מצרכים:
תבנית 27X33 או אפילו טיפה יותר קטנה כי הכרוכיות מתרחבות בזמן האפייה
שמים בקערה:
200 גרם מרגרינה / חמאה רכה
1 ביצה
200 מ"ל – מיכל יוגורט ביו 3%
כוס אחת של הפתעות:שוקולדצ'יפס,קליפות הדרים מסוכרות,צימוקים,אגוזים.
1 כוס סוכר אפשר יותר
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
קליפת לימון/תפוז
1/4 3 כוסות קמח רגיל (להכין עוד קמח לזמן לישה) אפשר קמח תופח חום (אפשר להוסיף כף שוקולית)
אופן הכנה:
ללוש לבצק נעים (לא ליבש אותו עם עודף קמח) ולחלק ל-3 חלקים שווים
לשים מעט קמח על השיש ולגלגל 3 נקניקים מהודקים
להניח בתבנית על ניר אפייה
לאפות בחום 170 מעלות. אחרי 40 דקות בדיוק להוציא ולפרוס למנות של 2 ס"מ לפחות ולפזר סוכר וקינמון.
להוריד את החום ל-100 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ-20 דקות
לקרר ולפרוס לפי הסימנים.
מי שרוצה את העוגיות קריספיות, יכול לפרוס ,להניח פרוסות על תבנית גדולה ולהמשיך ליבש על חום נמוך של 100 מעלות. לא חובה.
לשמור בקופסת העוגיות
תהנו
שלוןם פירגה
שאלה לי האם לא צריך לפרוס אותם וליבש אותם כמו ביסקוטי או שהן מספיק יבשות
הוספתי אופציה.תודה ריקה
הפתעה מתוקה וטעימה :lol:
:lol: תודה אילניתי
טעים מאוד נראה יופי של מנה. :lol:
האם יש תחליף לשוקולית ? פירגלה כי אין לי כרגע ובא לי לעשות ואם אני יכולה במקום שוקולד צפס וסוכרים כוס של פירות יבשים קצוץ
חגית תמירי ל1/4 כפית קקאו ושימי פירות.
פירגה יקרה-אנשים מגיבים למתכון זה ומתייחסים לשוקולית ואני משום מה לא רואה שום שוקולית כתוספת-אולי תחכימי אותי…..
לאה,לשידרוג אפשר להוסיף כף שוקולית.
ברור.
בוקר טוב !!
איזה מרשם מרגש !!
היום אני מכינה !
רציתי גם לספר לך שגם הבת שלי "גרה" בתוך האתר שלך – בכל הארוחות של יום שישי את הכוכבת המרכזית! ואנחנו נהנים !
אני שואלת : מאיפה המרשם וקבוע היא עונה ומסתכלת כאלה זה ממש ברור שזה של פירגה !
תודה לך שאת נותנת לנו טעמים נפלאים להנות עם היקרים שלנו!
יום נפלא!~!
לידיה מקסימה בקר טוב ומואר לך וגם תודה גדולה מהלב
מרגש אותי לקרוא את התגובה הזו הבקר.מחמם את הלב והבטן ;)
באהבה גדולה ותמשיכו להכין ולהנות מהמתכונים שלי
:lol: הולכת להכין לשבת בעז"ה
בהצלחה יעל יקרה.תעדכני אותי
בהחלט הפתעה טעימה
איזה כיף
פירגה תבורכי
תודה ענת
מתכון נפלא, באמת נוסטלגי :lol: יקבל טיפול לקראת שבת, כה לחי פירגה :cool:
היי פירגה,
מה אפשר לשים במקום שוקולית?
אולי קצת קקאו
שלום פירגה
הוכן יצאו נהדר אני הרטבתי את הידיים במים שמתי בתוך תבניות חד פעמיות
ריקה,שמחתי על התושיה ;) ושיצאו לך טעימות
תהנו חמודה
פירגה – זו שוב אני רווית,
בקשר ליוגורט – האם אפשר לבקש ממך לכתוב תמיד את הכמות במ"ל,
זאת שמשום שאצלנו במונטריאול יש כל מיני מידות למיכלים , זה לא כמו בישראל,
יהייה יותר קל בעתיד,
אני מכורה לכל העוגות שלך,
תודה
רווית הי חמודה
תמיד זה 200 מ"ל.
רק במידה וזה אחרת אני אכתוב וזה לא קורה לדעתי…… :lol:
תמשיכי להכין ולהנות כי העונג גם שלי
אני לא רוצה לדמיין בו מערכת המחשבים קורסת… ואת טרם הוצאת את ה ספר מתכונים בכל השפות ?
עכשיו ששיתפתי אותך בחרדותיי – אכנס לשבת רגועה
לילאן,אמאל'ה,איזה פחד :lol: לא חשבתי על זה. אבל אם יקרה דבר כזה יבוא קץ העולם,אז לא נורא. :lol: ;) :lol: ;) ;)
חחחח הצחקת אותי ממש.
אבל תודי שזה קצת מפחיד ;)