עוגת תפוזים שקדים עם סירופ תפוזים
שילבתי מספר מרכיבים שהיו בבית ויצאה עוגה גם יפה וגם טעימה
מצרכים:
תבנית עגולה משומנת- 24
כוס מיץ תפוזים-אפשר של פריגת
3/4 כוס שמן
3 ביצים מ ו פ ר ד ו ת
2 כוסות קמח תופח
תמצית שקדים או כף ליקר שקדים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים במג'ימיקס עד למירקם של חמאה
ציפוי לקראת סוף האפיה: 2 כפות סילאן ו-2 חופני שקדים קצוצים
רוטב התפוזים:
מכינים את הסירופ לפני שמכינים את העוגה.
שמים בפינג'אן: כוס מיץ תפוזים+ 3 כפות סוכר+ קליפת תפוז מגוררת
מרתיחים ו מ צ מ צ מ י ם את הרוטב ל ח צ י.
כשיוצקים את הסירופ על העוגה החמה הוא במצב: פ ו ש ר
הכנת העוגה:
מקציפים ב מ י ק ס ר חלבונים+סוכר לקצף גבוה וגמיש ומורידים לקערה.
מקציפים בקערה במטרף ידני את יתר המצרכים כולל החלמונים
משדכים הכל ב י ד בתנועות ק י פ ו ל.
יוצקים לתבנית 24 משומנת.
אופים בחום 175 25 דקות
מוציאים את העוגה ומזלפים מלמעלה (לא מורחים) 2 כפות סילאן ומפזרים את השקדים הקצוצים
ממשיכים לאפות עוד כ-15 – 20 דקות או עד שהעוגה מוכנה
צבעה זהוב שלא תטעו. לבדוק בשיטת הסכין.
מיד כשהעוגה מוכנה וחמה יוצקים עליה את הסירופ הפושר ומצננים.
תהנו
פירגה איזה עוגה מקסימה, כמו העוגת פרג שהכנתי.
תודה נירית
למרות שאני שונאת להפריד בין חלמונים לחלבונים, על המתכונים שלך אני לא מוותרת
עכשיו יש לי מה להכין לערב שישי!
תודה אישה מקסימה ויקרה!
אוהבת,
רחלי.ג.
טוב,אנחנו לא שפים.תפרידי לאט ובאהבה והכל יהיה בסדר. ;)
וואו נראת נפלא
שומרת את המתכון
סופ"ש נפלא!
אממממ כן.נראית ומרגישה טעים
תודה אילניתי
פירגה יקירתי!
כבר הספקתי להכין אותה. יצאה מעולה. קצת עבודה (להשגיח על הסירופ, להקציף בנפרד, לצפות, לאפות עוד), אבל ממש שווה. :lol:
זהו, יש לי עוגה לשבת (אם היא לא תתחסל לפני כן)…. ;)
זו באמת לא עוגת תפוזים סטנדרטית.
תודה על הגיוון.
חיבוקים
נורית יקרה
אני שמחה שבחרת להכין אותה.בטוח תהיה לכם שבת מתוקה :lol:
תודה רבה על ההמלצה
בכיף ואהבה
שבת שלום
נראית מעולה, בטוח שגם טעימה. פירגה, כל קליעה בול… אנחנו אוכלים ומקנחים וגם אורחיי נהנים. יישר כוח, אני תמיד אומרת הקרדיט לפירגה. תודה ושבת שלום…
לבנה בקר טוב
שימחת אותי . מקווה שתמשיכי לקבל מחמאות.
ויש לי בקשה ;)
להבא לכתוב את התגובה שלך למטה בסוף כל התגובות ולא באמצע.
תודה ושיהיה לנו תמיד טעים
בוקר טוב
חייבת להתוודות דבר ראשון שאני בודקת אימלים…אני מחפשת את האימל שלך….
יש ל שאלה קטנה לגבי השקדים..
האם הם שקדים קלויים או שקדים מולבנים מהשקית
יום טוב
רוחלה
רוחלה
זה לא נראה לי משנה העיקר המישקל והמירקם
הכנתי משקדים לא מלוחים שלמים. לא קלויים.
יום טוב
נעים מאוד
הגעתי מהמטבח של איה , ואני שמחה מאוד להיות כאן !
כל כך הרבה מתכונים והכל נראה טוב וטעים ואני כבר הולכת לאמץ לי השבת את כדורי הגבינה שלך ואת עוגת התפוזים הזו שנראית טעימה מאוד . :lol:
שבת שלום לכולן :P
ברורכה הבאה גלית :lol:
כיף שהצטרפת אלי לאתר.
תתרווחי לך עם כוס קפה ויש כיבודים לרוב.
תכיני ותהני ואם תרצי,גם תשתפי אותי אחרי……
בחרת באחלה מתכונים טעימים.
בהצלחה לך
פירגה
הכנתי ! יש אפשרות לצרף תמונות ?
כדורי הגבינה נראים מעולה , לצערי אני בשרית וצריכה לחכות למחר בבוקר :twisted:
נתתי לשכנה לטעום והיא אהבה אז נחכה בסבלנות.
את עוגת התפוזים הכנתי אצל אמא שלי , היא נראית טוב וגם אותה לא טעמתי עדיין .
תודה , ואני מתכוונת להכין עוד .
שמחה שקיבלתי קישור לאתר שלך .
שבת שלום :P
גלית הי חמודה
תודה ששיתפת וכיף שהצליח.
אני בטוחה שתהנו מאד מהטעמים ומחכה לשמוע אחרי…
לגבי תמונות,אם את מכירה את הפורומים של תפוז שלחי את התמונות לאחד הפורומים
פורום מתכונים או פורום בישול ילדים או פורום אוכל כשר ואני כבר אאסוף את התמונות לכאן.
מקווה שיהיה לנו כיף ביחד ותהני מהעשייה והתוצאות :lol:
שבת שלום
פירגה יקרה,
כפי שכבר כתבתי לך, אנחנו כבר זוג ללא ילדים בבית – ולא תמיד יש אורחים !
למרות זאת אני רוצה לאפות עוגה קטנה רק לשניינו ולעתים לתת עוגה לבת. או להקפיא עוגה אחת.
כשאנחנו ללא אורחים, תבנית 24 גדולה מדי עבורנו .
האם התערובת מספיקה גם ל-2 תבניות חד פעמיות אינגליש קייק ? האם ניתן להקפיא את העוגה ?
שבת שלום לך ולבני ביתך
ערב טוב מירי
תקני את הארוכות מקרטון(ניר) ויספיק לך ל-2
תקררי היטב את העוגות
תפרסי למנות
תעטפי ותקפיאי
כך כל פעם תוציאי את הכמות הרצויה.
תהני ושבת שלום לכם
העוגה יצאה, נהדרת, יפה והכי חשוב טעימהההההה.
יש לי שאלה קטנה האם יש לך מתכון לעוגת מייפל…?
שבת שלום.
ערב טוב מיכאלה
אני שמחה שגם לך הצליחה ושהתגובות מגיעות טעימות.
הנה עוגה אחת ואת יכולה להתייחס לקינמון או לא:
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-בחושות/עוגת-קינמון
ויש את זו מיוחדת לטעמי בגלל הציפוי:
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/עוגה-בחושה-בקינמון-טחינה-וסילאן
שבת שלום
שלום פירגה
תודה על תשובתך המהירה.
את כותבת 2 תבניות מקרטון (ניר). אני מכירה את התבניות האלו.
האם יש הבדל בכמות התכולה בין התבניות הארוכות מקרטון, לבין התבניות מאלומניום ?
שבת שלום
בגלל שהתבניות קרטון יותר קטנות העוגות נראות יותר יפה.
שבוע טוב פירגה
אומנם לא התכתבנו מזמן אבל אני חוזרת על מתכונים שכבר כתבתי לך תגובה.
לןגבי העוגה הספציפית הכינותי אתמול ולקחתי אותה לארוחה אצל הבן,
עוגה מדהימה,קלילה אחרי ארוחת שבת עם כוס תה ליד.
תודות על מתכון קל וטעים
אנטה יקרה
כיף גדול לראות אותך ועוד עם תגובות כאלה טעימות.חהחהחהחה
שבוע נפלא ופורה
תודה
שלום פירגה היקרה,
אני מכינה ממך הצ\מון עוגות וכולן מוצלחות.
יש לי שאלה קטנה, כוס התפוס\זים הוא להכנת העוגה ועוד כוס להכנת הסירוםפ נכון?
שבוע טוב
שרית
נכון שריתי .זה בדיוק מה שכתבתי.
שבוע טעים
שבוע נפלא
:lol:
תודה רבה על התשובה העוגה תנוסה בסוף השבוע.
תגובות ירשמו כמובן
יום טוב
פירגה יקירתי
כמו תמיד שיחקת אותה!
לא הייתי בבית שבוע ובזמן הזה בן זוגי לא אכל וירד במשקל…
את בטח מכירה – כשהאישה לא בבית הגבר לא אוכל.
חזרתי והכנתי את המתכונים האחרונים שלך:
אורז עם שקדים, פרגיות (במקום כרעיים) ברוטב תפוזים, סלט טוב ולקינוח? עוגת התפוזים המדהימה שלך!!!
הכל יצא פשוט מהסרטים…
את פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש עם מתכונים כל כך טעימים ופשוטים להכנה.
המון המון תודה ונשיקות…
נ.ב. אנחנו מתחתנים! את חושבת שבאולם אירועים יסכימו להכין רק את האוכל שלך? ;)
שיהיה יום נהדר
יעל
יעל יקרה
כמה ריגשת אותי בכל המובנים.חהחהחהחהחהחהחה.
שיהיה במזל טוב ואושר לפחות לעוד 100 שנים.
תודה על המחמאות . את מקסימה ושעשעת אותי מאד ;)
שלום פירגה,
האם ניתן להפוך העוגה לאחר שמוכנה ולפני ששפכתי הסירופ?
לא יודעת כי לא ניסיתי להפוך :oops:
עוגה טובה אני הכין אותה לשבת רק יש לי שאלה
מה אפשר להחליף בשקדים?
תודה רבה נטלי צ. ;)
נטלי,בלי שקדים לא להכין.
יש עוגות תפוזים רבות באתר .
בהצלחה
:oops: אפשר עם אגוזים?
לא יודעת
טוב אני יעשה השתדלות אני לא יכולה לעמוד בפני העוגה
המדהימה הזאת בכל אופן תודה פירגה
בכיף,לא תצטערי
פירגה שאלה עם אפשר בלי שקדים .. כי אן לי כרגע
תכיני את הקוקוס קלמנטינות צריך שקדים.
מתכון נפלא. העוגה נגמרה כבר בשבת בבוקר……..
(עשיתי בשני פסי אינגליש קייק, העוגה יצאה ממש בערב שבת מהתנור)
תודה על מתכונים מוצלחים! (האתר שלך עושה שלום בית……….)
:cool:
האישה והעששית,יש משהו מרגש בניק שלך
תודה על התגובה הנפלאה לעוגה
המשך טעים וזה כיף שהאתר שלי עושה שלום בית.חהחהחהחהחהחה.נפלא. ;) :lol:
בהוראות ההכנה אמרת לטחון את השקדים עד למרקם חמאתי, אז איך בתמונה רואים חתיכות שקדים?
טלי,לעוגה באמת טוחנים אותם למירקם חמאתי(גם כתוב) לציפוי למעלה זה שקדים קצוצים.
הכל כתוב.
שלום פירגה
מה אפשר לשים במקום הסילאן ?
אפשר עם מייפל אבל עדיף סילאן.
היי פירגה במצרכים את רושמת שקדים במג'ימקס להביא למרקם של כמו חמאה ובהכנת העוגה את רושמת
שקדים קצוצים,אם כונתך שיש להכנים שקדים גם לעוגה וגם בציפוי ואם כן מה כמות לציפוי? גם אנכי כמו טלי בתגובות רואה בציפוי חתיכות,בעיני זה אפילו נראה חתיכות תפוחי עץ. :eek: :eek: תודה ענקית ואוהבת על כל המתכונים הנהדרים שלך, אין עליך -כולם שאני בוחרת להכין מצליחים לי בגדול .
פנינית יקרה :lol: בקר אור
את צריכה להפריד כמו שרשמתי בין המצרכים לעוגה לבין הציפוי.
זה 2 חלקים שונים.
במצרכים : בתוך העוגה רשום 3/4 כוס שקדים ואותם טוחנים כמו שרשמתי בהמשך השורה
בציפוי : רשום לך סילאן ו- 2 חופנים שקדים קצוצים וזה ר ק מ ע ל ל ע ו ג ה
מקווה שתאהבו אותה.היא משהו משהו…..
תהנו ויום נפלא .
בוקר אור,תודה.
:lol: בשמחה.
הי פירגה
האם זמן האפיה מספיק או שיש כאן טעות
העוגה לא תצא בצקית או אפילו לו אפויה?
תודה
הי שולי
למה?
זה מה שכתבתי:
אופים בחום 175 25 דקות
מוציאים את העוגה ומזלפים מלמעלה (לא מורחים) 2 כפות סילאן ומפזרים את השקדים הקצוצים
ממשיכים לאפות עוד כ-15 – 20 דקות או עד שהעוגה מוכנה
צבעה זהוב שלא תטעו. לבדוק בשיטת הסכין.
סליחה
אבל בשביל ההדיוטות,
מה זו שיטת הסכין?
לדעתי הסכין נותן מענה טוב יותר מאשר קיסם עץ.
הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהים! אפיתי בתבנית קוגלהוף סיליקון, בתחתית התבנית פיזרתי את השקדים הקצוצים ואת הסילאן. בתום האפייה ( בלי הפסקה) שפכתי את הסירופ, חיכיתי שייספג, ואז הפכתי על צלחת הגשה. יצא יפה וטעים מאד. חצי כבר חוסל בעוד העוגה היתה חמה. תודה על המתכון המעולה.
שרון,אני מתארת לעצמי איזו עוגה נפלאה ומפוארת יצאה לך. והעיקר שהיא טעימה ומיוחדת כל כך.
אני מקווה לשמוע תגובות כאלה גם הלאה. העונג שלי
חיבוק מקרב לב
וואו פירגה כ"כ הרבה זמן לא התענגתי ככה על עוגה!
כמה פשוטה ככה טעימה
שוב, נשביתי במתכוניך ..
חג פסח כשר ושמח עם המון שמחה ;)
כן אור,אני יודעת שהעוגה הורסת ת'בריאות. טעימה מאד מאד.
יופי שבחרת להכין ולהכיר אותה.
תודה . חג שמח כשר גם לכם.
אוף פירגה ,
יש לי בעיה שחוזרת על עצמה בעוגות והיא הנפח
העוגה לא תפחה לי! יצאה טעימה אבל מרוכזת כ"כ!
אני לא יודעת מה אני לא עושה טוב,
לבלילה השניה ערבבתי את הקמח והאבקת אפיה יחד ואז שפכתי את השאר..
אשמח לשמוע אם יש לך רעיון במה לשפר
הבעיה תמיד בקיפול זה הכל.להקפיד לקפל באווריריות ואז אין דחיסות.
היא לא אמורה לצאת דחוסה.
מזה אומר קיפול?
קיפול זה לערבב בתנועות רחבות שהבלילה תשאר גבוהה ותפוחה.
לערבב ביד בלבד? או במכשיר?
באופן ההכנה הכל רשום מאד ברור,לא?
באהבה.
חג שמח.
האם אפשר להפול אותה לכשרה לפסח?
2 כוסות קמח תופח כשל"פ או יותר…
כנרת,יש עוגת תפוזים בפסח . כנסי לעוגות פסח.
עשיתי. עוגה טעימה ובעיקר אהבתי את הפטנט של מריחת היעוגה בסילאן ופיזור שקדים. מייפה מאוד את העוגה ואני מתכוון לאמץ את זה גם לעוגות בחושות אחרות!
אודי הי,
תודה רבה.
אני גאה בעוגות הבחושות שלי והן כולם נפלאות. בהחלט כל פעם לגוון ולהתפנק עם עוגה אחרת.
לבריאות ותהנו
אפשר להדתמש ברמח שקדים?
אושרת בקר אור, יש בעיה אחת והיא שהעוגה תופחת יפה ומיד אחרי האפייה היא ממש צונחת.
לשיקולך.