d7a4d798d7a8d799d795d7aa d7aad799d7a8d7a1 d7a1d795d7a4d799 d790d7aad7a8 - פשטידת פטריות ותירס

פשטידת פטריות ותירס

d7a4d798d7a8d799d795d7aa d7aad799d7a8d7a1 d7a1d795d7a4d799 d790d7aad7a8 1 - פשטידת פטריות ותירס

הפטריות בשילוב התירס,אין,אין,זה פשוט שילוב הורס.
החברה בבית אמרו עליה שהיא מעדנית,אז מה שמומלץ בפי החברה שלי עובר ישירות
אליכם,כדי שתכינו ותהנו.

מצרכים:
2 כפות שמן לטיגון הכרישה על להבה קטנה
2 כרישות (החלק הלבן) לשטוף היטב מהחול,לקצוץ דק ולהזהיב בשמן
להוסיף בצל מגורר על מגררת גסה (לא מטוגן)
700 גרם פטריות קצוצות כמו שמפיניון או לשלב עוד סוג (עדיף מטוגנות /מוקפצות בשמן)בהמלצה של רונית בתגובות..
200 גרם גרעיני תירס (יש אפשרות אבל לא חובה לכתוש חלק במג'ימיקס)
250 גרם גבינה טוב- טעם
100 גבינה צהובה מכל סוג מגוררת
50 גרם פרמז'ן מגוררת
4 ביצים רגילות או 3 גדולות
שן שום כתושה
5 כפות שמן נוספות
1/2 כוס קמח מכל סוג
ממש קצת אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל מוסיפים תוך כדי טעימה על קצה הזרת
מי שאוהב ירק : 2 גבעולי טימין ומעט בצל ירוק
לערבב הכל ביחד ולצקת לתבנית עגולה גדולה
לקשט בתבליני צבע כמו:פפריקה,שמיר,פטרוזיליה.
לאפות בחום 175 כ-50 דקות עד שעה.

מי ששואל אם אפשר מקופסאות שימורים,אז אפשר.
תהנו

47 תגובות על “פשטידת פטריות ותירס

  1. פרגינה שלום
    אני אורחת חדשה והמתכונים שלך בהחלט משהו..
    רציתי לשאול הגבינה טוב טעם זוהי גבינה קשה או אפשר להשים גבינה לבנה רגילה?

    • הי דבי.שלום וברכה.
      ברוכה הבאה לאתר שלי. smile תודה על המחמאות.
      טוב טעם קונים בסופר במקרר הגבינות . הגבינה עטופה בניר ולא בקופסה.היא תואמת לגבינת כנען.
      אם את לא משיגה,בגלל שזו גבינה בלי נוזלים,תשתמשי במקרה הנ"ל בקוטג'.
      בהצלחה ומקווה לשמוע חוות דעתך. smile תודה.

  2. :lol: פירגה בוקר אור אין עליך המתכףון ניראה משגע כל הכבוד לך :P :P ויותר מכך שאת משתפת אותנו בכל הדברים הטובים ת ב ו ר כ י ע ל כ ך. :lol: :lol: בברכת יום טוב ומוצלח.

  3. תבורכי, כל מתכון שלך הצלחה בלתי רגילה
    החברה בבית נהנים וכמובן שגם אני
    יום נפלא
    תודהההההה

    • אהובה יקרה,תודה רבה ואני מקווה שגם המתכון הזה "יבלה" הרבה בביתך.
      יום נהדר smile

  4. פירגה
    נראה נפלא אנסה אותה אולי אפילו לארוחת ערב היום הדווח בהמשך

  5. מזה?? האישה של הכריש? ;)
    זה נראה מצויין עשית לי חשק על הבוקר.. אבל אין לי את רוב המצרכים אז כנראה אמשיך לרייר בשקט.. :?

  6. האם אפשר להכין ללא הפטריות? כפשטידת תירס?
    פשוט לא אוהבים אצלי פטריות, אבל המתכון נראה מפתה :lol:
    בתודה :P :P :P

  7. שלום פירגה
    כפי שכבר כתבתי לך אני אוספת כרגע מתכונים לאירוח שאני עושה בקרוב הפשטידה נראית לי קלה ביותר וגם טעימה אבל בחוג שלנו יש חולה צאליק ואני רוצה לשמח גם אותו האם אני יכולה להחלף את הקמח לקמח ללא גלותן והאם אפשר לעשות זאת בפשטידות נוספות ? גם לגבי עוגות האם פשות להחליף את הקמח? ותודה על העצות הקטנות שעוזרות לי מאוד.

  8. אנא מימך פירגה תנסי לתת לנו תחליכ לקמה לחוליי הצליאק כדיי שגם לנו יהייה כייף לשנות. המתכונים שלך מדהימים פשוט מאוד מוצלחים ואם תחשבי עליינו נ ו ד ה לך בשם כל חוליי הצליאק ת ו ד ה ת ו ד ה רבה רחל

    • רחל חמודה שלי :lol:

      ruti1305@walla.com

      רותה המקסימה מסכימה שתצרו איתה קשר
      והיא תנחה אתכם לגבי הכנת המתכונים שלי ללא גלוטן.
      smile בהצלחה

    • תמר,ברוכה הבאה ותהני אתנו.
      תבנית עגולה או מרובעת.אחרי שתכיני את הבלילה תחליטי למה מתאים.
      תהנו ולילה טוב smile

  9. פירגה יקרה
    הכנתי ביום שישי,,,במקום טוב טעם הכנסתי חמד
    אני " חיסלתי" לבד כמעט חצי ממנה והאורחים את השאר,,,תודה על המתכון,,,נהננו כולנו ועוד נמשיך להנות

  10. היי,
    1. אנא הגדירי את כמות הפטריות מבחינת הסלסלות הכחולות שקונים (לא שימורים)-כמה צריך? אחת? שתיים? 1.5?
    2. הכנתי אתמול קיש פטריות עם גבינות לפי מתכון שלך ויצא מאוד טעים אבל שמן, האם הפשטידה הזו רזה יותר?
    תודה!!! :P

    • היי גם לך ובקר אור
      אסנת,אני מניחה בהערכה גסה שאת צריכה 2 סלסלות פטריות
      את יכולה להמיר את כמות הגבינות במדוייק לגבינות רזות.
      לבריאות smile

  11. שלום, אני חדשה באתר! אני רואה שכולם מפרגנים לך אז אני חייבת לנסות להכין מתכון שלך!
    בחרתי פשטידה זו. אפשר ללא הכרישה?וגם לא הבנתי את המשפט- להוסיף בצל מגורר על מגררת גסה ? מגרדים בצל?? זה לא מסובך??
    תודה וסופ"ש נעים ליאת

  12. הכנתי את הפשטידה יצא טעים משהו! אבל רק דבר אחד אני מצטערת שלא בישלתי את הפטריות קודם או להקפיץ אותם על האש, הפטריות יצאו לא טעימות בפשטידה וחבל זה הורס כי שאר המרקם יצא מדהים..

  13. פירגה, יש לי שאלה כללית כשאני מכינה פשטידה זו או אחרת צריך לכסות בניר כסף כשמכניסים לתנור?
    תודה.

  14. תודה רבה לך על התשובות והמתכונים, אני מאוד נהנית לקרוא ולהכין. הכנתי לא מעט ויצא נהדר! המשיכי כך וששתהיה לך שנה טובה.

  15. פירגה היקרה,
    לפעמים הילדים מבקשים ממני פשטידות פרווה ואני לא יודעת כיצד לנהוג כי רוב הפשטידות המעלפות שלך חלביות, מהי המלצתך?
    תודה שרי

    • שרי יקירה, כל הפשטידות יכולות להיות פרווה. אל תוסיפי גבינות.
      אפשר להשלים את הנפח עם עוד ירקות או תירס וכו'…. נהדר לפרווה להוסיף כף טחינה גולמית.
      את יכולה לייצב את הפשטידה עם תוספת של 3-4 כפות קמח מכל סוג.
      תכיני ותהנו kiss

להגיב על חנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *