עוגיות "טוב-טעם" בלי סוכר – לא לסוכרתיים
כמובן שאפשר להכין עם מליות מתוקות אבל הפעם הדגש הוא שגם מי שנמנע מסוכר יכול להנות מעוגיות טעימות .פינוק אמיתי.
מצרכים לבצק בקערה:
חבילה 200 גרם חמאה/מרגרינה ר כ ה
חבילה 250 גרם גבינה טוב-טעם
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
ללוש לבצק נוח וגמיש תוך כדי הוספת קמח.
שמים את הבצק למנוחה של שעה במקרר.
מוציאים ומחלקים את הבצק ל-3-עד 5 חלקים (תלוי מה מכינים)
ממרחים ללא סוכר:
ממרח פרג, ריבת חלב, ממרח שוקולד,ריבה+חלבה ועוד.
אופן הכנה:
חלק מהבצק מרדדים על מעט קמח לעיגול בגודל צלחת בינונית ומורחים מהמלית הנבחרת.
מחלקים בעזרת סכין ח ד ה למשולשים ומגלגלים מהצד הרחב לצד הצר. מתקבלים מיני סהרונים כמו בתמונה.
חלק מהבצק מרדדים למלבן לא גדול מורחים מילוי ומגלגלים לכרוכית.
חותכים לפרוסות של 2 ס"מ ומניחים על ניר אפייה (לא בשכיבה)
אפשר להכין צורות נוספות כיד הדמיון והכיף.
הבצק לא מתוק אז שימו לב שלפחות המלית תהיה מתוקה.
אפייה בחום 170 מעלות עד שמתחיל לקבל צבע חום. בצק גבינה ל א אופים להשחמה.
שומרים את העוגיות במקרר ומוציאים חצי שעה לפני ההגשה.
תהנו.
איזה עיתוי נפלא לאחרי החגים.
כל כך מתאים לי עכשיו
תודה גדולה עם
שבוע טוב ומאושר!
אורלי חיבוק ובכיף ;)
נראה טעים
בכיף,מקווה שתכיני ותחזרי לעדכן אותנו
פירגה – כל הכבוד לך. את אלופה!!!
אכן, יש ביניינו רבים שצריכים להימנע מאכילת סוכר וטוב שאת מביאה גם מתכונים כאלה!
האם יש לך רעיון איך להמיר את החמאה/מרגרינה במתכונים שלך למי שיש בעיה בגלל
כולסטרול גבוה כי ידוע שאפייה בשמן יותר בריאה?
שבוע טוב!
רונית
רונית,אולי להמיר ל-3/4 כוס שמן
את הקמח להוסיף לאט רק עד שהבצק יתגבש לו.
שווה לנסות.
נראות נפלא
שבוע טוב
אילניתוש מתוקה
תודהההההההההה
באת בזמן!
יש לי גבינת טוב טעם במקרר ואין לי מושג איך לאכול את זה, וחמי הוא סוכרתי
נתת כאן מתכון מעולה.
תודה פירגה היקרה, אין כמוך
רחלי.ג.
רחלי נהדרת.באתי לך בזמן.
הכנה נעימה ותעדכני כמובן
בוקר טוב
חייבת לציין שמאז הכרותי עם האתר שלך…ממתינה כל פעם למתכון חדש..רוב האירוחים שלי הם מהמתכונים שלך…
יש לי שאלה קטנה..
מה ההבדל בין קמח +אבקת אפיה לבין קמת תופח
יום טוב
בקר אור רוחלה יקרה
תודה על המחמאות. למעשה אין הבדל . כששמים קמח רגיל שמים על כל כוס קמח כפית ש ט ו ח ה אבקת אפיה.
יום נפלא.
המתכונים שלך נפלאים ואני מאמצת רותם ומכינה מפעם לפעם
חשוב לי להגיד שמי שמנוע מסוכר מנוע גם משימוש בקמח רגיל
לכן צריך לנסות להכין מקמח מלא. בכל אופן רק השמטת הסוכר אינה "מכשירה" את העוגיות לסוכרתיים.
היא רק אולי מפחיתה את הקלוריות למנסים לרדת במשקל
תודה על היותך אני פותחת איתך את הבוקר מידי יום ונהנת
איילה
בשביל זה אני לא מציינת שהמתכונים שלי לסוכרתיים .
גם בקטגוריה בלי סוכר המתכונים לא מצויינים שהם לסוכרתיים.
הם פשוט בלי סוכר. גם אני שאין לי בעית סוכר מעדיפה לאכול מתכונים עם תחליפי סוכר.
אני מניחה שהסוכרתיים(כמו בעלי) יודעים במפורש מה מותר להם ומה אסור להם. הם מטופלים ע"י דיאטנית צמודה.
חלק מהמתכונים שלי עם קמח מלא אבל עם סוכר כי גם קמח מלא וגם בלי סוכר לא יוצא טוב.
שנמשיך להנות ביחד,בכיף ושיהיה יום טעים
דרך אגב, בעניין סוכרתיים.
לא רק בלי סוכר ובלי קמח לבן, אלא גם בלי שומן מעל5% .
השומנים הופכים בגוף לסוכרים.
רבים חושבים שלסוכרתיים מותר לאכול מאפים מלוחים וזה ממש לא נכון, אלא אם הבתק הוא פילו, וגם זה בקושי.
תודה על המתכון
שוב,כתבתי בלי סוכר ולא לסוכרתיים. ראי הודעתי הקודמת.
תודה על ההבהרה שאני בטוחה שמי שחולה סכרת יודע את כל הכללים והמותרות.
שלום פירגה
אתר נפלא, כייף להציץ כל יום
אנו סוכרתיים ואני ברגע זה הכנתי את הבצק אך במקום גבינה טוב טעם שמתי מעדן 0% -זה יכול להיות רע??? הוספתי עוד מעט קמח.
העוגיות הנמכרות במרכולים ללא סוכר, אינם מקמח מלא- כך שאני כן חושבת שאמלא את הרולדות במילוי ללא סוכר לדוגמא ריבת חלב, שוקולד למריחה , חלבה, כולם עם התוית ללא סוכר.
אני בטוחה שיצא טעים ולנו יהייה נעים.
מה דעתך פירגה :oops: :?
פירגה, שנה טובה לך, חמודה,
אני שמחה כל כך על המתכון הזה.
כבר מזמן חשבתי להכין עוגיות בלי סוכר לשכנה שלי.
והנה, נתת לי הזדמנות.
אולי אלך על ריבת חלב בלי סוכר (ואולי גם אחפש ממרח שוקולד. לא יצא לי לראות),
בכל אופן, המון תודה.
כשאכין, אדווח איך יצא.
♥♥
תודה רותי. אשמח מאד לחוות דעתך
נפלא, להכין עבור מישהו ללא שוכר ועוד לשמח אותו – אין טוב מזה.
תביאי לנו עוד…
תודה שרה באהבה :lol:
לפירגה תודה על שחשבת על הסוכרתים אני היום אלך לעשות את העוגיות
הי בתיה
זה עוגיות בלי סוכר.סוכרתיים צריכים להתייעץ עם דיאטנית/רופא
תודה ויום נפלא
תודה יקירתי על המתעון המיוחד הזה-כמו האחרים.
יש לי בקשה אלייך-כמומחית ואשפית מטבח,בבקשה ממך
המציאי עבורי ועבור אנשים נוספים שרגישים לגלוטן ,מתכונים ללא קמח ,אלא
עם קמח תפו"א או תירס או רורנפלור?
אולי ליד מתכון רגיל להוביף הערה לגבי תחליף לקמח.
אני מודה לך מראש
שלומית יקרה
אני לא מכינה עם הקמחים האלה. לא יודעת.
יש באתר קטגוריה ללא גלוטן,שבעזרת החברים באתר היא מתפתחת לאט לאט.
בינתיים תיעזרי במה ששם.
בריאות
הי פירגה, מכיון שהבצק אינו מתוק אפשר למלא גם במלוח?
ברור מריגולד,
כל מלית מלוחה תתאים.
תודה, ינוסה באהבה
ואוו זה נירא שיגעון. :cool:
תודה מתוקה
פירגה.
בבקר נתתי לחברה חולת סוכרת את המתכון.
הרגע היא חזרה עם התוצאות.
המלית ריבה ללא סוכר וחלבה ללא סוכר.
יצא מאוד טעים.
היא אכלה אחת ואני כמה.
מומלץ.
פנינה,חברתך חרוצה. תודה על ההמלצה.
תודה שחזרת לשתף אותנו בתוצאות הטעימות
היי פירגה
האם ניתן לשים משהו אחר במקום גבינת טוב טעם?
מירי,שימי גבינת שמנת דלת שומן משהו כמו 5%
פירגה שלום
המתכון עדיין לא נ :lol: וסה, אך הועברה מיד למועדפים. לעתים קרובות מאד אני מחפשת מתכונים כאלה. תודה על המתכון.
יהודית הי
כשתכיני קחי אופציה להכין גם מליות מלוחות
ותהני
היי פירגה.
את נהדרת ומכסימה נשמה.
יישר כח.
תודה.
הבצק דומה קצת לבצק ש.ק.מ. ,שמנת קמח מרגרינה – נכון?????????? ;)
אסתי ערב טוב
אני מקווה שמותר לאפות עם מעדנים.
בטוחה שהעוגות יצאו לך משגעות
פירג'לה היקרה
יצאו מהממים, המילו, של ריבת חלב ללא סוכר, שוקולד למריחה ללא סוכר, חלבה ללא סוכר+שקדים טחונים, חבל"ז, טעם המעדן הוסיף, כעת קצת נלחצתי משאלתך האם מותר לאפות עם מעדן,מה ההבדל בין בצק שמוסיפים שמנת או גבינה למעדן, מכל מלמדי השכלתי- אשמח ללמוד.
בברכת שבת שלום
אסתי
אסתי,נהדר.
תהנו מהעוגות.
לגבי מותר/אסור מעדנים אז פעם ראיתי על המיכל תווית שכתבו במפורש לא לבישול ואפייה.לכן שאלתי וכדאי לשים לב.
מקווה שהכל בסדר.
יצא מצוין התחסל במהירות וכבר העברתי הלאה תודה רבה וישר כח
אח,נפלא נפלא מלכה
איך אני אוהבת שכולם נהנים
תודה רבה
פירגה אהובתי,
איזה ממרח את ממליצה למרוח?
לא הבנתי אם זה הולך ריבה + חלבה או שזה ממרח בכלל
תודה שרי
שרי,כן את יכולה מעל לריבה לפזר חלבה או אגוזים.
כל ממרח כך מתאים.
תכיני ותהנו חמודה
פירגה ערב טוב,
האם אני יכולה להכין עם הבצק הזה רולדות ממולאות בשוקולוד א ושמהו אחר ? זה לא יצא עבה מדי ?
גילה,תכיני כל מה שאת רוצה.הכל יוצא מעולה. יש לי באתר עשרות מתכונים עם הבצק הזה.