את הקרקרים הקריספיים האלה הכינה שחר נכדתי בת 1/2 4 ונקראים כך שנזכור שזה יצירה שלה.
פשוט נתתי לה בצק להתעסק וזה מה שיצא. חטיפים טעימים להפליא. שידרגתי בגבינות.
שמים בקערה:
250 גרם גבינות מעורבות מסוג צהובות מגוררות
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
כף שטוחה אבקת ינסון (תבלין) או שומשום
1/2 כוס מים פושרים
מלח לטעם לפי מליחות הגבינות
1/2 2 כוסות קמח + 1/2 כפית אבקת אפיה
לשים בצק נעים ומוסיפים תוך כדי לישה עוד קמח לפי הצורך עד שלא נדבק.
מחלקים ל-5-6 חלקים
מקמחים שיש ומרדדים כל חלק למלבן לשכבה של כ-2 מ"מ (כמה שיותר דק יהיה יותר קריספי) מפזרים מלח גס (מעט) או שומשום ומהדקים ויוצרים צורות של קרקרים. מלבן ריבוע או עגול.
לא חובה להבריש ביצה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום -175 לכ-10 דקות .הקרקר טיפה נוטה לחום בהיר ולא יותר.
כדאי לעמוד על המשמר. נשרף מהר וחבל.
שומרים בקופסה סגורה ונהנים.
ילדה בת 4 וחצי?
כנראה זה עובר בגנים…
בכל אופן, לי יש בחורונת בת שלוש וחצי, וגם היא רצה להביא כיסא כל פעם שאני במטבח…
יישר כח!
את סבתא מהממת!
תודה שילונת,
גם הנכדות הגדולות כבר שפיות קטנות במטבח.מכינות ארוחות לתפארת.
אני שמחה שתהיה המשכיות ואני משאירה ירושה נדיבה ;)
מקרב לב
נראה נפלא בודאי כמו הנכדה
נכון היום הנכדים בדור של היום הם פשוט זן מיוחד גם הנכד שלי אוהד בן 7 אוהב מאד להתעסק במטבח ולעשות דברים יחד עם אמא שלו
המשך יום נעים לכולם
ענת
ענת בקר טוב
צודקת. לדעתי אחד השיתופים הכי מקרבים ומהנים בין הורים ילדים ונכדים.
המשך יום נפלא גם לך
פירגה יקרה
האם הם יוצאים כמו הריפעת? מבחינת הקושי הכוונה הם לא רכים? והאם יש אפשרות גם גבינה אחרת
ריקה,זה משהו אחר .
אני רואה שיש לך יורשת . מגיעה לה אהבה רבה, :P
תודה נירית אמסור לה ;)
איי אפשר היה לחשוב אחרת לפי אישיותך שלא תשתפי את נכדותייך בעשייה.והן כמובן תצלחנה. אישייותך מקסימה . רעיה אמא וסבתא מקסימה. :lol:
תבורכנה את ונכדותייך/נכדייך ויתר בני משפחתך.
תודה ציפי יקרה
שולחת לך חיבוק מהלב :lol:
איזה כישרונית
אהבתי מאוד
אילניתי,היא עוקבת אחרי ;) כל הזמן.רוצה המון לעזור.
:lol:
כסבתא שניה של שחר, נכדתי המקסימה, אני מאד גאה בה ובמחותנת שלי פירגה.
יישר כח!
בקר אור סבתא יונה יקרה
חהחהחהחהחהחה
התרגשתי לראות אותך פה.
הילדה הפתיעה אותי ללא כל ספק.
נתתי לה בצק מוכן ומערוך ,היא עשתה צורות ושמה בתבנית :lol: ומפה בא המתכון הטעים.
יום נפלא ומתוק ד"ש לכולם.
איזה יופי פירגה ! בטח את נמסה לראות אותה מצליחה, לומדת ! כיף וגאוה !
הי לידיה
בגאווה רבה
הי
אנא מסרי לשחר שאני מסירה בפניה את הכובע, גם על התעוזה, גם על כושר ההמצאה- כל הכבוד !
הי רינה
חהחהחהחהחהחה,אני לא חושבת שהיא מודעת לגודל התהילה ;) :lol:
תודה
אוהו!! התפוחים לא נפלו רחוק מהעץ :lol: אשרייך ואשריהם
יעל חמדתי
תודה רבה על הפירגון
מה זה ינסון ? ואם אפשר לוותר על ינסון ?
ומה אפשר להמיר במקום במקום טוב טעם
חגית הי
ינסון קונים בסופר בין התבלינים ואם לא,אז בכל חנות תבלינים.
הינסון מיועד לתיבול בייגלה/קרקרים
לא יודעת במה להמיר טוב טעם.לא במתכון הזה.
גם אני מצטרפת לשאלה של חגית- מה זה אבקת ינסון? היכן קונים? ומה ניתן במקום זה במידה ולא מוצאים ינסון? תודה
מיריגולד בקר טוב
שמתי תמונה.
הכי טוב לשאול בחנות תבלינים מה מתאים לביגלה/קרקר.
הכוונה לאניס
פירגה כרגיל את מדהימה
אז אין ספק שתהייה לך גם נכדה מדהימה
כל הכבוד לך ולה
והמתכון נשמע מעולה
בהחלט ינוסה
תודה
ענת תודה חמודה ובינתיים שמתי תמונה של התבלין.
קוראת אותך ונהנית ממתכוניך סבתא נפלאה ונכדה מקסימה.
תודה אושרה יקרה
:lol:
כל הכבוד לשחר איזה כישרון, ואיזה כיף לה שיש לה סבתא כמוך
תודה רבה לך איילת החן
בקר נפלא
על הכבוד כישרונית
גם לי יש ילדה בת 5 שרוצה תמיד לעזור
כל הכבוד שיש לך סבלנות לי לא תמיד יש
לנכדים הסבלנות אחרת. קשה להסביר. זה הריבית שבריבית ;) :lol:
יש מצב לעשות את הקרקרים הנל מקמח מלא?
בהחלט. תעדכני ואם יצליח לך אכין גם.
אפשר לוותר על הינסון?
הלכתי אתמול לחנות תבילינים והם לא ידעו על מה אני מדברת.
הם שאלו אותי אם יש לזה עוד שם, ולא ידעתי לומר…
אפשר לוותר או מה אפשר אולי לשים במקום?
תודה!
אני קניתי בתבלינים במגה. אולי קוראים לזה אניס ינסון.
פירגה יקרה, בוקר טוב. מה דעתך להמיר את המיים בחלב פושר? תודה מראש ושבת שלום
רחלי,תנסי
תעדכני
פירגה מועדים לשימחה
מחפשת מתכון שלך של מתכון מקלות מלוחים,עם יוגורט או גבינה בבצק
לא זה עם השבולת שועל,אחר לא מוצאתאוליי אפשרי לכוון
תודה מתוקה
מועדים לשימחה
רחלי
:lol: :lol: ;)
רחלי,מתכונים מסוימים חטפו וירוס ויחזרו לאתר בקרוב.
מועדים לשמחה
פירגה כרגיל המתכונים שלך סוף הדרך :lol: , יצא טעים במקום ינסון ניסיתי לשים אבקת שום מעט, לא מורגש בטעם
הודיה תודה.
איזה יופי שכתבת תגובה כזו נהדרת וטעימה.
מקווה שתמשיכי להכין מטעמים ולפנק את המשפחה