את המתכון נתנה לי גילוש המקסימה (נינג'ה) שקיבלה אותו משכנה גרוזינית.
הגיע בול לקראת חג החנוכה פשוט נפלא ולגילוש התודה. אני שידרגתי את הפירות בתוספת קינמון וריבה.
מה צריך לעונג הזה?
בצק עלים מופשר
קופסה פלחי אננס
פרוסות עבות של תפוחי עץ עם הקליפה
או כל פרי אחר שאפשר לפרוס לאורך או לצורת עיגול
קערה עם סוכר חום מתובל בקינמון
אבקת סוכר
קונפיטורה תות/דובדבן או קופסה דובדבנים מסוכרים
הכנה:
מייבשים את פלחי הפירות בעזרת מגבות ניר.
במקרה של האננס מהקופסה, לוקחים 2 פרוסות ומהדקים.כי לפרוסה אחת אין נפח.
אם פורסים תפוח עץ,אז לפרוסות ע ב ו ת .
טובלים את הפרי מ-2 הצדדים בקערת הקינמון והסוכר
מרדדים מעט את בצק העלים ומכינים רצועות .
ניתן ללפף את הרצועות ולכרוך סביב לפרוסות או להכין שרוכים מגולגלים או כיד הדמיון הטובה עליכם.
להניח על ניר אפיה.
בחור של עיגול הפרי ניתן להניח תות או דובדבן (אני שמתי כפית מהקונפיטורה)
לחמם תנור לחום 200 מעלות
לאפות עד השחמה.
לצנן היטב ולפזר אבקת סוכר.
להגיש עם קצפת,גלידה או תה/קפה ועוד….
תהנו
נראה מיליון דולר
אני יכין את לשבת בעז"ה
תודה פירגה ויום טוב
נטלי,יופי,ותעדכני אותי איך יצא?
תודה
לא הבנתי איך מרכיבים את זה ואיפה שמים את פרוסת התפוח
רחל, איך שאת רוצה. מה שבא לך.
תחתכי רצועות בצק עלים ותלפפי את פרוסת התפוח.
את יכולה להניח רצועות מגולגלות ע ל התפוח כמו שאני הנחתי – רואים בתמונה.
פשוט הנחתי הכל על ניר אפיה.
את יכולה לגלגל את הרצועות מסביב לפרוסת התפוח . כל צורה יפה שעולה על דעתך.
תהיי יצירתית.
בהצלחה ותהנו
אני עם נטלי זה משגע תודה לך ועל האתר המקסים.
בשמחה יופי שאתן אוהבות אותו ;)
נראה משגע!
טעיםםם
:lol:
משהו. נהדר חם ישר מהתנור. יאמי.
תודה אילניתי
קניתי!! נראה מעולה
יעל בקר טוב
זה נראה מעולה וטעים מעולה ;)
תודה
בוקר טוב
אני מכינה זאת כבר שנים עם מרובעי בצק עלים ועליהםחצאי מישמישים מקופסת שימורים המונחים על ריבת מישמיש.
השילוב של חמיצות הפרי עם הבצק ממש מעולה.
מעל אני מניחה רצועות של הבצק בצורת x (איקס).
יהודית,תנסי עם אננס ותפוחים ואני אנסה עם משמש
יאמי.טעים כל כך והקינמון מוסיף המון ;)
איזה רעיון מקסים לאירוח!
יוכן בהחלט לשבת הקרובה.
תודה פירגה המדהימה, אין כמוך……….כבר אמרתי נכון?
אוהבת,
רחלי.ג. :lol:
רחלי יקרה
"תפסתי" אותך בשניה שכתבת.
תודה ובעונג רב
:P :P :P מאחלת לך ולבני ביתך חג חנוכה שמח מלא אור ושימחה בריאות טובה ואיכותית :P :P :P והעיקר להיות ולחיות בכיף. המשיכי להפתיע אותנו בכישורייך , שרק ניהנה. :P :P :P
ציפי תודה מתוקה
חג שמח מתוק ונפלא גם לכולכם
היי פירגה, המתכון מריח נפלא וטעים.
יש לי שאלה, אפיתי אתמול עוגת תפוזים כזו שלאחר האפיה הופכים אותה על בקבוק מכירה? בכל אופן התבנית נתקעה בצוואר הבקבוק והעוגה התפרקה, יש לך רעיון מה אני יכול להכין מה"עוגה" שהתפרקה, יש לי אורחים היום ולא היתי רוצה לזרוק בסך הכל יצאה טעימה מאוד והיא מכילה הרבה מצרכים טובים.
אודה לך על העזרה.
שבת שלום והמשך ימים פוריים ברעיונות
ענת
ענת הי :lol:
2 אופציות:
אם את אוהבת לשלב שוקולד+תפוז תלכי על כדורי שוקולד.תמיסי שוקולד,תוסיפי ממרח שוקולד מכל סוג תערבבי עם קצת שמנת מתוקה עד שאפשר ללוש ותכיני כדורים.
או לפרוס מה שניתן ולקלות בתנור לטוסט עוגה.
שבת שלום
איזה מתכון מקסים.
קניתי דובדבנים, ואני מקווה לנסות עם זה…
אגב, יש לך מושג אם אפשר להקפיא את הדובדבנים שישארו? [קניתי בטעות כמות גדולה מידי… ואני לא אגמור את כל הכמות לבד…]
אתי,כנסי לגוגל : הקפאת דובדבנים……
בהצלחה ותהנו