הפטריות בשילוב התירס,אין,אין,זה פשוט שילוב הורס.
החברה בבית אמרו עליה שהיא מעדנית,אז מה שמומלץ בפי החברה שלי עובר ישירות
אליכם,כדי שתכינו ותהנו.
מצרכים:
2 כפות שמן לטיגון הכרישה על להבה קטנה
2 כרישות (החלק הלבן) לשטוף היטב מהחול,לקצוץ דק ולהזהיב בשמן
להוסיף בצל מגורר על מגררת גסה (לא מטוגן)
700 גרם פטריות קצוצות כמו שמפיניון או לשלב עוד סוג (עדיף מטוגנות /מוקפצות בשמן)בהמלצה של רונית בתגובות..
200 גרם גרעיני תירס (יש אפשרות אבל לא חובה לכתוש חלק במג'ימיקס)
250 גרם גבינה טוב- טעם
100 גבינה צהובה מכל סוג מגוררת
50 גרם פרמז'ן מגוררת
4 ביצים רגילות או 3 גדולות
שן שום כתושה
5 כפות שמן נוספות
1/2 כוס קמח מכל סוג
ממש קצת אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל מוסיפים תוך כדי טעימה על קצה הזרת
מי שאוהב ירק : 2 גבעולי טימין ומעט בצל ירוק
לערבב הכל ביחד ולצקת לתבנית עגולה גדולה
לקשט בתבליני צבע כמו:פפריקה,שמיר,פטרוזיליה.
לאפות בחום 175 כ-50 דקות עד שעה.
מי ששואל אם אפשר מקופסאות שימורים,אז אפשר.
תהנו
פרגינה שלום
אני אורחת חדשה והמתכונים שלך בהחלט משהו..
רציתי לשאול הגבינה טוב טעם זוהי גבינה קשה או אפשר להשים גבינה לבנה רגילה?
הי דבי.שלום וברכה.
ברוכה הבאה לאתר שלי. תודה על המחמאות.
טוב טעם קונים בסופר במקרר הגבינות . הגבינה עטופה בניר ולא בקופסה.היא תואמת לגבינת כנען.
אם את לא משיגה,בגלל שזו גבינה בלי נוזלים,תשתמשי במקרה הנ"ל בקוטג'.
בהצלחה ומקווה לשמוע חוות דעתך. תודה.
תודה רבה רבה
רק הצילומים של המתכונים עושים חשק וכשרואים את התוצאות אין עלייך!! יישר כח גדול :lol:
דבי,תודה חמדתי. הכל באהבה גדולה
נראת נפלא!
יאמי.
כרגיל,תודה אילניתי
:lol: פירגה בוקר אור אין עליך המתכףון ניראה משגע כל הכבוד לך :P :P ויותר מכך שאת משתפת אותנו בכל הדברים הטובים ת ב ו ר כ י ע ל כ ך. :lol: :lol: בברכת יום טוב ומוצלח.
בכיף ציפי. מתכון טעים מאד.מקווה שגם אתם תתלהבו כמונו.
יום נפלא
תבורכי, כל מתכון שלך הצלחה בלתי רגילה
החברה בבית נהנים וכמובן שגם אני
יום נפלא
תודהההההה
אהובה יקרה,תודה רבה ואני מקווה שגם המתכון הזה "יבלה" הרבה בביתך.
יום נהדר
פירגה
נראה נפלא אנסה אותה אולי אפילו לארוחת ערב היום הדווח בהמשך
הי אושרת חמדתי
תהנו,יש ממה ;) אכין שוב לשבת שגם הנכדים יהנו :lol:
מזה?? האישה של הכריש? ;)
זה נראה מצויין עשית לי חשק על הבוקר.. אבל אין לי את רוב המצרכים אז כנראה אמשיך לרייר בשקט.. :?
;) בערך
האם אפשר להכין ללא הפטריות? כפשטידת תירס?
פשוט לא אוהבים אצלי פטריות, אבל המתכון נראה מפתה :lol:
בתודה :P :P :P
עשיתי היום..במקום טוב טעם שמתי טובורג..כי זה מה היה במקרר.. ..יצא פצצה.
נ.ב:
ומלעעלה פיזרתי צהובה מגורדת וגרעיני חמניה.
גיל בקר טוב עם תודות על השיתוף והשידרוגים.
יום נעים וטעים לך
כרגיל נהדר,ותודה מיכל המישפחה,
שלום פירגה
כפי שכבר כתבתי לך אני אוספת כרגע מתכונים לאירוח שאני עושה בקרוב הפשטידה נראית לי קלה ביותר וגם טעימה אבל בחוג שלנו יש חולה צאליק ואני רוצה לשמח גם אותו האם אני יכולה להחלף את הקמח לקמח ללא גלותן והאם אפשר לעשות זאת בפשטידות נוספות ? גם לגבי עוגות האם פשות להחליף את הקמח? ותודה על העצות הקטנות שעוזרות לי מאוד.
חנה יקרה בקר טוב
רותה חברה מקסימה באתר שלי הסכימה שאני אפנה אליה שאלות מהסוג הזה.
ruti1305@walla.com
צרי עימה קשר
בבקשה
אנא מימך פירגה תנסי לתת לנו תחליכ לקמה לחוליי הצליאק כדיי שגם לנו יהייה כייף לשנות. המתכונים שלך מדהימים פשוט מאוד מוצלחים ואם תחשבי עליינו נ ו ד ה לך בשם כל חוליי הצליאק ת ו ד ה ת ו ד ה רבה רחל
רחל חמודה שלי :lol:
ruti1305@walla.com
רותה המקסימה מסכימה שתצרו איתה קשר
והיא תנחה אתכם לגבי הכנת המתכונים שלי ללא גלוטן.
בהצלחה
שלום פירגה. חדשה באתר ומאוד נהנית. לאיזו תבנית מתאימה הפשטידה? תודה
תמר,ברוכה הבאה ותהני אתנו.
תבנית עגולה או מרובעת.אחרי שתכיני את הבלילה תחליטי למה מתאים.
תהנו ולילה טוב
פירגה יקרה
הכנתי ביום שישי,,,במקום טוב טעם הכנסתי חמד
אני " חיסלתי" לבד כמעט חצי ממנה והאורחים את השאר,,,תודה על המתכון,,,נהננו כולנו ועוד נמשיך להנות
מלי,גם אני אוהבת חמד.נהדרת למאפים.
שימחת אותי מאד תודה.
היי,
1. אנא הגדירי את כמות הפטריות מבחינת הסלסלות הכחולות שקונים (לא שימורים)-כמה צריך? אחת? שתיים? 1.5?
2. הכנתי אתמול קיש פטריות עם גבינות לפי מתכון שלך ויצא מאוד טעים אבל שמן, האם הפשטידה הזו רזה יותר?
תודה!!! :P
היי גם לך ובקר אור
אסנת,אני מניחה בהערכה גסה שאת צריכה 2 סלסלות פטריות
את יכולה להמיר את כמות הגבינות במדוייק לגבינות רזות.
לבריאות
שלום, אני חדשה באתר! אני רואה שכולם מפרגנים לך אז אני חייבת לנסות להכין מתכון שלך!
בחרתי פשטידה זו. אפשר ללא הכרישה?וגם לא הבנתי את המשפט- להוסיף בצל מגורר על מגררת גסה ? מגרדים בצל?? זה לא מסובך??
תודה וסופ"ש נעים ליאת
ליאת הי,
תוותרי על הכרישה ולגרר בצל על פומפיה (מגררת) גסה. זה הרבה יותר קל מאשר לקצוץ,אבל לשיקולך.
תודה הכנתי יצא מצויין!!!! אני מכינה היום שוב לשבת ויתרתי על הכרישה
ליאת תכיני ותהנו
הכנתי את הפשטידה יצא טעים משהו! אבל רק דבר אחד אני מצטערת שלא בישלתי את הפטריות קודם או להקפיץ אותם על האש, הפטריות יצאו לא טעימות בפשטידה וחבל זה הורס כי שאר המרקם יצא מדהים..
תודה רונית.להבא,תטגני אם זה משפר לך.
שבת שלום
רונית,הוספתי את התגובה שלך,תודה רבה.
שבת שלום
פירגה, יש לי שאלה כללית כשאני מכינה פשטידה זו או אחרת צריך לכסות בניר כסף כשמכניסים לתנור?
תודה.
לא.
אגב, כשצריך,זה רשום במפורש במתכון.
שאלה נוספת-מומלץ להגיש קר או חם?
פושר
תודה רבה לך על התשובות והמתכונים, אני מאוד נהנית לקרוא ולהכין. הכנתי לא מעט ויצא נהדר! המשיכי כך וששתהיה לך שנה טובה.
אסנת, תודה רבה.
שנה טובה ומתוקה.
לבריאות ובאהבה.
אהלן,
צריך בפשטידה המדהימה הזאת קמח רגיל או תופח? או לא משנה? תודה
הי אסנת,לא משנה איזה קמח.גם מלא טוב.
פירגה היקרה,
לפעמים הילדים מבקשים ממני פשטידות פרווה ואני לא יודעת כיצד לנהוג כי רוב הפשטידות המעלפות שלך חלביות, מהי המלצתך?
תודה שרי
שרי יקירה, כל הפשטידות יכולות להיות פרווה. אל תוסיפי גבינות.
אפשר להשלים את הנפח עם עוד ירקות או תירס וכו'…. נהדר לפרווה להוסיף כף טחינה גולמית.
את יכולה לייצב את הפשטידה עם תוספת של 3-4 כפות קמח מכל סוג.
תכיני ותהנו