היום מצאתי במקרר שקית כרוב קצוץ
נשארה לי פטרוזיליה טרייה בכמות די נכבדה
ועם "שידוך" גבינות לבנות שעושה רק טוב הכנתי עיג'ה/פשטידה דקה אפויה וטעימה.
אז תכינו ושיהיה בתיאבון.
מצרכים:
תבנית מלבנית או מרובעת- משומנת
400 גרם כרוב קצוץ דק
3 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
בצל מגורר
1/4 כוס שמן
(אפשר לטגן את הבצל בחלק מהשמן) לא חובה
3/4 כוס פירורי לחם
4 ביצים
200 גרם חבילה גבינה טוב-טעם
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת – עדיף במליחות עדינה
תיבול: מלח , פלפל שחור , 1/4 כפית טימין יבש
אופן הכנה:
לשים את הכרוב הקצוץ בקערה גדולה עם קצת מלח ולעסות היטב עם הידיים עד שהכרוב יתרכך מהמגע.
להוסיף לקערה את יתר המצרכים. לטעום על קצה הזרת ולתבל.
לערבב ולצקת לתבנית
לאפות בחום 175 שעה לפחות.
"הערה"
עוד פשטידת כרוב וגזר נהדרת יש באתר. כיף לקרוא את התגובות עליה.
ניראה טעים
תודה ניריתוש
נראת מעולה ובטוח גם טעימה!
:lol:
טעים מאד אילניתי
תודה :lol:
אויש פירג'לה,
באת לי בול במקום!
ממש לפני שפתחתי את האתר חשבתי לעצמי
כמה בא לי פשטידה קלילה עם איזה גבינה טובה.
תבורכי יקירה…
יום נהדר,
יעל
יעל חמודה.
תכיני,היא בטעם של עוד ;)
פירגה, איזה כיף, התחשק לי גם להכין איזו פשטידה קלה וטעימה
יש לי כל מיני גבינות במקרר וחשבתי מה אני עושה איתן לפני שיפוג תוקפן
אחלה מתכון, יש לי את כל המצרכים
ברגע שאני מגיעה הביתה, ניגשת מייד להכין
תודה אישה יקרה,
הייתי נותנת לך מקום ראשון "במאסטר שף" :lol:
רחלי.ג.
רחלי,גם המחמאות וגם נזלל ממרק השעועיתת והקניידלך :lol: שניים כי טוב ;)
בשמחה ואהבה,כמו תמיד
: מתכון נהדר שאלה למה האפיה לוקחת יותר משעה היש סיבה מיוחדת?
ציפי הכרוב צריך להתרכך.
:? , הבנתי , תודה רבה וסוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך ;) ;)
בהצלחה
בוקר אור, הכנתי לשבת את פשטידת הע'גה, ;) :lol: יצאה טעימה יפה נהיננו מה אפשר עוד לבקש. שנהיה בריאים ונמשיך לקבל ממך פירגה מלוא החופן של מתכונים נפלאים אחד אחד. אין עליך….. :P :lol:
בברכת יום נפלא
ציפי,שמחתי לקבל ממך את התגובות הבקר.את מקסימה.
תודה והמשך יום נפלא וטעים לכולנו
נראה מעולה
תודה
האם ניתן להחליף גבינה ריקוטה בגבינת טוב טעם או משהו אחר?
לא בטוחה שיהיה אותו דבר
ה
עיגיה
אפ ש ר במקום כרוב אפשר לשים כרובית טעים מאוד ץ
אפשר רחל.
אין בעיה לבדוק במהלך האפייה. תני למאפינס כ40 דקות ותבדקי.
פירגה יקרה,
במידה ואכין בספלוני -מאפינס מסיליקון ,
כמה זמן אצטרך לאפות עד שיהיו מוכנים ?