d791d799d7a9d7a7d795d798 d79ed795d7a1d799d7aa - עוגת ריבת חלב  עם בישקוטים

עוגת ריבת חלב עם בישקוטים

d7a2d795d792d7aa d79ed795d7a1 d7a7d7a1d798d794 d799 1 - עוגת ריבת חלב  עם בישקוטיםעוגת מוס ריבת חלב חגיגית בשכבות עם בישקוטים

תבנית עגולה קפיץ 26 .  מכינים את העוגה לפחות יום לפני ההגשה.

מצרכים:

400 גרם בישקוטים
טבולים ביין מהול במים או נוזל אחר שבחרתם.
טבילה קצרה ומיד להוציא.

לרפד בבישקוטים את תחתית התבנית

מוס ראשון מעל לבישקוטים:

4 כפות ממרח ריבת חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב
להקציף ביחד ולהוסיף חלב לפי הצורך . המוס צריך להיות יציב .

לכסות בשכבה נוספת של בישקוטים טבולים ביין+מים

ולצפות במוס השני מעליהם:

4 כפות ממרח שוקולד\אפשר של שקדיה בטעם אגוזים או שקדים
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
להקציף ביחד ולהוסיף חלב לפי הצורך.  המוס צריך להיות יציב.
להכניס לשעתיים לפריזר.

להוציא מהפריזר ולצפות ב:
שמנת מתוקה מוקצפת עם כפית נס קפה+2 כפות אבקת סוכר.

קישוט אופציונלי:
3 כפות אגוזים
3 בישקוטים
1/2 חבילה שוקולד לבן
לשים הכל במג'ימקס .  להפעיל פולסים קצרים עד לקבלת ציפוי גרוס.

אופציה נוספת קלה יותר לעוגת מוס ריבת חלב:
להקציף מיכל ממרח ריבת חלב עם 3 מיכלי שמנת מתוקה +שקית אינסטנט פודינג   ו נ י ל   רצוי עם פיצפוצי שוקולד
להוסיף כמה כפות ליקר מכל סוג
מארז כפול גדול של בישקוטים
לסדר לסירוגין שכבות של בישקוטים טבולים בנס קפה ומוס ריבת חלב.
לפחות 3 שכבות שיהיה גבוה וחגיגי.d791d799d7a9d7a7d795d798 d79ed795d7a1d799d7aa 300x225 1 - עוגת ריבת חלב  עם בישקוטים

תהנו

92 תגובות על “עוגת ריבת חלב עם בישקוטים

  1. פירגה יקרה.

    העוגה נראית מדהימה וקלה אנסה אותה בשבת.

    הצטרפתי לאתר המדהים שלך מזה חודשים .פשוט ממכר . כל הכבוד!

    • שולי יקרה
      תודה רבה.
      אשמח מאד לשמוע ממך שוב ולקבל חוות דעתך על העוגה.
      תודה והמשך טעים טעים smile

  2. שנים שהמתכונים שלך מלווים אותי ואת בני משפחתי smile תודה רבה לך.

    ברשותך הסתובבתי פה באתר והעתקתי כמה מתכונים. כי אני אחראית על הקינוחים בראש השנה ואני יודעת שהמתכונים שלך תמיד בול. לכן לא לוקחת צ'אנסים והולכת על מתכונים שלך.

    אני רוצה להכין היום ולהקפיא שבלולי דבש וחלבה. רציתי לשאול איזו חלבה ליקנות וכמה. אני רוצה להכין כמות כפולה .

    תבורכי

    • הי דוכסית מקסימה.
      אני זוכרת שהכנת ממטעמי לא פעם ולא פעמיים ותמיד שיבחת והחמאת. תודה רבה לך.
      את יכולה לקנות ממרח חלבה ודבש מוכן של משק לין או לקנות כל חלבה מכל סוג ולא חשוב איזה ולערבב עם דבש לממרח לא דליל.
      תהנו מהחג ושנה טובה ומתוקה לכם smile

  3. האתר שלך מדהים מתכונים נהדרים!!!!!!!!!
    אין מילים!!!!!!!!!!!
    שאלה קטנה מה אפשר במקום ריבת חלב????????????
    יום טוב טובה :lol:

    • טובה יקרה
      תודההההההההההה
      את יכולה כל ממרח אחר שיש על המדפים בסופר.
      את יכולה למשל: את הממרח של משק לין לחג בטעם חלבה ודבש.
      בכלל,אפשר כל פעם לעשות עם ממרח אחר ולקבל עוגה חדשה טעימה
      תהנו ושנה טובה smile

  4. שלום לך פירגה.
    כרגיל מתכונייך סופר-ואין עלייך יקירה.
    יש לי שאלה ,לא על העוגת המוס-על עוגת שמרים.
    אני מעוניין להכין עם מילוי של קוקוס,האם ישלך מילוי קוקוס
    לעוגת שמרים?
    שנה טובה ומתוקהלך ולכל בני משפחתך.

    • יצחק בקר אור ותודה smile

      מלית קוקוס לקראנצ'יות שמרים
      מלית קוקוס לרולדות שמרים

      שמים במיקסר ומקציפים:
      4 חלבונים עם 2\1 כוס סוכר
      מוסיפים 100 גרם קוקוס + 3 כפות אינסטנט פודינג וניל /שוקולד

      מורחים את העלה בחמאה מומסת , בקצף ובתוספות:

      4 כפות שוקולד צ'יפס ו-4 כפות חלבה מפוררת
      מגלגלים לכרוכית ושמים במקרר לפחות שעה
      חותכים לפרוסות ממש עבות ומניחים ברווחים על ניר אפיה

      אם נשארת מלית, תכינו עוגיות בתוך מנג'טים .

      מהחלמונים תכינו בצק נפלא לעוגיות/אזני המן.

      תהנו

  5. איזה חשק עשית לי…..ממש בא לנגוס בעוגה…אין על המתכונים שלך…מתכונים מנצחים….אכין לחג
    שתהיה לך שנה נהדרת

  6. בוקר טוב פירגה
    כל כך כיף לקבל ממך מיילים עם כאלה מתכונים מדהימים רק בזכותך אני מבשלת בבית ואופה
    תודה על כל מתכון ומתכון smile

  7. צהריים טובים לך יקירה.
    תישמעי פירגה,תשובה כזאת מהירה-כל הכבוד.
    מאד מעריך.
    את ראויה לכל התישבחות.
    תודה…………….

  8. הצטרפתי לאתרך לאחרונה ואני נהנית מכל רגע…(כך גם המשקל…)
    מתכון העוגה מעולה אך מכיל אלפי קלוריות.
    אשמח אם תעלי מתכונים טעימים ובעלי ערך קלורי נמוך יותר.
    שנה טובה ויישר כוחך.

  9. העוגה נראית מדהימה.
    הכין אותה לשבת והעדכן אותך.
    את מכסימה אין עליך.
    תודה רבה.

  10. הי פירגה
    העוגה ניראית בול לילדיי שמתים על ריבת חלב..בהחלט אנסה ואשתף אותך איך יצא..
    שאלה לי אלייך..אני צריכה קינוח לראש השנה..מחפשת משהו מאוד מרשים ..גם בטעם וגם בצורה..
    יש לך המלצה מיוחדת?
    תודה מראש…
    חגית

    • חגיתה יקרה
      בשביל זה בדיוק הכנתי את הקטגוריות לחג.
      כנסי ותבחרי מה שהכי הכי מתאים למשפחתך ולך :lol:

  11. פירגה שלום .
    הכנתי לחברתי ליום הולדתה .
    טעים ומאוד יפה. בחרתי את הדרך הארוכה יותר והיה שווה.
    העוגה מרשימה.
    תודה. שתהייה שנה טובה ומבורכת שנה עם הרבה רעיונות ..

  12. את משהו אדיר!!!

    העוגה נראית מדהימה. אעשה אותה לשבת.

    שאלה קטנה ברשותך ורוצה לשמוע את חוות דעתך, אם אני רוצה להכין אותה לחג, שלמעשה בחג זו ארוחה בשרית, הטעם יהיה משמעותי אם אני אעשה אותה בשמנת של ריץ', ע"מ שתהיה פרווה וכך כולם יוכלו להנות?

    תודה לך.

  13. פירגוש היקרה.
    הכנתי את העוגה ומה הגיד לך אין מילם.
    פשוט עוגה ניפלאה יישר כוח.

  14. העוגה נראית מדהים!!!

    שאלה לי, ממרח שוקולד, אפשרי כל ממרח שוקולד. כגון: שוקולד השחר.

    תודה מראש ושנה טובה.

  15. שלופ פירגה,

    זקוקה לעזרתך, איזה שמנת מתוקה את משתמשת?
    אני אוהבת את הטריה של יוטבתה ולא מוצאת אותה כבר זמן רב על המדפים
    אני פחות אוהבת את העמידה ופחות את הפרווה- יש לך המלצות?

    תודה מראש וכמןבן שנה טובה,

    שושי

  16. שלום פירגה
    אני רוצה לברך אותך בשנה טובה ומתוקה, שנה פוריה ושיהיה לך הרבה כח ואנרגיה לתת עוד מתכונים, עצות ובטחון לבשלניות מתחילות.
    הנה אני, יוצאת עכשיו לשוטט באתר שלך בין אוסף מתכונייך לתכנן את ארוחות החג
    ובטוחני שלא אצא בידיים ריקות…
    את נפלאה והאתר שלך הוא מקור השראה
    שנה טובה ממני ומבני משפחתי

    • שרי יקרה
      אני מודה לך על הפירגון והחום שאת מעניקה לי כל הזמן.
      מאחלת לך ולמשפחתך המקסימה שנה של בריאות אושר ומתיקות smile

  17. היי פירגה, אני רוצה להכין את העוגה לחג ויש לי כמה שאלות:

    1. צריך לשמור את העוגה בפריזר או במקרר?
    2. בשכבה השניה, נראה לך שנוטלה יתאים בתור ממרח השוקולד?

    תודה רבה ושנה טובה!

    • גיל ערב טוב
      אין בעיה להחליף נוטלה לשחר ולהיפך.
      לשמור בפריזר.
      שנה מתוקה smile

  18. היי פירגה,

    העוגה יצאה מדהימה!
    גבוהה, יפה ומאוד מאוד טעימה, היא קצרה מחמאות מכולם!
    המון תודה, ושתהיה לך שנה מדהימה ומתוקה לפחות כמו העוגה הזו. smile

    • גיל,תודה על התגובה הטעימה והמחמאות לעוגת ריבת חלב
      אני שמחה שגם כשקל להכין , מתקבלת עוגת רושם וטעימה להפליא
      smile
      שנה :lol: טובה

  19. היי

    עשיתי את העוגה לחג פשוט מעולה .

    רק מחמאות קיבלתי ממנה ויש לי הזמנות לעשות לחג סוכות את העוגה שוב

    ישאר כוח!!!

    • הי שרית
      כן. תרטיבי אותם קצת . לא תקבלי את הצורה היפה של הבישקוטים בזמן הפריסה.
      בהצלחה ותהנו smile

  20. פירגה יקרה, ניראה 10,
    שאלה: שמים 2 כפות אינסטנט ולהוסיף חלב לפי הצורך, לאחר שהכנת, את זוכרת כמה צריך להוסיף ?

    • הי אורנה כתבתי שהמוס צריך להיות ס מ י ך.אולי לא צריך להוסיף בכלל.
      אולי כף או שתיים. תראי לפי המירקם.

  21. תודה לך על המתכון, הכנתי וקיבלתי רק מחמאות, שאלה לי האם יש אפשרות להמיר את הבישקוטים בבסיקוויט פתי בר?

      • קובץ מצורף:
        ראש השנה 2010 מאת: zhavaeli

        לאחרונה בחג הכנתי את העוגה שלך עם ריבת חלב ובישקוטים.
        מעולה . גרפה מחמאות.
        תודה לך . ושתיהי בריאה ויצירתית להמון המון המון שנים טובות ויפות ויצירתיות .בשבילך, בשביל משפחתך וכמובן בשבילנו.

  22. היי פירגה
    1) בישקוטים=ביסקוויטים של פתי בר ?
    2) כתבת על התערובות מוסים בשכבות – שיש להוסיף חלב לפי הצורך לייצבס את הבלילה ..כמה בערך חלב להוסיף להערתך?
    3) כפות אינסטנט פודינג – כפות גדושות ? או שלא כ"כ קריטי ?
    smile

    • גיל,יכול להיות שלא צריך להוסיף חלב.הקרם צריך להיות יציב ולא דליל.
      כפות גדושות. כאמור,אם יותר מדי קשה להוסיף 2-3 כפות חלב ושוב לבדוק אם להוסיף עוד.
      עדיף תמיד להוסיף כף אחת ולבדוק.

  23. בוקר טוב יקירתי.מחר יש לי יומולדת(36,אמאלה….)ואני רוצה לעשות עוגת שכבות חגיגית.זו נראית נפלאה,אך מה לעשות עם יתרת האינסטנטים?
    אגב,השבת אפיתי שוב את עוגת הקוקוס הכהה,זוכרת שאמרת שתהפוך לעוגת הבית שלי?צדקת.הרטבתי אותה בנס קפה וחוץ משוקולד מגורד קצצתי גס שוקולד בפנים והיא יצאה נהדרת.תודה מותק.
    יש לך עוגת ריבת חלב אחרת גם בשכבות?שאלה אחרונה:תמליצי לי על עוגת יומולדת פיצוצית בשכבות,משהו שהיית עושה לבת שלך.נשיקות.

    • אורנה תרשמי בחפש באתר יום הולדת.
      בנוסף,ראי בעוגות מיוחדות
      וגם בעוגות מוס
      פשוט תשוטטי בהנאה ותבחרי.
      ושיהיה שמח וטעים ובמזל טוב smile

  24. עשיתי את העוגה ויצא מצויין. לא אוהבת בישקוטים, לכן עשיתי שכבות של ביסקוויטים עם שני המוסים (יצאה עוגה ענקית ושטוחה). אני רוצה לעשות עוגה דומה אבל עם מוסים אחרים – אילו ממרחים סמיכים אני יכולה לשים במקום ממרח השוקולד וריבת החלב ? חשבתי על ממרח תמרים אבל לא יודעת אם אפשרי. יש לך עוד רעיונות חוץ ממרח החלבה (אצלי לא אוהבים חלבה) ? תודה.

    • שרון ערב טוב
      תודה רבה ושיהיה הרבה בשמחות.
      ראית את הקטגוריה של עוגות המוס שלי? תעברי עליהם,אולי תקבלי רעיונות.
      יש שם גם עוגה עם ממרח תמרים ויש עוגה עם ממרח אגוזים/שקדים של ממרחית.
      מזמן לא ראיתי איזה ממרחים חדשים יש על המדפים בסופר.
      את ממרח האגוזים שקדים קונים בחנויות טבע.
      smile

  25. היי, שלום ניסיתי את העוגה שלך… מעניין איך יצא ?!
    השאלה שלי אם צריך לשים אותה במקפיא או רגיל במקרר?

    • דנה,אם היא יציבה תשאירי במקרר ואם לא אז במקפיא
      תהנו ושבת שלום smile

  26. לראשונה אני נחשפת לאתר שלך ואני ממש מוקסמת!!
    תודה על המתכון הנ"ל,זכיתי למחמאות רבות.
    אחרי שהעוגה מוכנה במלואה-לא כדאי להכניסה למקפיא שתקבל צורה? כי לי היא די מתפרקת..
    תודה ;)

  27. עשיתי את העוגה המדהימה הזאת לכבוד יום הולדתן של בנותיי וקצרתי רק מחמאות על טעמה של העוגה רק חסרון קל היה לעוגה שהיא יצאה רכה מידיי בזמן ההגשה אוליי הייתי צריכה להקפיא לפניי
    למרות שבזמן שהכנתי אותה היא הייתה ממש יציבה

    • רונית,כתוב בהכנה שהעוגה לפריזר ולהוציא רק לפני ההגשה.

      מזל טוב ובשמחות

  28. ביום שבת הכנתי הרבה מטעמים מהאתר שלך ליום ההולדת של בתי.
    וכרגיל כולם נהנו.
    הכנתי את העוגה הזו,פאי תפוחים ואת עוגת השוקולד.
    הכנתי גם את הבורקס ללא המרגרינה מהאתר שלך ואת פשטידת הכרובית
    כולם אהבו ולא נשאר דבר.
    פירגה יקרה תודה על המתכונים הנהדרים

    • ענת יקרה,מזל טוב ליום הולדת הבת.
      שתזכו להמון שמחות ושתמיד יהיה שפע על שולחנך.
      חיבוק תודה.

  29. פירגוש יום הולדתי חל השבוע ואני מארחת בשבת ומתלבטת איזה עוגה להכין,זאת נראית מעניינת..אסור לי אגזוים או שקדים אפשר להחליף בממרח שוקולד שחר רגיל?

    • לימור,שחקי איך שאת רוצה. אני בטוחה שיהיה טעים גם עם קרם או ממרח אחר ובלי אגוזים.
      יום הולדת שמח.

  30. פירגה אהובתי,חר

    העוגה נכנסה במלוא כבודה כרגע להקפאה בת שעתיים….

    האם לאחר שאני אוציא אותה מהקפאה של שעתיים ואוסיף אליה את השמנת המתוקה המוקצפת עם נס הקפה ואבקת הסוכר, יש צורך לצפות ושוב להחזיר לפריזר, או שאפשר להעביר למקרר עד לשימוש מחר בערב, בסביבות השעה 20:00 ליום הולדתו של חמי…

    ותודה רבה לך על היותך מי שאת, מדהימה, מקסימה, נפלאה, אדירה, ונדירה….

    אוהבת ותודה מראש על התשובות….

    ליאתי :lol:

    • ליאתוש,שמרי במקרר.
      שעה לפני ההגשה תכניסי לפריזר,פשוט שיהיה לך יותר קל לחתוך (פרוסות נאות וישרות).
      יום הולדת שמח לחמך וכיף לו שזכה בך.
      נשיקות ולילה טוב smile

  31. פירגוש, אז רגע יקירתי, לא הבנתי, להוציא אותה עכשיו מהפריזר או שמא להשאיר אותה שם לשעתיים ואח"כ לצפות????

    סליחה על בלבולי המוח…חחחח smile smile

    • תשאירי אותה בפריזר,שתתייצב.
      אחרי שעתיים תצפי ושמרי במקרר.
      מחר לפני האירוח אם את רואה שהיא רכה לחיתוך, תכניסי אותה לשעה לפריזר כדי שתוכלי לחתוך ישר ויפה.
      smile ותבלבלי אותי הרבה,זה בסדר ;) :lol: .

  32. מקסימונת,

    תודה, היא דיי יציבה, אפילו יציבה דיו….. קראתי כאן תגובות של אנשים שהכינו את העוגה הזו, דומני שהם שמו יתר על המידה חלב כשעשו את המוס, אני ממש "התקמצנתי"….

    ופירגה רק לומר לך, שהיום שבו נולדת, הוא היום שבו החליט הקב"ה שהעולם הזה לא יכול להתקיים בלעדייך, ובלעדי המתכונים שלך שכל אחד ואחד מהם מ – ע – ו – ל – י – ם, בלשון המעטה….

    אין אין עלייך….

    אוהבת מכל הלב ליאתי, ושתדעי לך שאין סוף שבת בבית "שפירגה" לא מככבת אצלי במטבח…. נשיקות

    • ליאתוש בקר אור
      עכשיו התעוררתי וישר למחשב ניגשתי.
      חהחהחהחהחה,את גורמת לי להיות מאושרת על הבקר.
      נשיקות וחיבוקים ובעיקר,תהנו מהעוגה. smile

  33. היי פירגה
    מה שלומך?
    אפשר לקחת ביס ישר מהתמונה?
    רציתי לדעת בבקשה עם איזה קרם שוקולד להשתמש? נוטלה או ממרח השחר זה מתאים?
    תודה על העזרה
    smile

    • רותי,שימי מה שאת אוהבת,זה חשוב שיהיה טעים לך. כל קרם מתאים.חיבוק ויום נפלא לך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *