d7a2d795d792d799d795d7aa d7a7d799d7a0d79ed795d79f d79cd790d7aad7a8 - עוגיות קינמון

עוגיות קינמון

d7a2d795d792d799d795d7aa d7a7d799d7a0d79ed795d79f d79cd790d7aad7a83 300x225 1 - עוגיות קינמון

עוגיות קינמון בטעם של פעם – נאפו לעבודה של הבת.
נוסטלגיה של מצרכים והכנה פשוטה יביאו אתכם למרומי ההנאה.

מצרכים:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח ומכינים בצד עוד קמח לזמן לישה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ביצה + 2 כפות שמנת חמוצה או מיץ לפרווה
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן הכנה:
מכינים כדור בצק רך ונעים ומוסיפים קמח בזמן הלישה. משאירים לנוח במקרר שעה.
מחלקים את הכדור ל-2 חלקים.
מניחים חלק אחד על ניר אפיה באמצע ומצפים אותו בעוד ניר אפיה
מתחילים לרדד בעדינות עם המערוך מהאמצע לצדדים למלבן או ריבוע בעובי 3 מ"מ לפחות.
לקרוץ בכוס רגילה עיגולים
להכין קערית עם כוס סוכר חום וכפית או כף קינמון ולערבב
להעביר את העוגיות לקערית ולצפות מהצד החיצוני בסוכר והקינמון-להדק שהסוכר יידבק בבצק.
לרפד 2 תבניות גדולות בניר אפיה.
להניח את העוגיות במרווחים כשהסוכר והקינמון כלפי מעלה
לחמם תנור לחום 175 מעלות ולאפות כ-8 דקות או יותר בתנור שלכם.
הצבע זהוב למעלה והתחתית כהה יותר.
כשהעוגיות מוכנות להוציא את התבנית ולחכות שהעוגיות יתקררו בתוך התבניות.
כשהעוגיות קרות, בעזרת מרית להעביר אותם לקופסת עוגיות.

"טיפים"
מי שמסתבך בהכנת העוגיות ברידוד על ניר אפיה,פשוט יכין כדורים ויגלגל אותם בקערית הקינמון והסוכר.
מי שלא אוהב קינמון יכתוש שקדים/אגוזים ויערבב אותם עם הסוכר.
תהנו

62 תגובות על “עוגיות קינמון

  1. בוקר טוב, איזו נוסטלגיה בפתחו של יום חדש! אני רואה את התמונה וריחות מבית סבתא מציפים אותי. והטעם משתחזר לו בחיך, כאילו לא חלפו השנים וכאילו אני הילדה שהייתי. כאילו אינני כבר סבתא בעצמי.
    זה הטעם והניחוח שברצוני להוריש לגילעד נכדי האהוב…
    איזה פרץ רגשות למראה מתכון כה פשוט כביכול…
    פירגה, תודה!

    • טובה חמודה
      הגיל עושה את שלו,הישן מתערבב בחדש
      ואצלי די חוזר לישן לטוב ולמוכר.
      קשה לי להשתלב עם המודרני . אולי זה לא טוב. אבל זה מה שאני מרגישה.
      זה מה שאשאיר מאחורי. עוד הרבה נוסטלגיה :lol:
      תשתפי אם תכיני smile

      • ושוב בוקר טוב
        תמיד סברתי שנכסים רוחניים הם הכי הכי, וככל שהזמן רץ (ומהר) מתחוור לי שאוכל הוא אחד הנכסים הגשמיים-רוחניים שלנו. אני בהחלט מפנטזת איך גילעד (נכדי האהוב כבר אמרתי?)מתמוגג מריח חמים של
        מאפה קינמוני ומקשר זאת עם סבתא טובה. אני ממש מעצבת חלק מהנוסטלגיה שתהיה לו.
        אכן, הגיל עושה את שלו והנוסטלגיה והעכשווי מתבחשים (מלשון בחישה) יחדיו. אני נהנית מהמזיגה הזאת של העבר וההווה. כשהעבר פולש להווה, הוא משלים אותו ומתבל אותו בשפע טעמים וניחוחות. ההווה עשיר יותר כשהוא מתחזק ב'ויטמינים' נוסטלגיים. אין כמו אוכל (ולא רק, אך בעיקר) למסע תענוגות וירטואלי אל העבר ולהתחממות הנפש לאור הזכרונות. גם אם העבר לא היה משהו, אוכל הוא זיכרון מנחם ומשביע נפש.
        בניגוד אלייך, אני משתלבת במודרני וזורמת (ביטוי סופר מודרני) אתו, אף פעם לא על חשבון העבר. אדגים
        זאת בפרט אישי: בגילי המופלג (בין 50 ל- 60) התחלתי דוקטורט בספרות יידיש, אפילו שאינני בקיאה בשפה (שאיננה שפת אמי).
        הנוסטלגיה ליידיש הציפה אותי, דווקא אותי שבילדותי סלדתי ממנה. לא סיימתי מפאת המרחק הפיזי מהאוניברסיטה, אך ההתרגשות משירה ביידיש והספרות (המתורגמת) חיה ובועטת.
        כאן השתמשתי בכלים מודרניים-אקדמיים לרכוש ידע (לא פרקטי) במטרה להזין את הנפש.
        קצת נשפכתי בנושא הנוסטלגיה, אך עשיתי זאת משום שאת נוסטלגית ומעלה לעתים מתכונים נוסטלגיים.
        מזל שלא עשיתי כמעשה הסופר הצרפתי מרסל פרוסט, שכתב ספר שלם בהשראת עוגייה (מדלן)…
        רציתי לסיים, אך טרם שיגור התגובה, קראתי את שכתבתי והבחנתי שהלקסיקון שלי לקוח מתחום האוכל. ממש פרוידיאני.

        יום טוב לך ולכולם

        • ואואואווו טובה ריגשת אותי וזרמתי איתך למרות שאנחנו צפון ודרום ;)
          העולם צריך להיות סובב אוכל ואז יהיה אולי שלום? טוב, אפילו אוכל דיאטתי שיהיה טעים :lol:
          אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה מסתובבת לסבתות רבות שלי בין הרגליים ושומעת אידיש.אף פעם לא משך אותי.כמה חבל שלא ספגתי משהו…..מאז.
          תמשיכי לפרוח,זה נהדר smile

  2. בוקר טוב
    אני מחפשת עוגה טעימה עם שמנת מתוקה אחת, את יכולה לכוון אותי לאן לגשת? (מלבד עוגות כושיות שמצריכות שמנת בציפוי)
    תודה והמשך יום טוב

    • יהלי, בבחושות שלי איפה שכתוב שמנת חמוצה שימי שמנת מתוקה.
      את צריכה לדפדף קצת. smile

  3. אח….רק מהתמונה אפשר להשמין….אני כבר מרגישה את הטעם הנפלא ואת הפריכיות שמתמוססת בפה…מה צריך יותר מזה על הבוקר כשפותחים מחשב ומתחילים לעבוד?…..
    אין עלייך,אלופה!!!!
    ינוסה וידווח.
    יום נפלא.

  4. בוקר טוב פירגה יקרה
    אני חייבת לספר לך משהוא, אני עוקבת ומסתכלת מה קורה כשאת מפרסמת מתכון נוסטלגי…..אין ספור תגובות שמחה, מה זה אומר אלה הדברים האמיתיים, אני חייבת לאמר לך ש כשאת מפרסמת משהוא של אמא אני מתמלאת שימחה כאילו זו אימי מאחלת לה אריכות ימים ולכם שתמשיכו להנות ממנה smile smile smile smile

    • ריקה חמדתי , אני יודעת כמה שאת מתרגשת כשהמתכונים שלי מתקרבים למתכונים של אמא שלך.
      תכיני ואולי תצליחי להיזכר ולשפר ותגיעי לטעם הנכון של אמא.
      חיבוק smile

  5. ליהלי,
    את מתכוונת לשמנת מתוקה לציפוי?
    אם כן, כל עוגה את יכולה לצפות רק עם שמנת אחת. אני אף פעם לא משתמשת ביותר.
    אם את מעוניינת יש מתכון נפלא של עוגה אם אגוזים שמתאימה גם לפסח, ואני מורחת אותה עם ריבת חלב במקום ריבה, ועל זה את הקצפת. יוצא מדהים וגם מאוד קל להכנה. העוגה בספר עוגות לכל חג אבל אשמח לרשום לך אותה אחה"צ כשאגיע הביתה.

  6. פירגוש היקרה
    מזמן לא הגבתי למתכונים המקסימים שלך…
    עשית לי חשק לאפות!
    העבודה שלי בזמן האחרון כזאת מטורפת והקצב הוא שממש לא נושמים אבל בא לי שגם הילדים יהנו קצת בבית…
    בקרוב ינוסה בעזרת ה'. אשתדל לדווח. smile

  7. פירגה יקרה המתכון מוצא חן בעיני,
    ואני מאוד אוהבת ריח וטעם של קינמון,
    המשך יום מהנה. :|

  8. הי פירגה

    אפשר במתכונים שונים להמיר חמאה או מרגרינה בשמן ? יוצא אותו הדבר ? לא מתפורר ?
    אחרי כלבוטק יש כאלה שלא רוצים להשתמש יותר במצרכים האלה ( לא אני )

    ואם אפשרי להמיר , יש לך מתכון לעוגיות ריבה בלי המצרכים האלה ?
    תודה
    סוף שבוע מתקרב ואני כבר בוחרת לי עוגה טובה

  9. מעולה! הבת שלי מתה על קינמון
    עכשיו אני אוכל להכין לה עוגיות עם קינמון

    תודה פירגה המקסימה!

    רחלי.ג. smile

  10. פירגה, אחפש מקווה למצוא משהו טוב כי יש לי שמנת מתוקה שתיכף פג תוקפה ורוצה לנצל אותה לעוגה טעימה.
    אוסנת, תודה אבל אני לא מתה על אגוזים..אם יש לך מתכון אחר עם שמנת מתוקה אשמח לקבלו. :P
    תודה smile

  11. תודה על הרעיון, אבל מה עושים עם אבקת הסוכר? והאם תהיינה טעימות העוגיות אם אשתמש בסוכר רגיל במקום סוכר חום שכרגע איננו בהשג ידי?
    תודה

  12. ערב טוב,
    אחריי שראינו בכלבוטק מה היא המרגרינה, מה דעתך על שידרוג המתכונים לחמאה?
    המרגרינה-אסון!!!!
    בברכה :twisted:

  13. אני הייתי נותנת פתרון בשבילך לגביי הסוכר והקינמון במקום לטבול ולהתעסק עם העוגייה אפשר לקחת מהקערית ולפזר עם היד את הסוכר מלמעלה וזהו

  14. נראה נהדר. עכשיו באופן קבוע יש לי קופסת עוגיות בבית לאירוח אנשים, זו תהיה הנגלה הבאה. הפטנט שלי לעוגיות דקיקות הוא לגלגל את הבצק לנקניק לצנן היטב ולפרוס דק דק. יוצא אותו דבר בפחות עבודה.
    כרגיל תודה. מריח לי כאן לא באופן וירטואלי. אני ממש מריחה.

    • לארה יקרה תודה
      אבל את העוגיות האלה אני אוהבת אישית עבות.
      בהחלט שוות.תעדכני איך יצא? ואיך בסוף הכנת?
      תודה smile

  15. פירגה יקרה
    קראתי את הרשום מעלה, ממש נוסטלגיה , הזכרת את בית אימי ז"ל , השפה האיידיש שכה חסר לי עם מי לדבר, המאכליס והריחות מהבית "הפולני" שכל כך מזלזלים בטעמים, חבל, מי שהכיר את בית אימי , תמיד היה רעב כאשר הגיע אליה על מנת להתענג על מאכליה, העוגיות ממש הזכירו לי את בית הורי… עוגיות עם "צמרינג- קינמון". גרמת לי התרגשות והסיפור של טובה עשת הרשום מעלה כל כך מיוחד, גם אני נהנית כאשר נכדי הבכור מבקש ממני שאכין לו מאכל כלשהו.
    שבת שלום ומבורך smile :lol:

    • אסתי,אכן,מרגש. יש לי קטגוריה נוסטלגיה לא מבוטלת.המון מתכונים של פעם.
      תתארי לך שאני בת 63 אמא שתהיה בריאה בת 84 והיא מכינה עוד ביד רמה ואיתנה מטעמים לרוב.
      המתכונים שזכורים לשתינו הם מהסבתות רבות……ממש נוסטלגיה בת מאות שנים.
      יישר כח והמשך לדורות הבאים בשמחה ואהבה :lol:
      שבת שלום smile

  16. שבת שלום
    אני רק בת 59 ואין לי הורים כבר מס' שנים, שתהייה לך בריאה אמך, שמרי עליה ,כייף, נסי לדלות כמה שיותר מתכונים, זוהי מורשת, אני לא עשיתי זאת, הייתי ואני עדין עסוקה, אך אוהבת לבשל ולאפות.
    בקרוב חנוכה וטעם הלביבות והסופגניות של אמא ישאר לנצח, גם אם אעשה שמיניות לא אצליח להגיע לטעם הזה.
    תענגי אותנו בעוד מתכונים רבים, את נכס
    תהיי בריאה, כייף לראות עד כמה את עונה מהר, מתייחסת לכלאחת/ד ץ ממש מדהים
    חג חנוכה שמח , כן הוא קרב ובא.
    smile :eek:

    • אסתי יקרה
      אני כ"כ נהנית ממה שאני עושה כך שהכל באהבה מוחלטת.
      חג חנוכה מקסים ותהני מהקטגוריה הענפה והטעימה שהכנתי לכם.
      smile

  17. שבת שלום פירגה יקרה.

    הערב בטלבזיה יבחר המאסטר שף.

    אתמול בארוחת שישי ליד שולחן עמוס ממתכונייך החלטנו פה אחד כל משפחתי

    שבשבילנו את המאסטר שף.

    אוהבים רותי ומשפחתה

    • רותי יקירה
      נמסתי.באמת.מחמאה גדולה מזו לא יכולתי לקבל. מרגש.
      תמשיכי להכין מטעמים לבני ביתך ושיהיה רק טוב על שולחנך
      אוהבת וחיבוקים לכולכם smile

  18. פירגה בוקר טוב.
    העוגיות ממש טעימות.
    קלות ונחטפות בפעם הבאה אכין כמות כפולה.
    רעיון נהדר.

  19. יש אפשרות לשים את הסוכר החום והקינמון בבצק עצמו ?
    הבנות קצת הסתייגו מהתערובת על העוגייה ( אבל אמרו שטעים מאוד ) , הגדולה שאלה אותי אם שמתי זעתר על העוגיות בהתחלה לפני שטעמה :P

  20. פירגה הכנתי את העוגיות והן יצאו מעט רכות
    האם לא אפיתי אותן לגמרי?
    האם העוגיות לא צריכות להיות קריספיות כמו עוגיה שטובלים בתה?
    טבלתי את העוגיה בקינמון ובסוכר אבל לא היה הרבה על העוגיה
    וכמובן הריח שפשט בבית כשאפיתי אותן הזכיר ילדות נשכחת
    תודה על המתכונים הנהדרים
    דרך אגב אפיתי שוב את העוגת שיש מאחר ויש ביקוש בבית
    smile smile

    • :lol: ענת,כדי לקבל יותר קריספי,תפחיתי באבקת אפיה ושימי רק כפית לכל המתכון. את יכולה ג0 לאפות עוד 2-3 דקות.
      לבריאות ושמחתי מאד לקבל את ההודעה שלך.
      המשך טעים smile

  21. שלום פירגה…….רציתי לשאול אותך האם אפשר להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה?
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *