זה מה שדמיינתי ויישמתי. ואפילו מתאים לחג הדבשי.
מומלץ בחום וטעים המון למרות שנראה הלום טעמים.
מצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר בקר טחון
ביצה
כפית סלט חומוס או טחינה
2 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות דבש (לא טעות)
נגיעה של חרדל
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
3 כפות פירורי לחם
לערבב,ללוש,ליצור קציצות קטנות ושטוחות
מכינים מחבת פסים ענקית ומשמנים אותה ל פ ח ו ת ב-3 כפות שמן.
מניחים את הקציצות ומטגנים על להבה גבוהה עד שישחימו מצד אחד
מנמיכים ללהבה הבינונית והופכים את הקציצות
מטגנים 2 דקות ומכסים את המחבת בניר כסף (במקום מכסה) שהניר יכסה את כל הקציצות
ולא יגלוש מעבר למחבת.
ממשיכים לטגן/לבשל עוד כ-20 דקות ואם צריך מנמיכים את האש.
הקציצות ימשיכו להיטגן/להתבשל כשהם עדיין מכוסים בניר הכסף.
לא להוסיף נוזלים.
תהנו
מה המטרה של החומוס?
תנסי פעם להכין עם ותראי. את לא חייבת.
אפשר לשמור בצד ולחמם?
בהחלט שכן
נראה נפלא :lol:
בעונג
היי פירגה, נתקלתי בך במקרה באחד החיפושים שלי לעוגת יומולדת והתאהבתי
מאז אני מקבלת למייל כל פעם שאת מעדכנת וממש נהנית מהמתכונים המקוריים והטעימים ובכלל לא מסובכים איזה כיף!! ואת הקציצות האלו אני חייבת להכין מבטיחה לעדכן איך יצא :lol:
הי נועה
נהדר שהצטרפת אלינו לאתר.
תודה על המחמאות ,נפלא יהיה לקבל חוות דעתך על המתכונים שתכיני מהאתר.
שנה טובה עם חיבוק
פירגה שלום,
בדרכי לנסות עוד מתכון נפלא שלך :lol:
לגבי נייר הכסף, האם הכוונה היא שהנייר יכסה אך לא יאטום (כלומר שיהיה מקום לאדים לצאת)?
ושאלה נוספת – אפשר את אותה תערובת לאפות בתנור?
הי מירב
את הניר את מניחה צמוד ומעל לקציצות ומעט סוגרת עליהם . לא לאטום.
לא ניסיתי לאפות.
כך חשבתי. יצא נפלא!
חשוב להכין את כל הקציצות מראש ולהניח יחד על המחבת. אני עשיתי זאת תוך כדי ולכן
החלק התחתון של הראשונות קצת נשרף…
בפעם הבאה יצא עוד יותר טוב
מירב,ראי בתמונה ששמתי. אם זה חרוך במידה כמו שלי אז זה רק מוסיף טעם.
שנה טובה
פעם ראשונה באתר, נראה מעניין.
הולכת לנסות.
רק מה – אין לי מחבת פסים (היתה והלכה לפח… סיפור עצוב… בעלי היקר, אחרי ששרפתי עליה חצילים החליט ש"מה, היא היתה מלוכלכת, אז זרקתי… "). מקווה שגם על מחבת רגילה זה יצא טוב :lol:
ערב טוב מיכל
ברוכה הנמצאת באתר שלי.
מאחלת לך הנאה והצלחה בכל מה שתכיני.אשמח לשיתוף וחוות דעתך בתגובות בסוף המתכונים.
תכיני על מחבת רגילה ותעדכני אותנו איך יצא?
שה טובה ומתוקה לך :lol:
שלום,
האם יש לך מתכון מתאים לבשר מס 8?
תודה
א.א.
מאד מתאים להכין סופריטו מאכל טעים מאד (לא לדיאטה)
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/סופריטו-נתחי-בשר-בקר-וקוביות-תפוחי-אדמ
שנה טובה
פירגה שלום.
האם הכוונה לטחינה גולמית? :cool:
אלה,כתבתי ס ל ט טחינה וזה לא גולמית.סלט בכל טעם ;)
הי פירגה, מה שלומך?
האם הקציצות הנ"ל לא יתפרקו לי בעת הטיגון ללא ביצה? האם אפשר לעשות על הפלנצ'ה? הפסים די חדים-כלומר לא שטוחים.
בעבר היה לי מתכון כלשהו והתפרק לי.
גמר חתימה טובה
תנסי ותראי לפחות תנסי קציצה אחת
פירגה שלום !
אני אורחת קבועה באתר שלך ומכינה המון מתכונים שתמיד אבל תמיד לא מתפספסים ויוצאים טעימים ואהובים על הילדים שלי. רציתי לשאול שאלה לא קשורה לקציצות אבל לא ידעתי איפה לכתוב אם ידוע לך מה עלות של שעת אפייה בתנור? אני מתארת לעצמי שזה משתנה מתנור לתנור אבל בערך אם את יודעת אשמח לשמוע
תודה ולילה טוב..
שלום פירגה ,
הצטרפתי לאתר לפני כמה ימים ואני נהנית מהמתכונים .
רציתי לשאול אם אין לי מחבת עם פסים האם יוצא טוב גם בטיגון על מחבת רגיל ?
תודה מראש
שרון
שרון תודה רבה, ברוכה הבאה וערב נפלא
בוודאי שיוצא טוב.
תהני מהמתכון הזה ומעוד מתכוני האתר ואם יבוא לך תשתפי אותנו בתוצאות :lol:
בכיף,
הי פירגה;
האם אפשר לוותר על הצ'ילי?
ובנוסף, האם הטעם המתקבל הוא באמת של המבורגר, או קציצה רגילה? שואלת כי ניסיתי מתכונים שונים של המבורגר והטעם יצא טעם של קציצה ולא המבורגר..
תודה!
הי טל, כתבתי בטעם חדש שהוא כולו שלי ולא המבורגר קנוי :P
צ'ילי מוסיף,אבל תמיד אפשר לגרוע.
היי, מכינה את הקציצות מובן מאליו שהם נהדרות אך שאלה למה צריך לעטוף את המחבת?הכין כפי שכתוב רק מבקשת להבין. :lol: והאם במחבת רגילה זה גם יעיל? ;) :P :P
כיוון שזו שיטה שונה,את לא חייבת להכין ויש עוד מתכונים באתר.
;) ;) הכנתי את הקציצות במחבת רגילה כפי שצוין בתפריט. טעמן נפלא ומיוחד, בטיגון יצאו קצת שזופות יתר לא שרופות. יצאו עסיסות יותר. השיטה מענינת , אך איך יש למנוע שלא תישרפנה יתר. תודה למדתי עוד משהו חדש ועל כך תבורכי. :P :P :P
ציפי כפי שאת רואה גם בתמונה הקציצות מעט שרופות וכך צריך להיות. אם את לא רוצה תטגני פחות זמן.תבדקי יותר פעמים.
תהנו
היי פירגה,
הקציצות יוצאות מתוקות?
כי אצלנו בבית לא אוהבים את הקציצות מתוקות…
תודה !
אז תכיני מה שאתם אוהבים.
או שתכיני בלי המצרכים המתוקים. לא בטוחה לגבי הטעם.