d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d79bd7a8d795d791d799d7aa - מרק קישואים מעודן עם פרחי כרובית

מרק קישואים מעודן עם פרחי כרובית

d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d79bd7a8d795d791d799d7aa1 300x225 1 - מרק קישואים מעודן עם פרחי כרוביתמרק קישואים מעודן עם פרחי כרובית

לקראת עונת המרקים הקרבה עלינו לטובה, אני שמחה להוסיף לקטגוריה הגדולה שלי את המרק הבא שהוא מיוחד ונפלא.

מצרכים:
8 קישואים
1 בצל
שן שום
2-3 כפות שמן זית
כף קמח רגיל
תפוח אדמה גדול מקולף
כרובית קטנה מפורקת לפרחים
ציר עוף או מים+מרק עוף
מלח
פלפל שחור
עלי שמיר / כוסברה טריים

אופן הכנה:
מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ומזהיבים קלות.  מוסיפים כף קמח ובוחשים עד להטבעת הקמח .
מוסיפים פרוסות גסות של קישואים מקולפים ותפוח אדמה פרוס .
מוסיפים 6 כוסות מים ועלה שמיר שלם
מבשלים עד לריכוך הירקות. מוציאים את השמיר.
מבלנדרים בבלנדר ידני את הירקות
מוסיפים תבלינים ומשבחים טעם
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים פרחי כרובית ומזהיבים מכל הצדדים.
ממליחים ומפלפלים את הכרובית אחרי הטיגון.
בכל צלחת מרק שמים פרח קטן כרובית מטוגנת ופרוסת קישוא מטוגן
לקשט בשמיר/ כוסברה טרייה קצוצה. אפשר גם פפריקה לצבע.
תהנו

41 תגובות על “מרק קישואים מעודן עם פרחי כרובית

      • אני מאד מודה לך.

        רק שתדעי, כבר צוחקים עלי במשפחה, כי כמעט כל ארוחות השבת מבית היוצר של פירגה, כולל עוגות ועוגיות ללא סוכר. בייחוד עוגת גבינה…………..

  1. למה לא לבשל את רוב הכרובית על המרק? הפרוסות המטוגנות של הקישואים הם מקישוא נוסף?

  2. פירגה יקרה תודה!
    שולחנות שבת ושולחנות האירוח שלי נראים אחרת מאז נחשפתי לבלוג שלך.
    מגוון ,עשיר ,צבעוני וטעים
    הפעם, התכוננתי לארוחה שישי בערב מיוחדת – יום הולדת לבני והרבה אורחים ןבין שאר הדברים שלך שעלו לשולחן היה לראשונה המרק הזה – קישואים.
    נפלא וקצר מחמאות למכביר מטף ועד זקן….
    הגשתי עם פרח כרובית ,מבושל מעט וצרוב בתנור , מונח בקצה הצלחת והקפתי כל כרובית בנזר גרעיני דלעת קלועים.
    גם טעים וגם אסטטי….
    תודה, תודה, תודה

    • בקר אור שיינה
      באמת עשית לי בקר מואר עם כל המחמאות.
      מאחלת לכם תמיד שמחות ואושר והרבה מתכונים טעימים על השולחן.
      אוהבת אותך smile תודה על הכל.

  3. בוקר טוב פירגה.
    הכנתי את המרק אתמול לארוחת ערב.
    הבנות שלי אכלו את זה בהנאה רבה וגם אנחנו.
    מרק טעים מאוד ומומלץ.
    תודה רבה מוריה.

  4. שלום!
    המרק נראה מדהים!
    אני מחפשת מרק מיוחד לאירוע חלבי.
    מה היית מוסיפה כדי "לחלב" אותו? משהו טוב ומשבח….

  5. תודה .
    אשים חמאה במקום שמן ואוסיף שמנת מתוקה לפני ההגשה. אשמח לדווח אם יצליח.
    לגבי הכרובית, לטגן בלי לבשל קודם? זה לא יוצא לא מבושל?

    • הי בילי…כתבתי במתכון……במחבת עם מעט שמן זית מטגנים פרחי כרובית ומזהיבים מכל הצדדים.

      אגב,כרובית מתבשלת או מיטגנת ומתרככת די מהר. אפשר לבדוק.
      בהצלחה smile

      • תודה. אטגן ומקווה שאקצור מחמאות. זה ארוע סטייליסטי ל-40 איש.
        חשוב לי שזה יצליח מאד!
        שוב תודה על ההתיחסות.

  6. וואו.
    יצא סוף הדרך!
    כולם התלקקו.
    המרק יצא סמיך וקרמי עם הירקות והשמנת המתוקה. מהמם!
    קשטנו בכרוביות ועלי פטרוזיליה שלמים ופיזרנו שמיר קצוץ. טעים טעים טעים!
    תודה רבה! תבורכי.

    • הי בילי יקרה,תגובה כלבבי.
      תודה שחזרת לשתף שיצא טעים. באמת כיף להכין ושכולם נהנים.
      בריאות והמשך טעים smile

  7. שלום לך פירגה יקרה, להגשה שמים פרוסות מקישוא נוסף ?שנה אזרחית טובה לך ולכל משפחתך,משופעת
    במתכונים טובים שלך.

    • מרים יקירתי, בקר טוב. תודה רבה לך.
      את יכולה קישוא נוסף, אין בעיה.
      שנה אזרחית נפלאה גם לכם kiss

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *