מעדן ביתי אפוי,מהיר הכנה ושובה לב. נפלא לשולחן שישי לכל המשפחה.
מצרכים:
חלקי עוף – אפשר להכין רק מפולקע
6 תפוחי אדמה מבושלים חצי בישול.(אפשר לשלב בטטות אבל לא לבשלם תחילה)
4 בצלים
8 עגבניות
שום
תבלינים
מכינים רוטב בכלי :
1/2 כוס מים, שיניים פרוסות מ-1/2 ראש שום מקולף , 1/2 כוס שמן זית , 3 כפות גריל עוף , 3 כפות פפריקה חריפה+מתוקה , כמון, כורכום, קורט קינמון, מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
רצוי להכין בתבנית עמוקה חד פעמית.
שכבה תחתונה לסדר פרוסות תפוחי אדמה בעובי 1 ס"מ (בלי קליפה).את התפוחים כדאי לבשל תחילה 20 דקות שיתרככו.
מעל לתפוחי האדמה לסדר את כל העוף ומעל לכסות בשכבה של עגבניות פרוסות ובצל פרוס.
יוצקים את הרוטב בעזרת כף על פני כל התכולה (לשים לב שהרוטב יחלחל גם בין השכבות).
עוטפים את התבנית בניר כסף. מחוררים בכמה מקומות.
חום תנור : 190 מעלות. אופים שעתיים.
לפני ההגשה מורידים ניר ומשחימים.
תהנו
אפשר לוותר עח גריל עוף?
נראה לי שעש שם מונסודיום גלוטמט
אז תוותרי בכיף שלך
נראה מעולה…!! ;)
אבל האם אפשר במקום לאפות לבשל?
בתודה מראש נטלי :lol:
תנסי ותספרי לנו. אישית לא ניסיתי
המתכון מוכר והוא יוצא סוף . העגבניות מוסיפות מאד
ווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאא
בוקר טוב :lol: :lol:
כבר על הגז ריח משגע אני אישית חילקתי חצי לגז חצי לתנור ;)
בצהרים עידכוני טעימות
פריגוש מתגעגעת כל יום בודקת מה חדש
קיץ חופש ים עבוווווווווודדדדדהההההההההה
שתהיה שבת שלום :lol:
סיגל, מעולה שתהיה לכם שבת נפלאה ומתוקה
פירגוש איזה יופי של מנה !
:lol:
תודה אילניתי,זה יוצא כאילו מי יודע כמה מושקע,וזה בכלל לאאאאאאאא ;)
for how meny persons? :lol:
הי יוסי
הכמות שנכנסת בתבנית הגדולה של התנור.
רק שים לב שתהיה שכבה אחת מכל דבר . אפשר לסדר צפוף.
בהצלחה ותהנו.
הי פירגה, את מצליחה להפתיע כל פעם מחדש. גם זה ינוסה.תודה
אשמח לתגובה אחרי….
תודה יהודית
נתקלתי בבלוג שלך במקרה ולשבת זאת ניסיתי את המתגון הזה שלך. הנאה צרופה.
תודה אורלי
אורלי,ברוכה המצטרפת
המשך הנאה ושיתוף
תודה ששלחת חוות דעת למתכון.
היי פירגה בוקר טוב,
בדרך כלל אני בקטע של אפייה, אבל המתכון הזה העלה בי נשכחות מבית אמא.
אצלנו מכינים את אותה מנה רק עם פרוסות של בשר בקר.
ומאחר ואיני אוכלת בשר הייתי מוסיפה לי חזה עוףשלם שהיה יוצא עסיסי ביותר.
תודה לך על הכל……………. :lol: :P
מלי הי
אם את מכינה אחרת , תהני ותכתבי לנו את השידרוגים
אפשר לקבל מתכון למרק של קוסקוס?
האתר שלך נפלא ומעורר תאבון!
לירון
יש ויש בקטגוריה: מרקים
http://pirge.co.il/מרקים-חמים-וקרים/מרק-קוסקוס-כארוחה-שלמה-ומשביעה
היי פירגה בוקר טוב לך
יופי של מתכון גם נראה נהדר וגם טעים מאד.
נוסה בשבת וקצר הצלחות.
תודה לך שאת נמצאת אצלי ואיתי.
רחל מקסימה
כיף ועונג לי ותודה רבה רבה שרשמת חוות דעתך על המתכון אחרי שהכנת.
היי פירגוש :lol:
המתכון נראה נהדר , אני מתכונן להכין אותו השבוע נשארו לי כמה פרגיוות והכנסת לי רעיון טוב מה לעשות איתם ובקרוב ננסה את המתכון. בהזדמנות זאת אני מחפש מתכון לצלי שוקי הודו באם יש לך? אפשר לקבל ?
תודה מראש. :lol:
אני הכנתי עם חזה עוף יצא מעולה תודה
תודה סמדר.שידרוג נפלא
מנדל ערב טוב
נראה לי שעם פרגיות יצא מעולה.יש לי באתר כמה מתכונים עם פרגיות .
לא הכנתי עדיין כלום עם שוקי הודו.
ערב נפלא לך
אפיתי היום את המאכל המדהים הזה. קודם כל..אחרי כמה דקות היה ריח נהדר בבית, ריח של הבצל והשילוב של הכל…
ואחרי שעתיים..העליתי קצת את החום של התנור ונתתי לעוף קצת להשחים ואז טרפנו את העוף. (הבן סיים מנה ורצה עוד אחת).
תודה רבה!!
ריקי,תודה ובקר נפלא לך.
אני שמחה שגם המתכון הזה מקבל מחמאות
פירגה יש לי ריח משגע בכל המטבח….
הכנתי קצת שונה, יותר כצלי. טיגנתי בהתחלה את העוף ללא העור עם הבצל ואח"כ הרכבתי את המנה בתוך הסיר כמו שהמלצת.
שמתי על אש בינונית נמוכה, וזה מריח נהדר.
מחכה לבעל שיבוא ויטעם כדי שנשמע מחמאות (כמובן שכל הקרדיט הולך אליך)
הי אלה
מריח עד אלי ;) אני בטוחה שיהיה מעולה וטעים מאד.
תהנו
מתכון מעולה… כל התבנית חוסלה מומלץ!
שרית אני מודה לך מאד שחזרת לשתף אותי בתוצאות וההמלצות
שבת שלום וטעים
פירגה בוקר טוב
מתכון מנצח,טעים מאוד השבט שלי מאוד אהבו מגדול ועד קטן
כל הכבוד על הרעיונות הנפלאים שלך
ממני אנטה
אנטה מקסימה
איזה עונג לי לקרוא את התגובות על המתכונים שהכנת.
המשך טעים ופינוק לכל המשפחה.תמיד
תודה
מתכון טעים מאוד. עשיתי לערב שבת וכולם נהנו. לא שמתי גריל עוף כי לא היה לי וגם יצא מצויין!
תודה פריגה.
הי תמרי
איך אני אוהבת שמתחילות להתווסף תגובות למתכונים.
את נהדרת ותמשיכי להכין ולהנות
וואוו, ממש ממש טעים!!!
לא עזבתי את התבנית.
מומלץ בחום!! תודה לך פירגה :P !!!
ציפי.ואואואואו גם ממני
עונג לי לקבל מחמאות כאלה.
תודה שחזרת לשתף אותי,את נהדרת.
אין עלייך נהנת מהבלוג שלך. חדשה כאן.
תודה אתי
אשמח לתגובות ממך גם אחרי שתכיני מהמתכונים שבאתר.
המשך טעים ונעים ביחד עם כולנו.ברוכה הבאה
בוקר טוב פירגה
הכנתי ויצא טעים טעים.. תודה
נפלא אורנה. שימחת אותי מאד
יום נעים ונפלא לך
פירגה אם רוצים להוסיף בטטות, צריך לבשל אותן קודם?
ומתי להוסיף?
תודה!
אורלי הי
תקני בטטות קטנות ותניחי אותן למעלה שלמות. לא לבשל לפני. תכניסי הכל ביחד לתנור.
בבקשה
הכנתי ויצא טעים טעים.
תודה
את נהדרת אורנה.שמחתי לקרוא שנהניתם
תודה ושבת שלום
פירגה שלום
אם אני משתמשת בתבנית רגילה (לא חד פעמית) צריך לשמן אותה קודם?
תודה!
גילי,אפשר קצת שמן.
פירגה נהדרת,
ממש עכשיו הוצאתי מהתנור את התבנית.
הניחוח עוטף את הבית.
כל כך כייף עשית לי עם המתכון מהימים ההם.
המון תודה ושנה מאושרת לך ולבני ביתך.
הי אורלי
נפלא שאהבת והגבת.
שתמיד תמיד תכיני ויהיה לכם טעים
שנה מתוקה
עשיתי את העופות יצא סוף הדרך
שבת שלום ומבורך וטעים :lol: :P :lol:
לאה יקרה
תודה מקרב לב שחזרת לשתף אותי
שבת שלום וטעים
1. האם את משאירה את העור על העוף ?
2. האם את יכולה פחות או יותר לומר לי כמה את שמה מכל תבלין ?
בתודה מראש !
תשובות:
העור? רצוי להשאיר בגלל שהוא נותן המון עסיסיות לתבשיל. תמיד אפשר אח"כ להסירו.
תבלינים:מכינים רוטב בכלי :
1/2 כוס מים, שיניים פרוסות מ-1/2 ראש שום מקולף , 1/2 כוס שמן זית , 3 כפות גריל עוף , פפריקה חריפה+מתוקה , כמון, כורכום, קורט קינמון, מלח ופלפל שחור.
אם את לא יודעת,הכי טוב שתקחי קנקן ותכניסי את המים+השמן ותתחילי להוסיף מהתבלינים בקורטים.כל פעם תטעמי על קצה הזרת עד שתגיעי לטעם שלכם.
בבקשה
היי פירגה,
בהמשך לשאלה על כמויות התבלינים, כמה פפריקה מתוקה וחריפה? את יכולה לדייק? זה מאוד חשוב לי.
וחוץ מזה גריל עוף איפה משיגים?
תודה וחג שמח!
אסנת גריל משיגים בסופר או בחנות תבלינים.
שימי כפית וכך תמשיכי להוסיף עד שתגיעי לטעם שאתם אוהבים.או חריף או מתוק או ביניים.
כל הזמן לטעום
הכנתי היום שוב יוצא נהדר ומתאים מאוד להגיש על קוסקוס. כולם זללו מגדול עד קטן ;)
תודה על התגובה הנהדרת והטעימה
סוף שבוע נפלא
מדהים! פירגה היקרה! תענוג גדול הוא לי להכין כל יום דברים חדשים ממטעמייך! הבעל שלי פשוט התענג על האוכל!!!! כמו כן הכנתי אוזני המן מבצק לבן ועוגת פרג פשוט נפלא!!!!!! ישר כוח
שבת שלום וחג פורים שמח לך ולבני משפחתך! :lol:
תודה חמודה
חג שמח ושתמיד תקבלי מחמאות.
קורים לזה סינייה זה אוכל סורי אבל במיקום עוף זה הולך עם בשר טחון מתגנים את הבשר הטחון אחר כך כחצי קילו בערך מפזרים אותו בתוך סיר חותכים בצל מפזרים על כול הסיר וגם תפוח אדמה ושיכבת עגבניות שלוש כפות קדושות של רסק עגבניות בתך קעראה קפית מרק עוף מלח לפי הצורך פילפל שחור לערבב ולישפוך לטוך הסיר אוכל פצצה עם חלה
שמוליק,תרשום בחפש באתר : סנייה ותראה את המתכון .
תהנו
שלום פירגהת כותב בעלה של אילנית.
רציתי להודות לך על כל הבישולים שאשתי למדה ממך.
הבעיה היא שאני משמין! :P
בישולים,מאפים,ומתוקים! כמה אפשר לאכול?!
מצוין, שוב תודה, יוסי.
ליוסי בקר טוב
תודה שטרחת לכתוב לי.שימחת אותי הבקר.
מאחלת לשניכם רק טוב ולבריאות :lol:
תודה מקרב לב
פירגה המתכון הזה הפך למתכון קבוע בביתנו ואהוב על כולם
אני מכינה אותו בבישול ולא בתנור ויוצא מעולה.
רציתי לשאול אותך אם לטעמך יתאים להוסיף כוס או שתיים של אפונה לקראת סוף הבישול?
ועוד שאלה אני רוצה להכין לערב ואין לי מספיק גריל עוף, אפשר להוסיף 3 כפות גריל עוף והשאר פפריקה מתוקה?
תודה!
הי אלה
באמת יופי של מתכון
את יכולה להוסיף את האפונה בסוף.
לגבי התיבול,בהחלט את יכולה לשדרג כרצונך
תמשיכי להכין ולהנות
פירגה שלום
המתכון הזה הפך למתכון קבוע בביתנו כולם אוהבים אותו מאוד.
אני מכינה אותו בבישול בסיר רחב יוצא נהדר
אני רוצה להכין אותו להיום בערב ורציתי לדעת האם ניתן לשלב אפונה בתבשיל? אם כן להוסיף בהתחלה או לקראת סוף הבישול?
ודבר שני ראיתי עכשיו שיש לי פחות מ-3 כפות גריל עוף, האם אפשר להשלים עם פפריקה מתוקה את מה שחסר?
תודה!
בוקר טוב
איך עדיף להכין את המנה על הגז או בתנור?האם כדאי לשים יחד פרגיות כרעיים וירכיים?
ענת,
אני מעדיפה את המתכון המקורי שלי.
לשילוב כרעיים+פרגיות עדיף להכין את עוף המחמאות.
בקר טוב
אז איזה חלקים בדיוק לשים?
כל חלקי העוף
כרעיים וירכיים?
נכון מאד. כל חלקי העוף יתאימו.
פירגה המתכון הנ"ל העלה לי זכרונות ילדות מאוד יפים את המתכון הנ"ל אימי הייתה מכינה לנו
הולכת להכין ליום שישי.
ושוב תודה עבור כל המתכונים שלך למרות שאני לא כותבת לך לכן אני עכשיו מפרגנת לך עבור כל המתכונים, תודה!
יפה בכיף,אני שמחה שאני מביאה לכם מהנוסטלגיה הטעימה.
תכיני ותהנו
ביתי אירחה אותנו בביתה והכינה את העוף. יצא מעדן לעילא ולעילא חוסל הכל. רך טעים עסיסי. אכן יש להכינו בתבנית עמוקה. וגם עוף ברוטב מייפל.מעולה הולכת אני להכינו גם.
ביתי שלא נוגעת בנתחי עוף טרי (ולא טועמת/אוכלת)הכינה זאת , ועל כך מגיעות לך כל המדליות מזהב.
הכינה עוד ממבחר מתכונייך עוגה קרה מביסקוויטים, ועוד מאכלים.
תבורכי הצלחת להפעים בה את בטחון בהכנת המאכלים במטבח. הפכה להיות גרופי שלך ב 100%.
ציפי יקרה,כולי צמרמורות מהתרגשות
שולחת חיבוק חם מקרב לב לבת שלך.באמת, ריגשת אותי כל כך.
אני מקווה שתכינו עוד מתכונים מהאתר והעיקר שתהנו.
אני מאושרת שהטעם שלי מתאים גם לכם.
חיבוק
פירגה שבת שלום!
הכנתי לשבת את העוף, יצא מדהים וקיבלתי מלא מחמאות מהבעל והילדים!
נשארה חתיכה אחת בשבילי… :eek:
העיקר שהחברה נהנו!
פירגה תודה רבה על עוד מתכון מנצח!!!
המשך טעים ביחד,
שי לי.
שי לי המשך טעים לכל המשפחה.
תמשיכי להכין שכולם יהנו.
תודה ששיתפת.
שלום פירגה, לאחר ניסיון מדהים עם מתכון אחד שלך, והמלצות חמות מחברים, הבנתי שלבחור מתכון שלך זה ללכת על בטוח.. :lol:
שאלה לי- במתכון הנוכחי האם הכרחי להוסיף כזו כמות של שמן? הרי העוף בעצמו מפריש כמות יפה מאוד של שומן? אולי ניתן להוריד כמות או להמיר במשהו אחר? :?
בתודה מראש :P
אביטל,תורידי להבנתך מכמות השמן
בהצלחה
שלום פירגה האם אפשר להכין את העוף עם העגבניות והבצל בבוקר ולחמם בערב?
כן.שבת שלום.
שלום ובוקר טוב! אני רוצה להכין את המנה עכשיו בבוקר האם אפשר לחמם בערב וזה יהיה אותו הטעם?
חנה,אני מקווה שהכנת.ברור שאפשר לחמם.
שבת טעימה לכם.
מכינה אותו לחג הפסח. ;) ;) הוא פשוט מעולה ;) ;) :lol: :lol:
בברכת חג פסח כשר ושמח עם חופן ענק של דברים טובים שפע מהכל.
ציפי,אני גדלתי על המתכון הזה ואהבנו אותו מאד.
אני שמחה שבחרת להכין אותו ומקווה שתהנו מאד.
לבריאות וחג שמח
המון תודה על עוד מתכון מדהים שגיליתי באתר שלך!!
בזכותך יצא לי שם של בשלנית ובבית יש תמיד ריחות טובים של אוכל, משהו שאף פעם לא חשבתי שיגידו עליי, אז אכן שינית את חיי במובן כלשהו, שוב המון תודה שאת חולקת את הידע שלך
דריה יקרה,תמיד לומדים ואני עד היום לומדת למרות גילי המופלג.
תמשיכי להכין מטעמים ולפנק את המשפחה.
שבת שלום
שלום פירגה אני חדשה…סלחיחה על הבורות אבל אני לא יודעת כמויות וכל פעם שאני מכינה משהוא לא יוצא טוב בבקשה תוכלי להגיד לי כמה כפות אוו כפיות זה 1/2וגם 1/3 בבקשה ככה אני ידע תודה מאיה :P
מאיה,אין לי כמויות. שמים קצת וטועמים ולפי הטעם מוסיפים.
ניתן להוסיף כל זמן הבישול תבלינים עד שמתקבל הטעם הטעים.
שלום פירגה, אני מכינה מלא מתכונים מהאתר שלך, זה האתר המועדף עליי. פשוט- אני יודעת שיצא מוצלח
הכל כתוב בצורה מפורטת וברורה והתמונות- מדהימות.
בזכותך, אני מבשלת/ אופה מאכלים טעימים והמחמאות מכל עבר, הבעל, ההורים, החמות, בת השנה שלי, בדרכה כיף לקבל אותן. אז בהחלט מגיעה לך תודה ענקית!
תודה תודה,
אודליה
אודליה הי חמדתי. תודה על הפרגון
זה אחלה מתכון וקל להכנה.
תהנו וספרי לי.
באהבה
פירגה נגמר לי השמן זית יש מצב שאני אעשה עם שמן רגיל ויצא גם טעים :? תודה לך
דניאלה בוודאי שיצא טוב
תודה רבה הריח נפלא והטעם בטוח יהיה טוב ..מחכים לטעום….תודה רבה :lol:
דניאלה,תהנו זה מתכון טעים טעים.
שבת שלום לכם
היי פירגה,
הכנתי את התבשיל מספר פעמים ויצא טעים ביותר, אבל הבעל לא אוהב תפוחי אדמה….
יש לך רעיונות איזה ירקות נוספים יתאימו לתבשיל?
תודה!
אלני ערב טוב,
אפשר לוותר עליהם. אין בעיה.
תכיני לבעלך סיר ירקות שהוא אוהב.
לבריאות
ערב טוב פירגה,
רציתי לשאול לדעתך, אני מכינה את המתכון מספר רב של פעמים בבישול על הגז והוא תמיד נהדר.
חשבתי לשחק קצת ןלנסות להכין עם בשר גולש או צלי. נראה לך שיתאים?
האם היית משנה משהו בתיבול או בזמן הבישול?
אני מתכוונת להכין עם 2 קילו בשר על הגז.
מאוד אשמח לתשובתך, שבוע טוב!
הי אורלי,עדיף להכין מתכונים מוכנים לגולש וצלי. אגב, יש המון אצלי באתר. באמת טעימים מאד.
תכיני ותהני.
פירגה יקרה חג שמח,
האם ניתן להוסיף קוביות חצילים?
עופרה חג שמח יקירתי, תוסיפי חצילים לטעמכם