא שקית עלי תרד,הפשרתי, קצצתי,והמשכתי כמו במתכון קציצות הגזר, יצא "משו משו " מומלץ, טעים, ואהוב גם על ילדים…………תודה,שבת שלום לך ולמשפחתך…………….
איבונה חמודה תודה על המחמאות והשידרוג
שבת שלום וטעים לכולכם
הכנתי עם גזר רגיל מבושל שטחנתי בפולסים קצרים ויצא מעדן יפהפה, צבעוני וטעים. רעיון נהדר לקציצות
קצת אחרות וטעימות.
אני מגוונת מדי פעם את הקציצות עם תוספות שונות כגון: גרגרי תירס, גרגרי חומוס מקופסה שאני טוחנת,
פטריות מטוגנות וקצוצות, צימוקים וחמוציות. הכל יוצא נהדר (כמובן שזה ענין של טעם וריח אישיים).
יעלי יקרה שלום רב
תודה על התגובה הטעימה
אם את מכירה את האתר שלי, יש לי את כל הקציצות והתוספות שכתבת,ועוד תוספות מעניינות…….רק שאני לא טוחנת את התוספות אלא משאירה בחתיכות שירגישו ויראו אותם. תמשיכי להכין ולהנות כי זה עונג וכיף גדול
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה, קציצות נהדרות. רציתי גם לשאול איך אפשר להצביע ולדרג את המתכון ובהזדמנות זו לאחל שנה טובה וטעימה ותודה על המתכונים הנהדרים.
טלי,שנה טובה ומתכונים טעימים לא פחות.
שימחת אותי בתגובה על הקציצות.תו דה
לגבי דירוג,עדיף לא לדרג כי תמיד יוצא הפוך…והדירוג יוצא נמוך ממה שאתם מצביעים.
עדיף לי לקבל תגובות ורשמים של אחרי טעימות.
תודה ענקית מכל הלב
איזה יופי! הכנתי היום את הקציצות וגם שניצל צ'יפס ושניהם יצאו מצוין. הקציצות נפלאות חצי חוסלו כבר מהמגש. . . , חלקן בושלו גם כמה דקות ברטוב עגבניות בגלל שלא הפכתי בזמן…. הילדים היו מבסוטים שלכל אחד יש לפי הזמנה עם / בלי רוטב.
תהל,שימחת אותי היום עם המחמאות לתבשילים שהכנת.
מאחלת שתמיד יצליח ושכולם יהנו
האם אפשר גם לבשלן או רק בטיגון.יום טוב לך
ציפי,אני לא יודעת
תרתיחי את הרוטב ותכניסי קציצה אחת לנסיון.
הי פירגה,
אחרי שכל השמן השפריץ לכל כיוון. ניסיתי בטוסטר אובן. מרחתי כל קציצה בשמן זית עם מברשת (שני הצדדים). יצא ממש אחלה.
תודה רבה.
לבריאות
שלום פירגה,
אני מעוניינת להכין כמות גדולה ולהקפיא חלק,
האם החומוס לא יתקלקל בהקפאה?
ודבר נוסף אם אני מערבבת בנוסף עם חזה עוף תחון אז כדאי להפחית ביצה אחת כי הבשר יותר דביק?
תודה מראש על תשובתך!
בטי,תנסי איך שאת מרגישה את העיסה ותחליטי.
לגבי הקפאה,תקפיאי כמות קטנה ותבדקי למחרת איך זה מתקבל.
לילה טוב.
פירגה יקרה!!!
הכנתי את העיסה של הקציצות, טעמתי את הבשר והרגשתי שחסר טעם הוספתי עוד תבלינים חומוס וסילאן ושוב טעמתי ושוב לא יודעת חסר טעם!
אמרתי לעצמי אין דבר כזה שמתכון של פירגה לא יצליח-לקחתי קציצה אחת וטיגנתי במחבת, ואז טעמתי….. והקציצה יצאה מעדן מלכים!!!!
כל בני הבית נהנו מאוד מאוד, ואחרי יומים הזמינו שוב לארוחת צוהרים קציצות גזר גמדי.
אז רציתי להגיד לך ששוב יש לך מתכון מנצח!!!
את אלופה הגדולה מכולם! :lol:
טלי
הי טלי,העיקר שהצליח וטעים לכם.
טעם משתבח ע"י הוספת טעמים.כל אחד וטעמיו עימו.
אני ממש שמחה על התגובה המוצלחת והטעימה.
שנה טובה לך ולבני ביתך.