להכין את זר חלות השבת שלי ולהתענג פעמיים.
קישור לחלות: http://pirge.co.il/לחמים-ולחמניות/לחמניות-זר-מתוקות-לשבת-וחג
מצרכים:
בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות גדולות
חציל ג ד ו ל מקולף חתוך לקוביות גדולות
200 גרם פטריות שמפיניון קטנות שלמות – טריות
רוטב:
2 בצלים חצויים ופרוסים
6 שיני שום פרוסות
קופסה עגבניות מרוסקות 260 גרם
כף חומץ
2 כפות דבש
כף רוטב צ'ילי מתוק
פלפל חריף קצוץ דק
פחות מ-1/4 כפית טימין יבש
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה
מים
אופן הכנה:
בסיר שטוח ורחב מטגנים בכף שמן את קוביות הבטטה תוך כדי הקפצה עד שישחימו (ברגע שאפשר להעביר בהם קיסם הם מוכנות). להוציא אותם לצלחת הצידה ושם יחכו בסבלנות.
באותו סיר להזהיב בצלים+שום
לשים את קוביות החצילים בכלי שמתאים למיקרו לכסות במכסה תואם ולבשל 4 דקות
להוציא את החצילים מהמיקרו ולהוסיף אותם לסיר . לבחוש ממש עד שהחלק התחתון של הסיר מתחיל להיחרך. צבע החצילים נהיה חום והם רכים .
להוסיף בערך כוס מים ואת התבלינים.
מבשלים על להבה קטנה 15 דקות .בוחשים מדי פעם. צריך להישאר רוטב אם חסר מוסיפים מים.
מוסיפים את הפטריות והבטטה
בוחשים כדקה או שתיים . משפרים טעם.
להגיש ח ם עם החלה.
תהנו
חיפשתי בנירות תוספת מגניבה לשבת.
זה ניראה לי נהדר לצד פרוסות בשר.
:lol: :lol:
שילונת תכיני ותהנו
דליוש זה נראה מעולה
תודה דליושה ;)
היי פירגוש
נראה מעולה , בהחלט ילקח בחשבון לשישי …
הכנתי היום עוגיות מרוקאיות לתה של סמדי ממאסטר שף . יצאו מעולה . אולי בא לך מתכון ? את תמיד נותנת לנו , גם אנחנו יכולים להמליץ לא ?
גלית ערב טוב
אין בעיה לרשום מתכון פה בתגובות.
תכיני את התבשיל הוא מעולה :lol:
יופי , את תהני מהן , כל כך פריכות וטעימות . מושלמות עם שתייה חמה .
המצרכים
3 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפייה
3 וחצי כוסות קמח
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הביצים, הסוכר והשמן ומערבבים טוב טוב.
2. מוסיפים את הקמח, סוכר וניל ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ליד (כמו פלסטלינה).
3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכסים את תבניות התנור בנייר אפייה.
4. לוקחים חתיכה מהבצק בגודל פקק של קולה, ויוצרים עוגייה. אפשרות אחת היא ליצור מהבצק נקניק על משטח העבודה, ואז לסגור אותו לעיגול (כמו בתמונה). אפשרות שנייה היא לגלגל את הבצק למקלות באורך 6 ס"מ ועובי ס"מ אחד. בכל מקרה, יש לזכור שהעוגיות תופחות באפייה.
5. מסדרים את העוגיות על נייר האפייה במרחק של ס"מ זו מזו, ואופים 15 דקות, או עד שצבען זהוב (זה יכול לקחת קצת יותר).
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן, אחרת הן יתפרקו. כשהן קרות מאחסנים בקופסה אטומה.
תודה מתוקה
אגב,כל המתכונים של כל המועמדים מפורסמים באתר מאסטר שף באינטרנט.
תהנו
שלום גלית
האם אפשר לעשות במכונת בשר?
תודה
ריקה . אני לא יודעת . עשיתי עיגולים , אפשר לעשות גם ירח , לטבול בשוקולד …
רק לשים לב לזמן האפייה . מלמעלה הן נשארות בהירות ורק מלמטה תופסות קצת צבע . לא להשאיר הרבה בתנור אחרת הן יהיו קשות .
בהצלחה
העתקתי את המתכון מאתר מאקו . יש שם את המתכונים של משתתפי התוכנית .
:lol:
תהני מהעוגיות :lol:
שלום פריגה
גם אני חיפשתי משהו שונה לשבת…. :P
האם אפשת להמיר את הדבש בסילאן? אם כן מה הכמות?
שרית ערב טוב
תמירי באותה כמות
בוקר אור :P איזה כיף לקבל מתכון משגע על הבוקר. המתכון מזכיר גיב'ץ, ;) תוספת נהדרת לבשר או עוף ותבשיל מעולה לצמחוניים. :lol: והיום פטריות טריות נמצאות בשפע במחיר הגיוני – אז מתכוונת לייסמו לקראת שבת . :lol:
יום נפלא לך….ךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך :P ….
בכיף ציפי
בוקר אור הבןקר הכנתי את התבשיל זה יצא משגע בטעם ובצורתו. תוד :lol: ה תודה ;) :P
סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך….. :P :P
תודה :lol: ציפי
תהנו ושבת שלום
פירגה שלום,
האם חייב לשים את החצילים במיקרו? האם אפשר ישר להכניס לסיר או לטגן עם הבצל והשום?
(אני לא מתלהבת להשתמש במיקרו).
רחלי.ג.
תנסי נראה שכן.
פירגה , קניתי את המצרכים להכין השבת את המתכון הזה.
כף שמן זה לא מעט כדי לטגן את הבטטות ?
תכיני עם כף לי הספיק.
יש בו את כל הדברים שאני אוהבת נראה מאוד יפה
ליאת תודה
תודה על כל המתכונים בינתיים אני ממש נהנית…
למי שלא אוהב פטריות-
יש לך הצעה לחלופה?
תודה!
חני,תכיני בלי
פירגה היקרה ,
בלי הרבה מילים
מעולה !!!1
כרגיל
שבת שלום :lol: :lol:
מלכי תודה רבה על המחמאות
שבת שלום
מתי מוסיפים את הרוטב?
יעל שלום רב,
להכין לפי הסדר שרשום באופן ההכנה.
בהצלחה
פירגה יקרה, הכנתי אתמול ויצא מדהים!! בעלי לא רצה שאשים חצילים אבל התעקשתי והוא ממש אהב תודה רבה לך
את רואה? צריך להעז ולנסות. שימחת אותי