עוד מתכון למג'דרה יצירתית שמשלבת עדשים בקוסקוס.
קצר הכנה וטעים ברמות קשות.
מצרכים:
חבילה קוסקוס של 350 גרם להכנה מהירה (מכינים לפי הוראות היצרן)
כוס עדשים ירוקות (אין צורך להשרות)
4 כוסות מים לכיסוי העדשים
3-6 בצלים (כל המרבה הרי זה משובח) חתוכים לטבעות
3 כפות שמן לטיגון הבצלים
כף פטרוזיליה כתבלין (יבשה)
מלח ופלפל לטעם מי שאוהב יוסיף כמון,כורכום.
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את טבעות הבצלים עד להשחמה
מכינים בקערה גדולה או סיר עם מכסה תואם את הקוסקוס מהיר ההכנה
להקפיד על אופן ההכנה.
מבשלים את כוס העדשים בהרבה מים (לפחות 4 כוסות )
לבדוק אחרי 20 דקות שהעדשים התרככו.
לסנן את העדשים ולתבל . להוסיף את העדשים לקערת הקוסקוס הגדולה
להוסיף גם 1/2 מכמות הבצל לקערה ו ל ע ר ב ב בתנועות הקפצה.
את החצי השני של הבצל לפזר למעלה בעת ההגשה.
לטעום שטעים ולזלול.
תהנו
המתכון הוכן וצולם ביו טיוב ע"י אבי שקדי ולהלן הקישור:
מנה בריאה וטעימה :lol:
שבת שלום!
מעולה
רעיון מעולה
;)
אחלה רעיון, אבל אם רוצים את זה אותנטי, לבשל את העדשים עם פלפל שחור וכמון ובמים שבושלו העדשים להכין את הקוסקוס (אותו הדבר גם עם אורז/בורגול) כאשר מכינים את הקוסקוס צריך לתקן תיבול עם מלח וכמון, ניתן להוסיף גם מעט כורכום…. תיהנו!!!
חן חן לאנונימי
זה ניראה טעים
תכיני ותהני :lol:
יופי של רעיון. שווה לנסות. זה נתן לי רעיון לנסות להחליף את האורז בקינואה. אגב, אני החלפתי את הבורגול בסלט טבולה בקינואה וזה ממש טעים. שבת שלום. :oops:
עדה,תכיני ותעדכני.תודה
אין אין עליך, את יצירתית ברמות קשות(אהבתי ממך).
מתכוונת לנסות כמובן שאדווח.
שבת שלום :lol:
רחל,אחכה לתגובה של אחרי,בכיף ובהצלחה
נחמד – אנסה לארוחה המשפחתית הקרובה
תודה בלהה
פירגוש יקירתי ,
אוהבת מג'דרה , ואנסה גם את שלך ….. בטוחה שטעים ואפשר לאמר טעים מאוד ! :lol:
אהבתי !
שרית-ב
♥
♥
♥
שריתי יקריתי
אשמח שתכיני ותחווי דעתך פה באתר שלי.
תודה עם חיבוק
פירגה ערב טוב.
רעיון יפה וטעים.
אצלי מאוד אהבו.
מתכון קל ומומלץ עם 6 בצלים מוסיף מאוד.
פנינה תודה שחזרת לשתף אותנו ותודה על ההמלצה.
אין עליך, פירגה… היצירתיות שלך מעוררת בי התפעלות בכל פעם מחדש.
אז אחרי המחמאות, אני כמובן אימצתי !
הי דורית יקרה
זה שילוב מתבקש ;)
שמחה שאהבת ותודה על המחמאות
עכשיו אני יודעת שאפשר לשלב בין השניים!
מתכון גאוני, הילדים שלי מאוד אוהבים מג'דרה, אחלה שילוב, לא חשבתי אף פעם על שילוב כזה.
תודה אישה יקרה ומקסימה!
אוהבת,
רחלי.ג.
רחלי,זה טעים ;) תעדכני אותי אחרי שתכיני
שלום פירגה,
לא הבנתי את ההכנה של הקוסקוס… אם ללא בישול (כפי שכתוב בשקית) אז איך להכין את הקוסקוס?
אודה לך על תשובתך המהירה. חייבת לנסות את זה!
לורן הי
כמו שרשומה ההכנה על גבי השקית. לצקת את המים הרותחים ולחכות 5 דקות וכו'…….
לא על הגז….
פירגה שלום!
כרגיל -מיד ניסיתי ואכן נהניתי ונהינו כל בני משפחתי.
נכנס לכרטסת המתכונים המומלצים. תודה – אורה.
אורה ערב טוב
איזו חריצות.את נהדרת ותודה שחזרת לשתף אותנו
שלום,
רציתי לדעת יש לי עדשים כתומים בבית
מה אפשר להכין איתם? והאם אפשר להתייחס אליהם כמו לעדשים ירוקים?
מאי לכל צבע יש את התבשילים שלו. לא לערבב.
למשל:
http://pirge.co.il/כללי/13886
וגם:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כדורי-בשר-בנגיעות-עדשים-וקישואים
וגם:
http://pirge.co.il/ארוחות-מהירות/15208
וגם:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מתכון-מרק-סמיך-ליום-חורפי
וגם:
http://pirge.co.il/תוספות/אורז/קיצרי-מתכון-חדש-ומשודרג
וגם:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/קציצות-עדשים-וטונה
ויש עוד צריך לחפש באתר…..
תהני
היי פירגה יקרה, מתאים לי מאוד להכין, שאלה קטנה, אני יודעת שיש כמה סוגים של קוסקוס – דק, רגיל ועבה. האם יש לך המלצה מה מתאים פה?
תודה רבה מראש!!
אורני,לא בדקתי פשוט קוסקוס להכנה מהירה.מה שיש בסופר.
תהנו
היי פירגה יקירתי,
הכנתי (דרך אגב השתמשתי בשקית עם הסוג העבה כי נראה לי יותר מתאים), ממליצה גם להוסיף קצת כורכום למי שאוהבת.
פשוט מעדן טעים טעים טעים!!!
כל מתכון שלך בול!!
תודה ונשיקות
נפלא :lol: אורני
תהנו
גם אני הכנתי את המנה הזו לארוחת הצהרים היום.
טעים טעים.
הרעיון מעולה.
עדנה,באמת מעולה .תודה תודה על התגובה
פירגוש יקרה שלי, כמעט והתעלפתי, כל כך אוהבת את המג'דה הזו ובכלל כל מה שאת עושה יקירתי, שתבורכי, והמון המון בריאות בעיקר…כל אחד צריך לא? ;) :lol:
אוהבת כמו תמיד…
גילה, צודקת בהכל יקירתי.
גם שהמג'דרה מיוחדת וטעימה וגם שצריך בריאות.בעיקר בגילי ;)
אוהבת ושולחת חיבוק חם
פירגוש יקרה,
גם אני הכנתי היום את המג'דרה. היא יצאה 10 – מאוד מאוד טעימה. :lol:
את העדשים הירוקות בישלתי 50 דקות – בעלי אוהב שהכל רך רך.
יישר כח על המתכונים שלך – כל המשפחה שלי נהניית בזכו…תך
מירי יקרה
אני רואה שמצאת את המג'דרה המדוברת.
שמחה שגם אצלכם אהבו אותה
המשך טעים ונפלא ביחד תודה
פירגה..אין כמוך… :lol:
הכנתי את זה היום (הגשתי כמנה ראשונה עם מעט סלט ליד…), עם מעט שינויים…הוספתי בשר קצוץ אחרי טיגון הבשר, ואז הוספתי למחבת את העדשים והקוסקוס, וכיוון שלא היתה לי פטרוזיליה, תיבלתי עם כמון ולימון…
יצא נהדר!!!
תודה
מאיה,נקרא מעולה.
תודה על שידרוג נפלא
לשפית שלי בוקר טוב,
לערב שבת הכנתי מג'דרה מקוסקוס, כדורי בשר בנגיעות פתיתים בשלל ירקות,תפו"א ציפס ברוטב צ'ילי וכמובן אורז פרסי לבן.
מיותר לציין שהכל נטרף עם שלל מחמאות!!!
תודה על הכל, אוהבת הכי בעולם, שרי
שרי יקרה
תודה ששיתפת אותי במטעמי השבת הנפלאים שלכם.
נקרא שהיה טעים ומדהים.
אוהבת ומחבקת מכל הלב
האורז הצהוב יגיע….
פירג'ה….אתמול ניסיתי…פשוט מעדן זריז הכנה…ובכלל פעם ראשונה שאני מחמיאה לך כאן,אני מנסה המון מתכונים שלך ואף פעם לא מתאכזבת…התמונות מזמינות…המתכונים ברמה גבוהה, ומוגשים בצורה שאפשר להבין. כל פעם שאני רוצה רעיון לעוגה, או איזה מאכל תמיד אני ימצא פתרון בפינה החמה שלך….. :lol: :lol:
אין עליך את מדהימה!!!!!!!!!!
חיה ערב טוב
נפלא לקבל הודעות כאלה שהכל מצליח ומאד טעים.
זה מסמיק לי את הלחיים :x
לבריאות והמשך טעים
ערב טוב ושבוע טוב ומבורך פירגה!
המג'דרה הנ"ל – לדעתי מתכון מנצח וזה יהיה לנצח נצחים אצלנו במטבח! הכנתי את זה לערב שבת וכולם אהבוווווווווווווווווווווווווווווווווווו! תודה לך שוב ! shila :lol:
שילה בקר אור,איזה כיף לקרוא על הבקר מחמאות כאלה.
נפלא ושימשיך כך
שלום פירגה.
חיפשתי מתכון של מג'דרה והגעתי כרגיל אלייך, ראיתי עכשיו ואני אעשה לערב שבת (יש לי אורחים נחמדים). אני בטוחה שזה יהיה שוס. בכל מקרה אדווח . תודה רעיון מעולה . שאלה קטנה יש אפשרות לעדשים שחורות? מה דעתך? :|
סיגלית ערב טוב
לדעתי בפעם הראשונה תכיני לפי המתכון . מתכון מדהים ומצרפת המלצה חמה.
וההחלטה לגבי עדשים שחורות תהיה עלייך לפעם הבאה.
ב'סדר?
לילה טוב
כן המפקדת! אני אעדכן תגובות וטעמים. תודה רבה . אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך, תמיד מוצאת את מבוקשי.
תודה סיגלית ;)
אמממממ דלישס
תודה
היה טעימאד
לבריאות רני,איזה כיף לי שחזרת לעדכן
תודה
היי פירגה….שוב ליאת
נכנסתי מהר לעניינים חייבת לציין שהכל כ"כ מזמין…. ;)
אשמח לתשובה מהירה-האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה או אולי לשים במקומה טרייה….?
אולי משהו אחר שיתבל….?
ליאת תודה
את יכולה להחליף בכוסברה או לוותר בכלל.
קצת חבל,זה מוסיף המון
תהנו
או.קיי זה נעשה בשלל אילתורים…
בהזדמנות הראשונה נקנה את הפטרוזליה היבשה וננסה שוב
יש לציין שיצא טעים מאוד גם בלעדיה
תודה תודה תודה
ליאת לבריאות וכיף שהכנת ושנהנתם
פירגה היקרה
עוד מתכון מהשלל שלך שנוסה היום מוצלח מאד טעים מאד ובעיקר מקורי
לא הייתי חושבת על השילוב הזה וזה גם ססגוני עם השיבוצים של העדשים בקיצור ממש מעולה
השתמשתי בפטרוזיליה טרייה כי לא היתה לי יבשה וגם הוספתי קצת כמון
תודה רבה לך
ושבת שלום
אורנה
אורנה,אכן,שילוב נהדר וטעים.
אני שמחה שגם אתם אהבתם וששתיפת אותי,בכיף ושבת שלום
שבת שלום פירגה יקרה !!
תודה לך על המירשם הכל כך מוצלח !
כמה שזה פשוט הטעם נפלא !
היתה הצלחה אמיתית , כולם נהנו ואני עוד יותר ! ובטח חשבתי אליך !
המשך יום נהדר !
לידיה יקרה בקר טוב
כיף ועונג לי לקרוא את התגובה על הבקר ;)
שימשיך להיות יום טעים
היי פירגה,
אפשר לשים פטרוזליה טרייה במקום היבשה?
אפשר
ניסיתי את המתכון לפני כמה ימים ויצא מדהים, אפילו שהייתי צריכה לעשות כמה שינויים- לא הייתה פטרוזיליה ועבדתי עם עדשים כתומים.
פירגה, את אלופה!
ליהי ערב טוב
השינויים נקראים טעים.
המשך נפלא וסוף שבוע טעים לכם.
היי דליה יקירתי..
מחפשת מתכון המיוחד לתשעה באב, לפי העידה הסורית (דמשקאית)
התבשיל הוא מקרוני עם תפוחי אדמה (השכן שלי-רווק) שזוהי עדתו, נזכר במאכל אהוב שאימו ז"ל היתה מכינה, חיפשתי ולא מצאתי…אם את מכירה אשמח מאוד…
המון המוןג תודה ….גילה :P
לא זכור לי מבית בעלי תבשיל משולב מקרוני+תפוחי אדמה.
גם חיפשתי קצת בגוגל ואין זכר.
צר לי מאד
אם תמצאי,תני לי מתכון ואכין אותו לרווחת כל העדה.
חיבוק
היי פירגה,
יש לך רעיון למי שלא אוהב עדשים בכלל…, אני יודעת, זה לא יהיה ממש מג'דרה אבל אולי תבשיל אחר.??? :lol:
תודה!
יש בקטגוריה אורז כמה מתכונים מתאימים.צריך לדפדף.בהצלחה
אפשרי לעשות במקום קוסקוס בורגול גס על אותה המתכונת יוצא טעים וגם פחות משמיו
פירגה,
מה הכמות ואיך מבשלים בורגול?
תודה
תמי בקר אור
בורגול עם בצל-פירגה
כתוספת לארוחה בשרית
המתכון אסלי בבישול פשוט, מחברת ילדות מראש-פנה .
מצרכים:
4 כפות שמן זית
4 בצלים קצוצים
2 כוסות בורגול עבה
1/4 כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מלח להשבחה רק אחרי טעימה.
אופן הכנה:
לטגן את הבצל ולהזהיב יפה.
לבשל את הבורגול ב-2 כוסות מים (מבשלים עד שהמים מתאדים)
לערבב ולהגיש.
תהנו.
נראה טוב, אני עושה לפי מתכון דרוזי זה פשוט נפלא.
בכיף
שנה טובה וגמר חתימה טובה ! אני מכינה את המתכון הנ"ל המון פעמים וזה פשוט מתכון מנצח עם מחמאות רבות מבני משפחתי. תודה לך פירגה על המתכונים הנהדרים !
שולה חמדתי,חתימה טובה וגמר חתימה טובה.
תודה על המחמאות הרבות.
כיף שהכנת וכיף שאהבתם.
לבריאו ת והמשך הנאה.