עוגת פרג ושוקולד
מתכון של לחם ארז . אחת מעוגות הפרג המשובחות.
שידרגתי את העוגה לטעמי:
לא הכנתי עוגת שיש
הוספתי את השוקולד המומס ביחד עם השמנת וערבבתי את כל הבלילה ביחד.
אפיתי 30 דקות ופיזרתי על העוגות פירורי חלבה.
המשכתי לאפות עוד כ-10 דקות ובדקתי שהעוגה מוכנה.
החלבה מתמזגת בעוגה ונותנת לה טעם ונופך עשיר במיוחד.
תהנו
מצרכים למתכון המקורי:
2 תבניות אינגליש קייק משומנות
200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
3 ביצים
כוס וחצי קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
100 גרם פרג טחון טרי (את הפרג טוחנים לידכם במעדניה)
גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
כף פרג טחון לפיזור על העוגות
הוראות הכנה למתכון המקורי :
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ו-100 גרם פרג ומערבלים לעיסה אחידה.
מוסיפים שמנת ומערבלים היטב
יוצקים 3/4 מהתערובת לתבניות.
ממיסים שוקולד במיקרוגל /בן מארי ומערבבים עם התערובת שנותרה
יוצקים לתבניות ומערבבים מעט ליצירת דוגמת השיש.
מפזרים כף פרג מלמעלה ואופים כ-35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא כמעט יבש (עם פרורים לחים).
"טיפים" חשובים:
1. לקנות פרג רק במעדניות ושיטחנו אותו מולכם.
2.פרג טרי שומרים בפריזר עד לשימוש.
3. אפשר להמיס שוקולד גם בשיטת בן מארי. שמים את קוביות השוקולד בקערה ומניחים את הקערה במחבת עם מים.
מרתיחים את המים ומערבבים את השוקולד שבתוך הקערה עד להמסתו המלאה. נזהרים שלא יכנסו מים לקערת השוקולד.
תהנו
זה שילוב מנצח הידד פירגה את אחת והיחידה. :P
תודה רבה לך
בוקר טוב,
חמי מת על פרג, עכשיו אני אוכל להפתיע אותו בעוגה ניפלאה זו.
אחרי ארוחת הצהרים שאליה אנחנו מוזמנים בכל יום שישי, תהיה למשפחה הפתעה טעימה.
תודה פירגה היקרה!
רחלי.ג.
תודה רחלי,איזו הפתעה טעימה. טוב שיש למה לחכות :lol:
נראת טעימה
השילוב בין הפרג לשוקולד הוא נפלא!
נכון יקירתי. אוהבת פרג ועוד יותר עם שוקולד :lol: תודה אילניתי
כמה זה 100 גר' פרג טחון? :eek:
נאוה יש לך ברחבי הנט וגם באתר שלי המרות
היי, החלבה לא מוזכרת במתכון . אולי תוסיפי למתכון , כולל כמות שפיזרת, איזו חלבה וכדומה . תודה
חלבית כל סוג של חלבה מתאימה ותפזרי כמה שאת רוצה.זה ציפוי
לא הוספתי למתכון כי המתכון מקורי ואת השידרוג רשמתי למעלה.
דליוש שיתפתי כעת את
המתכון הזה בפייסבוק
(צפי לכניסות) :lol:
תודה :lol:
איזה בעסה שאני לא מוצאת פרג טרי בחנויות בלוס אנגלס(אולי מישהי יודעת)…………….
אני ככ רוצה להכין את העוגה הזו ועוד עוגות פרג שלך
אני כרגע אכולת קנאה
זה נראה ככ טעיםםםםםםםם :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
תודה גנט
נקרא נפלא!
נשמר אצלי וייאפה בקרוב.אולי אפילו היום אם לא אתעצל ללכת לקנות פרג.
שאלה: העיטור הלבן על העוגה בצילום הוא קצפת?
נא אשרי או גלי מה הלבן המגרה הזה.
שבת שלום
הי יהודית
זה חלבה
הנה מה שכתבתי:
שידרגתי את העוגה לטעמי:
לא הכנתי עוגת שיש
הוספתי את השוקולד המומס ביחד עם השמנת וערבבתי את כל הבלילה ביחד.
אפיתי 30 דקות ופיזרתי על העוגות פירורי חלבה.
המשכתי לאפות עוד כ-10 דקות ובדקתי שהעוגה מוכנה.
החלבה מתמזגת בעוגה ונותנת לה טעם ונופך עשיר במיוחד.
תהנו
שבת שלום
פירגה שלום,
אפיתי את העוגה , קניתי כמובן פרג טרי וראיתי שטוחנים לידי ,הההההה(אני קונה קבוע פרג טרי בחנות תבלינים אצלנו) .
רציתי אותה פרווה, אז במקום החמאה שמתי מרגרינה, במקום השמנת שמתי מעדן סויה וניל , לא ויתרתי על החלבה למעלה.
יצאה לי ספוגית וטעימה להפליא. ומאד קלה להכנה.
קיבלתי מחמאות שהעוגה מאד טעימה בעלי וזה אכי חשוב.
אז תודה לך,
:lol: שבת שלום
אירית,מדהים לקבל כבר במהירות האור תגובה על העוגה ;) .
נהדר,אז תהנו ממנה בכיף ושבת שלום
שלום
אני מתגוררת בלוס אנגלס מחפשת בנרות פרג טחון טרי ולא מוצאת
לא כתוב היכן את מתגוררת בארהב
האם יש למשהו מידע איפה אפשר למצא פרג טחון טרי
,תודה לאה
מצרפת את המייל שלי leah_sireni@yahoo.com
שבוע טוב פירגה :lol:
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?? ולאיזו כמות?
ובכלל אשמח אם תאכלי לומר לי באיזה יחס ממירים חמאה\מרגרינה בעוגות לשמן.
למפרגנת ערב טוב
לא בטוחה לגבי המרת שמן בעוגה הזו.
יש לי עוגות אחרות על בסיס שמן
רשמי פרג ותדפדפי…לתוצאות.
בעוגות בחושות אני ממירה לעיתים קרובות 200 ג' מרגרינה=3/4 כוס שמן.
בהצלחה
תודה אני אנסה ואדווח לך ;)
היי פירגה.
ראיתי בחנויות בארה"ב איפה שאני מתגוררת פרג בקופסאות שימורים שכתוב שזה במיוחד למילוי עוגות
האם זה נראה לך בסדר??? :| :|
היי פירגה.
ראיתי בחנויות בארה"ב איפה שאני מתגוררת פרג בקופסאות שימורים שכתוב שזה במיוחד למילוי עוגות
האם זה נראה לך בסדר??? :| :| :cool:
גנט,לא טוב.זה פרג למילוי לא להכנת עוגות פרג.
את חייבת פרג טחון.
בהצלחה
העוגה יצאה נהדר.
לגנט וכל תושבי לוס אנגלס- מצאתי פרג!
אומנם לא טחון, אך קל מאד לטחון אותו לבד במכונת קפה.
Valley Produce Market , Resda, בשורה מס 2.
פירגה עוד פעם תודה, נאוה מלוס אנגלס :lol:
באהבה נאוה
שבוע טוב!!הכנתי את העוגה לשבת ,ממש טעימה,שילוב מנצח עם השוקולד!!
שמתי 3/4 כוס שמן במקום חמאה ,והיא הייתה טעימה מאוד ורכה לדעתי אפשר אפילו להוריד עוד קצת מכמות השמן.אפילו בעלי שלא אוהב פרג אהב את העוגה.
תודה פירגה יקרה
באהבה גדולה שי, כיף לקרוא שאהבתם את העוגה והוספתם מחמאה.
העוגה פצצה
לבריאות.באהבה.
כי בחנוכה נפשי חשקה…………
בעוגת פרג נ פ ל א ה .
נר שלישי של חנוכה
חגגנו עם עוגת הפרג המדהימה
של………פריגה.
עוגה טעימה,השילוב של הפרג והשוקולד מקסים,
קלה להכנה,כל החוגגים -אוהבי פרג-אמרו "על הניסים".
ישר כח.
ד"ש מבעלי.
אסתי הי
כשאכלתי את העוגה הזו בפעם הראשונה התרגשתי מעונג
שמחתי לקרוא שהכנת ושאהבתם.מסרי לבעלך ד"ש חוזר ולך חיבוק מהלב.
המשך חג נפלא טעים ושמח
פירגה איך להפוך אותה לפרווה?
שמנת פרווה ומ רגרינה
עוגה טובה! תוספת החלבה מאד מומלצת!!!
פירכה ברשר להשגת פרג טרי:
איפה יש מעדנייה באזור המרכז,
לרכישת פרג טרי ?
פירגה,
אודה לך אם תוכלי לציין ,
איפה מוכרים פרג טרי באזור המרכז.
דניאל היום יש לקנות פרג טרי בסופרים הגדולים כמו מגה/טבע עדן או בסופרסל במחלקה הבריאה.
שם שוקלים את הכמות שרוצים ונותנים לטחינה במקום.
בהצלחה
היי
האם את ההקצפה של החמאה עם סוכר ניתן לעשות במיקסר ידני ? אני מעוניין לדעת לפני שאני מתחיל , כי אני לא רוצה שייתצא מצב שייצא לי פחות טוב , רק בגלל שאין לי מיקסר / מעבד מזון עומד .
תודה
הי אמיר
כן, אפשר להקציף במיקסר ידני. את הסוכר והחמאה יש להקציף עד שמשנה צבע לבהיר. ואחר כך להמשיך ולהוסיף את יתר המרכיבים.
בהצלחה ואשמח לעדכון